Saveti make-up artista

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Hmmm...cekaj...jel ta Marina parfimerija ona u hodniku dole....desno od stepenica u centralnoj piramidi..u prolazu?
Ako je ta..ta je onda jedna od skupljih pa sam zato to i rekla...tj ona je posle Negrite najskuplja:)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Pa da...to je ta. Ima jos jedna u tom hodniku, kad krenes prema robnoj kuci, i u njoj ima Borjois, ali su mi prodavacice prilicno neljubazne, pa vise ne ulazim tu. Doduse, Negrita se ne moze porediti sa 'Marinom, jer se u njoj prodaju, videla si, iskljucivo Qlinique, Dior, Collistar itd...(oni su izbacili iz prodaje MF) skuplje marke, samim tim su cene neuporedivo vece.
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

Vidim mojoj koleginici andji lepo ide ,jedan savet sminku ne mojte kupovati u prodavnicama tj parfimerijama u koje niste sigurne.Dobro proverite datum i cesto znaju da daju make up iz izloga kojeg je 100 x ogrejalo sunce zato oprez pri kupovini.Na primer maskara traje mesec dana oprez cim iole malo promeni miris bacite je bolje biti oprezan
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Bas tako . I to ne vazi samo za sminku vec i za kreme, losione i ostala cuda.
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Post od tara-bg »

Kakva su vasha iskustva sa Loreal Infallible?
jasmina ackovska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 12, 2007 12:08 pm

krema za lice

Post od jasmina ackovska »

Molim te da mi odgovorite koj kremu mozem da koristim zato sto T zona e masna a drugi deo suha imam 36 godina

koja nocna koja dnevna
Molim za odgovor

Jasmina Makedonija
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

tara-bg napisao:Kakva su vasha iskustva sa Loreal Infallible?

Dobar je za suvlju kozu , kad sam ga ja kupovala rekli su mi da je ustvari hidratantan. Meni se svidjaju boje, a pokriva sasvim solidno.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Re: krema za lice

Post od Andjela »

jasmina ackovska napisao:Molim te da mi odgovorite koj kremu mozem da koristim zato sto T zona e masna a drugi deo suha imam 36 godina

koja nocna koja dnevna
Molim za odgovor

Jasmina Makedonija
Jasmina, Vi onda imate mesovitu kozu. Ne znam koliko ste para spremni da date za kreme, ali od jeftinijih varijanti imate Niveu (hidratantna za dan i regenerativna kao nocna), takodje je odlicna i slovenacka Afrodita sa zelenim cajem (hidratantna za dan, regenerativna za noc)...i jos dosta njih. Od skupljih ali i puno kvalitetnijih jer spadaju u medicinsku kozmetiku: Eucerin (hidrobalans kao dnevna i Eucerin Q10 nocna), Vichy ( Thermal Fix kao dnevna, Myokine -korektivna krema protiv bora koja opusta kozu- kao nocna)...Avene ( Uravnotezavajuca hidratantna krema ili Hydrance optimale -legera varijanta...posto idu topliji dani obavezno UVA/UVB : Hydrance optimale UV 15B 15A, kao nocnu mozete probati Hydrance optimale -riche varijanta) , Uriage kozmetika itd.

Uglavnom, ujutru vam je potrebna hidratacija i obavezna zastita od sunca. Znaci da je pozeljno do obavezno da je dnevni krem sa UVA/UVB. Nocu je potrebna regeneracija, pa potrazite nesto od ovoga sto sam ja predlozila ( s obzirom da imate 36 godina, u Vasu svakodnevnu negu treba ukljuciti i anti age preparate) ili se posavetujte sa apotekarkom sta bi bilo dobro za Vasu kozu.
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

Super vam je tema.. :D

ja imam masnu kozu,nisam jedno vrijeme mogla da nadjem odgovarajucu kremu za lice,kao podlogu za puder,svaka za masnu kozu je bila grozna podloga, puder se nije mogao razmazati,sada sam uzela garnier stop kremu,nije losa kao podloga za puder,ne pise na kremi za kakvu je kozu,sem naravno da je za bore.

E sada, koristila sam jedno vrijeme,nekih 4-5 god max faktor puder,lasting performanc,valjda sam dobro napisala,odlicno je prekrivao sve nedostatke na licu.Htjela sam da promjenim puder ali nikako ni jedan da nadjem koji bi mogao da prekrije crvene flekice od bubuljica kao mf.
Postavila sam pitanje vec na jednoj temi,da li je neko kristio od nivee ovaj ideal finish,kako on prekriva.
Ne bih uzimala ovaj revlonov ima ga moja drugairica,imamo slicnu kozu i ne prekriva bas najbolje.

poz :D
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

ziva sam

Post od make-up artist »

e posto sam se vratila zelela bi da pozdravim sve posetioce teme i na ukazanom poverenju. hvala ! pozdrav koleginici koja me revnosno menja ljubac za to. A sada da vas malo kritikujem, za tipove koze tipa t zone i i raznih promena na dermu tj kozi saveti se ne mogu davati bez prvobitnog pregleda.Uglavnom se promene javljaju usled poremecaja ph koze tj njenog prirodnog balansa, zato za savet tipa koju sminku ,kremu,ili neki drugi vid kozmetickog saveta vam andjela i ja mozemo dati nadam se da se i ona slaze sa mnom. Ali zasto vam ovo govorim svako od nas na neke navedene proizvode moze odreagovati drugacije tj alergijsko,zato oprez pri kupovini i savete za neku ozbiljniju neg pogotovo za osetljivu kozu potrazite kod svog kozmeticara.Ja vam preporucujem renomirani salon jasna u cara urosa 27 sa dugom tradicijom od 30 godina,vidimo se tamo saveti i pregledi su besplatni
ENA_BG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 4:04 pm

Post od ENA_BG »

Evo pitanja i do mene ...:) imam 24 godina i generalno
imam suvu kozu na kojoj se gotovo nikada ne pojavljuju bubuljice ...
cesto imam osecaj zategnute koze na licu mada se ne peruta i celo mi je nekada jako suvo ...koja bi mi krema odgovarala ?
masne kreme ne podnosim do sada najvise mi je prijala garnier fresh sa grozdjem...(imam malo osetljiviju ( u stvari tanju ) kozu ...)
od pudera koristim tecni L oreal true match ...da li bi mozda trebalo da koristim neki laksi jer mi je ten izuzetno dobar ili je ovaj ok?

hvala unapred na odgovorima
Zdrav covek ima stotine zelja-
bolestan samo jednu- da ponovo bude zdrav
Tanja nana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 16, 2007 11:34 pm

Post od Tanja nana »

lijep pozdrav i sve pohvale za temu čista 5 , još kad biste nam napisali dali dajete neke tečajeve i kad se u Beogradu događaju manifestacije vezane uz vašu struku.
Hvala
Albertina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2007 11:33 am

Re: Saveti make-up artista

Post od Albertina »

make-up artist napisao:u ovoj temi slobodno mozete postaviti sva pitanja vezana za make-up rado cu vam dati savet kao profesionalni sminker koji se bavi ovim poslom 15 godina
posto sam silikonima naglasila usta, kako da mi oci izgledaju vece, ali uz diskretnu sminku? smedje oci, plava kosa, ten, neujednacen, ali hladne boje
Albertina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2007 11:33 am

Post od Albertina »

An@ napisao:Andjelice, ja mislim da je tu malo skuplji...Ja sam ga u parfimeriji Tref platila 1250 din...pa ko kupuje neka proveri:)
Ana, gde je parfimerija tref? Hvala
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

albertina na tvoje oci ovako napamet senka braon nijanse blago dimne oci za vece sa naglasenim spoljnim uglovima na sredinu kapka dodaj maslinasto zelenkastu senku sa zlatkastim sedefom,i u oko to jest na donji deo unutrasnjeg kapka stavi beo kreon za oci, blaki lip glos i to ti je toooooooooo :lol:
tu sam da vam savet dam
Odgovori