Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
i meni ostaju fleke jako dugo zapravo one su mi mozda veci problem od akni,njih imam par,ali ostavljaju fleke,dok te akne prodju izadju nove i tako u krug.narocito leti je losije lice i sad u ispitnom roku je u haosu.a kada si video prva poboljsanja, znacajnija?bas mi je drago da si se resio napasti,nikome ih ne zelim.a fleke su ti sad manji problem bitno je da akni nema pa se njima lakse mozes pozabaviti.i izvini ako je glupo pitanje,kakav si oblik akni imao?a od kozmetike u toku roakutana i posle?hvala ti puno dosadna sam jako 

Pa to sve zavisi,kao sto rekoh od doze.Ne moze tebi doci isto poboljsanje ako pijes 20 mg i meni ako pijem 60 mg,jer sam ja prakticno 3 dana ispred tebe.Takodje zavisi i od kg,jer kao sto rekoh treba da se unese od 100 do 150 mg po svakom kg tezine.Ali recimo posle 2 mjeseca su dosla znacajnija poboljsanja,ali sam bio na velikoj dozi.Nije glupo pitanje,dijagnoza je bila acne vulgares.Ja sam takodje imao vise fleka nego akni medjutim akd sam poceo sa Roakutanom sve mi je izbilo na povrsinu i lice je bilo jezivo (sve vrste su postojale,gnojanice,kad se sjetim uhh).Uostalom mozes vidjeti moje lice na slikama,postavljao sam ovdje na forumu,udji na moj profil pa ces naci link,lica kako je bilo prije terapije (tj. slikao sam pogorsanje od Roakutana nazalost nisam slikao prije terapije) i pri kraju terapije,sada mi je lice jos malo bolje nego na tim slikama,jer su najnovije slike od pre 2 mjeseca.Od kozmetika sam koristio samo Pantenol mast nekada i Pantenol kremu ali ona mi uopste nije odgovarala (nije bila dovoljno jaka za moju suvu kozu) znaci Pantenol mast i za lice i za usne.Ponekad Sebamedsapun ali mi je dodatno isusivao lice pa sam prestao da koristim.Nisi dosadnakuki :) napisao:i meni ostaju fleke jako dugo zapravo one su mi mozda veci problem od akni,njih imam par,ali ostavljaju fleke,dok te akne prodju izadju nove i tako u krug.narocito leti je losije lice i sad u ispitnom roku je u haosu.a kada si video prva poboljsanja, znacajnija?bas mi je drago da si se resio napasti,nikome ih ne zelim.a fleke su ti sad manji problem bitno je da akni nema pa se njima lakse mozes pozabaviti.i izvini ako je glupo pitanje,kakav si oblik akni imao?a od kozmetike u toku roakutana i posle?hvala ti puno dosadna sam jako

pise da su sklonjene slike tako da nisam mogla da ih vidim.ali ako kazes da su fleke najveci problem vac si najveci deo posla resio nemoj se brinuti
hvala ti puno na pomoci
ako dobijem od jeseni da pijem roakutan visicu verovatno ovde svakodnevno 

A da,jer sam ih izbrisao sa imageshacka,a nigdje ih nisam sacuvaokuki :) napisao:pise da su sklonjene slike tako da nisam mogla da ih vidim.ali ako kazes da su fleke najveci problem vac si najveci deo posla resio nemoj se brinutihvala ti puno na pomoci
ako dobijem od jeseni da pijem roakutan visicu verovatno ovde svakodnevno

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 20, 2012 12:59 am
zdravo svima!!!
evo i ja da se javim... ja 4. jula završavam svoju terapiju roakutanom! meni je dijagnoza bila acne conglobate, čini mi se, imala sam dosta potkožnih bubuljica, sada ih nemam zahvaljujući roakutanu !! kada predjem rukama preko lica, glatko je, nema nijednog ispupčenja, ali naravno ostale su flekice koje su svima, pa i meni problem... ja se lečim kod doktora adamovića u zavodu za kožne i venerične bolesti, ako će to nekome biti od koristi...
inače, vidim da svi pitaju za alkohol. ja sam pila vino npr. kad izadjem, i nije mi ništa bilo, čisto da znate, pošto vidim da ste se uplašili

ostalo... da, idem sada na more, i doktor mi je rekao da uzmem la roshe kremu sa faktorom... ja obožavam da se sunčam, pa ne znam kako da se ponašam na suncu, ali ne verujem da ću moći da se krijem, s obzirom na to da ostajem do septembra..
da li ima neko ko je nakon terapije otišao na more, i kako se ponašala koža lica?? hvala....
ako neko ima neko pitanje za mene rado ću odgovoriti...
evo i ja da se javim... ja 4. jula završavam svoju terapiju roakutanom! meni je dijagnoza bila acne conglobate, čini mi se, imala sam dosta potkožnih bubuljica, sada ih nemam zahvaljujući roakutanu !! kada predjem rukama preko lica, glatko je, nema nijednog ispupčenja, ali naravno ostale su flekice koje su svima, pa i meni problem... ja se lečim kod doktora adamovića u zavodu za kožne i venerične bolesti, ako će to nekome biti od koristi...
inače, vidim da svi pitaju za alkohol. ja sam pila vino npr. kad izadjem, i nije mi ništa bilo, čisto da znate, pošto vidim da ste se uplašili

ostalo... da, idem sada na more, i doktor mi je rekao da uzmem la roshe kremu sa faktorom... ja obožavam da se sunčam, pa ne znam kako da se ponašam na suncu, ali ne verujem da ću moći da se krijem, s obzirom na to da ostajem do septembra..
da li ima neko ko je nakon terapije otišao na more, i kako se ponašala koža lica?? hvala....
Ja bih volela da se javi neko ko je koristio R, i zadovooljan je i miran bar neko duze vreme..dve, tri godine ili vise. Problem sa R. kao i sa svim drugim lekovima je sto leci posledicu, a ne uzrok i sto se svi problemi vremenom vracaju, ali nam niko od lekara to ne govori. iskustva ljudi u svetu su sledeca (tamo je "Accutane" u upotrebi vec 20-25 god)..dakle, jedna tura lecenja, nakon cega obicno sledi jedan period mirovanja, a zatim u odnosu na nacin zivota i ostale uzrocnike krece recidiv.Postepeno vracanje problema, u nekim slucajevima i ne tako postepeno. Onda krece panika i sta?! Nova tura, novi ciklus sa obicno jacom dozom...i dokle tako??!!Da li znate kakve su posledice po organizam i zdravlje coveka te silne ture i pojacane doze?Zvoncica445 napisao:secerlema.ana2 napisao:Zdravo ljudi! Ni ja dugo nisam pisala. Davno sam zavrsila sa ovim lekom, sve je krenulo na bolje, medjutim od pre 2 i po meseca mi se vratilo! Nisu to akne, vec sitnme bubuljice, kao osip, zapravo ciste. Uopste ne znam sta da radim, a u manjku vremena ne stizem o tome ni da mislim. Sto je najgore cackam i pravim flekice. Ne znam da li mi se ovo novonastalo od stresa javilo, ili od cega vec, ali tu je. Jedan drugi dermatolog mi je predlozio da izvadim neka tri hormona i da vidimo da li u tome lezi problem. Ovakav osip nisam imala ni pre Roaccutana kada skoro nista nisam ni imala(vrlo malo na desnom obrazu), ponekad se zaista kajem sto sam uopste krenula sa njim. Nemojte ovo da vas obeshrabi, samo vi nastavite sa svojm borbom, a neko ako ima neki predlog za mene neka pise!
Ja sam zavrsila sa terapijom pre 2 meseca. Zadovoljna sam. jedini problem je to sto mi je opet koya lica prilicno masna.Da li se posle terapije lice uobicajno masti? Ja sam mislila da se masnoce resavam u potpunosti...
Ljudi i ja ima problem i jako se mucim i istrazujem.Roaccutane mi stoji u fijoci mesecima, najlakse je posegnuti za njim. Nemojte se ljutiti molim vas, zato sto ovim recima rusim nadu i srecu onome ko je trenutno oseca i zadovoljan je terapijom, nikada sa R. nismo mirni zauvek, a vracanje njemu je POGUBNO za organizam. Moja prijateljica vec mesecima pokusava da regenerise jetru..bole je svi zglobovi, opala joj je kosa, cisticne akne se vratile, cak su joj se i nokti odvajali od mesa. Naravno nije svima ovako (ona je uzimala 80 mg tokom 6 meseci), ali molim vas, procackajte malo po netu..pogledajte strane forume, posledice se javljaju i nakon nekoliko godina posle terapije..
Znam da je svima tesko i meni je takodje.
Znam da moje reci nekom zvuce kao panika, ali nisu. Verujte bavim se istrazivanjem na ovu temu dugo, u kontaktu sam sa ljudima sirom sveta. Jeste, svi, bas svi su zadovoljni u prvo vreme i svi predahnu i osecaju se srecno i zadovoljno i zasluzili su posle toliko mucenja i strpljenja..ali ima i onih koji se nakon duzeg vremena vrate na forum i kazu istinu..
Samo da napomenem da bih volela da gresim. Ako postoji neki clan foruma, koji je miran godinama..i nema recidiv i apsolutno nikakvih posledica (long term side effects) neka se javi i isprica svoju pricu..
Koliko vidim svi su ovde na forumu jako mladi i skoro prestali sa terapijom. Dajte da cujemo neko iskustvo na visegodisnjem nivou...
Sve vas puno pozdravljam i srecno!
Samo da dodam da se izlecenje krije u otkrivanju uzroka, ne u maskiranju posledice.
To je gotovo uvek jedno od sledecih ili cak vise stvari u kombinaciji:
- hormonski disbalans
- opterecenost jetre
- toksicnost organizma
- losa ili neregularna (nezdrava) ishrana i sijaset drugih uzrocnika...
Postoji niz nacina da se svaka od navedenih stavki proveri, pomogne sebi. Proces nije lak i kratkotrajan, ali ako se nadje koren problema i upozna svoj organizam, imamo sansu da obracanjem paznje uvek, pomognemo sebi zauvek ili bar na mnogo duze staze.
Nema instant leka..meni licno je bilo jako tesko da ovo spoznam i prihvatim i ljutile su me cak ovakve izjave..ali prijateljski vam kazem..istrazujte..istrazujmo svi, nema tog "belog mantila' koji ima resenje u kutijici...Pozdrav svima!
To je gotovo uvek jedno od sledecih ili cak vise stvari u kombinaciji:
- hormonski disbalans
- opterecenost jetre
- toksicnost organizma
- losa ili neregularna (nezdrava) ishrana i sijaset drugih uzrocnika...
Postoji niz nacina da se svaka od navedenih stavki proveri, pomogne sebi. Proces nije lak i kratkotrajan, ali ako se nadje koren problema i upozna svoj organizam, imamo sansu da obracanjem paznje uvek, pomognemo sebi zauvek ili bar na mnogo duze staze.
Nema instant leka..meni licno je bilo jako tesko da ovo spoznam i prihvatim i ljutile su me cak ovakve izjave..ali prijateljski vam kazem..istrazujte..istrazujmo svi, nema tog "belog mantila' koji ima resenje u kutijici...Pozdrav svima!
Ovako,loveislife napisao:zdravo svima!!!
inače, vidim da svi pitaju za alkohol. ja sam pila vino npr. kad izadjem, i nije mi ništa bilo, čisto da znate, pošto vidim da ste se uplašili![]()
Posto zavrsavas za 2 dana,potrebna je tj. obavezno je da nosis zastitnu kremu sledecih mjesec dana na moru,onda mozes bez zastitnog faktora (ovo ti pricam kako je dr meni rekao).Vjerovatno u ovih prvih mjesec dana i sa zastitnim faktorom ne smijes previse da se izlazes suncu.Kako vrijeme bude odmicalo,sve vise,ti mozes.Ja sam npr zavrsio sa terapijom oko 22 maja i isao sam na more do sada vise puta (otprilike 17,21,25 jun...) bez zastitnog faktora.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
E ovako, da se zahvalim korisniku "Freedah" ili kako vec, na ohrabrenju. . .i da napomenem da imam druga koji je svoj problem sa aknama resio uz pomoc Roakutana pre 3 godine i lice mu je i dalje kao papir (sto kaze ona baba )
. . .e sad imam par pitanja za iskusnije korisnike, pijem R. mesec dana (50mg dnevno, a imam 80kg), i od pocetka terapije su mi bila jako ispucala i osusena usta i koza mi se perutala, pogorsanje nisam imao, interesuje me da li do pogorsanja mora da dodje? I jos nesto jako bitno, klonim se sunca maximalno i nije mi neki prob, ali me zanima do cega moze da dodje ako se preterano izlazem suncu? Ocekujte da cu vas smarati ubuduce
Unapred hvala na odgovorimaa. . .

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 20, 2012 12:59 am
ivanO hvala ti puno, tako sam ja i mislila.. ova krema što ću je ja uzeti je spf 30 tako da mislim da može da se malo dobije boja
drugi momak što je pitao za nus pojave, meni su se tokome cele terapije sušila usta, pa evo i sad pred kraj terapije, ali lice mi npr nije suvo, i dalje imam sjaj na licu koji ne volim. što se kose tiče, mogu da je ne operem po nedelju dana neće se primetiti, i još nešto, ali ti si muško možda te to ne zanima, ali pročitaće neko koga zanima, dok se roakutan pije ne bi trebalo da se ide na depilaciju, što ja nisam mogla da ispoštujem i išla sam redovno i sve je bilo okej, osim kad sam jednom skidala nausnice, i skinuo mi se i površinski sloj kože, verovatno zato što je lice preosetljivo, pa nisam smela to da uradim, pa eto, devojkama koje su na terapiji ne preporučujem da skidaju nausnice...
inače, ja od 8 razreda nisam iz kuće izašla bez pudera, sada su mi ostale flekice, ali par, i ne stidim se da izadjem bez istog
tako da svi koji počinju terapiju imaju moju podršku, a ja ću vam se i dalje javljati, i pisati kakvo je stanje kod mene...

drugi momak što je pitao za nus pojave, meni su se tokome cele terapije sušila usta, pa evo i sad pred kraj terapije, ali lice mi npr nije suvo, i dalje imam sjaj na licu koji ne volim. što se kose tiče, mogu da je ne operem po nedelju dana neće se primetiti, i još nešto, ali ti si muško možda te to ne zanima, ali pročitaće neko koga zanima, dok se roakutan pije ne bi trebalo da se ide na depilaciju, što ja nisam mogla da ispoštujem i išla sam redovno i sve je bilo okej, osim kad sam jednom skidala nausnice, i skinuo mi se i površinski sloj kože, verovatno zato što je lice preosetljivo, pa nisam smela to da uradim, pa eto, devojkama koje su na terapiji ne preporučujem da skidaju nausnice...
inače, ja od 8 razreda nisam iz kuće izašla bez pudera, sada su mi ostale flekice, ali par, i ne stidim se da izadjem bez istog

bassivity91 napisao:E ovako, da se zahvalim korisniku "Freedah" ili kako vec, na ohrabrenju. . .i da napomenem da imam druga koji je svoj problem sa aknama resio uz pomoc Roakutana pre 3 godine i lice mu je i dalje kao papir (sto kaze ona baba ). . .e sad imam par pitanja za iskusnije korisnike, pijem R. mesec dana (50mg dnevno, a imam 80kg), i od pocetka terapije su mi bila jako ispucala i osusena usta i koza mi se perutala, pogorsanje nisam imao, interesuje me da li do pogorsanja mora da dodje? I jos nesto jako bitno, klonim se sunca maximalno i nije mi neki prob, ali me zanima do cega moze da dodje ako se preterano izlazem suncu? Ocekujte da cu vas smarati ubuduce
Pa mislim da ne mora, u uputstvo koliko se sjecam je napisano da "moze da dodje do pogorsanja" sto znaci da i ne mora,koliko me sjecanje sluzi bilo je ljudi bez pogorsanja na ovom forumu.Takodje mislim da si prosao onaj kriticni period jer je pogorsanja po tvojoj dozi (i po mome misljenju) trebalo da dodje 15-20 dan od pocetka terapije.Ovo u vezi sunca nisam siguran,mada mislim da moze da dodje do pojave fleka mozda i opekotina nemam pojma,koza je na Roakutanu izuzetno osjetljiva zbog toga lice reaguje mnogo jace na sunce kada je neko na terapiji.Znam da doktori strikno upozoravaju da se zastita mora koristiti.Ovaj moj odgovor uzmi sa rezervorom,jer nije strucan

-
- Aktivan član
Hvala ti puno, meni je doktorka rekla da se zbog sunca moze pojaviti crvenilo koje ce proci, ali su me zesce iscimali sa nekom pricom da moze dovesti do kontraindikacija, da lek zbog toga nece delovati. . iskreno to mi deluje malo glupo, ali moram da proverim kod nekog ko je to prosaoivan0 napisao:bassivity91 napisao:E ovako, da se zahvalim korisniku "Freedah" ili kako vec, na ohrabrenju. . .i da napomenem da imam druga koji je svoj problem sa aknama resio uz pomoc Roakutana pre 3 godine i lice mu je i dalje kao papir (sto kaze ona baba ). . .e sad imam par pitanja za iskusnije korisnike, pijem R. mesec dana (50mg dnevno, a imam 80kg), i od pocetka terapije su mi bila jako ispucala i osusena usta i koza mi se perutala, pogorsanje nisam imao, interesuje me da li do pogorsanja mora da dodje? I jos nesto jako bitno, klonim se sunca maximalno i nije mi neki prob, ali me zanima do cega moze da dodje ako se preterano izlazem suncu? Ocekujte da cu vas smarati ubuduce
Pa mislim da ne mora, u uputstvo koliko se sjecam je napisano da "moze da dodje do pogorsanja" sto znaci da i ne mora,koliko me sjecanje sluzi bilo je ljudi bez pogorsanja na ovom forumu.Takodje mislim da si prosao onaj kriticni period jer je pogorsanja po tvojoj dozi (i po mome misljenju) trebalo da dodje 15-20 dan od pocetka terapije.Ovo u vezi sunca nisam siguran,mada mislim da moze da dodje do pojave fleka mozda i opekotina nemam pojma,koza je na Roakutanu izuzetno osjetljiva zbog toga lice reaguje mnogo jace na sunce kada je neko na terapiji.Znam da doktori strikno upozoravaju da se zastita mora koristiti.Ovaj moj odgovor uzmi sa rezervorom,jer nije strucan...

Mnogo mi je drago da tvoj prijatelj ima takvo iskustvo. Stvarno. Ja samo nailazim na neka drugacija, te vraca se masnoca (sto je normalno) , te vracaju se bubuljice. Tri godine je jedno lepo pozamasno vreme i to je stvarno odlicna vest. Ako mozes samo molim te da mi das neke informacije u smislu brojki (koliko je tvoj prijatelj dugo pio R, koju dozu i koliko je tada ima godina). Hvala na odgovoru..bassivity91 napisao:E ovako, da se zahvalim korisniku "Freedah" ili kako vec, na ohrabrenju. . .i da napomenem da imam druga koji je svoj problem sa aknama resio uz pomoc Roakutana pre 3 godine i lice mu je i dalje kao papir (sto kaze ona baba ). . .e sad imam par pitanja za iskusnije korisnike, pijem R. mesec dana (50mg dnevno, a imam 80kg), i od pocetka terapije su mi bila jako ispucala i osusena usta i koza mi se perutala, pogorsanje nisam imao, interesuje me da li do pogorsanja mora da dodje? I jos nesto jako bitno, klonim se sunca maximalno i nije mi neki prob, ali me zanima do cega moze da dodje ako se preterano izlazem suncu? Ocekujte da cu vas smarati ubuduce
-
- Aktivan član
Tada je imao 17 godina, a pio je R. 6 meseci. . .i ne znam koliko je pouzdana informacija da roakutan veci procenat uspesnosti ima kod muskaraca.Freedah napisao:Mnogo mi je drago da tvoj prijatelj ima takvo iskustvo. Stvarno. Ja samo nailazim na neka drugacija, te vraca se masnoca (sto je normalno) , te vracaju se bubuljice. Tri godine je jedno lepo pozamasno vreme i to je stvarno odlicna vest. Ako mozes samo molim te da mi das neke informacije u smislu brojki (koliko je tvoj prijatelj dugo pio R, koju dozu i koliko je tada ima godina). Hvala na odgovoru..bassivity91 napisao:E ovako, da se zahvalim korisniku "Freedah" ili kako vec, na ohrabrenju. . .i da napomenem da imam druga koji je svoj problem sa aknama resio uz pomoc Roakutana pre 3 godine i lice mu je i dalje kao papir (sto kaze ona baba ). . .e sad imam par pitanja za iskusnije korisnike, pijem R. mesec dana (50mg dnevno, a imam 80kg), i od pocetka terapije su mi bila jako ispucala i osusena usta i koza mi se perutala, pogorsanje nisam imao, interesuje me da li do pogorsanja mora da dodje? I jos nesto jako bitno, klonim se sunca maximalno i nije mi neki prob, ali me zanima do cega moze da dodje ako se preterano izlazem suncu? Ocekujte da cu vas smarati ubuduce
Pa vjerovatno crvenilo,to da lijek nece djelovati mislim da uopste nije istina.Mislim nelogicno je.bassivity91 napisao:Hvala ti puno, meni je doktorka rekla da se zbog sunca moze pojaviti crvenilo koje ce proci, ali su me zesce iscimali sa nekom pricom da moze dovesti do kontraindikacija, da lek zbog toga nece delovati. . iskreno to mi deluje malo glupo, ali moram da proverim kod nekog ko je to prosaoivan0 napisao:bassivity91 napisao:E ovako, da se zahvalim korisniku "Freedah" ili kako vec, na ohrabrenju. . .i da napomenem da imam druga koji je svoj problem sa aknama resio uz pomoc Roakutana pre 3 godine i lice mu je i dalje kao papir (sto kaze ona baba ). . .e sad imam par pitanja za iskusnije korisnike, pijem R. mesec dana (50mg dnevno, a imam 80kg), i od pocetka terapije su mi bila jako ispucala i osusena usta i koza mi se perutala, pogorsanje nisam imao, interesuje me da li do pogorsanja mora da dodje? I jos nesto jako bitno, klonim se sunca maximalno i nije mi neki prob, ali me zanima do cega moze da dodje ako se preterano izlazem suncu? Ocekujte da cu vas smarati ubuduce
Pa mislim da ne mora, u uputstvo koliko se sjecam je napisano da "moze da dodje do pogorsanja" sto znaci da i ne mora,koliko me sjecanje sluzi bilo je ljudi bez pogorsanja na ovom forumu.Takodje mislim da si prosao onaj kriticni period jer je pogorsanja po tvojoj dozi (i po mome misljenju) trebalo da dodje 15-20 dan od pocetka terapije.Ovo u vezi sunca nisam siguran,mada mislim da moze da dodje do pojave fleka mozda i opekotina nemam pojma,koza je na Roakutanu izuzetno osjetljiva zbog toga lice reaguje mnogo jace na sunce kada je neko na terapiji.Znam da doktori strikno upozoravaju da se zastita mora koristiti.Ovaj moj odgovor uzmi sa rezervorom,jer nije strucan...