Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
a jel moze neko da mi kaze kad prolazi ova SUVOCA USANA nakon prestanka terapije..ovo je vise za poludeti..ne znam kako drugima al ovih poslednjih mesec dana mi je katastrofa?kad ce mi opet biti kao pre?par dana, mesec ili koliko nakon prestanka uzimanja leka?
roaccutan je za ljude koji imaju teske akne , ja nemam teske akne imam neke srednje , jedno vrijeme mi bude losee pa kroz dane mi produ pa opet bukne i tako u krug, no sto mislite jel bih dali dermatolozi roaccutan i za srednje akne? :/ straaasno ih se zelim rijesit da negledam vise tu crvenu gamad

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am
pozzcar1 napisao:roaccutan je za ljude koji imaju teske akne , ja nemam teske akne imam neke srednje , jedno vrijeme mi bude losee pa kroz dane mi produ pa opet bukne i tako u krug, no sto mislite jel bih dali dermatolozi roaccutan i za srednje akne? :/ straaasno ih se zelim rijesit da negledam vise tu crvenu gamad![]()
![]()
![]()
Nije pitanje da li su teske ili srednje, akne su akne i na razlicite nacine reagujemo na njih, ali u svakom slucaju nas podjednako iritiraju, bilo u malom ili velikom broju. Ja sam imao blazi oblik akni, takodje se sa vremenskim periodom pojavljuju, ali to je trajalo dugo godina i onda sam resio da se skroz oslobodim.
Dermatolog mi je prepisao roakutan, i evo pri kraju sam terapije, jos nekih 10tak dana (trajala je 6 meseci). Ja sam jako zadovoljn, za tih 6 meseci nije mi se pojavila nijedna akna, a nakon terapije uradicu i pilinge, da bi skroz ocistili kozu od oziljaka i eventualnih flekica...
Zato slobodno kod dermatologa da ti prepise Roaukutan, jer je vreme da kazemo STOP AKANAMA !!!
poz
tako je hvala puno treba mi moralne podrske haha
samo mi reci kad si iso do dermatologa jel ti odma prepiso roaccutane il ti je prvo dao neke bezvezne kreme ili neke antibiotike ? i jos samo cuo sam da malo kasnije roacc djeluje na ledja no uglavnom jel kroz tih 6mj odu akne i sa ledja? 

on deluje na celom telu koliko sam ja upucen..
car1 napisao:tako je hvala puno treba mi moralne podrske hahasamo mi reci kad si iso do dermatologa jel ti odma prepiso roaccutane il ti je prvo dao neke bezvezne kreme ili neke antibiotike ? i jos samo cuo sam da malo kasnije roacc djeluje na ledja no uglavnom jel kroz tih 6mj odu akne i sa ledja?
Prije se ocisti lice nego ledja,ali svakako da se na kraju ni na ledjima ne pojavljuju,ne mora da znaci 6 mjeseci,kod svakoga traje razlicito terapija (zavisi od doze koja se uzima dnevno i kg)
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am
podrska je uvek dobrodosla, posebno kad procitas tzv. nezeljena dejstva ovog leka ... da padnes u nesvest. ali ne obracaj paznju na to, vazno je da imas dobrog dermatologa i da redovno kontrolises zdravlje, kroz laboratorijske analize, i naravno da si potpuno zdrav.car1 napisao:tako je hvala puno treba mi moralne podrske hahasamo mi reci kad si iso do dermatologa jel ti odma prepiso roaccutane il ti je prvo dao neke bezvezne kreme ili neke antibiotike ? i jos samo cuo sam da malo kasnije roacc djeluje na ledja no uglavnom jel kroz tih 6mj odu akne i sa ledja?
ja sam otisao kod dobrog dermatologa i nisam ni znao za Roakutan, on mi ga je sam odmah prepisao, iako je bio blazi oblik akni, i tek posle sam se raspitao za taj lek.
akne vise ne izlaze, mogu ostati samo male flekice ili oziljci. meni su i sa ledja nestale akne, a videces vremenom koza ce ti se skroz promeniti, nece biti vise masna, vec normalna i to je SUPER osecaj

SAMO NAPRED!
Pozdrav ljudi!
Ja sam pre par dana dobila Roaccutan, dozu od 10mg.
Imam dosta sitnih akni, poslednjih nekoliko meseci, ali zapravo mi je dijagnostikvana Acne-Rosacea, pa se navodno za Rosaceu i te bubuljice karakteristicne, sitne a guste koje prate ovaj tip Rosacee, prepisuje Roakutan od 10 mg.
Zanima me, da li bilo ko od vas ima iskustva sa ovako malom dozom? Da li postoji sansa, da mi i svi ovi propratni efekti (poput suvoce koze, ispucalih usana itd) takodje budu slabije izrazeni? Pitam sve zbog toga sto mi je koza inace dosta suva, nakon upotrebe Skinoren krema (on takodje isusuje bubuljice) je jos suvlja..tako da me plasi taj Roaccutan bas..a tek sve ostalo sto procitah u njegovom prospektu, da ne komentarisem, verovatno ste se i svi vi osecali isto...
Hvala unapred na pomoci
Imam dosta sitnih akni, poslednjih nekoliko meseci, ali zapravo mi je dijagnostikvana Acne-Rosacea, pa se navodno za Rosaceu i te bubuljice karakteristicne, sitne a guste koje prate ovaj tip Rosacee, prepisuje Roakutan od 10 mg.
Zanima me, da li bilo ko od vas ima iskustva sa ovako malom dozom? Da li postoji sansa, da mi i svi ovi propratni efekti (poput suvoce koze, ispucalih usana itd) takodje budu slabije izrazeni? Pitam sve zbog toga sto mi je koza inace dosta suva, nakon upotrebe Skinoren krema (on takodje isusuje bubuljice) je jos suvlja..tako da me plasi taj Roaccutan bas..a tek sve ostalo sto procitah u njegovom prospektu, da ne komentarisem, verovatno ste se i svi vi osecali isto...

Hvala unapred na pomoci

Pa ja nemam iskustva sa tolikom dozom jer sam ja pio 60 mg dnevno 4 mjeseca (sada pijem 40 mg) a imam 70 kg.Ali vidim da ima ljudi koji su isli sa tim malim dozama.Naravno da ce ti biti slabije izrazeni,kako vrijeme bude odmicalo sve ce ti se vise propratnih efekata pojavljivati.Moras koristiti neku hidratantnu kremu,moze Pantenol krema ili mast,ja koristim Pantenol mast i za usne i za lice,jer je on konkretniji od same kreme,jaci je,brze ce "otkloniti" tu suvocu lica.Svaki lijek ima nezeljena dejstva i u svakoj kutiji na papiru pisu svakakve nus-pojave.Samo trebas kontrolisati krv (dovoljno je jednom mjesecno) i bices mirna.Evo ja sam dosta mlad,imam samo 1 godina,pa sam pio maximalnu dozu 60 mg dnevno i nista mi se nije pogorsalo (kad sam vadio nalaze).Pozdrav i srecno! (i pitaj sve sto te zanimaFreedah napisao:Pozdrav ljudi!
Zanima me, da li bilo ko od vas ima iskustva sa ovako malom dozom? Da li postoji sansa, da mi i svi ovi propratni efekti (poput suvoce koze, ispucalih usana itd) takodje budu slabije izrazeni? Pitam sve zbog toga sto mi je koza inace dosta suva, nakon upotrebe Skinoren krema (on takodje isusuje bubuljice) je jos suvlja..tako da me plasi taj Roaccutan bas..a tek sve ostalo sto procitah u njegovom prospektu, da ne komentarisem, verovatno ste se i svi vi osecali isto...![]()
Hvala unapred na pomoci

Hvala Ivan0 na odgovoru...ivan0 napisao:Pa ja nemam iskustva sa tolikom dozom jer sam ja pio 60 mg dnevno 4 mjeseca (sada pijem 40 mg) a imam 70 kg.Ali vidim da ima ljudi koji su isli sa tim malim dozama.Naravno da ce ti biti slabije izrazeni,kako vrijeme bude odmicalo sve ce ti se vise propratnih efekata pojavljivati.Moras koristiti neku hidratantnu kremu,moze Pantenol krema ili mast,ja koristim Pantenol mast i za usne i za lice,jer je on konkretniji od same kreme,jaci je,brze ce "otkloniti" tu suvocu lica.Svaki lijek ima nezeljena dejstva i u svakoj kutiji na papiru pisu svakakve nus-pojave.Samo trebas kontrolisati krv (dovoljno je jednom mjesecno) i bices mirna.Evo ja sam dosta mlad,imam samo 1 godina,pa sam pio maximalnu dozu 60 mg dnevno i nista mi se nije pogorsalo (kad sam vadio nalaze).Pozdrav i srecno! (i pitaj sve sto te zanimaFreedah napisao:Pozdrav ljudi!
Zanima me, da li bilo ko od vas ima iskustva sa ovako malom dozom? Da li postoji sansa, da mi i svi ovi propratni efekti (poput suvoce koze, ispucalih usana itd) takodje budu slabije izrazeni? Pitam sve zbog toga sto mi je koza inace dosta suva, nakon upotrebe Skinoren krema (on takodje isusuje bubuljice) je jos suvlja..tako da me plasi taj Roaccutan bas..a tek sve ostalo sto procitah u njegovom prospektu, da ne komentarisem, verovatno ste se i svi vi osecali isto...![]()
Hvala unapred na pomoci)
Ma grozan mi je taj lek skroz..nadam se da cu nakon visemesecne terapije biti mirna neko vreme. Uvek imam neku dobru hidrantnu kremu, ali svakako cu uzeti i Pantenol mast i krem..
Znam da se za klasicne akne daje veca doza, navodno u mom slucaju ( u slucaju Acne-Rosacee) se dobro pokazao i ovaj tretman od samo 10mg...Videcemo sta ce biti sa mnom. Jos nisam krenula sa terapijom, za sad jos uvek eksperimentisem sa svim mogucim prirodnim i alternativnim metodama, ne bih da budem pesimista u vezi ovih altern. metoda..ali mi se cini da ce morati na red da dodje i Roaccutan.. Hvala jos jednom...Pozdrav!
Hvala Ivan0 na odgovoru...ivan0 napisao:Pa ja nemam iskustva sa tolikom dozom jer sam ja pio 60 mg dnevno 4 mjeseca (sada pijem 40 mg) a imam 70 kg.Ali vidim da ima ljudi koji su isli sa tim malim dozama.Naravno da ce ti biti slabije izrazeni,kako vrijeme bude odmicalo sve ce ti se vise propratnih efekata pojavljivati.Moras koristiti neku hidratantnu kremu,moze Pantenol krema ili mast,ja koristim Pantenol mast i za usne i za lice,jer je on konkretniji od same kreme,jaci je,brze ce "otkloniti" tu suvocu lica.Svaki lijek ima nezeljena dejstva i u svakoj kutiji na papiru pisu svakakve nus-pojave.Samo trebas kontrolisati krv (dovoljno je jednom mjesecno) i bices mirna.Evo ja sam dosta mlad,imam samo 1 godina,pa sam pio maximalnu dozu 60 mg dnevno i nista mi se nije pogorsalo (kad sam vadio nalaze).Pozdrav i srecno! (i pitaj sve sto te zanimaFreedah napisao:Pozdrav ljudi!
Hvala unapred na pomoci)
Ma grozan mi je taj lek skroz..nadam se da cu nakon visemesecne terapije biti mirna neko vreme. Uvek imam neku dobru hidrantnu kremu, ali svakako cu uzeti i Pantenol mast i krem..
Znam da se za klasicne akne daje veca doza, navodno u mom slucaju ( u slucaju Acne-Rosacee) se dobro pokazao i ovaj tretman od samo 10mg...Videcemo sta ce biti sa mnom. Jos nisam krenula sa terapijom, za sad jos uvek eksperimentisem sa svim mogucim prirodnim i alternativnim metodama, ne bih da budem pesimista u vezi ovih altern. metoda..ali mi se cini da ce morati na red da dodje i Roaccutan.. Hvala jos jednom...Pozdrav!
Pitanje jedno, sto je s crvenilom dali nestaje kako terapija odmice ili tek po prestanku uzimanja Ra ?
Lek valjda moze da se pije 2x nedeljno...ili 1x,nece ti nista biti,a imaces uticaja kolko-tolko 

Hej, cao Kengur! Ja sam pocela da pijem roakutan iz istog razloga kao i ti - sve sam probala i nista! Imam 16god (17 u JULUKengur napisao:Pozdrav svima!
Imam 17 godina (18 u julu) i veoma rano sam krenuo da imam probleme sa licem. Do skora sam mazao razne kreme, nazalost, nista nije davalo trajnog efekta, pa sam se odlucio poseti dobrog dermatologa, i ona mi je prepisala roakutan. Trenutno, pijem roakutan pune 2 nedelje (60 mg na dan, 20 posle svakog obroka), i vec su se pojavile reakcije uzimanja - suve - ispucane usne, koza oko usta je pocela da mi se peruta.. ali sem toga, i koza na glavi - u 2 dana sam 3 puta prao kosu, i perut je ostala kao da nisam ni prao kosu. Da li je normalno da mi se u toj meri peruta kosa?
Takodje, usne su pocele da bole dosta - bas su ispucale, cak me boli kada otvorim usta vise nego sto je potrebno da progovorim. Povodom toga mi je prepisala Panthenol kremu, ali zanima me, da li bih mogao koristiti i neki proizvod poput labela?
Pozdrav, Kengur.

Pozdrav, Tamara xD
Da li bi se pravovremenom primenom preparata za negu i hidrataciju sprecilo to pucanje usana i susenje koze? Koliko vidim i na stranim forumima, to je neizbezno
Nikako mi se ne dopada taj bol u ledjima koji se takodje cesto pominje, pa zar je moguce da taj Roaccutan toliko pomaze kozi lica, a toliko lose utice na celo telo??!!
Meni jos uvek stoji u kutiji, jos se nisam odvazila da pocnem da ga pijem...nekako mi jos uvek deluje kao bauk farmakoloske industrije, a sa druge strane bubuljice mi samo napreduju..cini mi se da cu morati da ga pijem, htela, ne htela...
Postoji li neko na forumu ko je koristio Roaccutan, a sad je miran vise godina? Da li su se pojavljivali neki problemi u/na telu neko duze vreme nakon terapije?

Meni jos uvek stoji u kutiji, jos se nisam odvazila da pocnem da ga pijem...nekako mi jos uvek deluje kao bauk farmakoloske industrije, a sa druge strane bubuljice mi samo napreduju..cini mi se da cu morati da ga pijem, htela, ne htela...
Postoji li neko na forumu ko je koristio Roaccutan, a sad je miran vise godina? Da li su se pojavljivali neki problemi u/na telu neko duze vreme nakon terapije?