Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

markopega napisao: Istinu pricas donka..nije toliko tesko poverovati da se tako nesto moglo dogoditi. Zaista je uzasno. uzasno uzasno. Najgore je sto ce se nakon par nedelja sve zaboraviti, i uzrok i posledica. Neverovatno je koliko jedna odluka moze promeniti zivot, snove, na kraju coveka. Tastina, sve je tastina. Lepo bese u mekanome umu detinjstva. Tada smo bili zdravi, lepi, dobri, sto je najbitnije bezbrizni.

Inace nisam dosada pio roacuttan tako da nisam upoznat sa posledicama, niti manifestacijama konzumiranja. Sigurno je da ne zelim ni ubuduce nakon ovog saznanja.

Donka sta je plucna embolija
Ponekada se u venama stvaraju krvni ugrusci, koji kad se otkinu cirkulisu zajedno sa krvlju i mogu da stignu to plucne arterije koju blokiraju, tako da krv otezano prolazi kroz tu arteriju i ne moze da donese dovoljno kiseonika do telesnih celija. Kao da se gusis, mada udises dovoljno vazduha.

Faktori rizika specificni za zene su upotreba hormoskih kontraceptiva sa estrogenom i trudnoca, a i muskarci i zene mogu da dobiju plucnu emboliju od dugotrajnih perioda neaktivnosti (dugi avionski letovi, lezanje zbog bolesti), zbog operacije... U vecini slucajeva nije smrtonosna ako lekovi pocnu da se daju na vreme.

Mozda si me pogresno shvatio, ne tvrdim da treba izbegavati sve sto moze da dovede do plucne embolije ili bilo koje druge bolesti jer bi to znacilo da maltene nista ne treba raditi, ni unositi u organizam, jer sve je potencijalno opasno. Ali nema coveka koji nikad nije jeo hleb zato sto je mozda alergican na gluten (a mozda i nije) ili pio vodu iz plasticne flase jer ce mozda dobiti rak (a mozda i nece) ili izasao napolje jer ce ga mozda udariti auto - a mozda i nece...
markopega
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 14, 2008 12:22 pm

Post od markopega »

Sta bi moglo recimod da znaci sledece..grebe me grlo i boli kada gutam. Ta linija od usne duplje sto se spusta, pa na dole do pluca. Mislim da je povisena temperatura i osecam da me pece gde su pluca. Toplo mi je.
Ne kasljem. Nisam jos isao kod lekara, nedelja je . Od juce sve osecam i ne pprolazi
Andhaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2008 10:26 pm

Post od Andhaka »

ja sam zavrsio sa roaccutanom pre malo vise od mesec dana, ne izlaze mi bubuljice vise, ali je ostalo crvenilo, jer bi mogoa sad da radim vocne kiseline i konacno zavrsim sa ovim problemom? :)
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Sacekaj da prodje jos oko 2-3 meseca
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Pozdrav svima,da li je neko od vas dobio roaccutan da pije 15 dana,pa 15 dana pauzira,i da vidim da se koristi uglavnim hidratantna nega,a meni je dr.prepisala eucerin gel za umivanje,vichi normaderm,diferin gel i freeman piling,pa da to ne isusi kozu previse?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Nisam cula za takav sistem davanja. Postoji intermitentno davanje, ali ne na takav nacin. Slazem se da je kozmetike mnogo. Koji god lekar da je prepisao, mislim da je malo preterao, a i skupo je.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Kozmetiku sam vec kupio,fuj je...bas mi se ne svidja,tj meni ne odgovara,ali hajde ona je lekar....Poceo sam i roaccutan da pijem,mada mi je dala malu dozu,40mg...E samo jos jedno pitanje,posle koliko obicno isusi kozu?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Kozu pocinje da "susi" odmah. Efekat je najizrazeniji na usnama, ali to je uobicajen nezeljeni efekat. Malo mi samo smeta ona shema 15-15. Ja bih to proverila kod nekog drugog. Obicno se i pocinje sa 0.5 mg/kg
Posalji mi PP sa nalazom doktora koji je to prepisao, ako hoces.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Da li differin deluje na oziljke,posto mi je Dr. rekla da pegla bore i oziljke,mada ja to nigde nisam procitao?Pozdrav.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Na zalost, ne moze da deluje na oziljke
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Sorry,nisam procitao poruku na forumu,pre nego sto sam ti poslao pp.Hvala,pozdrav!
marina_84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 25, 2008 11:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od marina_84 »

Pozdrav svima!
imam 24 godine i do pre godinu dana perfektno lice. U pubertetu takodje nisam imala nijednu bubuljicu, ali pre nekih 10-tak meseci lice je pocelo da mi se masti i bubuljice iskacu! Pojavljuju mi se one velike bolne i to samo u predelu oko brade i ispod brade prema vratu. Vadila sam krv, proveravala hormone, stitnu zlezdu, radila ultrazvuk jajnika i sve je ok. Koristila sam vichy normaderm, clindamicin ali nista specijalno nije pomoglo....ustvari smiri se upala, pa posle 5 dana se opet pogorsa i tako sve u krug....zadnjih mesec dana koristim dercome clear koje mi je dermatolog preporucio i idem na tretmane laserom. Do sada sam uradila 9 tretmana, ostao mi je samo jos jedan, ali se rezultati ne primecuju. Doktorka je napomenula, ukoliko mi diferin ne pomogne da predjem na roaccutan, ali problem je sto se ja bojim da pijem te tablete zbog nezeljenih dejstva a i smatram da nisam jako tezak slucaj....imam ukupno 5 bubuljica koje kada izadju zadrzavaju se na licu malo duze, iza sebe ostavljaju crvenu flekicu, ali ja ipak smtram da nisam kritican slucaj za roaccutan!!!recite mi sta da radim, da li da nastavim sa nekim lokalnim terapijama kao dermoabrazija i hemijski pilinzi, pa ako to ne pomogne krenem sa roaccutanom, ili mozda odmah sada!
ja sam pomalo skepticna po pitanju lekova, ne usudjujem se ni kontracepciju da pijem, a kamoli ovo.....
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Slusaj lekara u svakom slucaju,ja sam poceo pre nekoliko dana da pijem roaccutan,u sustini retko ko je imao neke jake ne zeljene efekte,a i prate se krvne analize,tako da ako bilo sta krene lose,prekida se terapija.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Kada se javi pogorsanje prilikom primene roaccutana,da li sme da se radi sonoforeza sa klindamicinom?I posto sam dobio perut od roaccutana,sta bi bilo dobro da se koristi?Pozdrav svima...
karloman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 30, 2006 1:21 am

Post od karloman »

e ovako ljudi.....ja sam pre dve godine poceo da pijem roaccutane,naravno,na preporuku dermatologa,posto mi ostala sranja,kozmeticari i terapije nisu pomogla. Lice mi je bilo,blago receno,kriticno....U pocetku,nekih prva 2/3 meseca,usledile su reakcije,koje samo tada deluju kontra,ali posle ta 2 meseca,sledi neverovatno poboljsanje. Pio sam ga otprilike 6 meseci sa povecanjem doze. Rakcije su naravno one koje ste culi,perutanje koze,suvoca usta,peku oci i sl,al verujte da je sve to vredelo. Ne slusajte lose komentare na racun ovog leka,jer je to jedini sredstvo koje vam moze pomoci. Ja sam vec godinu i po dana bez ovog leka i lice mi je POTPUNO cisto. Samo treba biti uporan kod ove terapije,piti redovno lekove,ne konzumirati alkohol,slusati uputstva itd. Lek moze na recept,nema smisla placati ga,jer je poprilicno skup. Kreme koje cete koristiti tokom terapije su po preporuci dermatologa koji prati terapiju.
Odgovori