Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Roaccutan!

Post od Predrag78 »

aa_aca napisao:
Predrag78 napisao:
aa_aca napisao:Триглицериди немају узрок у масној храни.
Bas si me iznenadio ovom konstatacijom :roll: :o Naravno da je jedan od uzroka povecanog nivoa triglicerida - HRANA !!!
Немој да овде ширимо причу о триглицеридима. Храна је део узрочника триглицерида, а масна храна делић од тог дела.

Други део представља масна јетра као и хемикалије којима је јетра оптерећена. Све ово доле постаје још теже када је јетра у лошем стању.

Најчешћи узрочници повећаних триглицерида су:
- Недостатак физичке активности,
- Гојазност,
- Прескакање оброка па онда конзумирање количински обилних оброка,
- Унос масне хране,
- Прекомерни унос угљених хидрата (шећера) јер се од вишка шећера у организму стварају триглицериди,
- Пушење
- Пржена храна,
- Фаст Фоод храна (и слана и слатка),
- Пецива, тестенина, пица,
- Бело брашно
- Грицкалице
- Маргарин
- Пуномасно млеко, јогурт, сир, павлака,
- Шећери
- Заслађени сокови, газирана пића,
- Алкохола
- Разни емулгатори (вештачки додаци храни и пићима)

Care , to sto si copy - pasteovao se odnosi na jetru koja nije opterecena izotretinoinom ! Necu da ucestvujem u ovoj vrsti rasprave , masna hrana mnogo vise utice na jetru dok si na terapiji nego kad nisi , KRAJ !
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

ArtInna Bravo! Samo pozitivno razmišljanje! 8) Ti ćeš pretpostavljam celo leto biti na rokiju tako da OBAVEZNO čuvanje od sunca. Sa tim se ne treba igrati.
Hvala za sliku, bacam se u potragu. :)

tebra :D I meni je ostalo 20ak dana do kraja. Mislim da slobodno možeš duo kremu da koristiš ako baš želiš. Ne znam jesi li je koristio pre? Ta krema je za nesavršenosti na koži, koje ti verovatno sad ni nemaš. :D Ako je nisi koristio, ja bih ti preporučila da uzmeš tester te i uriage aqua precis fluid. Uriage je isto baš lagana jer je fluid. Mislim da će ti odgovarati jer kažeš da se ne perutaš, a plus ima spf 20 što ti dobro dođe na ovo vreme. Štiti kožu malo jače još mesec-dva dok ne prođe terapija. A pantenol ne znam koji koristiš. Neki hoće da zapušavaju pore. Ja sam sad kupila panthenol forte (baš za lice ali ja je mažem na ekcem na rukama). I ona je baš lagana, i kažu da ne izaziva ništa na licu. Pa možeš i to da vidiš da li ti odgovara. Mada mislim da je bolje za lice ipak uzeti LRP ili Uriage.

johnmcclane Ovo ti je baš znak da treba da se bolje zaštitiš. Bar danas su dostupne razne kremice i fluidi sa spf koji su lagani i ne ostavljaju nikakve bele tragove, a lepo štite kožu. Nemoj se zezati sa tim kad ti nanošenje kreme oduzima čitavih 5min. :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Predrag78 napisao:Care , to sto si copy - pasteovao se odnosi na jetru koja nije opterecena izotretinoinom ! Necu da ucestvujem u ovoj vrsti rasprave , masna hrana mnogo vise utice na jetru dok si na terapiji nego kad nisi , KRAJ !
Царе, нико се научен није родио.

У принципу се слажем с тобом. Свакако да ово није место за даљи разговор на ову тему. Конец.
tebra :D
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2012 8:01 pm

Post od tebra :D »

Beetlejuice@

Pantenol krem od galenike....i do sada sam sam koristio LRP gel za umivanje..i imao sam par puta tester od lrp duo kreme i odgovara mi...zato sam uzeo..i nocas sam je namazao posle umivanja..i nekako mi je gladja iako je i pre toga bila lepa glatka..(napokon)

OD lrp proizvoda..sta je dobro kao zastita od sunca...jeste da zracenje i nije neko..ali sta moze da se koristi...

P.S.Hvala sto odgovaras na pitanja :)
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

E baš na taj galenikin se žale. Kažu da je komedogen. Ne znam koliko je to tačno jer ja taj krem ne stavljam na lice.
Da da, duo baš fino zagladi kožu. :)
Zračenje je i te kako visoko ako je verovati hidrometeorološkom zavodu. Mene koža peče na ovom Suncu pa mi je to dovoljan razlog da se štitim.
Šta god da uzmeš od lrp-a za zaštitu - nećeš pogrešiti. To su sve visoki faktori i bićeš zaštićen. Pitanje je šta tebi više odgovara, da li ti treba za telo ili za lice ili oba...itd. Možeš da baciš pogled na sajt (ima srpski) i vidiš šta imaju u ponudi.
Nema na čemu :)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Sta to znaci da je pantenol krem komedogen ? Ja sam zavrsio roakutan pre 5 dana , jos uvek pantenolom mazem lice , i ok mi je. Jel neko ima info da nije preporucljiv ?
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

komedogen = zatvara pore
Novi član
Novi član

Pedja jesi zadovoljan na kraju terapije...tj jel nema vise nijedne ?
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Hvala na info , nsiam o tome razmisljao , videcu sa dermatologom sta da stavljam , onda pantenol samo za ruke , dok su jos suve od terapije ..
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Po prestanku terapije treba prekinuti i sa pantenolom, to mi je naglaseno od strane dr...
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

tebra :D napisao:Pedja jesi zadovoljan na kraju terapije...tj jel nema vise nijedne ?
Pa jesam , doduse ja vec posle 2. dana terapije nisam imao novih a sedmi dan terapije i stare su nestale. U toku lecenja samo jedna mi je izasla , neka polu - potkozna na celu ali to i ne racunamo :D Sve u svemu zadovoljan sam , samo da potraje brate.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Beetlejuice napisao:E baš na taj galenikin se žale. Kažu da je komedogen. Ne znam koliko je to tačno jer ja taj krem ne stavljam na lice......
Годинама користим Галеникину Пантенол крему за лице јер ми је кожа сува. Последњих годину-две дана имам неких необјашњивих проблема са кожом. Да стварно није од тога? Одакле ти те информације? Да нема неко препоруку креме за обичну нормалну кожу која је сува?
Novi član
Novi član

Predrag78 napisao:
Pa jesam , doduse ja vec posle 2. dana terapije nisam imao novih a sedmi dan terapije i stare su nestale. U toku lecenja samo jedna mi je izasla , neka polu - potkozna na celu ali to i ne racunamo :D Sve u svemu zadovoljan sam , samo da potraje brate.

Dace bog da potraje....samo mi reci koliko si mg/kg popio? :D :D Meni su izlazile tokom lecenje..ali posle dva dana su prolazile..i ono jos sto hocu da te pitam,da li si bio crveniji tokom terpaije..msm lice..posto je meni crvenije...ali kaze mi doktorka da se to povlaci posle terapije......
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

AOO,nemojte samo da pisete gluposti (da je Galenikina Pantenol krema/mast komedogena) ja vecu glupost od toga u zivotu nisam cuo,to je neko dijete izvalilo 100%
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

tebra :D napisao:
Predrag78 napisao:

Dace bog da potraje....samo mi reci koliko si mg/kg popio? :D :D Meni su izlazile tokom lecenje..ali posle dva dana su prolazile..i ono jos sto hocu da te pitam,da li si bio crveniji tokom terpaije..msm lice..posto je meni crvenije...ali kaze mi doktorka da se to povlaci posle terapije......

Ja imam 75 kg , pio sam 50 mg dnevno , ne znam kako se to racuna al evo sad mozes ti posto nas foru :) Da , lice mi je bilo prilicno crveno i jako se perutalo - ne brini to je normalno skroz , meni se vec povuklo , evo 8 dana nisam na rokiju:))
Odgovori