upomoć ljudi!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 3:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja se nešto ošugah ponovo, ne znam šta mi je, ponovo mi iskaču po 2-3 na dan. Da li sve to mora da izađe napolje, da se isčisti ili... ne znam šta već! Posle početne euforije ponovo sam se spustila na zemlju i postajem sve očajnija. I sva sam bleda, prozračna, a čibe crvene, i prastare čibe ( fleke) crvene i ne znam šta ću.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Jecka nemoj da si tuzna,bice sve OK,samo misli pozitivno.Ne znam sta koristis trenutno,ali ne bi trebalo da se vraca staro stanje ako si na Vichy kremi.Nemoj da gubis vreme misleci na probleme,vec se opusti i shvati da je zivot jedan i ne dozvoli da ti prodje u nerviranju.
Skvo bas mi je drago!I meni je lice dobro,nadam se da mi od ove kreme nece biti gore.
Pozzz
Skvo bas mi je drago!I meni je lice dobro,nadam se da mi od ove kreme nece biti gore.
Pozzz
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 11:11 pm
Ne daj se jecka. Iskustvo kazuje da pri lijecenju akni ne treba biti euforican, ali nikako ni pesimistican. Znaci, nastavi sa terapijom, valjda si jaca od dvije - tri crvene
.
Nego, sto se tice bljedila, imam isti problem, i na to je potesko uticati. Nasao sam u jednom medicinskom "bukvaru" da je za nase tegobe, odlicna kombinacija soka od mrkve i cvekle (i jedno i drugo svjeze), pomijesan u omjeru 1:1, jedna casa dnevno. Ja sam to pio mjesec dana prije dorucka, efekat je bio vidan i na raspolozenje, i na tjelesnu snagu, i na ten na licu. Osim toga, protiv crvenila na licu cuo sam da pomaze trava koja se zove potocarka, odlicna je navodno protiv raznoraznih dermatitisa i tjelesnih reakcija u vidu crvenila. Caj od nevena koji povremeno pijem takodje je odlican u ublazavanju stresa, i njemu propratnih tegoba. Isto tako nemoj ciniti gresku da se drustveno izolujes zbog par bubuljica, i gledaj da se druzis i veselis kao i kad nemas problema sa kozom, jer to takodje jako pozitivno utice na odbrambene sposobnosti organizma. Znam da je lako reci, ove stvari a da ih se teze pridrzavati, ali znaj i da sam bijem bitku sa gotovo identicnim problemom.
Dakle, nema odustajanja, dok se napast ne suzbije.
Znate kako kazu vojskovodje: ako je vojsci opao moral, rat je izgubljen prije nego sto je i prva bitka pocela
Dakle, ne daj se ...

Nego, sto se tice bljedila, imam isti problem, i na to je potesko uticati. Nasao sam u jednom medicinskom "bukvaru" da je za nase tegobe, odlicna kombinacija soka od mrkve i cvekle (i jedno i drugo svjeze), pomijesan u omjeru 1:1, jedna casa dnevno. Ja sam to pio mjesec dana prije dorucka, efekat je bio vidan i na raspolozenje, i na tjelesnu snagu, i na ten na licu. Osim toga, protiv crvenila na licu cuo sam da pomaze trava koja se zove potocarka, odlicna je navodno protiv raznoraznih dermatitisa i tjelesnih reakcija u vidu crvenila. Caj od nevena koji povremeno pijem takodje je odlican u ublazavanju stresa, i njemu propratnih tegoba. Isto tako nemoj ciniti gresku da se drustveno izolujes zbog par bubuljica, i gledaj da se druzis i veselis kao i kad nemas problema sa kozom, jer to takodje jako pozitivno utice na odbrambene sposobnosti organizma. Znam da je lako reci, ove stvari a da ih se teze pridrzavati, ali znaj i da sam bijem bitku sa gotovo identicnim problemom.
Dakle, nema odustajanja, dok se napast ne suzbije.

-
- Stalni član
ma nisam tužna, pre bih rekla da sam odlepila. Danas sam bila na nekom porodičnom skupu i svi redom čuveno pitanje:"JAoj, pa šta ti je?" a meni je toga već stvarno dosta.Koristim sapun FF i normaderm ujutru i uveče već malo jače od dve nedelje i stvarno je prvih dana bilo ekstra, i sad ne znam šta mi je. Ispit prošo, nema stesa i nervoze, ne znam šta bi moglo drugo uticati. Stvarno se trudim da unesem dosta voća i povrća i vode. I odoh negde. I baš zato što je život jedan želim da ga provedem bez bubuljica, a meni je bar trećina prošla s njima!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm
-------------------------------------jecka napisao:ma nisam tužna, pre bih rekla da sam odlepila. Danas sam bila na nekom porodičnom skupu i svi redom čuveno pitanje:"JAoj, pa šta ti je?" a meni je toga već stvarno dosta.Koristim sapun FF i normaderm ujutru i uveče već malo jače od dve nedelje i stvarno je prvih dana bilo ekstra, i sad ne znam šta mi je. Ispit prošo, nema stesa i nervoze, ne znam šta bi moglo drugo uticati. Stvarno se trudim da unesem dosta voća i povrća i vode. I odoh negde. I baš zato što je život jedan želim da ga provedem bez bubuljica, a meni je bar trećina prošla s njima!
Jecka sad je vreme da pokusas sa mojom terapijom ,nemas sta da izgubis,benzoil peroxid jos nisi probala,pa probaj pa sta bude:)))
-
- Stalni član
-----------------------------jecka napisao:mogu, ali tek za koji dan kad budem išla u NS, pošto ovde nema ni ...šta. Najviše me nervira jedna velika na podočnjaku već više od tri nedelje, nikako ni da se smanji a kamoli povuče.
Ponekad mi se cini kad opisujes te svoje bubuljice da bi to pre mogli biti cirevi,ali naravno ti znas bolje jer ih vidis i lecis.
-
- Stalni član
Ma i imeni se čini da su čirevi, a sama ne znam šta ću više. Bude prvo potkožna, pa joj treeba sto godina da izbije, sve vreme bolna i crvena i ogromna, a kad izbije, onda se gnoji, pa to onda bude još + desetak dana dok ne otpadne, (stvarno se trudim da ne diram), a onda i kad prođe, ostane fleka koja me još bar par meseci potseća da je nešto bilo tu. Ma šta da ti kažem. Ne znam, kod mene imam dva dermatologa, odustala sam odavno jer samo DOKSICIKLIN! , bila sam i u Somboru u bolnici, i u Novom Sadu privatno, ali tamo je u pitanju Klindamicin. Ne mogu da kažem da su lekari takvi ili takvi, ali ja stvarno ne mogu da pijem antibiotike, naruše mi 100 drugih stvari. Jedno vreme sam bila i na terapiji hormonima ( kontraceptivi) ali ni tu učinak nije bio dugog veka. Ne znam, možda imam neko žarište iznutra, ali to je već godinama , od srednje, a sad mi je...
americke krofnice samo crvene bojesacramento napisao:-----------------------------jecka napisao:mogu, ali tek za koji dan kad budem išla u NS, pošto ovde nema ni ...šta. Najviše me nervira jedna velika na podočnjaku već više od tri nedelje, nikako ni da se smanji a kamoli povuče.
Ponekad mi se cini kad opisujes te svoje bubuljice da bi to pre mogli biti cirevi,ali naravno ti znas bolje jer ih vidis i lecis.

-
- Stalni član
--------------------------------jecka napisao:Ma i imeni se čini da su čirevi, a sama ne znam šta ću više. Bude prvo potkožna, pa joj treeba sto godina da izbije, sve vreme bolna i crvena i ogromna, a kad izbije, onda se gnoji, pa to onda bude još + desetak dana dok ne otpadne, (stvarno se trudim da ne diram), a onda i kad prođe, ostane fleka koja me još bar par meseci potseća da je nešto bilo tu. Ma šta da ti kažem. Ne znam, kod mene imam dva dermatologa, odustala sam odavno jer samo DOKSICIKLIN! , bila sam i u Somboru u bolnici, i u Novom Sadu privatno, ali tamo je u pitanju Klindamicin. Ne mogu da kažem da su lekari takvi ili takvi, ali ja stvarno ne mogu da pijem antibiotike, naruše mi 100 drugih stvari. Jedno vreme sam bila i na terapiji hormonima ( kontraceptivi) ali ni tu učinak nije bio dugog veka. Ne znam, možda imam neko žarište iznutra, ali to je već godinama , od srednje, a sad mi je...
Ok potpuno te razumem ,meni su 35 godina i vecito sam se natezao sa bubuljicama do nedavno.