Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
Ja imam slicnih simptoma, osecam talas hladnoce pa toplote i znojim se dosta vise nego pre... Pretpostavljam da je od leka
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 10, 2012 10:21 am
vidim da ovde ima dosta vas koji koristite(koristili ste)ovaj lek.Meni je lekar predlozio koriscenje istog.Ostale terapije nesto i nisu imale efekta.Koristila sam razne kreme,antibiotike....Ali s obzirom da je navedeno da ovaj lek ima dosta nus pojava,ja ne znam sta da radim.Lek ne mogu dobiti na recept,jer imam 24 god.Koliko kosta kutija leka?Bas sam skepticna u vezi istog.
Imam veliki problem sa aknama na temenu i potiljku. Počele su pre tri godine, sa epizodama delimičnog izlečenja i ponovnog izbijanja.
Koristio sam klindamicin, gel, rastvor, mast koji za nekoliko dana smire situaciju i elocom rastvor koji nije delovao.
Pre desetak dana izbile su u tolikom broju da prekrivaju čitav potiljak. Primetio sam i da je i kosa opala na nekoliko mesta. I ko zna kada je to opalo, ja nisam mogao da vidim, a ljudima valjda glupo da mi kažu. Klindamicin slabo deluje, peti dan, a akne se slabo povlače.
Može li se ovaj lek koristiti i za akne na glavi? Odakle krenuti sa pregledima, ko može da prepiše ovaj lek?
Koristio sam klindamicin, gel, rastvor, mast koji za nekoliko dana smire situaciju i elocom rastvor koji nije delovao.
Pre desetak dana izbile su u tolikom broju da prekrivaju čitav potiljak. Primetio sam i da je i kosa opala na nekoliko mesta. I ko zna kada je to opalo, ja nisam mogao da vidim, a ljudima valjda glupo da mi kažu. Klindamicin slabo deluje, peti dan, a akne se slabo povlače.
Može li se ovaj lek koristiti i za akne na glavi? Odakle krenuti sa pregledima, ko može da prepiše ovaj lek?
Ako pročitaš nekoliko stranica u nazad videćeš da sam se i ja dvoumio i mnogi drugi.gossipgirl napisao:vidim da ovde ima dosta vas koji koristite(koristili ste)ovaj lek.Meni je lekar predlozio koriscenje istog.Ostale terapije nesto i nisu imale efekta.Koristila sam razne kreme,antibiotike....Ali s obzirom da je navedeno da ovaj lek ima dosta nus pojava,ja ne znam sta da radim.Lek ne mogu dobiti na recept,jer imam 24 god.Koliko kosta kutija leka?Bas sam skepticna u vezi istog.
Ja sam isto tako kada mi je lekar predložio ovo pre dve godine odustao zbog nus pojava i evo sada ga koristim. Bacio sam 2 godine na razne gluposti.
Kutija leka od 10mg (30 komada) košta 1200din.
Klindamicin će ti pomoći samo trenutno. Meni je prestao da deluje posle pola meseca, posle ga džabe stavljaš na lice.LuckyS napisao:Imam veliki problem sa aknama na temenu i potiljku. Počele su pre tri godine, sa epizodama delimičnog izlečenja i ponovnog izbijanja.
Idi kod nekog privatnog lekara.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 10, 2012 10:21 am
Znaci kutija od 20mg je oko 2500,a u njoj ima 30 tableta.S obzirom da imam oko 60 kg picu 60 mg dnevno.Pa meni ce trebati 3 kutije mesecno,a to je 7500.Au,jbt.Bas je skupo. 

LuckyS kao sto ti je vec neko napisao najbolje je otici kod nekog privatnog ljekara ali i tu budi oprezan jer ima i onih koji ce ti preporucivati svoje kreme i preparate koji nikako nisu dugotrajno rjesenje. Mislim da se roakutan moze piti i za akne na tjemenu i potiljku (ja sam imao na vratu). Najbolje je da ti ljekar prvo da dijagnozuLuckyS napisao:Imam veliki problem sa aknama na temenu i potiljku. Počele su pre tri godine, sa epizodama delimičnog izlečenja i ponovnog izbijanja.
Kutija od 20mg je oko 2100-2200.gossipgirl napisao:Znaci kutija od 20mg je oko 2500,a u njoj ima 30 tableta.S obzirom da imam oko 60 kg picu 60 mg dnevno.Pa meni ce trebati 3 kutije mesecno,a to je 7500.Au,jbt.Bas je skupo.
Nećeš piti 60mg, pogotovu ne u početku.
Ko kaze?Ja sam pio 60 mg od pocetka,sa 15 godina,na mojih 65-70 kgDulee napisao:Kutija od 20mg je oko 2100-2200.gossipgirl napisao:Znaci kutija od 20mg je oko 2500,a u njoj ima 30 tableta.S obzirom da imam oko 60 kg picu 60 mg dnevno.Pa meni ce trebati 3 kutije mesecno,a to je 7500.Au,jbt.Bas je skupo.
Nećeš piti 60mg, pogotovu ne u početku.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 01, 2012 7:53 pm
Ljudi samo da se javim. Zavrsio sam terapiju prije 1mj. i 15 dana. Stanje: nema mitesera koje sam imao dosta prije terapije; koza mi je masnija dosta nego za vrijeme terapije; pojavljuju mi se crvene tackice kao akne, ali nisu gnojanice i brzo prodju.
Vidio sam da neko govori da napade topline i zacrveni se lice, to se i meni desava i vise se znojim.
Toliko od mene
Vidio sam da neko govori da napade topline i zacrveni se lice, to se i meni desava i vise se znojim.
Toliko od mene

ko je iz beograda, neka ode u dermatim kod dr svetlane djurisic.. ona ce vam reci pravo stanje i resenje za vas... ona je jedina od dermatologa koja mi je rekla istinu i predlozila roakutan kao trajno resenje.. naravno da nisam bila srecna kada mi je rekla da moram piti ovaj lek, ali sam prihvatila..
sto se tice crvenila koze pri promeni temperature to je normalno.koza je mnogo tanja,a krvni sudovi se na toploti sire..kada imate to crvenilo pomazu hladne obloge. kad ste u kuci nakvasite maramice i stavite malo na lice..
I dalje niko ne zna da li je ok da nam zubar nesto radi dok smo pod rokijem?
u cetvrtak idem na kontrolu pa cu pitati, posto sam vec odavno trebala da odem kod zubara
Evo da se javim. Juce sam bila na kontroli.. Kod zubara se moze ici, ali u zavisnosti od intervencije ali se treba naglasiti da se pije lek, ne bi trebalo da bude problema.. Ja sam usla u cetvrti mesec, doza mi je povecana sa 30mg na 40mg.
Takodje, rece mi doktorka da je lek negde moguce uzeti na recept i ako nekoga poznajete.... Nista ja to ne razumem, pa sam resila da to istrazim do kraja... Jel neko sta nesto o tome??
Takodje, rece mi doktorka da je lek negde moguce uzeti na recept i ako nekoga poznajete.... Nista ja to ne razumem, pa sam resila da to istrazim do kraja... Jel neko sta nesto o tome??
Ja sam dok sam bio na Rokiju plombira dosta zuba,vadio zivac i jos neke manje intervencije,ne znam zasto ne bi moglo,ja uopste nisam ni razmisljao da li moze ili ne moze,nisam nikoga ni pitaokuki :) napisao:sto se tice crvenila koze pri promeni temperature to je normalno.koza je mnogo tanja,a krvni sudovi se na toploti sire..kada imate to crvenilo pomazu hladne obloge. kad ste u kuci nakvasite maramice i stavite malo na lice..

Ja sam dok sam bio na Rokiju plombira dosta zuba,vadio zivac i jos neke manje intervencije,ne znam zasto ne bi moglo,ja uopste nisam ni razmisljao da li moze ili ne moze,nisam nikoga ni pitaokuki :) napisao:sto se tice crvenila koze pri promeni temperature to je normalno.koza je mnogo tanja,a krvni sudovi se na toploti sire..kada imate to crvenilo pomazu hladne obloge. kad ste u kuci nakvasite maramice i stavite malo na lice..