Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Re: Roaccutan!

Post od Dragi777 »

E ovako ljudi da razresimo,TCA PILING JE ISKLJUCIVO ZA OZILJKE,NERAVNINE OD AKNI,NE I ZA FLEKICE. Tako da se slazem sa Chrisie. Mozda je nekom od vas TCA piling pomogao i protiv flekica,tj izbledeo ih,ali meni je doktorka rekla da on ne izbledjuje flekice,i da nema nikakav efekat na njih,sto i ja sam vidim. Meni su se oziljci i neravnine mnogo izravnali,ali flekice su ostale. Ne znam sta da radim sa tim flekicama,DA LI DA KUPIM NEKU KREMU ILI DA CEKAM DA VREMENOM IZBLEDE? DA LI JE NEKO MOZDA IMAO TO ISKUSTVA,DA SU MU SE NA MORU OD SUNCA I SOLI POVUKLE FLEKICE? Stvarno ne znam sta da radim,probao sam mnoge kreme: Skinoren,Avene Diacneal,Scarzone,Contratubex-dobro on je za oziljke... i nista mi od ovoga nije pomoglo...:D JA bih da naidjem na neku kremu koja ce mi pomoci da izbledim flekice,ali pod uslovom da me ne pece kad je stavim na lice,jer ja imam ekstremno osetljivu kozu,tako da sve sto ima neke kiseline ili tako nesto,a stavim na lice,samo mi se jos vise pogorsa..

Ja sam juce odradio poslednji piling. 4ti po redu. Doktorka mi je uradila 35% TCA pilinga na pojedinacne oziljke,i 25%-30% na ostatak lica. To mi se svidja sto mi je doktorka povecavala procenat TCA iz pilinga u piling. Doktorka je zadovoljna,sama je rekla da su mi se na desnoj strani-obrazu skoro svi oziljci izravnali,a na levoj se isto izravnalo dosta,ali je bolje na desnoj strani valjda zato sto su plići oziljci. I ja sam iskreno zadovoljan,oziljci i neravnine su mi se izravanale,samo sto se to toliko i ne vidi zbog flekica... Naredna 2 meseca moram da se cuvam od sunca,i da mazem zastitni faktor. KOristim Avene spf 30+ zastitni faktor i odlican je,koza mi je ne sija,super upije,nije lepljiv,nije masan,ne ostavlja bele tragove.. Znaci super je zastitni faktor,svima ga preporujem :) Doktorka mi je rekla da na kontrolu dodjem u Oktobru,pa cemo tada videti sta ce i da li ce ista biti potrebno dalje raditi. Posle 2 meseca,tj od 26. Maja mogu normalno da se suncam,da idem na more i uzivam, tako da ne mogu da docekam :) :) Eto,da mi je neko pricao,ne bih mu verovao,ali konacno sam i ja doziveo da mi neko kaze da cu moci normalno da se suncam,i da necu morati da se krijem od sunca,i ne budem opterecen. Svi cete doci u ovu fazu :)

Sto se bubuljica tice,ne izlaze mi uopste. Resio sam problem sa njima.

Jelena24 Kakve si ti flekice imala? za koliko vremena su ti izbledele dok si koristila tu kremu? KOliko kosta ta krema? Da li pece kada je naneses na kozu? Da li se ona stavlja samo uvece? :D

Svima koji su na rokutanu porucujem da izdrze,nema kukanja i jadikovanja.. Znajte da je to samo jedan tezak period u zivotu koji prolazi,i bicete srecni kada zavrsite terapiju. Sreca je dok su problemi resivi. Ja sam svoj problem resio,i evo izdrzacu jos 2 meseca da se krijem od sunca,a onda cu konacno moci da uzivam u zivotu,a verujte da cete i doci do ove faze,i setiti se sta sam vam govorio :)
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

Dragi i meni je desni obraz bolji, mada sve je dosta bolje. :) Sto se tice flekica, doktorka mi je na kontroli posle prvog pilinga prepisala neki losion koji je i za bubuljice i za flekice i meni je zaista dosta pomogao, ali tebi to mozda ne bi odgovaralo, jer se meni jos uvek desava da mi izadje bubuljica ponekad (mada nije dugo). Sve to zavisi i od toga koliko su izrazene flekice verovatno. One ce svakako izbledeti same, tako da ne treba da brines zbog njih. I javi obavezno rezlutate kad se sljustis od 4. pilinga. :)
jelena24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:38 pm

Post od jelena24 »

Slazem se da kreme za oziljke od bubuljica imaju vrlo mali ili nikakav efekat.Kreme mogu da deleuju samo na odstranjivanje fleka,i krema Clairial SVR(ima u liliju i svakoj opremljenijoj apoteci) sme da se koristi u toku terapije roakutanom i meni je zaista pomogla da mi flekice od bubuljice koje prolaze nestanu u roku od dve sedmice,i ni tackica nije ostala.Takodje se slazem da samo hemijski pilinzi mogu da pomognu kod dubljih oziljaka.Takodje za brze zarastanje koze i obnavljanje u toku terapije roakutanom ja koristim i Uriage kremu sa cinkom i bakrom koji pomazu i u odstranjivanju flekica i sprecavanju stvaranje oziljaka.
jelena24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:38 pm

Post od jelena24 »

Dragi777 napisao:E ovako ljudi da razresimo,TCA PILING JE ISKLJUCIVO ZA OZILJKE,NERAVNINE OD AKNI,NE I ZA FLEKICE. Tako da se slazem sa Chrisie. Mozda je nekom od vas TCA piling pomogao i protiv flekica,tj izbledeo ih,ali meni je doktorka rekla da on ne izbledjuje flekice,i da nema nikakav efekat na njih,sto i ja sam vidim. Meni su se oziljci i neravnine mnogo izravnali,ali flekice su ostale. Ne znam sta da radim sa tim flekicama,DA LI DA KUPIM NEKU KREMU ILI DA CEKAM DA VREMENOM IZBLEDE? DA LI JE NEKO MOZDA IMAO TO ISKUSTVA,DA SU MU SE NA MORU OD SUNCA I SOLI POVUKLE FLEKICE? Stvarno ne znam sta da radim,probao sam mnoge kreme: Skinoren,Avene Diacneal,Scarzone,Contratubex-dobro on je za oziljke... i nista mi od ovoga nije pomoglo...:D JA bih da naidjem na neku kremu koja ce mi pomoci da izbledim flekice,ali pod uslovom da me ne pece kad je stavim na lice,jer ja imam ekstremno osetljivu kozu,tako da sve sto ima neke kiseline ili tako nesto,a stavim na lice,samo mi se jos vise pogorsa..

Ja sam juce odradio poslednji piling. 4ti po redu. Doktorka mi je uradila 35% TCA pilinga na pojedinacne oziljke,i 25%-30% na ostatak lica. To mi se svidja sto mi je doktorka povecavala procenat TCA iz pilinga u piling. Doktorka je zadovoljna,sama je rekla da su mi se na desnoj strani-obrazu skoro svi oziljci izravnali,a na levoj se isto izravnalo dosta,ali je bolje na desnoj strani valjda zato sto su plići oziljci. I ja sam iskreno zadovoljan,oziljci i neravnine su mi se izravanale,samo sto se to toliko i ne vidi zbog flekica... Naredna 2 meseca moram da se cuvam od sunca,i da mazem zastitni faktor. KOristim Avene spf 30+ zastitni faktor i odlican je,koza mi je ne sija,super upije,nije lepljiv,nije masan,ne ostavlja bele tragove.. Znaci super je zastitni faktor,svima ga preporujem :) Doktorka mi je rekla da na kontrolu dodjem u Oktobru,pa cemo tada videti sta ce i da li ce ista biti potrebno dalje raditi. Posle 2 meseca,tj od 26. Maja mogu normalno da se suncam,da idem na more i uzivam, tako da ne mogu da docekam :) :) Eto,da mi je neko pricao,ne bih mu verovao,ali konacno sam i ja doziveo da mi neko kaze da cu moci normalno da se suncam,i da necu morati da se krijem od sunca,i ne budem opterecen. Svi cete doci u ovu fazu :)

Sto se bubuljica tice,ne izlaze mi uopste. Resio sam problem sa njima.

Jelena24 Kakve si ti flekice imala? za koliko vremena su ti izbledele dok si koristila tu kremu? KOliko kosta ta krema? Da li pece kada je naneses na kozu? Da li se ona stavlja samo uvece? :D

Svima koji su na rokutanu porucujem da izdrze,nema kukanja i jadikovanja.. Znajte da je to samo jedan tezak period u zivotu koji prolazi,i bicete srecni kada zavrsite terapiju. Sreca je dok su problemi resivi. Ja sam svoj problem resio,i evo izdrzacu jos 2 meseca da se krijem od sunca,a onda cu konacno moci da uzivam u zivotu,a verujte da cete i doci do ove faze,i setiti se sta sam vam govorio :)
Dragi777 ja sam imala flekice u vidu sitnih tackica od bubuljica koje su prosle.Krema uopste nije agresivna,koristi se ujutro i uvece ,ciljano,pre kreme koju inace koristis.Koristila sam i druge kreme protiv fleka,ali ova je daleko najbolja.U roku dve,tri sedmice ni tackica nije ostala,ali flekice nisu bile stare,pa pretpostavljam da za neke starije mozda treba i vise vremena.Nisam sigurna oko cene ali mislim da je bila oko 2000.SVR kozmetika ima celu liniju za uklanjanje fleka.Imaju cak i kremu sa zastitnim faktorom koja istovremeno izbeljuje flekice :lol:
Kengur
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2012 11:12 pm

Post od Kengur »

Pozdrav svima!
Imam 17 godina (18 u julu) i veoma rano sam krenuo da imam probleme sa licem. Do skora sam mazao razne kreme, nazalost, nista nije davalo trajnog efekta, pa sam se odlucio poseti dobrog dermatologa, i ona mi je prepisala roakutan. Trenutno, pijem roakutan pune 2 nedelje (60 mg na dan, 20 posle svakog obroka), i vec su se pojavile reakcije uzimanja - suve - ispucane usne, koza oko usta je pocela da mi se peruta.. ali sem toga, i koza na glavi - u 2 dana sam 3 puta prao kosu, i perut je ostala kao da nisam ni prao kosu. Da li je normalno da mi se u toj meri peruta kosa?
Takodje, usne su pocele da bole dosta - bas su ispucale, cak me boli kada otvorim usta vise nego sto je potrebno da progovorim. Povodom toga mi je prepisala Panthenol kremu, ali zanima me, da li bih mogao koristiti i neki proizvod poput labela?
Pozdrav, Kengur.
car1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 03, 2011 1:37 am

Post od car1 »

Kengur napisao:Pozdrav svima!
Imam 17 godina (18 u julu) i veoma rano sam krenuo da imam probleme sa licem. Do skora sam mazao razne kreme, nazalost, nista nije davalo trajnog efekta, pa sam se odlucio poseti dobrog dermatologa, i ona mi je prepisala roakutan. Trenutno, pijem roakutan pune 2 nedelje (60 mg na dan, 20 posle svakog obroka), i vec su se pojavile reakcije uzimanja - suve - ispucane usne, koza oko usta je pocela da mi se peruta.. ali sem toga, i koza na glavi - u 2 dana sam 3 puta prao kosu, i perut je ostala kao da nisam ni prao kosu. Da li je normalno da mi se u toj meri peruta kosa?
Takodje, usne su pocele da bole dosta - bas su ispucale, cak me boli kada otvorim usta vise nego sto je potrebno da progovorim. Povodom toga mi je prepisala Panthenol kremu, ali zanima me, da li bih mogao koristiti i neki proizvod poput labela?
Pozdrav, Kengur.
jel ti imas onako teske akne ili srednje ? :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

TCA mora imati jaci efekat na fleke od vocnih kiselina,a u krajnjem slucaju uopste nije problem kombinovati vocne kiseline i TCA.
Nije istina da TCA nije za fleke.
Jedini problem jeste u kom sloju koze se nalazi fleka.
Ako je fleka jako duboka TCA je tada nece ukloniti,kao sto nece ni oziljak.
Ali opet TCA mora dobrineti brzoj regeneraciji.
Laser deluje na pigment i razbija ga,moze biti dobar izbor.
Ako je fleka jako duboka,onda moze da se radi radiotalasna abrazija ili jos efikasnija hirurska abrazija.
Naravno postoji i TCA cross.
Sve ovo nije bitno ako vama TCA nije pomogao za flekice.
Ono sto tada preostaje jeste ili veci procenat TCA ili neka druga metoda.
Chrisie
Novi član
Novi član

Post od Chrisie »

Okej, hajde da predpostavimo da tca mozda nije delovao na fleke jer se nalaze u dubljem sloju koze. Ako doktor tvrdi da su vocne kiseline (koje svakako ne idu dublje od tca) bolje, onda su bolje i to je to, poenta prema tome nije u tome u kom sloju koze se one nalaze.
Pitanje za sve koji su radili piling- je l' neko od vas imao problem sa osipom nakon pilinga? Ja sam imala posle prvog ali je brzo nestao, sad ga imam vec par dana, pa da ne zivkam doktorku svaki cas, ako neko zna sta treba da koristim.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Kengur napisao:Pozdrav svima!
Pozdrav, Kengur.
Pozdrav

Ja imam 15 godina,poceo sam sa terapijom 16 Novembra i svaki dan sam od pocetka pio 60 mg na dan,uskoro zavrsavam sa terapijom.Za usne ti je bolja Pantenol mast od kreme.Mozes naravno da koristis labelo npr ja sam koristio labelo "Melem" :)
B0jan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2012 11:14 pm

Post od B0jan »

Ljudi, koja ja najbrza i najjeftinija varijanta (u Beogradu) da mogu da pocnem da se lecim rokutanom? Koliko ce da me izadju pregledi i lecenje?
Imam 26 godina, nezaposlen sam, pa bih voleo nekako da dodjem do najjeftinije varijante.
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

pa dobro ja sad vise nista ne znam..sta je onda najbolje mazati posto pilinge mogu raditi tek u oktobru a do tada ne bih da nista ne radim :) sta je najbolje za lice od tih krema za oziljke??
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

i jel moze neko neki kontak sa tom doktorkom kod koje svi idete na pilinge da mi da??kod te dr.zorice??
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Chrisie napisao:Okej, hajde da predpostavimo da tca mozda nije delovao na fleke jer se nalaze u dubljem sloju koze. Ako doktor tvrdi da su vocne kiseline (koje svakako ne idu dublje od tca) bolje, onda su bolje i to je to, poenta prema tome nije u tome u kom sloju koze se one nalaze.
Pitanje za sve koji su radili piling- je l' neko od vas imao problem sa osipom nakon pilinga? Ja sam imala posle prvog ali je brzo nestao, sad ga imam vec par dana, pa da ne zivkam doktorku svaki cas, ako neko zna sta treba da koristim.
Ja ne zelim da se prepirem,prokomentarisao sam zbog ljudi koji citaju da ne pomisle da TCA nije dobar za fleke.
Vocne kiseline kao takve nisu efikasnije.
Medjutim,neki proizvodjaci kao sto je Neostrata u vocne kiseline dodaju jos neke supstance koje imaju dobar efekat na fleke.
Ali opet mnogo zavisi od fleke,da li je sveza,da li je jos crvena itd.Ako pricamo generalno o flekama i tekako je bitno u kom sluju se one nalaze.
Ja sam radio i vocne kiseline i TCA.
Kod mene je TCA imao neuporedivo veci efekat na oziljke,a par flekica koje sam imao u potpunosti je otklonio.
Za osip koji imas ne bi bilo lose da se javis doktorki.
loli123 napisao:i jel moze neko neki kontak sa tom doktorkom kod koje svi idete na pilinge da mi da??kod te dr.zorice??
dr Zorica radi samo vocne kiseline,
a tca rade Slavica Djurisic i Lidija Kandolf.
Na sajtovima dermatim(*REKLAMA* i dermatim.net) ces naci kontakte.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

B0jan napisao:Ljudi, koja ja najbrza i najjeftinija varijanta (u Beogradu) da mogu da pocnem da se lecim rokutanom? Koliko ce da me izadju pregledi i lecenje?
Imam 26 godina, nezaposlen sam, pa bih voleo nekako da dodjem do najjeftinije varijante.
Najjeftinija varijanta(a jednako dobra) je da odes na Vma.Ako mozes da dobijes uput to ne kosta nista.
Mozes zakazati i bez uputa,u tom slucaju se placa,ali cena je manja nego u privatnim ordinacijama.Cini mi se da je oko 2000.
Nazalost lek se sada kupuje,ako se nesto nije promenilo,a ovde su ljudi pisali u kojim apotekama je najpovoljnije,pa pogledaj.
Chrisie
Novi član
Novi član

Post od Chrisie »

Shomy, ni ja zaista ne zelim da se prepirem i bas zbog toga govorim sta mi je rekao dermatolog. Moje flekice su bile veoma sveze i piling ih nije uklonio, tako mi je i receno da ce biti. Da ne duzimo pricu, svako ko zeli vise da se informise moze da ode na besplatne konsultacije kod dermatologa i da se raspita. :)
Sto se osipa tice hvala na savetu, medjutim prosao je sam. :)
Odgovori