ivan0 napisao:Freedah napisao:secerlema.ana2 napisao:Freedah- vrlo mudro zboris, ja sad kad razmislim malo se ipak kajem sto sam pila ovaj lek, ali necu plakati nad prosutim mlekom... Takodje ne zelim da me neko shvati pogresno, ili da nekoga obeshrabrim, ja sam ga dobila i krenula da pijem, bez razmisljanja sta zapravo unosim. Koliko sam posle cula taj lek je npr. u Evropi zabranjen. Moje stanje lica nije bilo katastrofalno, imala sam samo par bubuljica, koje sam dobila sigurna sam jer sam godinama isla u Kotodermu, gde su me punili kortikosteroidima. I verujem da sam se lecila nekim prirodnim putem, korigovala ishranu, stavljala glinu(sto sad radim)itd... i cekala neko vreme- da bi mi proslo. Mnogo sam oštetila svoje lice, busili su me termokautrom, posle sam isla na 2 TCA kiseline, ne bas uspele, i onda se sve javilo, vratilo, kako god, u nikad vecem broju. Imala sam savrseno lise, a sada bez korektora ne idem nigde. Cekam da se smiri, isla sam kod Homeopate nedavno, cekam neke kapi, nije da verujem u to, ali ajde probacu. Ovih dana glina i bioptron lampa, prija mi, umirilo se. Hormone nisam jos izvadila, a trebalo bi verovatno, jer upravo to- trazimo uzrok problema. Lako je kljukati se. U pubertetu nisam imala problem a u 25oj godini ga imam.
Upravo to..ako se ne resi UZROK, recidiv je kad-tad neminovan. Narocito kod tezih oblika akni. Ja imam Acne Rosaceu, to je jos jedan problem vise. Takodje sam zrtva Koto Derme, manje vise, ali vise Elocom krema , koji sam mazala 13 godina(?!)
Upravo sam juce kupila zelenu glinu..ako na nju mislis?
Imas li neki savet, da li je potrebno biti oprezan sa njom..da li je pametnije nanositi masku uvece? Mnogi je (u svetu) mesaju sa belom glinom, jer je za nekog zelena sama po sebi jaka..kakva su tvoja iskustva sa glinom? Ja nisam ovde pronasla ni belu ni crvenu glinu za sad...samo tu zelenu, Vitalia je proizvodjac.
Nikada nisam radila hormonsku analizu, a godinama sam koristila hormonsku kontracepciju. Koje hormone kontrolises?
Hvala na javljanju

Freedah izvini ali ja tebe nista ne razumijem tj ne znam o kakvom uzroku akni pricas.Akne nastaju pojacanim lucenjem sebuma.A to zasto nekome izlaze a nekome ne zavisi najvise od genetske predispozicije i to niko ne moze sprijeciti,takodje navodi se i stres ali opet se ne moze preko toga.Ishrana manje vise nije nista dokazano,sigurno je da ona ne moze biti glavni uzrocnik pojave akni,ja se hranim dosta zdravo (jer se bavim teretanom) ali ipak akne su se pojavile.Zanima me koji su to ljekovi za "uzroke" jer ja bas ne razumijem o cemu pricas (o kakvim uzrocima)? (pa Roakutan jer lijek za uzrok pojave akni) nemoj se naljutiti jer a ovo iz radoznalosti pitam ne zelim da prkosim,nemoj me pogresno shvatiti...u ovo prvenstvo mislim na muskarce jer za vas (zene) postoje jos neke mogucnosti koje mogu biti uzrok..
Ovako...ono sto danas tvrdi zvanicna medicina nije uvek tacno.
Ona egzistira i zaradjuje koliko zaradjuje, zato sto ne samo kod akni, nego i kod vecine bolesti leci samo posledicu.Njima se ne isplati da priznaju prirodnu medicinu, da kazu jasno i glasno da je resenje mnogih bolesti u ishrani (zdravoj naravno)..
E sad..pitas me za uzrok...
OK, akne nastaju kod povecanog lucenja sebuma. Ali zasto se kod nekog toliko luci sebum a kod nekog ne?! E vidis, to moze biti posledica mnogo faktora. U pravu si kad kazes da moze biti i genetski. Ali daleko da je samo zato.Postoji mnogo ljudi sa aknama, a da su jedini u porodici koji ih imaju, zar ne? Svi znamo nekog u takvoj situaciji...
Naime, kad u telu postoji "uljez" virus..bakterija, parazit..gljivica..telo se brani..takodje ti razni uljezi,zatim i lekovi koji se koriste protiv njih, losa ishrana i ostali neki stetni faktori produkuju toksine. Svi se to izlucuje preko jetre, ona mucenica mora da obradi sve i svasta, a na nju najmanje mislimo i negujemo je. Svi smo na spoljasnjost orjentisani.
Kada neki organ tipa jetra, bubreg, pa cak i pluca, pokusava sam da se izbori, on se najcesce cisti, preko najslabijeg organa ili najblizeg..bubrezi nekad preko besike...a vrlo cesto i preko koze..dakle treba problemu pristupiti dublje.
Hajde da to lucenje masnoca i nagomilavanje smanjimo..a ne samo lekom da eliminisemo bubuljicu...jer se u velikoj vecini slucajeva vraca, blago izuzecima. U par prethodnih postova jedna devojka navodi da joj se vraca masnoca, a mislila je da ce nestati zauvek..a kako? Od Roakutana? Tesko..
Dakle Roakutan je lek koji leci posledicu. Pojacano lucenje sebuma i pojava akni nisu uzrok problema.
Ivane, reci mi kako izgleda npr. tvoja ishrana? Jedes li/pijes li dosta mleka i mlecnih proizvoda? Unosis li vestacke secere..zitarice (i koje?)..i da li sada nesto radis drugacije u odnosu na one godine kad su te akne "napale"?