Saveti make-up artista

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Andjela,jel to bese onaj presovani puder...ili pak...mleveni? :lol: :lol:

p.s...Salaaaaaaaaaaaaa:)Moram malo da te zekim:)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Jeste anci, samleves ga i od njega napravis kasicu pa to smazes umesto dorucka :D
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

:D :D :D :D
:P :P :P
:wink:
nevenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 11:22 am

Post od nevenam »

imam taj mf cream puff. treba da ga nanosim suvim ili vlaznim sundjerom? preko tecnog pudera ili moze i bez njega?
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

Andjela napisao:U zavisnosti od toga kako se nanosi na lice , moze biti u obliku kreme (ako se nanosi mokrim sundjercicem koji se nalazi u kutiji ) ili praha.(ako se nanosi suvim ). Cestice ovog pudera su mnogo sitnije, laganije, pa lice dobije finu, neznu , matirajucu zavrsnicu u sminkanju.
: :P Hvala!
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Andjela napisao:Lu, MF Crem Puff je prilicno tezak, i ako ga naneses u vecoj kolicini, moze da stvori kontraefekat. Probaj sa kompaktnim,( koji ces uzeti, zavisi od toga koliko mozes para da izdvojis,) ali ga koristi kao puder u prahu . Dakle, ne navlazis onaj sundjercic koji se nalazi u pakovanju, nego ga koristis kao klasicni kameni , za matiranje lica. Kompaktni puderi su (za razliku od tog kremastog MF ) finije strukture, fluidni, lagani, i ne stvaraju efekat 'maske'.
Jel' to recimo onaj max faktorov "Facefinity compact foundation"?Zlatna kutijica!?
Nisam ga zadnji put videla u liliju..(?)
p.s....i molim te , ako mozes predlozi neki(kompaktni) !!!! :D :D
p.s.br. 2: HVALA!!!!!!!! :P
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

"imam taj mf cream puff. treba da ga nanosim suvim ili vlaznim sundjerom? preko tecnog pudera ili moze i bez njega?"

Ne, ne. To nije kompaktni ili presovani puder i nanosi se sundjercicem koji je u kutijici. Znaci, klasicno nanosenje kao i svaki drugi obicni puder u kamenu.[/quote]
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Nema na cemu mirja, nadam se da ce se ovde ukljuciti i make up artista. Ovo je ipak njena tema . Ja jesam zavrsila i scensku sminku ali se njom bavim na pauzi izmedju dva skolska casa:)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

nevenam, kameni mozes da koristis i bez tecnog. Znaci, kao podlogu obavezno koristi svoju uobicajenu kremu (hidratantnu, kad bude toplije , obavezno neku sa SPF-om), pa kameni , malo maskare, malo sjaja za usne i voila.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Jeste , Lu, to je taj i njega ti toplo preporucujem , i ja ga korisim i prezadovoljna sam:)

Nemaju ga ni sve parfimerije koje imaju MF , zato je najbolje da ga potrazis u nekoj malo bolje snabdevenoj. Sigurno ces ga naci.
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Andjela napisao:Jeste , Lu, to je taj i njega ti toplo preporucujem , i ja ga korisim i prezadovoljna sam:)

Nemaju ga ni sve parfimerije koje imaju MF , zato je najbolje da ga potrazis u nekoj malo bolje snabdevenoj. Sigurno ces ga naci.
Bas cu ga potraziti...
hvala na brzinskom odgovoru! :wink:
A_Girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm

Post od A_Girl »

@Andjela
Jel ok koristiti samo "Facefinity compact foundation" (bez tecnog pudera)?Ja koristim trenutno Creme Puff, skroz je ok, ali mi se cini da je malo tezi, a treba mi nesto sto ce me dobro matirati i izdrzati sto duze, posto imam prilicno masnu kozu...
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

@A_Girl, sasvim je OK da koristis "Facefinity compact foundation" (jedina varijanta MF pudera koji se meni dopada) bez tecnog, narocito u dnevnoj varijanti sminkanja. Slazem se da je MF Creme Puff malo tezi, posebno za tvoju masnu kozu. Evo, gledam , u kraju gde se ja krecem, u parfimarijama polako povlace kolekciju MF (ili ih nema ili su rasprodaje).

(Po meni, on moze da dodje u obzir kao vecernja sminka i to s vremena na vreme.)

Ne znam da li si probala Revlonov ColorStay tecni puder?On je savrsen za masnu kozu, super matira i odrzava ten bez onog ruznog sjaja nekoliko sati.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Da se ukljucim :wink: , koristila sam do skoro creme puff, i nisam bila bas odusevljena, ali sam zato uzela color stay, on je fenomenalan!!! Isto imam masnu kozu.
A_Girl
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 18, 2006 2:13 pm

Post od A_Girl »

O, da, da, Revolon Color Stay! Citala sam po forumima pohvale i bila sam tako blizu da ga uzmem, ali imam neku frku od tecnih pudera! :lol: Kao, vise zapusavaju pore, cementiraju, pre se zasijam... Takvo iskustvo imam sa onim sto sam pre koristila i tesko mi je da to prevazidjem, iako znam da nije to bas tako. Kupila sam skoro tecni Maybelline - Pure makeup. On je kao Shine-free, Gel-cream foundation with pure water. Lagan jeste, ali shine-free nije, bar za moju kozu :-?
I sad se dvoumim izmedju tog MF Facefinity i Revlonovog! A uvek se ispalim... :(
Odgovori