Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
vuja777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 11, 2012 11:24 pm

Re: Roaccutan!

Post od vuja777 »

Moze li mi iko reci gdje mogu nabaviti Roaccutan -20mg u Beogradu?Ako mozete napisati adresu,broj telefona i cijenu...
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

vuja777 napisao:Moze li mi iko reci gdje mogu nabaviti Roaccutan -20mg u Beogradu?Ako mozete napisati adresu,broj telefona i cijenu...

Ne bih ti znao reci jer nisam iz Srbije,nabavljao sam iz Beograda ali ne znam tacno odakle.Cijena ti je od 20 mg (dodje 30 tableta) oko 22 eura (2200 dinara).
Mada mislim da to uopste nije problem naci,kod nas ga ima skoro u svakoj apoteci a onda sumnjam da ga ne mozes naci u Beograd.Pogledaj u apoteke trebalo bi svaka da ima.
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Tako je, ima ga u dosta apoteka (bar ga je imalo pre godinu dana kad sam ja uzimao). Mada sam ja uzimao i na recept pa mi je bilo duplo jeftinije.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

vuja777 napisao:Moze li mi iko reci gdje mogu nabaviti Roaccutan -20mg u Beogradu?Ako mozete napisati adresu,broj telefona i cijenu...
Ja uzimam u apoteci "Sveti Sava" na kraju Nemanjine ulice, kod zeleznicke stanice . .na samom uglu, imas drzavnu i privatnu, pa biraj ;)
Prevulgarne akne
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 24, 2012 12:53 am

Post od Prevulgarne akne »

E evo da se pridruzim ovoj svezoj prici ,vidim da ste prilicno aktivni. :) Nov sam ,pa bih molio ove iskusnije za par saveta ..:)
Naime,posle 5 godina mucenja ,konacno sam cuo za taj cuveni Roaccutan,medjutim procitao sam razne zastrasujuce komentare ,ali i strasno pozitivne,na drugoj strani,pa bih voleo da mi razjasnite o cemu se radi ,tacnije koje su nus pojave ? I je li toliko strasno koliko to neki pretstavljaju ?
Zanima me jeste li koristili jos nesto uz lek zbog susenja koze i ostalih promena i kakvo je stanje kod ljudi koji su zavrsili sa terapijom ,tj. da li je moguce da je problem resen zauvek?
Ja bih trebao od septembra da pocnem da pijem ovaj lek ,ali sam jos u nedoumici,pa bih vam bio zahvalan ako biste mi je otklonili .. :) Ne znam gde sve do sad nisam bio ,a i dalje problem nije resen,cak mi je u poslednje vreme stanje pogorsano..No,vecina od nas je sve to prosla,tako da se razumemo :)
Oprastajte ako sam bio preopsiran ! Pozdrav svima :)
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Prevulgarne akne napisao:E evo da se pridruzim ovoj svezoj prici ,vidim da ste prilicno aktivni. :) Nov sam ,pa bih molio ove iskusnije za par saveta ..:)
Naime,posle 5 godina mucenja ,konacno sam cuo za taj cuveni Roaccutan,medjutim procitao sam razne zastrasujuce komentare ,ali i strasno pozitivne,na drugoj strani,pa bih voleo da mi razjasnite o cemu se radi ,tacnije koje su nus pojave ? I je li toliko strasno koliko to neki pretstavljaju ?
Zanima me jeste li koristili jos nesto uz lek zbog susenja koze i ostalih promena i kakvo je stanje kod ljudi koji su zavrsili sa terapijom ,tj. da li je moguce da je problem resen zauvek?
Ja bih trebao od septembra da pocnem da pijem ovaj lek ,ali sam jos u nedoumici,pa bih vam bio zahvalan ako biste mi je otklonili .. :) Ne znam gde sve do sad nisam bio ,a i dalje problem nije resen,cak mi je u poslednje vreme stanje pogorsano..No,vecina od nas je sve to prosla,tako da se razumemo :)
Ovako, bio sam u skoro identicnoj situaciji kao i ti, samo sto sam ja hteo da pijem taj lek ali su moji roditelji bili protiv kada su culi neke price. Poceo sam da ga pijem pre malo manje od dva meseca, doktorka mi je rekla da se ne plasim nikakvih nus pojava (koje ima svaki lek da se razumemo, zavisi kako na koga deluje) i da je ona svog 13-godisnjeg sina izlecila uz pomoc Roakutana, i rekla mi je, citiram "ako sam svom detetu od 13 god dala zasto bi ti bio izuzetak" :) . .Ja licno od nus pojava imam samo isusena usta, i povremeno perutanje koze, ali za to koristim Pantenol . .Sad sto se tice uspesnosti lecenja, licno nmg da ti kazem jos nista, jer imam jos 2-4 meseca da se kljukam :) ali poznajem ljude koji su se izlecili jakoo uspesno sa ovim lekom, meni je za sada ok, nmg da se zalim, povremeno mi se vrti 1-2 bubuljice, samo cekam kada ce prestati da izlaze nove (tako mi je rekla moja doktorka) :) . .Mislim da sam ti sve rekao, nemoj da shvatis ovo kao moje nagovaranje da pocnes sa terapijom, ali mislim da je ovo jedini nacin gde se mozes nadati potpunom izlecenju ovih "smaraca" :D
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Prevulgarne akne napisao:E evo da se pridruzim ovoj svezoj prici ,vidim da ste prilicno aktivni. :) Nov sam ,pa bih molio ove iskusnije za par saveta ..:)
Ja sam pio Roakutan sa 15 godina (sada imam 16).Dermatolog mi je odmah prepisao Roakutan a nisam uopste imao problema sa roditeljima jer oni nisu bili upuceni u ovaj lijek.Malo je prica preuvelicana oko njega,kada ga kupis vidjeces da na je onaj papir dug 1 metar sa nus pojavama i da ima svacega ali do svega toga dolazi u samo 1% i obicno kod nekoga ko vec ima neke probleme.Ja mislim da se stvari ne mogu uopste zakomplikovati ako redovno ides na preglede,mislim na vadjenje krvi.Moraces ici svaki mjesec.Oni su morali ispisati sve te nus pojave pa makar se one desile u 0,0001% oni se moraju ograditi od svega.
Pitao si koje su nus pojave,ako mislis na sve nus pojave ima ih mnogo za nabrajanje,ali preko 95% ljudi koji su na terapiji nus pojave su:susenje usana,lica,citavog tijela,suve oci (neko mora vjestacke kapi uzimati),neko ima krvarenje iz nosa,zbog toga sto se i nos susi i tako puca ta sluzokoza (to sam i ja imao) i sl.
Kada sam ja poceo sa terapijom dermatolog mi je odmah dao najvecu dozu za mene (jer se obicno gleda koliko imas kg,pa se ne ide sa mg Roakutana iznad toga,ja sam imao oko 70 kg) pio sam 60 mg,6 tableta od 10 mg dnevno ili 3 tablete od 20 mg dnevno i tako sam pio vise od 2 mjeseca,pa onda 40 mg,pa onda 20 mg po 2 mjeseca.Nalazi krvi vazda su bili odlicni.
Naravno da Roakutan rjesava problem trajno,glupo bi ga bilo uzimati da nije tako.
Prevulgarne akne
Novi član
Novi član

Sve jasno bassivity,fino si ispricao ,guraj napred,bice to dobro :)E dA, poznata mi ta prica o davanju Roaccutan-a svojoj deci :D Naisao sam vec na to :)
Hvala i tebi ivan0,lepo je cuti da je i posle godinu dana od terapije sve na mestu,ali ima i raznih komentara da se povrati posle izvesnog vremena,zato sam i pitao ..
Ja inace nemam klasican problem po licu kao vecina vas ,vec imam akne po glavi ,tzv. Folikulitis ,pa ako ima nekih folikuliticara koji su probali Roaccutan neka pisu :)
I neka se javi neko ko je ovo sve prosao prije vise godina,valjace nam i takav komentar :)
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Prevulgarne akne napisao:Sve jasno bassivity,fino si ispricao ,guraj napred,bice to dobro :)E dA, poznata mi ta prica o davanju Roaccutan-a svojoj deci :D Naisao sam vec na to :)
Hvala i tebi ivan0,lepo je cuti da je i posle godinu dana od terapije sve na mestu,ali ima i raznih komentara da se povrati posle izvesnog vremena,zato sam i pitao ..
Ja inace nemam klasican problem po licu kao vecina vas ,vec imam akne po glavi ,tzv. Folikulitis ,pa ako ima nekih folikuliticara koji su probali Roaccutan neka pisu :)
I neka se javi neko ko je ovo sve prosao prije vise godina,valjace nam i takav komentar :)
Hvala, i ja se nadam da hoce :) . .e da, nailazio sam na komentare da se vraca, i zanimljivo da su svi komentari koliko se secam bili od strane lepseg pola :) hocu da ti kazem da Roakutan ima veci procenat uspesnosti kod muskaraca, tako bar kazu :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

bassivity91 napisao:
Prevulgarne akne napisao:Sve jasno bassivity,fino si ispricao ,guraj napred,bice to dobro :)E dA, poznata mi ta prica o davanju Roaccutan-a svojoj deci :D Naisao sam vec na to :)
Hvala, i ja se nadam da hoce :) . .e da, nailazio sam na komentare da se vraca, i zanimljivo da su svi komentari koliko se secam bili od strane lepseg pola :) hocu da ti kazem da Roakutan ima veci procenat uspesnosti kod muskaraca, tako bar kazu :)

Da da,to sam citao tj. to je i naucno dokazano.Inace zene imaju tih svojih zenskih problema zbog kojih im bubuljice izlaze,pa one vjerovatno moraju i ginekologa da posjete da im i on prepise dodatnu terapiju ako za tim ima potrebe.Ja uvijek kada neka zena kaze da su joj se vratile akne pomislim da je to u pitanju jer uglavnom dosta njih to i ne kontrolise.Srecom pa mi nemamo problema sa tim :)

Da se nadovezem na ovo da bi bilo dobro da neko sto je prosao terapiju prije vise godina svrati ovdje,vidim tema je otvorena 2004 godine i bas bi dobro da nam se neko iz tih godina javi da cujemo iskustvo,mada sumnjam u to.Ali to je mozda i dobro jer to za mene samo jedno znaci a to je da su se svi oni rijesili akni i da su na nas i zaboravili :) ...jer logicno je ako se meni nekad vrate akne ja cu sigurno,posjetiti ovaj forum i ostaviti poruku,mada ja cu se truditi da uvijek ovdje pisem.A mogu da se kladim da su svi zaboravili da su ikad i pisali na ovom forumu :)
Prevulgarne akne
Novi član
Novi član

Ima istine i u tome i daj boze da je to razlog sto ne pisu vise :) Ali bi nam znacilo da okace ponesto,s vremena na vreme ;) Samo dva,tri aktivna clana ccc
Nego ,dako udje jos ko u skorije vremee..
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Ja znam po sebi, ulazim samo kad mi nesto treba, samozivi stvor :D sada kad sam vec postao aktivan, trudicu se da i posle terapije, nadam se uspesne dolazim makar jednom na dan-dva, bas znace odgovori nekog iskusnog :)
Mala crna i prgava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 6:16 pm

Post od Mala crna i prgava »

Prestala sam sa terapijom roaccutana sredinom maja meseca ove godine...U medjuvremenu sam bila 2 meseca na moru,i koristim neke kreme za lice,i mogu reći da mi je lice odlično za sada,da kucnem u drvce...
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

E imam jedno pitanje (za musku populaciju ) :) . . .jedan doktor mi je pre dve god rekao da posle brijanja na lice ne stavljam nikakav aftershave i te gluposti, kao tu ima nekog ulja koje zatvara pore i uzrokuje izlazenje akni :S . .jel to moze da bude tacno, zaboravih da pitam doktorku sada, pa recite vi, koristite li nesto za posle brijanja i jel to ima veze dok sam na terapiji? Hvala :D
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

bassivity91 napisao:E imam jedno pitanje (za musku populaciju ) :) . . .jedan doktor mi je pre dve god rekao da posle brijanja na lice ne stavljam nikakav aftershave i te gluposti, kao tu ima nekog ulja koje zatvara pore i uzrokuje izlazenje akni :S . .jel to moze da bude tacno, zaboravih da pitam doktorku sada, pa recite vi, koristite li nesto za posle brijanja i jel to ima veze dok sam na terapiji? Hvala :D
Ja ti ne mogu odgovoriti jer ne znam tj. dok sam bio na terapiji nisam se ni brijao (jer sam bio jos mlad nije imalo potrebe),sada s vremena na vrijeme i ja ne koristim nista poslije brijanja,ali mislim da mozes slobodno.
Odgovori