Dalje,pa ja se ne bih slozio za tobom kad pricas o Roakutanu,ti pricas o njemu kao da 90% ljudi nije pomogao,a ne je stvar sasvim suprotna 90% ljudi je pomogao pa cak i vise.Kad kazem pomogao mislim na dug period,ne godinu-dvije,nego preko 5-10 godina,ja znam takve slucajeve,a mogu se naci na mnogim forumima.Takodje ima mnogo osoba koje su rijesile problem sa Roakutanom prije godinu-2 i nadam se tj. siguran sam da im se akne nece vise nikad vracati,nego to cemo vidjeti za 3,4,5 itd. godina.Stvarno ja nisam naisao na mnogo slucajeva kojima Roakutan nije pomogao,na ovom forumu je vjerovatno svima pomogao jer ja sam siguran da im nije pomogao oni bi danas sigurno bili ovdje sa nama i opet pisali o svome nezadovoljstvu (Izuzev Secerleme,koja se evo vratila i mozda je 1 osoba od hiljadu)
Sto se tice ishrane,pa ovako:
Prvo da kazem,da sam poceo da se hranim zdravo taman mjesec dana prije nego su mi se pojavile bubuljice (tj. kada su mi buknule nenormalno,inace sam ih imao jos 12-13 godina),sto znaci da u mome slucaju ishrane nije problem,kada su stigle bubuljice onda sam imao raznih problema zbog toga tako da sam napustio teretanu i ovu ishranu,ali i dalje mi je ishrana bila ok,slatkise sam vrlo malo jeo.Mlijecne proizvode gotovo da uopste nisam pio,mlijeko sam uvijek mrzio,s vremena na vrijeme sam pio jogurt,bijelu kafu,mislim to je sve bilo u nekim "normalnim" pa i manje od normalnih kolicina,kao i svako dijete sto pije ponekad jogurt to sam radio i ja.Slatkisi su mi zaista bili porok ali sam se trudio jos u periodu prije "napada" bubuljica da ih smanjim jer sam isao u teretanu.
Sada i mjesecima unazad imam jedem svakodnevno ovako,to je uglavnom zbog teretane ali i zbog fudbala koji treniram vec vise od 5 godina.Za mene se mozda moze reci da se isticem od nekih mojih vrsnjaka jer dosta vodim racuna o ishrani,otprilike ovako izgleda 1 moj dan:
1 obrok 4-5 jaja,100 gr Ovsenih pahulja (njih cesto potopim u mlijeku i eto tu vrlo malo mlijeka popijem)
2 obrok 200 gr pilece bijelo,kuvani krompir/pirinac,salata
3 obrok isto kao 2
4 obrok tunjevina,kuvani krompir/pirinac
5 obrok posni sir
Uglavnom to ide ovako,naravno ima tu razne,svakakve ribe,jedem i kuvano,pasulj,grasak,jedem ja i junece,govedje meso,trudim se da izbjegavam svinjsko itd.
Slatkise se trudim da izbjegavam,iako skoro svakodnevno moram pojesti barem neku malu cokoladicu,ali uglavnom je i potrosim jer trcim oko 8 km

Uglavnom to je to