Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Slazem se da je povoljno, uzimajuci u obzir kako u Bg u , primera radi muradovom kozm/med centru uzimaju 3600 za isti tretman. Medjutim opet kada skupa sve saberem mnogo koshta rachunajuci penu i kreme plus put,plus tretman,plus vreme..Zadnji put je Svetlana stavljala i hidrantnu kremu jer lice osim shto je stanjeno i nekako smekshano, dehidrirano je i prilikom chishcenja se akne teshko istiskuju. Uvek je dobro zaposlim , a mene iskreno chishcenje jako jako boli..
Volela bih samo da sve bude kao ranije i konachno prestanem razmishljati o svemu..
i ja sam razmisljala o roakutanu ali znam da nije bas preterano zdrav..prvo cu pokusati svim drugim sredstvima da sredim lice pa ako nista ne pomogne..onda cu i to
inace..pijem dijanu vec godinu dana..i kao sto rece @rikoneriki nabacila sam vec par kila..dobila celulit i uzasno se nerviram a rezultati su onako... ne losi,ali ne ni preterano dobri
meni su inace najveci problem oziljci..koristim kremu mog dermatologa ali sve to ide sporo..koza mi je jako osetljiva i bukvalno mi se prave fleke i oziljci od svake bubuljice koja mi izadje
uskoro bih trebala na tretman nekom kiselinom koju moj doktor pravi pa cu da vam kazem kakvi su rezultati..doduse to je prilicno agresivan metod...imas kraste na obrazima nedelju dana
Nikakav piling ne sme da se radi dok ste na terapiji roakutanom. Ni hemijski(vocne kiseline), ni bioloski(enzimi) niti obican mehanicki.
Sacekajte da lek odradi svoje.
Pozz
tam tam napisao:
Ja npr imam plus policistichne jajnike i sad mi ginekolog naredio da prekinem uzimati diane 35 tri meseca i vec znam kako lice planira biti potpuno unishteno i prepunjeno hormonskih akni ispod koze.
Tam tam, ako ti ginekolog ne preporucuje da nastavis da koristis Diane, odmah posle njih predji na neke druge pilule koje ces moci duze da uzimas! Ja sam koristila Diane godinu dana bez prekida dok mi se lice nije iscistilo, a onda sam presla na Jeanine, i evo posle godinu dana i dalje je sve u savrsenom redu. Svesna sam da cu kad tad prestati da ih pijem ako zelim dete (logicno ) ali ako mi se pojave akne mislicu o njima tada.
Ma znam ali ne mogu tek tako sama donositi odluku, recheno mi je da moram da isposhtujem ovaj period bez diane, dakle to su tri meseca, imam josh nekih mesec ipo dana do kraja. Tada trebam na pregled ult.sondom, verovatno analizu hormona, i tek nakon svega cemo odluchiti shta i kako dalje.
pored enzimskog pilinga koji sprechava izlazak gnojnih b, ipak izlaze zbog hormonskog disbalansa. razlika je u tome shto ne buknu kao ranije. Postojali su trenutci kada nisam vishe mogla izdrzati, te sam kretala u apoteku s namerom da kupim i pijem tablete bez odobrenja lekara..Nije lako uopshte, al udahnem vazduh i pokushavam se srediti..nece to dugo da traje.
Nakon posledica koju je napravila kiselina tzv.fitopiling, veruj mi akne i posledice akni su mi trenutno najmanji problem.
Naravno, ako ih ne pijes da bi radila testove, to moras da ispostujes. Ali imaj u vidu da Diane nisu lek, vec samo sredstvo za drzanje simptoma pod kontrolom, kao uostalom i druge pilule. Nemoj da ocekujes da ti one za stalno promene funkciju endokrinih zlezda, jer za PCOS nema leka.
Ne racunajuci sinteticke hormone, jedino promene u stilu zivota mogu koliko toliko da ublaze simptome. Vodi racuna da jedes samo hranu sa niskim glikemijskim indeksom, jer je jako bitno da odrzavas konstantno nizak nivo insulina u krvi. Znaci nema slatkisa, bilo cega sa belim brasnom, krompira.
‚‚24-godišnja djevojka iz Melbournea umrla je prije nekoliko dana od nuspojava uzrokovanih uzimanjem kontracepcijskih tableta ‘Yasmin’, uz koji je pila i Roaccutane ‚‚
do sada su krivili jasmin a sada se u novinskim natpisima pojavljuje i roaccutane
Vrlo je nezahvalno nagadjati shta od toga , ili mozda neshto trece..
Ukoliko je pricha zaista istinita, i ukoliko je nakon ustanovljene smrti, radjena obdukcija, shto je najverovatnije kako je mlada osoba u pitanju, sigurna sam da su slichne prepiske ili nagadjannja nepotrebna..
nisam_luda napisao:‚‚24-godišnja djevojka iz Melbournea umrla je prije nekoliko dana od nuspojava uzrokovanih uzimanjem kontracepcijskih tableta ‘Yasmin’, uz koji je pila i Roaccutane ‚‚
do sada su krivili jasmin a sada se u novinskim natpisima pojavljuje i roaccutane
Sve sto unesete u organizam moze imati nezeljene efekte kod nekih osoba. Cak i hrana. Zato je vazno ispitati da li pripadate nekoj rizicnoj grupi pre nego sto pocnete da pijete neki lek, a ako to ne uradite, obratite paznju na sve neuobicajene pojave koje se desavaju u vasem organizmu. Devojka koja je umrla ignorisala je kratkocu daha pune dve nedelje, a to je jedan od simptoma plucne embolije koji su navedeni u uputstvu za upotrebu kontraceptivnih pilula, zato sto je poznato da one kod nekih ljudi mogu da izazovu stvaranje krvnih ugrusaka.
Za Roaccutan je poznato da moze negativno da deluje na psihu (dosta korisnika je izvrsilo samoubistvo), zato je vazno obratiti paznju na svaku promenu te vrste za vreme terapije.
24-godišnja djevojka iz Melbournea umrla je prije nekoliko dana od nuspojava uzrokovanih uzimanjem kontracepcijskih tableta ‘Yasmin’, uz koji je pila i Roaccutane ‚‚
Istinu pricas donka..nije toliko tesko poverovati da se tako nesto moglo dogoditi. Zaista je uzasno. uzasno uzasno. Najgore je sto ce se nakon par nedelja sve zaboraviti, i uzrok i posledica. Neverovatno je koliko jedna odluka moze promeniti zivot, snove, na kraju coveka. Tastina, sve je tastina. Lepo bese u mekanome umu detinjstva. Tada smo bili zdravi, lepi, dobri, sto je najbitnije bezbrizni.
Inace nisam dosada pio roacuttan tako da nisam upoznat sa posledicama, niti manifestacijama konzumiranja. Sigurno je da ne zelim ni ubuduce nakon ovog saznanja.
Mare pogledacu. Uglavnom onako.. uchim..
Reshavam misterije knjiga..
Trenutno izgleda kao da nema zdravog polja koze, izuzeti su jedino obrazi. Nisam bash neshto bistra jer sam
ih dirala, pa navazila bornom kiselinom.
Svaki je dan isto, muchenje.
Volela bih vilenjaka i i charoban shtapic.
Vezano za pitanje od ranije.. ako budesh trebao kakve informacije o njoj, shta god zatrebash here I am. pozz