Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

koji dermatolog prepisuje roaccutane za masnu kozu T zone i mitisere?Slika :o ako pratis moje postove na ovoj temi videces da sam ja u potpunosti za roaccutane ali samo onda kada za to stvarno ima potrebe. stvarno do sada nisam cula da se roaccutane daje za mitisere, posebno zenskim osobama! ne zelim da te plasim, ali jesi li procitala onu listu od metar koju dobijes u kutiji leka? izlagati se necemu takvom zbog mitisera na t-zoni? :o

roaccutane je lek ISKLJUCIVO za teze oblike akni i za lakse oblike akni koje se nicim drugim ne mogu izleciti. tek kada se probaju sve opcije, na red dolazi roaccutane kao najradikalnije resenje.

nakon roaccutana se neces moci izlagati suncu i do 6 meseci bez totalne zastite sa spf 50 i vise. za lice ces morati da koristis preparate sa oznakom total sun block. more mesec dana nakon roaccutana dolazi u obzir jedino ako ces ceo dan presedeti u sobi :roll: suncanje i roaccutane - ne- nikako, bar dva meseca nakon leka, dok lek u potpunosti ne napusti organizam.

pokusaj da resis problem mitesera odlaskom na ciscenje lica, lokalnim preparatima, vocnim kiselinama, mozda cak i nekim prirodnim mazalicama, parenjem lica. roaccutane ako su u pitanju samo masna koza i mitiseri nije za tebe.

mozes li nam dati informaciju koji dermatolog je u pitanju? prvi put cujem da neko tako olako prepisuje roaccutane. mozda ce biti od pomoci ljudima koji imaju ozbiljan problem sa aknama a nemaju doktora koji bi im prepisao lek

Slika
Saquella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 2:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Saquella »

Redovno pratim sta se desava ovde...Sakupljam korisne informacije :wink:
Moj dermatolog mi nikako ne preporucuje roac ali ako uskoro ne bude bolje menjam dermatologa :wink:
Ja sam sada pocela da pijem Diane 35...To jos nisam probala,pa kao ajde probacu sve pa onda roac kao krajnje resenje.
Elem,zanima me da li mogu ja da nastavim da pijem diane 35 ako krenem sa roac?Da li mogu da se piju u isto vreme,jer mi bas odgovaraju? :wink:
Druga stvar kada roac najkasnije mogu da krenem da pijem?Da li je kasno mart,april,zbog sunca???
Ni sama vise ne znam sta da radim, ali definitivno ne mogu da trpim vise ovu moju kozu :(
MilanK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 10:34 pm

Post od MilanK »

Tokom terapije smeju da se piju vitamini ?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

zavisi koji
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

pa svi.jer treniram i hteo bi da pijem komlex vitamina...smem to?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

MilanK napisao:pa svi.jer treniram i hteo bi da pijem komlex vitamina...smem to?

sve sto sadrzi vitamin A ne smes da pijes. za ostalo nisam sigurna, pitaj dermatologa. ja sam pila vitamin e, kompleks b vitamina i cink.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

shukisima napisao:ZA _NISAM luda :D
TI ces nekog da predoziras
NA ovom forumu ima mnogo ljudi sto bi hteli da im se sto pre zavrsi terapija., ima tu i psiho-napetih ...
Pa te tvoje postove bukvalno pojedini svataju.. bez dermatologa experementisu .
Nastavis li da delis dalje terapije i da se igras doktora ubices nekog ...!
Svako normalan je uz konstataciju lekara poceo to da uzima i lekar ga kontrolise I lekar treba da se pita za sve>>.
I ljudi pitaj te lekara za sve i pazite ,neigraj te se : :evil:

ignore :roll: ja cu nekog da predoziram? ti stvarno nisi normalan :lol:
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am

Post od Wucko »

kaeasaki,ti si opasno zagrizen da ljude odvratis sa ove teme i ovog forume,ili sukisima,kako god :D :D :D
Ja nigde ne videh nikakvo predoziranje,samo procitah lep savet koji je ...dala litle blu ako bese,za masnu kozu,da roac definitivno za to se ne daje,i zaista je cudno da neki lekar to oce da prepise za takvo stanje lica?
Jel to lekar za verovati sto ti kazes kawasaki?Pa meni se cini da mi na forumu smo bolje sagledali stvari od pojedinih lekara,jer mi pratimo sve,a oni samo 30-o dnevne rezultate krvi,i na osnovu njih diktiraju dalji tok terapije(koristeci opet ne svoje misljenje o leku,vec misljenja proizvodjaca leka koji preporucuje upotrebu...)
u svakom slucaju,uz roac vitamin E dobro dodje,jer regenerise kozu,i prija joj,kao i cink!
A oni koji su vicni cescim sexualnim odnosima(muskarci iskljucivo)neka paze na cink,posto se nivo cinka drasticno umanjuje prilikom upraznjavanja....sto ne bi bilo dobro na vec suvu kozu roac.
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

moze mi neko reci da li ima veze koliki je razmak izmedju doze ujutro i doze uvece?
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

pa ja recimo uzimam ujutro u 15h :D :D :D (kad se probudim) i uvece u 22h kad sam na pauzi na poslu.Nema nikakvih problema,mada bi bilo najpozeljnije da se uzima jednakim redosledom,u sto tacnije vreme,znaci ako uzmes u 10h ujutro uvece mozes u rasponu od 20-00h bez problema,samo gledaj da drzis uvek tacno vreme,a ne 1 dan u 20h a drugi recimo u 00h :D :D :D :D
MilanK
Novi član
Novi član

Post od MilanK »

Moze mi neko preporuciti sta je najbolje za ciscenje lica tokom terapije ?i zanima me odredjeno vreme posle kojeg se vidi drasticno poboljsanje na licu ? :o
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

sto se tice lica,ja koristim obican sapun,za sada,koza mi se jos ne susi,al iako pocne precu na neki malo masniji sapun.
poboljsanje je individualno,i kod mene se pokazalo posle 30ak dana i to drasticno,sad sam na istom nivou,ali cekam napredoivanje.Inace,jos nisam na punoj dozi,sledece nedelje idem da vadim krv,pa cemo videti sta dalje da cinimo... :D :D :D :D
Racunaj da posle 2 meseca ces definitivno videti veoma veliku razliku,ako ne i skroz cistu kozu,sto opet zavisi...kod nekog se to desi i posle 4-5meseci
goaman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 9:19 am

Post od goaman »

Poz svima, evo javljam se posle 2 puna meseca i pocinjem 3.
Znaci ovako, ljudi NE VERUJTE u prazne price oko roaccutane.Meni su bubuljice izbijale jos dve nedelje posle uzimanja, na 75 kg mi je doza od 30mg a evo sad je povecana na 40, najvece promene su mi na kozi jer je koza suva, to je normalno,problem sa nosem sam resio mazanjem hloramfenikola u nozdrve,nema krastica krvarenja i tako toga, a za usne tj uglove koristim sve medic. preparate hidrokotizon,Nistatin i Enbecin za susenje istih.Za ruke sam dobio Sinoderm.Meni bubuljice ljudi ne izlaze mada napominjem ja imam rozaceu ne mladalacke akne, ali ona traje dobrih 11 god!!! Poruka za sve one koji se pitaju da li da uzmu Roakutan, slobodno, slusajte lekara i pijte tablete, promene su neizbezne,namazete obolela mesta i terate dalje.Nema nikakvih negativnih posledica, kontorlisete krv na mesec dana zbog triglicerida i to je to.Nema velikih tegoba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MarkoSu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2008 7:47 pm

Post od MarkoSu »

evo da se i ja javim...na terapiji sam 33 dana,koza mi se vise ne masti,mada ne primetim neku veliku razliku...mozda trebam da se strpim jos malo...zanima me da li mogu koristiti kreme za samopotamljivanje za telo i lice ?i jos ne znam koji je sapun najbolji za ciscenje ?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

ne preporucujem ti koriscenje krema za samotamnjenje. mozda samo za telo ali na lice ih nemoj stavljati u toku terapije
Odgovori