Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od ivan0 »

Freedah napisao:
bassivity91 napisao:E ovako, da se zahvalim korisniku "Freedah" ili kako vec, na ohrabrenju. . .i da napomenem da imam druga koji je svoj problem sa aknama resio uz pomoc Roakutana pre 3 godine i lice mu je i dalje kao papir (sto kaze ona baba ) :) . . .e sad imam par pitanja za iskusnije korisnike, pijem R. mesec dana (50mg dnevno, a imam 80kg), i od pocetka terapije su mi bila jako ispucala i osusena usta i koza mi se perutala, pogorsanje nisam imao, interesuje me da li do pogorsanja mora da dodje? I jos nesto jako bitno, klonim se sunca maximalno i nije mi neki prob, ali me zanima do cega moze da dodje ako se preterano izlazem suncu? Ocekujte da cu vas smarati ubuduce :) Unapred hvala na odgovorimaa. . .
Mnogo mi je drago da tvoj prijatelj ima takvo iskustvo. Stvarno. Ja samo nailazim na neka drugacija, te vraca se masnoca (sto je normalno) , te vracaju se bubuljice. Tri godine je jedno lepo pozamasno vreme i to je stvarno odlicna vest. Ako mozes samo molim te da mi das neke informacije u smislu brojki (koliko je tvoj prijatelj dugo pio R, koju dozu i koliko je tada ima godina). Hvala na odgovoru..
Pa zna i ja neke osobe licno koje su prosle terapiju prije vise godina i nemaju bubuljice,ne znam sta je cudno.Zvanican podatak je da 98% osoba koje zavrse terapiju sa Roakutanom nemaju vise nikada bubuljice a 2% mora ponoviti.Bilo je slucajeva na forumu koji su rekli da su prosli nekolike terapije i da im se stalno vraca sto ja bas i ne vjerujem ipak je ovo forum,ustvari ljudi zele da vise nikad ne dobiju nijednu bubuljicu posle Roakutana.Mislim da je normalno da ponekad izadju neke bubuljice i posle Roakutana.Ono sto je sigurno da se posle terapije nece vise akne pojaviti u onakvom obliku kao sto su bile pre terapije,tako da Roakutan moze da donese samo dobro.Ja sam tek zavrsio terapiju vidjecemo,nadam se da mi se nece vratiti a iako budu ja idem opet na Roakutan :)

P.S Koliko znam poznato je da je kod muskaraca vec uspjesnost izlecenja.Mora da se ispije kumulativna doza od 100 do 150 mg Roakutana po svakom kg tezine.
Freedah
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2012 2:42 am

Post od Freedah »

bassivity91 napisao:
Freedah napisao:
bassivity91 napisao:E ovako, da se zahvalim korisniku "Freedah" ili kako vec, na ohrabrenju. . .i da napomenem da imam druga koji je svoj problem sa aknama resio uz pomoc Roakutana pre 3 godine i lice mu je i dalje kao papir (sto kaze ona baba ) :) . . .e sad imam par pitanja za iskusnije korisnike, pijem R. mesec dana (50mg dnevno, a imam 80kg), i od pocetka terapije su mi bila jako ispucala i osusena usta i koza mi se perutala, pogorsanje nisam imao, interesuje me da li do pogorsanja mora da dodje? I jos nesto jako bitno, klonim se sunca maximalno i nije mi neki prob, ali me zanima do cega moze da dodje ako se preterano izlazem suncu? Ocekujte da cu vas smarati ubuduce :) Unapred hvala na odgovorimaa. . .
Mnogo mi je drago da tvoj prijatelj ima takvo iskustvo. Stvarno. Ja samo nailazim na neka drugacija, te vraca se masnoca (sto je normalno) , te vracaju se bubuljice. Tri godine je jedno lepo pozamasno vreme i to je stvarno odlicna vest. Ako mozes samo molim te da mi das neke informacije u smislu brojki (koliko je tvoj prijatelj dugo pio R, koju dozu i koliko je tada ima godina). Hvala na odgovoru..
Tada je imao 17 godina, a pio je R. 6 meseci. . .i ne znam koliko je pouzdana informacija da roakutan veci procenat uspesnosti ima kod muskaraca.
Tacna je informacija da je veci uspeh kod muskaraca. Tacna je i informacija da kod jako mladih ljudi, narocito ako nisu dobili jako veliku dozu, moze da se desi da naknadno nema nezeljenih efekata (onih opasnijih), dok je kod ponovljenih ciklusa vec druga prica. zato sam pitala i koju dozu je dobio...Vrlo cesto je situacija drugacija kod zena-devojaka teza, cini mi se da ima vise i recidiva, a tu su i problemi kod zaceca i trudnoce, cak iako je proslo vise od 6 meseci od poslednjeg uzimanja...Valjda je bitno i u kakvom je stanju telo, tacnije jetra i bubrezi posebno, kada se pocne sa terapijom. Ipak nemamo svi isti stil zivota, nacin ishrane i na kraju krajeva uzrok akni.
Jako mi je drago da je nekom dobro i posle duzeg vremena.Nisam zelela da zvucim kao neki namcor koji seje paniku, samo sam zabrinuta. Licno se trenutno lecim od posledica dugotrajnog uzimanja kortikosteroida (to jeste drugaciji lek, ali niko mi nije rekao da ce biti ovako).
Pozdrav!
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Freedah- vrlo mudro zboris, ja sad kad razmislim malo se ipak kajem sto sam pila ovaj lek, ali necu plakati nad prosutim mlekom... Takodje ne zelim da me neko shvati pogresno, ili da nekoga obeshrabrim, ja sam ga dobila i krenula da pijem, bez razmisljanja sta zapravo unosim. Koliko sam posle cula taj lek je npr. u Evropi zabranjen. Moje stanje lica nije bilo katastrofalno, imala sam samo par bubuljica, koje sam dobila sigurna sam jer sam godinama isla u Kotodermu, gde su me punili kortikosteroidima. I verujem da sam se lecila nekim prirodnim putem, korigovala ishranu, stavljala glinu(sto sad radim)itd... i cekala neko vreme- da bi mi proslo. Mnogo sam oštetila svoje lice, busili su me termokautrom, posle sam isla na 2 TCA kiseline, ne bas uspele, i onda se sve javilo, vratilo, kako god, u nikad vecem broju. Imala sam savrseno lise, a sada bez korektora ne idem nigde. Cekam da se smiri, isla sam kod Homeopate nedavno, cekam neke kapi, nije da verujem u to, ali ajde probacu. Ovih dana glina i bioptron lampa, prija mi, umirilo se. Hormone nisam jos izvadila, a trebalo bi verovatno, jer upravo to- trazimo uzrok problema. Lako je kljukati se. U pubertetu nisam imala problem a u 25oj godini ga imam.
Freedah
Stalni član
Stalni  član

Post od Freedah »

secerlema.ana2 napisao:Freedah- vrlo mudro zboris, ja sad kad razmislim malo se ipak kajem sto sam pila ovaj lek, ali necu plakati nad prosutim mlekom... Takodje ne zelim da me neko shvati pogresno, ili da nekoga obeshrabrim, ja sam ga dobila i krenula da pijem, bez razmisljanja sta zapravo unosim. Koliko sam posle cula taj lek je npr. u Evropi zabranjen. Moje stanje lica nije bilo katastrofalno, imala sam samo par bubuljica, koje sam dobila sigurna sam jer sam godinama isla u Kotodermu, gde su me punili kortikosteroidima. I verujem da sam se lecila nekim prirodnim putem, korigovala ishranu, stavljala glinu(sto sad radim)itd... i cekala neko vreme- da bi mi proslo. Mnogo sam oštetila svoje lice, busili su me termokautrom, posle sam isla na 2 TCA kiseline, ne bas uspele, i onda se sve javilo, vratilo, kako god, u nikad vecem broju. Imala sam savrseno lise, a sada bez korektora ne idem nigde. Cekam da se smiri, isla sam kod Homeopate nedavno, cekam neke kapi, nije da verujem u to, ali ajde probacu. Ovih dana glina i bioptron lampa, prija mi, umirilo se. Hormone nisam jos izvadila, a trebalo bi verovatno, jer upravo to- trazimo uzrok problema. Lako je kljukati se. U pubertetu nisam imala problem a u 25oj godini ga imam.
Upravo to..ako se ne resi UZROK, recidiv je kad-tad neminovan. Narocito kod tezih oblika akni. Ja imam Acne Rosaceu, to je jos jedan problem vise. Takodje sam zrtva Koto Derme, manje vise, ali vise Elocom krema , koji sam mazala 13 godina(?!)
Upravo sam juce kupila zelenu glinu..ako na nju mislis?
Imas li neki savet, da li je potrebno biti oprezan sa njom..da li je pametnije nanositi masku uvece? Mnogi je (u svetu) mesaju sa belom glinom, jer je za nekog zelena sama po sebi jaka..kakva su tvoja iskustva sa glinom? Ja nisam ovde pronasla ni belu ni crvenu glinu za sad...samo tu zelenu, Vitalia je proizvodjac.
Nikada nisam radila hormonsku analizu, a godinama sam koristila hormonsku kontracepciju. Koje hormone kontrolises?
Hvala na javljanju ;)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

secerlema.ana2 napisao:Freedah- vrlo mudro zboris, ja sad kad razmislim malo se ipak kajem sto sam pila ovaj lek, ali necu plakati nad prosutim mlekom... Takodje ne zelim da me neko shvati pogresno, ili da nekoga obeshrabrim, ja sam ga dobila i krenula da pijem, bez razmisljanja sta zapravo unosim. Koliko sam posle cula taj lek je npr. u Evropi zabranjen. Moje stanje lica nije bilo katastrofalno, imala sam samo par bubuljica, koje sam dobila sigurna sam jer sam godinama isla u Kotodermu, gde su me punili kortikosteroidima. I verujem da sam se lecila nekim prirodnim putem, korigovala ishranu, stavljala glinu(sto sad radim)itd... i cekala neko vreme- da bi mi proslo. Mnogo sam oštetila svoje lice, busili su me termokautrom, posle sam isla na 2 TCA kiseline, ne bas uspele, i onda se sve javilo, vratilo, kako god, u nikad vecem broju. Imala sam savrseno lise, a sada bez korektora ne idem nigde. Cekam da se smiri, isla sam kod Homeopate nedavno, cekam neke kapi, nije da verujem u to, ali ajde probacu. Ovih dana glina i bioptron lampa, prija mi, umirilo se. Hormone nisam jos izvadila, a trebalo bi verovatno, jer upravo to- trazimo uzrok problema. Lako je kljukati se. U pubertetu nisam imala problem a u 25oj godini ga imam.

Napravila si gresku u startu,Roakutan nije za lakse,ni za srednje slucajeve a kamoli za 5-6 bubuljica
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Freedah napisao:
Upravo to..ako se ne resi UZROK, recidiv je kad-tad neminovan. Narocito kod tezih oblika akni. Ja imam Acne Rosaceu, to je jos jedan problem vise. Takodje sam zrtva Koto Derme, manje vise, ali vise Elocom krema , koji sam mazala 13 godina(?!)
Imas li neki savet, da li je potrebno biti oprezan sa njom..da li je pametnije nanositi masku uvece? Mnogi je (u svetu) mesaju sa belom glinom, jer je za nekog zelena sama po sebi jaka..kakva su tvoja iskustva sa glinom? Ja nisam ovde pronasla ni belu ni crvenu glinu za sad...samo tu zelenu, Vitalia je proizvodjac.
Nikada nisam radila hormonsku analizu, a godinama sam koristila hormonsku kontracepciju. Koje hormone kontrolises?
Hvala na javljanju ;)
Freedah izvini ali ja tebe nista ne razumijem tj ne znam o kakvom uzroku akni pricas.Akne nastaju pojacanim lucenjem sebuma.A to zasto nekome izlaze a nekome ne zavisi najvise od genetske predispozicije i to niko ne moze sprijeciti,takodje navodi se i stres ali opet se ne moze preko toga.Ishrana manje vise nije nista dokazano,sigurno je da ona ne moze biti glavni uzrocnik pojave akni,ja se hranim dosta zdravo (jer se bavim teretanom) ali ipak akne su se pojavile.Zanima me koji su to ljekovi za "uzroke" jer ja bas ne razumijem o cemu pricas (o kakvim uzrocima)? (pa Roakutan jer lijek za uzrok pojave akni) nemoj se naljutiti jer a ovo iz radoznalosti pitam ne zelim da prkosim,nemoj me pogresno shvatiti...u ovo prvenstvo mislim na muskarce jer za vas (zene) postoje jos neke mogucnosti koje mogu biti uzrok..
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član

Post od secerlema.ana2 »

Ivane izgleda da jesam napravila gresku, tada to nisam mogla da znam, ona- dermatolog, je rekla da je sve to u dubini, i zaista su izlazile na povrsinu u toku terapije. Pitam se sta sad da radim.
Freedah- mislim da je i moja glina zelena, tj. jeste, ne secam se tacno ko je proizvodjac, koristim je svaki dan vec nedelju dana. Stavim, pomesano sa vodom, sasuši se i skinem, bas mi se umirilo. Mada tu su te sitne, mogu ja to da zamaskiram, ali ne zelim to da radim i u buducnosti! Ne znam da li sme tako svakodnevno da se upotrebljava, napravicu pauzu od nekoliko dana cisto da vidim kako ce lice da reagje bez nje.
Sto se hormona tice predlozeno mi je da izvadim Testosteon, Dehidrotestosteron sufal, Androstendion... Ali nikako to da uradim, i ne znam ima li potrebe.
Jos ovo da kazem, drugu sam predlozila Roaccutan, godinama je imao vrlo problematicno lice, a sad mu je cisto i nema problema, nedavno je zavrsio terapiju. Tako da eto neko ipak ima srece, ne kazem da nije efikasan, ali postoji mogucnost i za mnoge komplikacije.
Neko povezuje i sa policisticnim jajnicima, ne znam imam li ih, verovatno i to treba proveriti.
Freedah
Stalni član
Stalni  član

Post od Freedah »

ivan0 napisao:

Napravila si gresku u startu,Roakutan nije za lakse,ni za srednje slucajeve a kamoli za 5-6 bubuljica
Da, slazem se...ali to sada zna i ona..koliko sam shvatila prepisan joj je, nije ga uzela na svoju ruku...
Freedah
Stalni član
Stalni  član

Post od Freedah »

secerlema.ana2 napisao:Ivane izgleda da jesam napravila gresku, tada to nisam mogla da znam, ona- dermatolog, je rekla da je sve to u dubini, i zaista su izlazile na povrsinu u toku terapije. Pitam se sta sad da radim.
Freedah- mislim da je i moja glina zelena, tj. jeste, ne secam se tacno ko je proizvodjac, koristim je svaki dan vec nedelju dana. Stavim, pomesano sa vodom, sasuši se i skinem, bas mi se umirilo. Mada tu su te sitne, mogu ja to da zamaskiram, ali ne zelim to da radim i u buducnosti! Ne znam da li sme tako svakodnevno da se upotrebljava, napravicu pauzu od nekoliko dana cisto da vidim kako ce lice da reagje bez nje.
Sto se hormona tice predlozeno mi je da izvadim Testosteon, Dehidrotestosteron sufal, Androstendion... Ali nikako to da uradim, i ne znam ima li potrebe.
Jos ovo da kazem, drugu sam predlozila Roaccutan, godinama je imao vrlo problematicno lice, a sad mu je cisto i nema problema, nedavno je zavrsio terapiju. Tako da eto neko ipak ima srece, ne kazem da nije efikasan, ali postoji mogucnost i za mnoge komplikacije.
Neko povezuje i sa policisticnim jajnicima, ne znam imam li ih, verovatno i to treba proveriti.
Drago mi je da i ti imas lepe vesti , bar od tog druga za R. samo da mu potraje dugi niz godina. Ja cu glinu probati ovih dana, a evo trenutno mi je na licu neka maska od kristalisanog meda...a cujem da je OK da se uvece na poneku bubuljicu stavi med pomesan sa cimetom...i prespava sa tim...ajde da probam(o) i to..mozda nam se posreci ;)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

secerlema.ana2 napisao:Ivane izgleda da jesam napravila gresku, tada to nisam mogla da znam, ona- dermatolog, je rekla da je sve to u dubini, i zaista su izlazile na povrsinu u toku terapije. Pitam se sta sad da radim.

Pa eto,nisi ti kriva,sto ti je dermatolog prepisao.Efikasan jeste u svakom slucaju,komplikacije su mnoge naravno ali ja smatram da sa redovnim kontrolisanjem krvi one su minimalne.Ti nisi imala komplikacije?
Zanima me ako mozes da mi ispises koliko si bila na terapiji Roakutanom,kolika je bila tvoja doza (od pocetka do kraja) i koliko imas kg...?
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član

Post od secerlema.ana2 »

Ivane pa naravno da nisam kriva u tom smislu da sam uzela na svoju ruku lek. Ali pre nego sto sam krenula sa njim trebalo je dva puta da razmislim, samo dva puta, ne vise... :-? Ja sam pila od februara do juna prosle godine, onda u julu otisla na more. Koliko se secam prvi i poslednji mesec sam pila 5 tableta dnevno, ostalo po 6... ne mogu da se setim, a a pisala sam ja ovde redovno tada. I ti si pisao ali kasnije, kada sam ja terapiju zavrsila, mlad si bese ako se secam dobro? Ja sad imam 25, 176cm, oko 64 kg...
Freedah- doktorka homeopata kako se vec kaze mi je bas to predlozila, med! Ko nije alergican na polen naravno. To je skroz ok, treba i probacemo :D Ja sad imam bas kao sitan osip, nije to tako strasno, ali kad se setim svog lica- ipak je sve strasno. Probacu prirodnim putem, a posto sam se zaposlila ne bi me cudilo da je malo stres uticao.
Meni je drago ako je ovaj lek nekome skroz efikasan, samo meni nije, a zasto ne znam.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

secerlema.ana2 napisao:Ivane pa naravno da nisam kriva u tom smislu da sam uzela na svoju ruku lek. Ali pre nego sto sam krenula sa njim trebalo je dva puta da razmislim, samo dva puta, ne vise... :-? Ja sam pila od februara do juna prosle godine, onda u julu otisla na more. Koliko se secam prvi i poslednji mesec sam pila 5 tableta dnevno, ostalo po 6... ne mogu da se setim, a a pisala sam ja ovde redovno tada. I ti si pisao ali kasnije, kada sam ja terapiju zavrsila, mlad si bese ako se secam dobro? Ja sad imam 25, 176cm, oko 64 kg...
Freedah- doktorka homeopata kako se vec kaze mi je bas to predlozila, med! Ko nije alergican na polen naravno. To je skroz ok, treba i probacemo :D Ja sad imam bas kao sitan osip, nije to tako strasno, ali kad se setim svog lica- ipak je sve strasno. Probacu prirodnim putem, a posto sam se zaposlila ne bi me cudilo da je malo stres uticao.
Meni je drago ako je ovaj lek nekome skroz efikasan, samo meni nije, a zasto ne znam.
Da,da sad se sjecam kad si pisala,a ja sam mlad,tek napunio 16 god. sa 15 sam zavrsio terapiju.Pa ti si ispila dosta,mislio sam da mozda nisi prosla onu kumulativnu dozu,ali jesi.Ostaje ti da probas tako,alternativnim putem,valjda ces rijesiti.Ne znam da li si razmisljala da ponovis terapiju,ne mora da znaci da lijek ne djeluje na tebe,mozda bi se iz drugog puta rijesila akni,bilo je slucajeva na forumu koji su se iz drugog puta rijesili.Mozda ce ispasti kao da te tjeram,daleko od toga.Moja dr kaze da Roakutan 100% rjesava akne kod svih ljudi,u najvecem slucaju iz prvog puta,a nekad je potrebno ponoviti terapiju.Jedino moras vidjeti,prekontrolisati te vase zenske stvari,jer citao sam to moze biti uzrok i onda stvarno moze dzaba da bude Roakutan ako nemas terapiju za to.U svakom slucaju srecno!
Freedah
Stalni član
Stalni  član

Post od Freedah »

secerlema.ana2 napisao:Ivane pa naravno da nisam kriva u tom smislu da sam uzela na svoju ruku lek. Ali pre nego sto sam krenula sa njim trebalo je dva puta da razmislim, samo dva puta, ne vise... :-? Ja sam pila od februara do juna prosle godine, onda u julu otisla na more. Koliko se secam prvi i poslednji mesec sam pila 5 tableta dnevno, ostalo po 6... ne mogu da se setim, a a pisala sam ja ovde redovno tada. I ti si pisao ali kasnije, kada sam ja terapiju zavrsila, mlad si bese ako se secam dobro? Ja sad imam 25, 176cm, oko 64 kg...
Na koji lek si sad mislila, na R.?
A reci mi koji si homeopatski lek dobila (ja sam kapi neke samo, ne znam koje..na njima samo pise LM-1 potencija) ali ne bih rekla da rade "posao"..Jel preporucujes homeopatu svog?
Ja cu opet da ponovim (kao pokvarena ploca :lol: )..da bi bilo koji lek delovao i izlecenje trajalo dugo ili zauvek, pa cak i R., mora da se leci uzrok. Znaci popije se jedna tura od 4,5,6 meseci..i bude super..onda treba navaliti na ciscenje tela, jacanje jetre, smanjenje masnoca u organizmu, korigovanje ishrane i odrzavati to poboljsanje.. :wink:
Freedah
Stalni član
Stalni  član

Post od Freedah »

ivan0 napisao:
Freedah napisao:
Hvala na javljanju ;)
Freedah izvini ali ja tebe nista ne razumijem tj ne znam o kakvom uzroku akni pricas.Akne nastaju pojacanim lucenjem sebuma.A to zasto nekome izlaze a nekome ne zavisi najvise od genetske predispozicije i to niko ne moze sprijeciti,takodje navodi se i stres ali opet se ne moze preko toga.Ishrana manje vise nije nista dokazano,sigurno je da ona ne moze biti glavni uzrocnik pojave akni,ja se hranim dosta zdravo (jer se bavim teretanom) ali ipak akne su se pojavile.Zanima me koji su to ljekovi za "uzroke" jer ja bas ne razumijem o cemu pricas (o kakvim uzrocima)? (pa Roakutan jer lijek za uzrok pojave akni) nemoj se naljutiti jer a ovo iz radoznalosti pitam ne zelim da prkosim,nemoj me pogresno shvatiti...u ovo prvenstvo mislim na muskarce jer za vas (zene) postoje jos neke mogucnosti koje mogu biti uzrok..
Ovako...ono sto danas tvrdi zvanicna medicina nije uvek tacno.
Ona egzistira i zaradjuje koliko zaradjuje, zato sto ne samo kod akni, nego i kod vecine bolesti leci samo posledicu.Njima se ne isplati da priznaju prirodnu medicinu, da kazu jasno i glasno da je resenje mnogih bolesti u ishrani (zdravoj naravno)..
E sad..pitas me za uzrok...
OK, akne nastaju kod povecanog lucenja sebuma. Ali zasto se kod nekog toliko luci sebum a kod nekog ne?! E vidis, to moze biti posledica mnogo faktora. U pravu si kad kazes da moze biti i genetski. Ali daleko da je samo zato.Postoji mnogo ljudi sa aknama, a da su jedini u porodici koji ih imaju, zar ne? Svi znamo nekog u takvoj situaciji...
Naime, kad u telu postoji "uljez" virus..bakterija, parazit..gljivica..telo se brani..takodje ti razni uljezi,zatim i lekovi koji se koriste protiv njih, losa ishrana i ostali neki stetni faktori produkuju toksine. Svi se to izlucuje preko jetre, ona mucenica mora da obradi sve i svasta, a na nju najmanje mislimo i negujemo je. Svi smo na spoljasnjost orjentisani.
Kada neki organ tipa jetra, bubreg, pa cak i pluca, pokusava sam da se izbori, on se najcesce cisti, preko najslabijeg organa ili najblizeg..bubrezi nekad preko besike...a vrlo cesto i preko koze..dakle treba problemu pristupiti dublje.
Hajde da to lucenje masnoca i nagomilavanje smanjimo..a ne samo lekom da eliminisemo bubuljicu...jer se u velikoj vecini slucajeva vraca, blago izuzecima. U par prethodnih postova jedna devojka navodi da joj se vraca masnoca, a mislila je da ce nestati zauvek..a kako? Od Roakutana? Tesko..
Dakle Roakutan je lek koji leci posledicu. Pojacano lucenje sebuma i pojava akni nisu uzrok problema.
Ivane, reci mi kako izgleda npr. tvoja ishrana? Jedes li/pijes li dosta mleka i mlecnih proizvoda? Unosis li vestacke secere..zitarice (i koje?)..i da li sada nesto radis drugacije u odnosu na one godine kad su te akne "napale"?
Freedah
Stalni član
Stalni  član

Post od Freedah »

Odgovori