Да знаш да ти је идеја одлична.Predrag78 napisao:Najlakse ti je da pitas u apoteci da ti daju uputstvo da pogledasaa_aca napisao:А мени треба упутство или званичан сајт везан за Роакутан. Не могу ништа да нађем.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Да знаш да ти је идеја одлична.Predrag78 napisao:Najlakse ti je da pitas u apoteci da ti daju uputstvo da pogledasaa_aca napisao:А мени треба упутство или званичан сајт везан за Роакутан. Не могу ништа да нађем.
aa_aca napisao:Да знаш да ти је идеја одлична.Predrag78 napisao:Najlakse ti je da pitas u apoteci da ti daju uputstvo da pogledasaa_aca napisao:А мени треба упутство или званичан сајт везан за Роакутан. Не могу ништа да нађем.
poz, ishrana i u toku i posle terapije je normalna, jedem i pijem sve, s tim sto u toku terapije (tj. dok sam pio roakutan) nisam konzumiro alkohol i gazirane napitke, ostalo sve normalno ...bassivity91 napisao:posetilac tvoje iskustvo lepo zvuci...kakva ti je ishrana od kraja terapije? da li izbegavas nesto ili konzumiras sve?
poz, ne citaj previse upustva, sva upustva i moguce kontraidikacije za sve lekove su katastrofa ... kreni da pijes, ja ti preporucujem posle leta, jer leti ces morati da se sklanjas sa sunca dok pijes roakutan ... pocni da ga pijes u dogovoru sa lekarom i mesecno radi analize koje ti on bude rekao i sve ce biti ok ...Grasshopper napisao:Pozdrav svima,
Imam jedno pitanje za svi ljudi koji koriste ili su vec koristili roaccutan.
Znaci ovako, nisam iz Srbije, pa unapred se izvinjvam ako imam neke greske u tekstu.![]()
Imam 17 godina, i zelim da uzmem R, vec dugo vreme probao sam sve moguce preparate, ali nazalost nista mi ne deluje.Nakon duze vreme i puno tretmana moj dermatolog mi je preporucio roaccutane, pricao mi oko nezeljenim dejstvima, takodje rekao mi je da napravim test za (lipide, enzime) mislim da su testovi bili u redu, pa mi je rekao da moze jos sada da zapocnem sa terapiju, ali tu sam citao da stanje moglo bi puno da se pogorsa pa resio sam da uzmem oko 10 jun kad zavrsim sa skolu. Sve je bilo u redu dok nisam procitao prica jednoj curi koja kaze da nakon terapije sa accutana upala u teskoj depresiji, i izgubila puno kose, znam da deluje cudno ali takodje sam naleteo na pricu da se neki klinac ubio nakon koriscenja (http://goo.gl/byzYy , mozda je bzvz) al molim sve vas za bilo kakav info oko ovo.
Najiskrenije nemam nameru da vam smetam, samo zelim da se informisem oko ovo sa depresiju, i dali uopste ima veze sa roaccutanom ?
Hvala vam puno!
bassivity91 napisao:E ljudi, znam da je ovo pitanje postavljeno 1001 put, ali cisto hocu da cujem ostale...kakav vam je odnos sa hranom? Jel ima nesto cega se uzdrzavate, sto ne kusate nikako? Meni je dr rekla dok sam bio na terapiji da se hranim normalno, mozda i sa malo masnijim obrocima zbog boljeg resorgovanja leka...sada posle terapije mi je rekla da sve smem apsolutno sve i da se ne trebam uzdrazavati ni od cega... ali ja opet nesto teze prihvatam slatko, imam neku barijeru u glavi
ArtInna napisao:bassivity91 napisao:E ljudi, znam da je ovo pitanje postavljeno 1001 put, ali cisto hocu da cujem ostale...kakav vam je odnos sa hranom? Jel ima nesto cega se uzdrzavate, sto ne kusate nikako? Meni je dr rekla dok sam bio na terapiji da se hranim normalno, mozda i sa malo masnijim obrocima zbog boljeg resorgovanja leka...sada posle terapije mi je rekla da sve smem apsolutno sve i da se ne trebam uzdrazavati ni od cega... ali ja opet nesto teze prihvatam slatko, imam neku barijeru u glavi
ZNam da je proslo gotovo dva meseca od tvoje poruke, ali evo sad citam i kako sam danas tj juce bila kod doktora, rekose mi da ne izbegavam crveno meso ( ja ne jedem meso, pa mi je to lako ) , konzerviranu hranu, mleko , da u zamenu pijem sojino, supu iz kese, kao i sve namirnice koje u sebi sadrze dosta vitamina A. Da uvedem vise kuvanih obroka i da jedem dosta svezeg voca i povrca. Nikako gazirana pica i alkohol. Da izbegavam zasladjivace, ako ne mogu da iskljucim skroz slatkise, bar da ih dovedem na neki minimum. Kao i da je dobro jesti salate sa dosta maslinovog ulja.
Eto , to je uglavnom to ...
ArtInna napisao:bassivity91 napisao:E ljudi, znam da je ovo pitanje postavljeno 1001 put, ali cisto hocu da cujem ostale...kakav vam je odnos sa hranom? Jel ima nesto cega se uzdrzavate, sto ne kusate nikako? Meni je dr rekla dok sam bio na terapiji da se hranim normalno, mozda i sa malo masnijim obrocima zbog boljeg resorgovanja leka...sada posle terapije mi je rekla da sve smem apsolutno sve i da se ne trebam uzdrazavati ni od cega... ali ja opet nesto teze prihvatam slatko, imam neku barijeru u glavi
ZNam da je proslo gotovo dva meseca od tvoje poruke, ali evo sad citam i kako sam danas tj juce bila kod doktora, rekose mi da ne izbegavam crveno meso ( ja ne jedem meso, pa mi je to lako ) , konzerviranu hranu, mleko , da u zamenu pijem sojino, supu iz kese, kao i sve namirnice koje u sebi sadrze dosta vitamina A. Da uvedem vise kuvanih obroka i da jedem dosta svezeg voca i povrca. Nikako gazirana pica i alkohol. Da izbegavam zasladjivace, ako ne mogu da iskljucim skroz slatkise, bar da ih dovedem na neki minimum. Kao i da je dobro jesti salate sa dosta maslinovog ulja.
Eto , to je uglavnom to ...
Ja ne koristim tu skupu kozmetiku , probao sam i gotovo da mi nista ne pomazhe , sada , nakon mesec dana roakutana , koristim samo MELEM zagrebacki za usne , PANTENOL krem za lice i EUCERIN mleko za telo.ArtInna napisao:Ciao drustvo![]()
Pijem roaccutane mesec i 25 dana, mogu da kazem da mi se stanje na licu mnogo poboljsalo. U oktobru su pocele da se pojavljuju akne ( mislim da su one bile posledica prezivljenog stresa ) , medjutim krajem novembra na licu sam imala i akne i ciste, otisla sam na VMA i dobila terapiju , ali sam morala da uradim krvnu sliku i ultrazvuk. Otkrili su mi cistu na bubregu, to sam lecila, ali lice mi se u medju vremenu pogorsalo. Krajem janura cista je nestala, ponovila sam krvnu sliku i pocela sam da pijem terapiju - 20 mg uvece i 20 ujutru, na mojih 56kg.
Lice mi je bilo katastrofa, nisam mogla da spavam od bolova, a da se nasmejem, na to nisam smela ni da pomislim. Posle 2 nedelje terapije, osetila sam da deluje, mogla sam da se nasmejem, a i napokon sam se naspavala.
Sada mogu da kazem da mi je lice za 1/3 bolje nego sto je bilo.
Od pratece "opreme"koristim:
La Roche Posay Effaclar H kremu,
Pantenol po potrebi,
Eucerin Acute Lip Balm ili Lip Repair ( zavisi na koji naidjem),
Vestacke suze za oci,
Fizioloski rastvor za nos,
Sapun Dove 1/4 krem ili La Roche Posay Effeclar H pena,
Sto se sminke tice:
Prajmer La Roche Posay Cicaplast
I puder Vichy Dermablend ( Nude 25 u mom slucaju).
Zanimaju me vasa iskustva sa ovom kozmetikom?
I da li neko ima iskustva sa Dr Lidijom Kandolf Sekulovic ili sa Dr Dusicom Matovic ili sa Dr Vesnom Cosic?