Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
kuki :)
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2012 7:45 pm

Re: Roaccutan!

Post od kuki :) »

hvala vam na odgovoru :)
milkicamica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2012 4:51 pm

Post od milkicamica »

Takodje, rece mi doktorka da je lek negde moguce uzeti na recept i ako nekoga poznajete.... Nista ja to ne razumem, pa sam resila da to istrazim do kraja... Jel neko sta nesto o tome??
Roakutan na recept mogu da dobiju samo lica mladja od 19 godina i koja imaju dijagnozu Akne conglobata ( L70.1).I tada se placa samo participacija 25%.
Mozete da proverite na sajtu Republickog fonda za zdravstveno osiguranje Srbije.

Takodje informacija za one koji kupuju lek-pogledajte po privatnim apotekama,jer znaju da budu jeftinije od drzavnih.U drzavnim apotekama lek kosta 1200 din a ja sam u privatnim nalazila za 1050.Pa kad treba da kupite preko 20 kutija sve ukupo-isplati se.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Jel mnogo da se popije 130mg po kg?
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

bassivity91 napisao:Jel mnogo da se popije 130mg po kg?
Sve zavisi u kom vremenskom periodu, tj. koliko traje terapija.
Korisnikov avatar
Dulee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 04, 2011 8:00 pm

Post od Dulee »

Meni je pre nekoliko dana bilo mesec dana od korišćenja. Prva kontrola. Rezultati analize krvi su ok. Jedino mi je holesterol skočio sa 5.1 na 5.9. Doktorka mi je podigla dozu na 50mg dnevno.
Lice mi je ponovo buknulo par dana pre kontrole, 5-6 novih izašlo :S

dana85 napisao: Takodje, rece mi doktorka da je lek negde moguce uzeti na recept i ako nekoga poznajete.... Nista ja to ne razumem, pa sam resila da to istrazim do kraja... Jel neko sta nesto o tome??
Ako poznaješ nekog lekara on bi mogao da ti da recept za Roakutan a da to zavede kao da je dao nekom drugom pacijentu koji je mlađi od 19 godina.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Dana85, pa do 2. decembra imam da pijem, to je jos deset dana, i tada ce biti 5 meseci i 25 dana od pocetka terapije... jel to ok?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

dana85 napisao:
Kakve to ima veze? Mislim,isto je popiti 130 mg u 5 mjeseci ili u 10 mjeseci.A isto je i u kracem periodu samo sto mislim da nije fizicki izvodljivo jer bi vjerovatno osoba zavrsila sa teskim komplikacijama s obzirom na veliku dnevnu dozu.

P.S Inace 130 mg/kg nije puno,moze se ici do 150 mg/kg
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

ivan0 napisao:
dana85 napisao:
Kakve to ima veze? Mislim,isto je popiti 130 mg u 5 mjeseci ili u 10 mjeseci.A isto je i u kracem periodu samo sto mislim da nije fizicki izvodljivo jer bi vjerovatno osoba zavrsila sa teskim komplikacijama s obzirom na veliku dnevnu dozu.

P.S Inace 130 mg/kg nije puno,moze se ici do 150 mg/kg
Hvala :)
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Pa mislim da ima veze, posto mi je dr nesto o tome pricala, odnosno o efikasnosti upotrebe leka i njegovog dejstva i ukupne kumulativne doze koja treba da se unese u odredjenom roku. Za lakse i srednje oblike akni 10 meseci pijenja leka je na primer previse i predstavlja mucenje. Mada, verovatno ima specificnih slucajeva pa se moze napraviti presedan.
Roakutann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 9:18 pm

Post od Roakutann »

Pozdrav svima, odlucih i ja koji vec skoro dvije godine cita postove o ovome lijeku da se javim. Imam problem sa kozom glave, na kosmatim predjelima iskacu mi akne koje bukvalno upale citavu kozu i na mjestima bas jake upale pojavljuju se pecati. Ovakvo stanje sam lijecio kod raznih dermatologa od Srbije pa do Crne Gore (zivim u Podgorici) uglavnom su mi prepisivali antibiotike i kreme koje smire stanje na 3-4 mjeseca i onda upale i akne se ponovo vracaju u istom obliku. Sve ovo je mnogo uticalo na mene da vjerujem da sam na granici da totalno "puknem" :) . Medjutim vjerujem da sam konacno nasao pravog strucnjaka koji mi je bez okolisanja objasnio moje stanje i rekao da je jedini dugorocniji izlaz upravo Roacutan. Tako evo treba krv da vadim i jos neki nalaz da uradim i do kraja, eventualno pocetka sledece nedelje pocinjem svoju 6mjesecnu terapiju. Razlog zbog kojeg sam se javio jeste upravo taj sto mi je lakse da komuniciram sa ljudima koji imaju isti ili slican problem, tako bar malo vjerujem da nisam jedini "mucenik" na ovom svijetu. Veliki pozdrav svima i nadam se da cemo svi lijepo komunicirati i razmjenjivati savjete.
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Super sto si se javio! Bice nam svima drago da ti pomognemo, a posebno na pocetku terapije kada ce ti mozda biti malo teze.
Roakutann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 9:18 pm

Post od Roakutann »

Hvala puno. Redovno cu se javljati i opisivati kako mi napreduje terapija, jer upravo se nadam da cu nekom pomoci ko ima slican problem. Jos da napomem jednu vaznu stvar svima koji muce muku sa aknama da ukoliko antibiotici ne pomogu iz prvog, a eto eventualno drugog puta to je znak da ih vise ni ne treba koristiti. Vec traziti drugo resenje, zali Boze koliko sam se za ovih pa skoro 3 godine nakljukao antibiotika da mi je prosto muka.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Jel cuo neko za intenzivnije opadanje kose usled dejstva Rokija?
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Da, meni opada kosa. Sreca pa mi je bas gusta, i nije toliko primetno...
kuki :)
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2012 7:45 pm

Post od kuki :) »

bassivity91 napisao:Jel cuo neko za intenzivnije opadanje kose usled dejstva Rokija?
dosla sam ovo da pitam i vidim da ste pokrenuli vec.i meni uzasno opada,da pocinjem da se plasim.inace je za zene normalno u jesen da im opada i do 100 dlaka dnevno,dok je u toku godine prosek 10,ali sam se jako uplasila da nije zbog roakutana.zvacu sutra doktorku pa vam javljam
Odgovori