Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Obzirom da se jaaaako interesujem za sminku, i kazu da sam prilicno talentovana, mnogi kazu da sam pogresila zanimanje.
Koristim upravo miss sporty, zato sto sam provalila daje odnos cena - kvalitet, vise nego dobar, mada sam razmisljala i o coverdermu, posto ga je jako hvalila jedna devojka koju poznajem. Nego, nesto mi se i on cini masno, suvise, probala sam tester na ruci....
Skvo,
po pravilu-ne treba da mesas pilinge. Enzimski, hemijski i mehanicki piling se ne rade u isto vreme. Moj savet je, ako radis enzime, nemoj da mehanicki piling.
Ali dobro, kao sto smo utvrdili, tebi nije potrebno vise od 2 tretmana, sto znaci da ne radis seriju tretmana, pa cim zavrsis mozes da koristis meh piling.
Pozz
Skvo,ako se stavi u malim kolicinama i na pravi nacin,ne bi trebalo da bude problema.
Neki su bili odusevljeni MF Pan Stic korektorom,ali ja bih bila vrlo oprezna u smislu da se zaista koristi kao korektor,a ne kao zamena za tecni puder.
Sad se setih Clinique. Tecni puder im je 'vrh vrhova',dakle nesto fenomenalno..ali nisam nikada probala njihov korektor.
Pa onda,Revlonov tekuci korektor,ima ga u dve boje.
To su neke moje ideje,mozda se jos neko javi da prenese svoje pozitivno iskustvo.
puder je u teget pakovanju, ima onako mekan sundjer, a naziv je DIORSKIN.
S obzirom da imam svetliji ten broj je 200 koji ja koristim.
Bas sam zadovoljna
Sto se MF tice ne koristim ga stalno, mislim da sam napomenula ga koristim uglavnom zimi, i to kada ne zaboravim
Andjela, hvala na upozoronju... Ovakvi saveti su uvek dobrodosli!
eh, sada se upravo spremam da krenem u kupovinu pudera kad reko da malo pogledam sta se pise, i naletim da MF nije bas naj...za vikend sam pricala sa mojom sminkerkom i ona mi je preporucila MF Color Adapt i sada kada sam resila da ga konacno probam imam veliku dilemu, jos sam htela i Pan Stick...al bih i namestila bombu za moju kozu...
sada, ne znam ni sama sta cu...piiiihhhh
ps- molim preporuke!!!
Cecilija,zna se da je sam Mac Factor nekada davno osmislio sminku koja se koristila u pozoristu i TV-u,zato se ona i reklamira kao 'profesionalna sminka',dakle,zaista prvenstveno za potrebe snimanja.
Ali za svakodnevnu ,dugotrajnu upotrebu,zaista nije.
Ona moze da se koristi povremeno zimi,kada je potrebno zastititi kozu od negativnih spoljnih uticaja ali ono sto je vrlo vazno je to da se bez potrebe ne drzi na licu ako to nije neophodno. Znaci,skidanje MF odmah po dolasku kuci.
Ako imas para,zaista neces pogresiti ako se opredelis za Clinique pudere. Vrhunski su!
ok, thanks Andjela...
samo još jedno malo pitanjce: da li si možda probala L'oreal-ov tečni puder-Infallible?
svakako ću probati Clinique, koliko još danas ću ga kupiti...javim se da li mi odgovara...pozz
Taj nisam,ali jesam neke druge...generalno,ja sam zadovoljna Lorealovim puderima.Nisu prva klasa ali su sasvim solidni.
Hajde ,bas me interesuje kako ce ti prijati Clinique,i sama znas da ces prodavacici reci koji tip koze imas i shodno tome ces uzeti onaj koji ti odgovara.
Clinique ima laganu teksturu a savrseno pokriva lice. Idealna kombinacija. Mozda je cena malo visoka (2900 din) za 30 ml bocice,ali mislim da za dobru sminku ne treba stedeti pare. Uopsteno,ne mislim da cena garantuje kvalitet,ali koliko je bitan kvalitet kreme koju stavljamo u obliku podloge za sminku,toliko je bitan i sam kvalitet sminke da bi nam lice izgledalo skoro savrseno.
Ja koristim MF puder u kamenu i super mi koristi jer imam mesovitu kozu... ne koristim tecne pudere jer kad skinem,samo se nacicka par bubuljica,ali od kamenog nema bas nikakvih nepozeljnih "stanara".maskara MF, sto se tice NIVEA proizvoda,pre par godina sam cula neke stvari o njima,i od tad ih apsolutno ne koristim (posle duzeg koriscenja neke supstance pocinju negativno da deluju na kozu).Od kupki Felce Azzuro (po mom misljenju NEPREVAZIDJENI miris),prosto ga obozavam,Rexona aloe vera dezodorans,pakovanje Garnier,za lice koristim zelenu hidratantnu Garnier kremu i super mi koristi,sampon... uglavnom neki neutralniji,i mleko za telo iz Avona koje mi traje i traje i traje i koza mi je elasticna i zategnuta u odnosu na period pre.
Malo duzi post,nemojte mi zameriti
Veliki pozdrav,ljubim vas sve!!
Koristio sam sve i svasta.Imam jako suvu kozu lica.Sad trenutno koristim URIAGE,nije nista posebno,ali nije ni toliko losa.Nisam probao VICHY,pa ako je neko ko ima mnogo suvu kozu lica koristio neku VICHY kremu,mogao bi da napise nesto vise o njoj.
Ako se opredelis za Vichy a imas suvu kozu,probaj Thermal fix 1 ili 2.To su kreme koje su namenjene tvom tipu koze. Mada,u poslednje vreme,ja glasam za Avenine kreme koje su bogate termalnom vodom Avene koja deluje umirujuce i obiljem drugih sastojaka. Ono sto sam ja isprobala a i iz iskustva drugih ljudi,Avene je izgleda svojim kvalitetom prevazisao i Eucerin i Vichy.
Za suvu kozu odlicna je krema Regenerique ....neka firma Beogradska..ima samo u apotekama.....toliko mi je pomogla...a toliko je jeftina da je to svaka cast.
Ona je namenjena suvoj kozi i regenerise je.
Bela blajhana kosa - Redken Extreme Rescue Force pakovanje za kosu
Krema za lice - Becutan (nista bolje ne postoji)
Puder - Korff Lifting Creamy Foundation
Sjaj za usne - Dior Addict ultra shine 382
Korektor - tecni Dior 1