Saveti make-up artista

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od make-up artist »

Tanja nana napisao:lijep pozdrav i sve pohvale za temu čista 5 , još kad biste nam napisali dali dajete neke tečajeve i kad se u Beogradu događaju manifestacije vezane uz vašu struku.
Hvala
hvala na pohvali za temu, na vase pitanje o edukaciji sada vam krecu seminari i kongresi kozmeticara i sminkera ,nas kongres tj. moje gazdarice koja je predsednica udruzenja kozmeticara Srbije Jasna Obradovic odrzava se u decemgu ,na teniskim terenima u interu tj. genex impuls holl-u a za make -up cesto odrzavamo predavanja.Andjo jer se gledamo na feshon weeku ja idem da molerisem sto kazu ce da suska ,davno smo razmenile misljenja da se pohvalim da sam glavni i jedini asistent Natasi Maljevic nasoj najboljoj sminkerki,moje iskustvo kroz rad sa njom i njene kritike i saveti su nesto posebno,andjo veruj mi devojka zavrsila BOBI BRAON akademiju u usa takve cake sa malo sminke samo kod nje sam videla,pozdrav koleginicama i dragim damama i poljubac gospodinu mislim da je makke ili tako nesto tek sada citala ponovo.Umesto da se ljudi opuste na ovoj temi i drze se toga krecu nepotrebne rasprave i uvrede,ja to za staricu nisam videla slatko bih se nasmejala,nisam starica,nisam ni u cvetu mladosti ali sa 29 godinica mislim da mogu na crtu onoj od 19,ha ha ala se hvali ,bolje da cutim ,aj jubac :lol:
tu sam da vam savet dam
anuska1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 8:55 pm

Post od anuska1 »

pitanje je za šminkera,

mene zanima kada se skidaju nadograđene trepavice, da li postoji opasnost da povuku sa sobom prirodne?
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

anuska1 napisao:pitanje je za šminkera,

mene zanima kada se skidaju nadograđene trepavice, da li postoji opasnost da povuku sa sobom prirodne?
Vestacke trepavice se lepe sa izuzetno jakim lepkom ali kolko tolko ne toliko stetnim za oko,zato taj lepak ima i svo raremower nesto poput razredjivaca lepka.Nemoj sama pokusavati skidati postepenim cupkanje nego blago zagrej ricinusovo ulje i na parcence vatice malko natopi,ali vrlo pazljivo da ti ulje ne udje u oko vrlo nezgodna reakcija i neprijatna.polako ih kreni vaticom skidati povlacenjem ka dole.Ali salon u kojem si nadogradjivala trep. treba da ti ponudi i njihovo skidanje.Trepavice se ostete svakako i njihova regeneracija je spora isto se preporucuje ricinusovo ulje i nakon skidanja za bolju regeneraciju pocupanih trepavica.
tu sam da vam savet dam
anuska1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 8:55 pm

Post od anuska1 »

hvala na savetu... :)
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

anuska1 napisao:hvala na savetu... :)
nema na cemu draga zato sam tu pozdrav :lol:
tu sam da vam savet dam
Milky_way
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 07, 2006 1:07 pm

Post od Milky_way »

Jako dobra tema, evo imam par pitanja za make- up artist:
1. Koja je vama licno, najbolja maskara? Cula sam da dosta hvale HR Lash Queen ali je jos nisam isprobala
2. Videla sam da postoji eyeshadow base pa me interesuje isplati li se to kupiti, koja je njegova finkcija?

Unapred hvala na odgovorima
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Post od kacica »

Za make-up artist
Mene zanima dobra i kvalitetna zelena olovka za oci.... imam osetljive oci,cesto mi suze,diskretno se sminkam.... :roll:
Pozz
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

Milky_way napisao:Jako dobra tema, evo imam par pitanja za make- up artist:
1. Koja je vama licno, najbolja maskara? Cula sam da dosta hvale HR Lash Queen ali je jos nisam isprobala
2. Videla sam da postoji eyeshadow base pa me interesuje isplati li se to kupiti, koja je njegova finkcija?

Unapred hvala na odgovorima
imam bolji savet za tebe, umesto da kupujes i trosis pare, evo ti jedan sminkerski savet.Kada naneses ten i korektir na lice kai na i na oci i kapke, uzmi puder u prahu i cetkicom predji preko kapka, tako ce ti senka trajati duze i nece se topiti, a za maskaru, licno nisam je probala , ali sve sto je od hellene je vrlo kvalitetno,
tu sam da vam savet dam
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

kacica napisao:Za make-up artist
Mene zanima dobra i kvalitetna zelena olovka za oci.... imam osetljive oci,cesto mi suze,diskretno se sminkam.... :roll:
Pozz
iskreno to moras isprobati, ali nikako je ne stavljaj u oci, mozes i zameniti senkom koju bi nanosila u uglove tanjom cetkicom,poz
tu sam da vam savet dam
dodo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 7:53 pm

Post od dodo »

Ovako: imam plavu kosu i veoma svetao ten. Ne smikam se svakodnevno. Imam mesovitu kozu i u principu ok kozu lica, imam mozda malkice problema sa ponekim mitiserom, ali nista strasno i mnogo primetno. Nikada nisam bila posebno zadovoljna ni sa jednim puderom. Mozete li mi, molim vas, preporuciti neki puder koji je kvalitetan, koji daje barsunast izgled kozi i dovoljno dugo traje na licu, a koji kosta ne vise od 1500 din. Ako takav postoji...A ako ne, izdvojicu i mnogo vise novca, samo da konacno pronadjem puder kojim cu biti zadovoljna. HVALA UNAPRED!
dodo
Novi član
Novi član

Post od dodo »

Toliko saveta a bas sada kad je meni potreban... Nadam se da cete procitati moje pitanje i da cete mi pomoci da pronadjem odgovarajuci puder...
orion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 7:14 pm

Post od orion »

Pozdravljam autorku ove teme jer sam se zbog iste i registrovala :D

Imam masnu kozu sa prosirenim porama u predelu nosa i obraza, koristim kreme propisane od strucnog lica tj dermatologa. Svetlije sam puti sa tamnom kosom i ocima, koristim kameni puder clinique 2, interesuje me kako ublaziti prosirene pore, a da ne koristim tecni puder. :roll:
Ko ne reskira taj ne profitira!
dodo
Novi član
Novi član

Post od dodo »

Orion ne znam kad cemo ti i ja docekati odgovor :(
orion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 7:14 pm

Post od orion »

dodo, nadam se da nece potrajati :(
Ko ne reskira taj ne profitira!
make-up artist
Stalni član
Stalni  član

Post od make-up artist »

orion napisao:Pozdravljam autorku ove teme jer sam se zbog iste i registrovala :D

Imam masnu kozu sa prosirenim porama u predelu nosa i obraza, koristim kreme propisane od strucnog lica tj dermatologa. Svetlije sam puti sa tamnom kosom i ocima, koristim kameni puder clinique 2, interesuje me kako ublaziti prosirene pore, a da ne koristim tecni puder. :roll:
Draga S. hvala na pwt. . e sad da te malo ispravim,kameni puder mozes koristiti, cisto malo da matiras kozu, nikako ga nanositi sundjerom.Ako je onaj u kameni uzmi cetku i blago pokri delove koje ti se verovatno sijaju, tj T- zona.Zimi se preporucuju tecni puderi, zarad zastite od hladnoce i bolje postojanost.Kameni puder dosta isusuje kozu i zapusava pore. Clinik bez obzira na samo ime spada u jake pudere,jake koncentracije, zato odaberi neki transparentni puder bilo da je tecni ili u prahu, pozdrav :D
tu sam da vam savet dam
Odgovori