Ko sta koristi od kozmetickih proizvoda?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
andrea&igor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 25, 2005 3:29 pm

Post od andrea&igor »

Veoma interesantna tema,

ja sam imala problematicnu kozu,sklonu aknama,ali koristeci CLINDASOME gel i APAISAC emulziju tome je dosao kraj.Sad mi je ten EXTRA. Umivam se DOVE sapun za skidanje sminke ne koristim nista jer sapun dobro odradi posao.
Jednom nedeljno stavim masku od pekarskog kvasca koja mi bas prija i to je to.
Za kosu najdjelotvornije sto sam do sad probala,a probala sam mnogo toga,je maslinovo ulje pomijesano sa 3 zumanceta i par kapi limuna.Nevjerovatno dobra stvar!!!
Nanese se na kosu kao farba,red po red,stavi se najlon kesa i umota u frotir peskir.Sto se duze drzi bolji je efekat.
Ja ovo pakovanje stavim uvece i prespavam s njim,ujutro ga dobro,dobro operem jer ima malo neprijatan miris i stavim neko mirisljavo pakovanje.
Toliko od mene,pozdrav!
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Sebamed-intimni sapun
Nivea-tonirana krema ( hidratizira i sakriva nedostatke)
Gliss kur -sprej za sjaj kose
Ombia med-ulje za tusiranje (imam izrazito suvu kozu)
Thera med (whitening)-najbolja pasta za zube :lol:

ps:ovo je sve kozmetika za obican narod
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

KOSA-poslednjih 5-6 godina fructis, a sada sam uzela Herbal Esensis, ali vocni, malo da promenim, radim to s vremena na vreme, posto se kosa zasiti jednog sampona.
LICE-Lush maska, RVB krema, Loreal pure zone za umivanje, al;i mi ne odgovara bas, u potrazi sam za drugim sredstvom
TELO-Lush kremasti sapun, ali i raznorazne kupke ponekad
To je ono osnovno, da ne ulazim u detalje
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Pozdrav,
jako zanimljiva tema, i jako dobra ideja da vidimo sta narod ovde koristi za negu. Pa da se pridruzim:
Za ciscenje lica: Vishy 3u1, jako je dobar, i nije toliko skup, posto jako dugo traje.
Nocna nega lica: Dercom active sa 10% AHA ili Lipo krem sa 4% AHA.
Dnevna nega lica: Uriage hidrakristal emulzija ili Biobody nocurak krem.
Nega kose: Fructis linija za suvu kosu.
Nega tela: Nivea klasicno staro dobro mleko(plavo) ili Givancy sprej za ucvrcivanje koze
Ovo je ono sto ja koristim. Postoje dve varijante, u zavisnosti od mogucnosti, kako stojim sa "vremenom". Inace u pitanju je kombinovana,dehidrirana osetljiva koza, i jako jako suva kosa.
Pozdrav!
PS. Zastiti svoja autorska prava, jako je dobra tema. :D
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

odlično

Post od zvezdana »

i ja se pridružujem devojkama - tema je odlična.

ja koristim:

za LICE (mešovit tip kože):

samo eucerin produkte - 2-3xdnevno, gel za umivanje (ne isušuje kožu). 1xdnevo, pre spavanja losion. dnevni fluid "hydro protect matt" sa zaštitnim faktorom 15. za podočnjake koristim kremu sa urea-om 5%. dermatitis mi se povukao ali su mi podočnjaci suvlji nego ranije. piling zbog pomenutog "oboljenja" kože ne koristim jer je i jako osetljiva. koristim zato masku za dubinsko čišćenje kože lica, nakon koje lice nije zategnuto a opet se oseća svežina... e, da, i revlon-ov tečni puder (oil-free) koristim goooodinama.

KOSA:

herbal essences/clairol, plavi šampon za masan koren kose i suve vrhove i isti, takođe plavi balzam.

TELO:

palmolive šampon za tuširanje sa shea buterom i fa mleko za tuširanje sa ekstraktom kokosa, mmmm :) ulje za telo eucerin jer mi se nakon dermatitisa užasno peruta i ljušti koža pa moram baš da je "hranim". za kupanje 1 - 2xnedeljno, umesto tuširanja, neko ulje za kupanje sa alojom ili etarskim uljima (opet zbog jako suve kože tela). menjam ih često jer se brzo potroše...
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

...

Post od zvezdana »

ja eto samo dižem temu :wink:

čudi me da se malo ljudi javilo, a baš me zanimaju i ostala iskustva...

:D
bianca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 4:57 pm
Kontakt:

Post od bianca »

koza mi je jako osetljiva!
nega lica: vichy krema za lice
nivea tonik i mleko za skidanje sminke
maska za lice- natura bel od borovnice ...fantazija
nega kose: panten zeleni i ljubicasti (oba su fantasticni )
lak za kosu : novi od welle
revlon-hidro hranljivi regenerator u spreju (plavo beli )
maska za kosu-fruktis
nega tela: dove (mleko, kupke)
..u zdravom telu zdrav duh,uh :)
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am

Post od Besana »

Ja sam alergicna na sve DOWE preparate??
Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

Cula sam za Palmolivine kupke da se nekom pojavila alergija...za Dowe jos nikad...ja sam do sad stalno koristila Niveine kupke ali otkada su poceli da prave na nasem trzistu a ne da uvoze nemacke...nisam vise zadovoljna.
Prelazim na medicinsku komzetiku (ona koja se kupuje u specijalizovanim prodavnicama, apotekama ili ona na kojoj je napisano ispod prozivoda ili ima nastavak MED).

Htela bih jos samo u moj top 5 da dodam ODLICNU kremu za noge FREEMAN i njihovu masku za skupljanje pora.
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

ko sta koristi od kozm. proizvoda

Post od mirja »

:D Evo i ja da se ukljucim malo u vezi kozm. proizvoda posto se borim sa mojom kozom vec 30 godina. Nema sta nisam probala a roaccutane sam koristila pre 11 godina. pre 3 meseca sam pocela da koristim RETINOL 1.0% ne svako vece vec 2 puta nedeljno uvece na dobro ocisceno lice, kao dnevnu kremu koristim dercome activ 10% umivam se as dove sapunom i pijem tablete VILANTAE ACNE THERAPY 20 dnevno prva tri meseca posle toga sukcesivno umanjenje 3 do 5 dnevno u zavisnosti kakva je situacija sto se tice mascenja lica mogu vam reci da su rezultati ne ocigledni vec fenomenalni!!!!! :D
Lola*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 06, 2004 6:40 pm

Post od Lola* »

Lice : koza mi je onako kombinovana, muce me malo prosirene pore na jagodicama :-?

koristim za lice :

Sebamed sapun za problematicnu kozu--odlican je !
Vichy Normaderm kremica--odlicna!

Puder-samo Max Factor color adapt

za telo :

LuSH- sapun LEMSLIP, smrdi na limun ali je odlican, ko ima problema sa kozom , tj. bubuljicama na telu

U poslednje vreme samo to uglavnom koristim..Ponekad uradim piling sa Freeman-om, gel za tusiranje recimo neki Nivein ,najbolja im je pena za tusiranje Nivea!!! i Niveu SOft koristim ( i za lice i za telo)

to je to.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

POkusavam da otkrijem kakva je ova kozmetika BALEA. Nju proizvode nemci i prodaje se samo u jednoj velikoj prodavnici koja je tek dosla na nase trziste (da ne reklamiram). I vrlo vrlo vrlo je povoljna.......tek sam dve tri stvari uzela i pokazale su se kao ok!!

Ima neko iskustva sa tim??

ps:Koji fol. Ja ustvari da dignem temu pa cisto nesto da vas pitam :o
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Ja sam probala kupku, neku Winter, mirise na karamelu, nije losa. Prosecno...
nijeproblem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 12:11 am

Post od nijeproblem »

Vec duze vrame koristim samo NIVEA proizvode, od krema, kupki, pudera, gela za umivanje i ciscenje lica, intimnog gela, mleka...do sapuna, tecnog sapuna za ruke, kreme za ruke...sa svim sam zadovoljna i moze se pronaci sve za svaki tip koze.
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Kontakt:

Post od Fisi »

Mirja

DA li mozes malo vise da nam opises stanje tvog lica...i zasto se toliko dugo boris ??? Jos jedno pitanje....koje su to tablete koje ti pijes? Koliko kostaju i gde si nabavila?? Ja prvi put cujem za njih.....I rezultate malo opisi!! Izvini ako davim
Hvala i pozdrav
Odgovori