Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nMilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nMilos »

Prvo da se predstavim,ja sam Milos iz Nisa i imam 32god.Sa aknama,mitiserima i kuglicama punih sebuma imam problem od puberteta cca 15 godina.Nisu bile toliko strasne(akne) a na mitisere i kuglice nisam obracao previse paznje.Naravno probao sam sve i svasta i nista nije pomogala,mozda samo privremeno... Sa lica su se preselile na ledja a sa ledja na zadnjicu.E tu nastaju problemi jer jako smeta pri sedenju.Posao mi je takav da puno sedim i nosim sintetiku pa to jos vise doprinosi njihovom stvaranju ja mislim.Koza mi je masna plus genetika i predispozicija na dijabetes.Stvarni problem pocinje par godina unazad kad pocinju po 2-3 akne ogromne velicine da se javljaju odjednom i onemugucavaju mi sedenje.Strasno! Da vam ne prepricavam svoje terapije previse,pomenucu samo 20 injekcija antibiotika i 2 kutije Panklav-a kao zadnju.Nije pomoglo nimalo. Onda odlucim da promenim treceg dermatologa i slucajno odem kod doktorke Milice koja je i nacelnica koznog odeljenja u gradskoj bolnici u Nisu.I ona mi odmah po pregledu kaze roaccutane! Naravno da uradim krvne analize pre toga i dam briseve na bakterije i gljivice. To sam sve uradio i sto se tice briseva sve je ok.Cekam samo jos krvne analize i da pocnem da pijem taj famozni lek...Procitao sam sve vezano za njega na ovom forumu i nekako jedva cekam da pocnem.Nadam se da ce mi pomoci...
Pozdrav svima,izvinite ako sam smorio pisuci.
nMilos
Novi član
Novi član

Post od nMilos »

Shomy kako napredujes sa terapijom ?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Uf...ovako sada mi je je onih 15 dana pauze,u pocetku mi je izaslo dosta novih i to nekoliko veliih,na mestima gde su upale bile dosta pre,sada mi je koza prilicno suva i peruta se,naravno i upale se suse,valjda nece vise izlaziti,bar se nadam.Da usne moras mazati labelom sto cesce i opet ce ti se susiti...ja sam dobio i perit....to je to za sada....javi kada pocnes sa terapijom ,koju si dozu dobio i pratecu kozmetiku,Pozdrav i puno srece:)
nMilos
Novi član
Novi član

Post od nMilos »

Evo danas sam uzeo na recept lekove i poceo da pijem.Dobio sam 2x20mg tj 40mg dnevno.Imam 88kg.Na kontrolu za 15 dana idem.Od pratece kozmetike za sada nista,naime ako mi se pojavi nesto tipa susenja koze da joj se javim.Izgleda bila u guzvi doktorica...
Videcu sta ce se izdesavati pa cu otici kod nje.
Poz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Susice ti se sigurno,labelo uzmi odmah rekla ti ona ili ne,jer ja ga stvljam bas bas cesto i kada ga nestavim par h,osuse se i perutaju se.Srecno....
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

Shomy napisao:Susice ti se sigurno,labelo uzmi odmah rekla ti ona ili ne,jer ja ga stvljam bas bas cesto i kada ga nestavim par h,osuse se i perutaju se.Srecno....
Meni je labelo slabo delovavlo a onda sam probao Eucerin lip repair i rezultati su drasticno bolji nego sa labelom, takodje ne zahteva konstantno mazanje na svakih pola sata - sat kao sto sam morao sa labelom da se igram... Preporuka :)
Nubz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2008 2:16 pm

Post od Nubz »

Evo i ja da iznesem svoje iskustvo ovde, jer mi je ovaj forum veoma pomogao kad sam pocinjao sa tretmanom.
Naime imam 17 godina i imam problema sa aknama u zadnje 3 godine. Pijem roaccutane od 1. juna, tj ovo mi je peti i poslednji mesec. Poceo sam sa 40 mg pa sam polako smanjivao, sad pijem 20mg dnevno.
U pocetku, kod mene vec od druge nedelje pocinje isusivanje koze koje se najvise primeti na usnama i to u pocetku stvarno nervira ali vremenom se naviknes. Nema pozitivnih promena odmah, cak sam nailazio na par perioda pogorsanja i tako sve do polovine treceg meseca. Samo treba biti strpljiv i uporan. Od tad, rezultati su fantasticni! Lice mi je potpuno cisto. Pojavi se mozda jedna akna u 2 nedelje ali ona brzo nestane. Rezultati su prvo bili vidljivi na ledjima pa tek onda na licu. Sada mi je jedino preostalo da se resim blagih oziljaka i fleka po licu koje su mi ostale ali je vecina vec nestala. Za oziljke koristim Skinoren kremu koju mazem jednom dnevno (pre spavanja).
Jedino sam se bojao terapije jer sam poceo piti Roaccutane na pocetku leta a dermatolog mi je rekao da izbegavam preterano izlaganje suncu. Nisam imao puno problema sa tim, jedino sto veoma brzo pocrvenim po licu kada sam na suncu ali to brzo prodje. Pio sam i alkohol za vreme terapije i nisam primetio nikakve negativne efekte.
Znaci, prezadovoljan sam rezultatima i jedva cekam da vidim rezultate na kraju terapije, a cuo sam da se poboljsanje nastavlja i nekoliko meseci posle nje. Tako da roaccutane svima preporuciujem ako imaju problema sa aknama. Srecno :P
nMilos
Novi član
Novi član

Post od nMilos »

hvala na preporuci :)
Lepo kad covek zna sta za alternativu da koristi.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Imam i euerin lip repar,ali kada ga stavim izgleda kao sjaj da sam sitavio,tako da ga stavljam samo uvece,mada se slazem da je bolji od labela,a preko dana labello for man je sasvim ok,mada ipak su usta malo suvlja.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Za Nubz

ako ti nije preblem napisi sta si od pratece kozmetike koristio i da li si konstanno pio roaccutane ili sa pazama.Pozdrav.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Pogresih u kucanja mislio sam da li si pravio pauze i da li je bilo nekih promena u krvnim analizama.Pozdrav
nMilos
Novi član
Novi član

Post od nMilos »

Mozda je prerano ali ja procitah da se odmah susi koza po pocetku terapije... Ja zasada nista ne primecujem,niti oko usana ni oko koze.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

I ja sam isto mislio,videces vec kroz par dana,eventulano u drugoj nedelji.
ubiaknu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 1:25 am

konacno sam resio

Post od ubiaknu »

Imam problema sa aknama na ledjima vec par godina, sve je krenulo posle kupanja na Palickom jezeru (mozda i to nije razlog).. koristio sam razlicite kreme, lekove blablala, posetio dermatologa 2 - 3 puta i jedan od njih mi je preporucio roaccutane ali je napomenuo da je to veoma opasan lek i od njega sam odustao. Posto mi je situacija na ledjima katastrofa, blam mi je da odem kod dermatologa jer mislim da ce mi se najebati keve jerbo sam dozvolio da mi se to desi sa ledjima, plus sam gamad i stiskao zbog frustracije i napravio oziljke, i sam sam ljut na sebe...

Ali nocas mi je prekipelo jer mi je izasla cvrga velicine klikera i rekao sam dragoj supruzi (od koje imam podrsku i koja mi nikad nije prebacila i nije se gadila mojih ledja ali ja jesam) da konacno krenem sa nekom terapijom, a to je ROACCUTANE.

Imam nekih 95kg i nekih 190cm, osecam se prilicno dobro, krv nisam vadio godinama jer za to nije bilo potrebe, jer nemam nikakvih zdravstvenih problema.

Hteo bih da odem kod dermatologa koji bi ispitao moj organizam tj. da li ja smem da krenem sa terapijom, voleo bih i da ne morada da mi vidi ledja jer me stvarno blam i isfrustriran sam zbog toga. Ukoliko je neko od vas dermatolog i razume moje probleme nek mi se javi kako bih organizovalo tj zakazao pregled! btw. zvim u Zemunu.

btw. ako ne moram kod dermatologa, sta moram da proverim (holesterol, secer, itd...) kako bih mogao da krenem sa terapijom???

Hvala unapred,
nMilos
Novi član
Novi član

Post od nMilos »

Brate Ubiaknu moj ti je savet da ipak odes kod dermatologa.Ja imao i jos uvek imam po 2-3 bubuljice velicine klikera,ako ne i vece, na dupetu pa me nije bilo blam.Mora doktor da ti napise sta se sve proverava u krvi i da ipak budes pod doktorskim nadzorom za vreme terapije.Lek ipak nije bezazlen kao sto si napomenuo.Pitanje je samo naci pravog dermatologa... Meni je ovo cetvrti lekar ja mislim...
Desilo mi se i da mi jedna doktorka trazi da joj skinem sa neta doziranje i uopste o roakutanu?!? Mislim strasno! Verovatno spavala na tom predavanju ili nema strucnu literaturu....
Odgovori