Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Re: Roaccutan!

Post od Beetlejuice »

aa_aca Ne verujem da su ti od toga ti problemi ako kažeš da godinama koristiš krem i da je sve ok. Mislim da bi ti se ranije nešto pojavilo da ti ne odgovara.

ivan0 Možda neko ipak uzme u razmatranje tu moju, kako ti kažeš, glupost. :roll: A ti slobodno možeš da preskočiš te gluposti. Nekog će možda ipak zanimati.

Kao što sam rekla, ne stavljam pantenol na lice (osim ciljano kada imam pečate na koži), pa i ne mogu ništa da tvrdim. Informacije su sa drugog foruma i nije lupilo nikakvo dete već se dosta devojaka žalilo da im je haos napravio. Mislim da je moguće da nekom prosto ne odgovara i onda reaguje koža. To ne znači da ovi kojima odgovara treba da dignu uzbunu i prestanu da ga koriste.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Beetlejuice, прекинућу да га користим неко време да видим шта ће да се догоди. Само треба да нађем неку замену јер ми је кожа сува и затеже. Ако имаш неки предлог, напиши ми. Само немој да ми спомињеш креме са уреом јер не подносим њихов мирис. Једном сам купио такву крему за руке и једва сам преживео док сам је потрошио.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Beetlejuice napisao:aa_aca Ne verujem da su ti od toga ti problemi ako kažeš da godinama koristiš krem i da je sve ok. Mislim da bi ti se ranije nešto pojavilo da ti ne odgovara.

ivan0 Možda neko ipak uzme u razmatranje tu moju, kako ti kažeš, glupost. :roll: A ti slobodno možeš da preskočiš te gluposti. Nekog će možda ipak zanimati.

Kao što sam rekla, ne stavljam pantenol na lice (osim ciljano kada imam pečate na koži), pa i ne mogu ništa da tvrdim. Informacije su sa drugog foruma i nije lupilo nikakvo dete već se dosta devojaka žalilo da im je haos napravio. Mislim da je moguće da nekom prosto ne odgovara i onda reaguje koža. To ne znači da ovi kojima odgovara treba da dignu uzbunu i prestanu da ga koriste.

Jedna je stvar da nekome ne odgovara a druga je stvar da je krema komedogena (zatvara pore).Ja tvrdim da ona ne zatvara pore a to da nekome ne odgovara u to ne ulazim.
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

Ivane Zna se šta se misli kad kažem ne odgovara. Ovde pišemo o bubuljicama i miteserima a ne o alergijama, ekcemima itd. tako da je ne odgovara=stvara bubuljice i mitesere, što proizilazi iz komedogenosti preparata. Koliko znam, ako je nešto komedogeno to znači da ima supstance koje izazivaju komedone a ne da će ih svima izazivati. Ti možeš da tvrdiš samo da je tebi dobra i da tebi odgovara a ne da nije komedogena i da pričaš kako su to gluposti. U tome je razlika.
Pošto tvrdiš da nije komedogena, hajde mi molim te ispiši sastav da proverim.

Sve to takođe zavisi i od odnosa tih supstanci koje su u sastavu i verovatno još mnogo čega. Nije sigurno samo jedan faktor uključen. Nisam ni hemičar ni farmaceut pa ne mogu da tvrdim takve stvari.

aa_aca Stvarno ne znam šta da ti predložim pogotovo što sad idu vrućine pa ti ipak treba nešto laganije. Ja povremeno koristim nivea soft kremu jer mi to odgovara ali ona veze nema sa pantenolom. Ovaj panthenol forte sa alojom i kolagenom je super ali je više za mešovitu/masnu kožu. Suvoj nije dovoljna. Stvarno nemam ideju.

Izvinjavam se svima koji su došli da pročitaju nešto o leku jer je sad skroz skrenuto sa teme zbog mene.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Pantenol nikako ne moze dovesti do pojave bubuljica i mitisera dok ste na terapiji...
tebra :D
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2012 8:01 pm

Post od tebra :D »

Koje bi mi vestacke suze preporucili,ova sto radi u apoteci mi je rekla jedno 10 komada,a hocu da se posavetujem.....a da ih je neko koristio i da su mu pomogle...
(oci su mi suve i crvenije)..pa zato i pitam..

Hvala unapred
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Хипромелоза, Видисик, Корнерегел.
ArtInna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:12 am

Post od ArtInna »

aa_aca napisao:Beetlejuice, прекинућу да га користим неко време да видим шта ће да се догоди. Само треба да нађем неку замену јер ми је кожа сува и затеже. Ако имаш неки предлог, напиши ми. Само немој да ми спомињеш креме са уреом јер не подносим њихов мирис. Једном сам купио такву крему за руке и једва сам преживео док сам је потрошио.
Ja koristim La Roch Posay EFFACLAR H krem , i meni je super. Jeste malo skuplja, ali radi svoj posao i vise nego dobro! :)
I naravno, mazem je na preporuku moje doktorke.
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Jedno pitanje - da li je neko imao/ima glavobolje od rokija?

Meni je terapija povecana sa 40 na 50 mg, na 56kg, ne bi li se problem resio pre uzarenog leta... i pre me je po nekad bolela glava, a sada me lek uvece bukvalno slomi da zaspim 15 min posle doziranja... inace pijem ujutru 20 , uvece 30mg.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

ArtInna napisao:Jedno pitanje - da li je neko imao/ima glavobolje od rokija?

Meni je terapija povecana sa 40 na 50 mg, na 56kg, ne bi li se problem resio pre uzarenog leta... i pre me je po nekad bolela glava, a sada me lek uvece bukvalno slomi da zaspim 15 min posle doziranja... inace pijem ujutru 20 , uvece 30mg.
Koliko se sjecam pise u uputstvu da je normalna nus-pojava glavobolja.
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

ivan0 napisao:
ArtInna napisao:Jedno pitanje - da li je neko imao/ima glavobolje od rokija?

Koliko se sjecam pise u uputstvu da je normalna nus-pojava glavobolja.
Da, pise... samo mene ova glavobolja obori skroz... odmah zaspim... :/ Pa me je zanimalo da li se jos nekom to desilo?
JocaCoja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 09, 2013 10:42 pm

Post od JocaCoja »

Pozdrav,da se prikljucim,pio sam roakutan skoro sest meseci, 40,50,60,60,70,60...imam oko 100 kilograma,i prestao sam da pijem 10 dana ranije, u utorak idem na kontrolu,ali pocele su da mi izlaze neke bubuljice sitne,pa me zanima sta mislite da li ce mi se navratiti bubuljice,posto stvarno posle ovoliko mucenja sa roakutanom ne bi mi to dobro psihicki palo...
tebra :D
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2012 8:01 pm

Post od tebra :D »

Koliko si miligrama popio?
JocaCoja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 09, 2013 10:42 pm

Post od JocaCoja »

pa napisao sam po mesecima 40mg,50mg,60mg,60mg,70mg,60mg(ne ceo mesec,vec 20ak dana)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

Poz , kako ste ?

Evo da se javim .... pre 15 dana sam prestao sa terapijom , lojne zlezde se polako vracaju u funkciju , ali za sada ne luce previse sebuma.

E , da vas pitam , nsiam jos isao kod dermatologa , nije mi hitno jer su rezultati krvi ok , ali , zanima me da li je onaj LA ROCH EFFACLAR DUO ok nakon terapije da uzimam ? Meni deluje kao ok izbor ?!
Odgovori