Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Andjela napisao:U zavisnosti od toga kako se nanosi na lice , moze biti u obliku kreme (ako se nanosi mokrim sundjercicem koji se nalazi u kutiji ) ili praha.(ako se nanosi suvim ). Cestice ovog pudera su mnogo sitnije, laganije, pa lice dobije finu, neznu , matirajucu zavrsnicu u sminkanju.
Andjela napisao:Lu, MF Crem Puff je prilicno tezak, i ako ga naneses u vecoj kolicini, moze da stvori kontraefekat. Probaj sa kompaktnim,( koji ces uzeti, zavisi od toga koliko mozes para da izdvojis,) ali ga koristi kao puder u prahu . Dakle, ne navlazis onaj sundjercic koji se nalazi u pakovanju, nego ga koristis kao klasicni kameni , za matiranje lica. Kompaktni puderi su (za razliku od tog kremastog MF ) finije strukture, fluidni, lagani, i ne stvaraju efekat 'maske'.
Jel' to recimo onaj max faktorov "Facefinity compact foundation"?Zlatna kutijica!?
Nisam ga zadnji put videla u liliju..(?)
p.s....i molim te , ako mozes predlozi neki(kompaktni) !!!!
p.s.br. 2: HVALA!!!!!!!!
"imam taj mf cream puff. treba da ga nanosim suvim ili vlaznim sundjerom? preko tecnog pudera ili moze i bez njega?"
Ne, ne. To nije kompaktni ili presovani puder i nanosi se sundjercicem koji je u kutijici. Znaci, klasicno nanosenje kao i svaki drugi obicni puder u kamenu.[/quote]
Nema na cemu mirja, nadam se da ce se ovde ukljuciti i make up artista. Ovo je ipak njena tema . Ja jesam zavrsila i scensku sminku ali se njom bavim na pauzi izmedju dva skolska casa:)
nevenam, kameni mozes da koristis i bez tecnog. Znaci, kao podlogu obavezno koristi svoju uobicajenu kremu (hidratantnu, kad bude toplije , obavezno neku sa SPF-om), pa kameni , malo maskare, malo sjaja za usne i voila.
@Andjela
Jel ok koristiti samo "Facefinity compact foundation" (bez tecnog pudera)?Ja koristim trenutno Creme Puff, skroz je ok, ali mi se cini da je malo tezi, a treba mi nesto sto ce me dobro matirati i izdrzati sto duze, posto imam prilicno masnu kozu...
@A_Girl, sasvim je OK da koristis "Facefinity compact foundation" (jedina varijanta MF pudera koji se meni dopada) bez tecnog, narocito u dnevnoj varijanti sminkanja. Slazem se da je MF Creme Puff malo tezi, posebno za tvoju masnu kozu. Evo, gledam , u kraju gde se ja krecem, u parfimarijama polako povlace kolekciju MF (ili ih nema ili su rasprodaje).
(Po meni, on moze da dodje u obzir kao vecernja sminka i to s vremena na vreme.)
Ne znam da li si probala Revlonov ColorStay tecni puder?On je savrsen za masnu kozu, super matira i odrzava ten bez onog ruznog sjaja nekoliko sati.
Da se ukljucim , koristila sam do skoro creme puff, i nisam bila bas odusevljena, ali sam zato uzela color stay, on je fenomenalan!!! Isto imam masnu kozu.
O, da, da, Revolon Color Stay! Citala sam po forumima pohvale i bila sam tako blizu da ga uzmem, ali imam neku frku od tecnih pudera! Kao, vise zapusavaju pore, cementiraju, pre se zasijam... Takvo iskustvo imam sa onim sto sam pre koristila i tesko mi je da to prevazidjem, iako znam da nije to bas tako. Kupila sam skoro tecni Maybelline - Pure makeup. On je kao Shine-free, Gel-cream foundation with pure water. Lagan jeste, ali shine-free nije, bar za moju kozu
I sad se dvoumim izmedju tog MF Facefinity i Revlonovog! A uvek se ispalim...