Ko sta koristi od kozmetickih proizvoda?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

Post od zvezdana »

@ jovanaklea

izvini, zar ti puteri ne gube na vrednosti i mirisu pri podgrevanju?

bodyshop ima isto ok putere za telo.
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

miris se ne menja, a sto se tice svojstava, nadam se da ne, jer u prodavnici "Aromatika" prodaju kakao buter u staklenoj flasi na kojoj pise da se mora zagrejati pre upotrebe. A u sustini, i ne mozes da ga koristis dok ga ne otopis, jer je suv i tvrd.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Evo, ja da pohvalim Johnoson gelove za tusiranje, ove nove, koza je od njih meka glatka bolje nego od bilo kojih skupljih preparata....
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Da li je iko probao ovaj novi Wash Neutrogenin protiv mitesera. U apoteci kosta oko 500 dinara????

Neko???
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Ako neko luta za dobrim pilingom za lice,preporucujem St.Ives ,Apricot Scrub. Toliko je dobar da redovnom upotrebom skida i sitne flekice na licu. (i od solarijuma)

U Mercatoru kosta 490 dinara,mada sam cula da se moze pronaci i na drugim prodajnim mestima.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Je l za neki odrejdeni tip koze ili ne?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Pise da je za osetljivu kozu ,znaci da ga u principu slobodno mogu koristiti i svi tipovi koze.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Videla sam danas u DM-u, ima i za masnu kozu i za osteljivu...
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

skvo,pa to je onda jos bolja varijanta.Za svaki tip koze,odgovarajuca tubica.

Piling je dosta blag pa se moze koristiti cesto,ja odlucih 2 puta nedeljno.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Hm, prilicno je ekonomican, obziromna to da je tuba bas velika.
Dragana, da li ja smem da koristim piling nakon tretmana enzimima, koji cu valjda uskoro odraditi.... :roll:
Ana77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 01, 2006 4:37 pm

Post od Ana77 »

Drage i dragi,

sto se lica tice:
- umivanje mlaka voda i nivea piling sa kremom u sebi (3xnedeljno)
- termal fix mat vichy
- puder (samo u zimskim mesecima) - kombinacija MAx factora ili Christian Dior (genijalan je, pokriva sve) u kamenu
telo:
- iskljucivo dove sapun
- mleko za telo(nivea ili dove), sprej za telo Fruttini (ekstra mirise a ima i ulje u sebi, pa ne isusuje kozu) i anticelulit gel Vichy
kosa:
- head&shoulders, wash&go ili fructis (menjam, kazu da valja..)

Koza mi je normalna/masna u T zoni, a kosu perem svaki drugi dan, posto se neverovatno masti, kazu od stresa.... :-?
iwancica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 12:30 am

Post od iwancica »

Ana,

reci mi nesto vise o Christian Diorovom puderu. Kazes da je kameni i da savresno pokriva neravnine. Kako izgleda puder i koja je cena?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Iz svog iskustva kao potrosaca i skolovanog scenskog sminkera,moj savet je da izbegavate dugotrajnu upotrebu Max Factorovih tecnih pudera. Jako su teski,i uglavnom sluze za profesionalnu sminku.(pozoriste,Tv..) Moze se desiti da se posle izvesnog vremena pocnu malo po malo pojavljivati potkozne bubuljice kao rezultat postepenog i dugotrajnog nagomilavanja teske sminke na lice koje ne uspeva da prodise kako treba.

Znam da je losa reklama za MF,ali bolje se opredeliti za lakse varijante pudera kojih zaista ima mali milion na trzistu.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Andjela, sjajno zanimanje! Onda mozemo imati koristi od tebe! :)
A koji bi korektor preporucila? Meni su nekako svi korektori masni, bar oni koje sam probala... I, iako "knjiski" treba koristiti dve vrste korektora za podocnjake i bubuljice, crvenila,i slicno, sta bi ti preporucila za oba problema?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Eh skvo,to mi je jedno od zanimanja.Vremenom sam otisla u neke druge profesionalne vode ali mi je nesto od osnovnog znanja ostalo,plus licno eksperimentisanje,plus iskustvo i tako to.

Sto se tice korektora,po meni,za sitnije korekcije odlican je Miss Sporty,plus nije uopste skup.

Ako zelis krupnije korekcije odlicni su korektori iz Coverderma ,oni su dosta skupi ali su savrseni za neke posebne prilike kad zelis da izgledas tip-top.

Takodje je dobar Collistarov korektor,namenjen je za pokrivanje svih nepravilnosti ,sitnih borica,mada je super i za pokrivanje podocnjaka.
Odgovori