Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

shukisima napisao:Dovoljno sam procitao . !!!
Sam tvoj nik "NISAM_LUDA" dovoljno govori.

tako to obicno biva kad nemas drugih argumenata :roll: ajde decko, leci i dalje svoje bubuljice i komplekse a ljude koji su nasli resenje za svoj problem s licem ostavi na miru da na ovoj temi diskutuju o svim pojedinostima vezanim za lek :roll:
MilanK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 10:34 pm

Post od MilanK »

moze mi neko reci kako da pijem R,neposredno pre spawanje ili sa obrokom koji je poslednji pred spawanje?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

MilanK napisao:moze mi neko reci kako da pijem R,neposredno pre spawanje ili sa obrokom koji je poslednji pred spawanje?

ako ga pijes jednokratno, najbolje je ujutru nakon dorucka
Saquella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 2:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Saquella »

Nisam_luda reci mi posto i meni nece niko da prepise roac. jer kao nije to za mene,ti si sama na svoju ruku pocela da pijes??? Da li si kontrolisala krv i ostalo???Bas ne znam sta da radim a i skup je bas :-?
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

nisam ga pila na svoju ruku ali se moze reci da sam vecinu stvari u toku lecenja obavljala samostalno. krv sam redovno kontrolisala i rezultati su uvek bili ok. savete oko doziranja sam dobila od dermatologa koji radi privatno pa mi nije mogla prepisati lek na recept a osim toga ona mi je i pomogla prilikom nabavljanja leka posto se u mom gradu ne moze bas tako lako naci. njoj sam se mogla javiti u bilo koje doba ako imam nekih problema sto se tice roaccutana. iako na jako velikoj dozi leka, nikakvih problema nisam imala. bitno je ne plasiti se, jer samim svojim strahom mozete izazvati neke nezeljene reakcije svog tela. sve je to u glavi. ne mogu reci da nisam osecala strah kada sam progutala svoju prvu tabletu roaccutana, nakon sto sam procitala onu listu od metar sa nezeljenim efektima. covek samo treba da bude istrajan u svojoj odluci da pobedi akne i da se ne plasi roaccutana. mozda zvucim kao neko kome placaju da propagira roaccutane :D ali je on stvarno lek koji je mnogim ljudima promenio zivot. ne kazem da ne moze doci do nekih nezeljenih efekata kao sto su suve ruke, perutanje koze tela, suve usne, eventualno krvarenje iz nosa. ostatak nezeljenih efekata 99% ljudi ne dozivi. moje misljenje je da je roaccutane JEDINI lek za trajno izlecenje svih tezih oblika akni (ili laksih oblika koji traju godinama).
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

A da prvo probate sa retinoidima za lokalnu primenu??I druge modalitete terapije ako bas nemate nodulocisticne akne pa je roakutan indikovan??
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

shukisima napisao:ZA NISAM_LUDA
Ma tvoji argumenti su extra :roll:
A u vezi komplexa" vidim da si neiskomplexirana svaki dan visis uz racunar
da si neka riba sigurno nebi sedela kuci uz komp.I bila glavna na forumu posto vidim najvise si aktivna i ponasas se ko da stvarno radis za ROCHE. A mozda i imas trip da si dermatolog .!!!
Vidim da si nasla resenje na forumu ne samo za lice !!! :D

to zbog cega ja posecujem ovaj forum svakodnevno (ima ljudi kojima je potrebna pomoc i savet u vezi roaccutana- znam koliko su meni svojevremeno znacili postovi od SARAH- kada ne citas samo stura medicinska istrazivanja nego realna iskustva ljudi) je samo moja stvar. ne znam samo sta ti trazis na temi roaccutane kada ga ne pijes niti imas nameru da ga pijes? :roll: imas druge teme na kojima slobodno mozes da pises, na ovoj ocigledno nisi dobrodosao :roll:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

ako tebi lek nije pomogao, ne mora da znaci da i drugima ne pomaze :evil: ispricao si nam svoje iskustvo i to je za svaku pohvalu ali ne moras dalje da pljujes roaccutane i da plasis ljude koji su na terapiji. razumem da si nesrecan sto nisi resio svoj problem sa licem, cirevima, ateromima ili cime vec i mogu da zamislim koliko si nesrecan zbog takvog izgleda ali ne moras svoje frustracije da lecis ovde. u dalju diskusiju sa tobom necu ulaziti, zao mi te je stvarno... trazi dalje lek za svoje probleme, to na ovaj nacin-prepiranjem sa mnom sigurno neces naci
Wucko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am

malo kasnim

Post od Wucko »

upravo tako!Sto se tice toga,ne mozes odma da krenes i da napadas nas koji koristimo roac. samo zbog toga sto tvoja terapija nije uspela.Kod mene je slucaj dakle sledeci,pre terapije,sam imao uzasno lice,za zaista uplasiti se,kao i akne koje povremneno izlaze na ledjima,od pocetka terapije 5decembra kad sam poceo sa 30mg na mojih 85kg nisma imao ni 1 efekat,posle 40dana ove doze alt i ast se nisu menjali,samo je holesterol povecao se sa 3.25 na 3.35(a dozvoljeno je 3.5-5.5,pa su mi dva puta vadili krva da vide da li je tacan reziltata posto ne veruju da je holesterol tako mali.)Sada,posle 50dana lecenja ima samo jednu aknu na licu(sad sam na 60mg)i sam ne verujem koliko je lek cudan!!!
Sto se tice suvoce,koristim pantenol za usne,a za lice jos nista ne koristim posto mi je sasvim normalno,ne pokazuje znake susenja(sto i meni nije jasno) :D
Za ruke (zbog prirode posla kojom se bavim) koristim Emolliones kremu(218din.drzavna apoteka)koja daje fantasticne rezultate,da preko noci ruke od blago ispucalih budu nove :D
Nisam_luda,hvala na answeru, :D i ja sam mislim da cu ako mi doktorka ne zavrsi kumulativnu dozu sa 150mg(koliko ja smatrm da je donja granica)sam povecati na 190,s'obzirom na tezinu mojih akni koje sam ranije imao!
Dakle,zaista ni 1 nus efekat sem suvih usana nisma osetio,naravno ako ne racunamo sto mi je sad lice cisto,i sam se sebi cudim,a Boga mi i drugi!!! :D :D :D :D :D
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

i jos nesto,nije tacno da nisam_luda uvek visi za kompom,to su veoma glupe izjave,devojka je ovde zato sto i sama kaze da oseca potrebu da pomogne nekome,jer i sama zna kroz sta prolaze ljudi koji imaju akne!
I sami mi smo zamolili nju,da ako joj nije tesko pomogne nam da prodjemo kroz sve,tako da ovom prilikom zelim da joj napisem jedno veliko HVALA!!!
:D :D :D :D
(Joj kako sam fin,i kulturan) :D :D :D :D
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

ovog iznad cu ubuduce ignorisati :roll: tako da ne mora bzvz da trosi tastaturu :roll:

wucko: na 190mg/tt sam nikako ne smes ici. do nekih 170mg/tt je ok, dalje stvarno nemas potrebe. takodje tu extra dozu je najbolje da produzis kao `mini` dozu od 20/30mg dnevno.
svakako se prvo posavetuj sa dermatologom
Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 05, 2006 6:39 pm

Post od Dare »

I meni se tokom terapije roaccutanom uvecala zlezda ispod pazuha (tzv cir)
ali se posle terapije samo povuklo i nestalo...

roaccutan sve 5 , ako se ide kod dermatologa koji je imao iskustva
Wucko
Stalni član
Stalni  član

Post od Wucko »

jbg-a nisam_luda,ja volim da pomeram granice,znas kako je,mora i neko tebe da nasledi,i da kaze,ma moze i do 200(km/h)da se pije mg :D :D :D :D :D :D
Dakle,u svakom slucaju cu videti po rezultatima koliko ce mi trebati da uzimam,ali ispod 170 ne zelim ni da razmisljam...
A ti sukisamihaniana ili kako vec(malo sale) :o (ili ne,bre) :D :D :D usamljen jesam,moram priznati,jer zbog roac.morao sam da menjam radno mesto pa ne mogu vise da vozim(mogu ali ne bi da rizikujem)sad radim obican posao i svaki dan sam kuci,za razliku od pre terapije kad sam bio uvek negde na putu.
Nadam se da ce se sve zavrsiti kasko treba,pa onda ni ja necu biti usamljen,i da,bas hocu da branim nisam_luda,dok god ne postane luda,onda necu :D :D :D :D :D :D
A sto se tice toga da kazes da prvo treba probati sve,reci cu ti jedno,akne sam dobio sa 14god sad imam 26,12god.bezuspesno pokusavam sa svim i svacim sto je bilo na trzistu,sto krema,lekova,trava,akupunkture(to sam se uplasio i pobegao) :D :D :D :D :D i nista nije dalo nikakav rezultat...
Dakle,sad hteo ja to ili ne,ovo je zadnja opcija,i koliko vidim jedina :cry: ali za sad je dala bolje rezultate nego li sve dosadasnje zajedno!
I jos bi te nesto zamolio,da zakopate ratne sekire,ti,i nisam_luda(a ako nastavite ovako,poludecete oboje(kao ja)) :D :D :D i sta smo onda uradili.
Stvarno nema potrebe za prepucavanjem,rekli smo sta smo imali,mozda se pogresno razumeli,ili slicno,ali sad je sve to proslo,i bilo bi lepo da se vratimo onome zbog cega smo ovde i dosli,a to je nas problem(nekom bivsi,nekom sadasnji) :-?
Toliko od mene,dosta sam smorio,poprilicno sam se i umorio,i u pesnika pretvorio(citaj svasta prozborio)hehehe.. :D :D :D :D :D :D
little_blue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:38 pm

Post od little_blue »

poz svima
evo ovako...treba da pocnem da pijem roacc. za par dana
da li svi koji imaju problema sa kozom lica mogu da ga piju?
jer,moj dermatolog mi je to dao,iako nemam ozbiljan oblik akni, vec dosta masnu kozu i mitesere na t-zoni.nekad je ok,ali nekad se i pogorsa,zavisno od ishrane itd.
radila sam i krvnu sliku i sve je ok.
zanima me samo koliko traje i posle koliko dana se javi to trenutno pogorsanje?
unapred hvala
little_blue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:38 pm

Post od little_blue »

i da...zaboravih
s obzirom da mi je dermatolog rekao da ce terapija trajati 4 meseca,trebala bih da je zavrsim negde pocetkom juna
a pocetkom avgusta planiram na more(jer je to vec tradicija)
i ...da li cu moci da se suncam i koliko?hoce li biti nekog jaceg crvenila...?
Odgovori