Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Re: Roaccutan!

Post od loli123 »

pa ja sam imala problem jer moj dermatolog se vise ne pojavljuje na klinici pa moram sama sa sobom da zavrsim terapiju..ja sam je sama smanjila na pocetnu od 30 jer mi je lice mnoogo bolje..da ne kazem to je to ..osim oziljaka i flekica..ali ni to nije tako strasno kako je bilo..nekako i to polako bledi..i ja cu jos do kraja aprila i mislim da je to to..6 meseci..a onda pilinzi kao i ti..ko ce to docekati..vidis i to sa flekicama je sve individualno..ja imam cini mi se vise sitnih oziljaka..i ne znam jel mogu nesto protiv oziljaka da koristim??i kada
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

loli123 napisao:pa ja sam imala problem jer moj dermatolog se vise ne pojavljuje na klinici pa moram sama sa sobom da zavrsim terapiju..ja sam je sama smanjila na pocetnu od 30 jer mi je lice mnoogo bolje..da ne kazem to je to ..osim oziljaka i flekica..ali ni to nije tako strasno kako je bilo..nekako i to polako bledi..i ja cu jos do kraja aprila i mislim da je to to..6 meseci..a onda pilinzi kao i ti..ko ce to docekati..vidis i to sa flekicama je sve individualno..ja imam cini mi se vise sitnih oziljaka..i ne znam jel mogu nesto protiv oziljaka da koristim??i kada
Ja ne bih prekidao dok ne stignem do oko 100 mg po kg tezine (ja sam do sada ispio oko 110 mg po kg tezine).Eh pilinzi,to tek u septembar ko ce cekati :)...ali mozda mi dermatolog prepise neku kremu za fleke da koristim posle terapije pa tamo do kraja ljeta (ja vec pricam o pilingu a dermatolog mi nista o tome nije ni rekao,mada ja cu ga svakako pitati).Imam i ja oziljke to primjecujem sve vise iz dana u dan iako nisu vidljivi ovako,na jaku svjetlost se ipak primjecuju.Hemijski piling je i za fleke i za oziljke.Ne smijes da koristis kad si na terapiji Roakutanom kreme za oziljke,postoje 2 kreme za oziljke koje se ispostavilo da najbolje djeluju,Contratubex i Dermatix.Contratubex on je jeftiniji oko 10 eura ja mislim,Dermatix oko 40 eura.Ali to su jaki gelovi i ne smiju se koristiti na terapiji Roakutanom.Pogledaj moje lice sada,tj fleke,katastrofa :)

http://img96.imageshack.us/img96/4749/sadaqg.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/9464/sada1.jpg
http://img638.imageshack.us/img638/2620/sada2f.jpg
http://img638.imageshack.us/img638/5694/sada3p.jpg

Ovo je jos i dobro ispalo na slikama,gore su mi fleke uzivo.

A ovo je moje lice u fazi POGORSANJA tj. 5 dana od pocetka koriscenja Roakutanom,ovo je bilo 21 Novembra,danas sam pogledao ovu sliku i zgadilo mi se :D...ali ovo je bilo pogorsanje od Roakutana :)
http://img850.imageshack.us/img850/2512 ... e035yd.jpg
Zvoncica445
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2011 2:38 pm

Post od Zvoncica445 »

ivan0 napisao:
loli123 napisao:pa ja sam imala problem jer moj dermatolog se vise ne pojavljuje na klinici pa moram sama sa sobom da zavrsim terapiju..ja sam je sama smanjila na pocetnu od 30 jer mi je lice mnoogo bolje..da ne kazem to je to ..osim oziljaka i flekica..ali ni to nije tako strasno kako je bilo..nekako i to polako bledi..i ja cu jos do kraja aprila i mislim da je to to..6 meseci..a onda pilinzi kao i ti..ko ce to docekati..vidis i to sa flekicama je sve individualno..ja imam cini mi se vise sitnih oziljaka..i ne znam jel mogu nesto protiv oziljaka da koristim??i kada
Ja ne bih prekidao dok ne stignem do oko 100 mg po kg tezine (ja sam do sada ispio oko 110 mg po kg tezine).Eh pilinzi,to tek u septembar ko ce cekati :)...ali mozda mi dermatolog prepise neku kremu za fleke da koristim posle terapije pa tamo do kraja ljeta (ja vec pricam o pilingu a dermatolog mi nista o tome nije ni rekao,mada ja cu ga svakako pitati).Imam i ja oziljke to primjecujem sve vise iz dana u dan iako nisu vidljivi ovako,na jaku svjetlost se ipak primjecuju.Hemijski piling je i za fleke i za oziljke.Ne smijes da koristis kad si na terapiji Roakutanom kreme za oziljke,postoje 2 kreme za oziljke koje se ispostavilo da najbolje djeluju,Contratubex i Dermatix.Contratubex on je jeftiniji oko 10 eura ja mislim,Dermatix oko 40 eura.Ali to su jaki gelovi i ne smiju se koristiti na terapiji Roakutanom.Pogledaj moje lice sada,tj fleke,katastrofa :)

A ovo je moje lice u fazi POGORSANJA tj. 5 dana od pocetka koriscenja Roakutanom,ovo je bilo 21 Novembra,danas sam pogledao ovu sliku i zgadilo mi se :D...ali ovo je bilo pogorsanje od Roakutana :)

Drago mi je da ti je roacutane pomogao, s obyirom da ti je lice bilo bas katastrofalno, sada si super... a fleke neka ti ne budu veliki problem, resices i to, ne brini... Joj ja nisam imala ni 10% bubuljica kao ti, a eto jos uvek mi nije bolje a 10. aprila ce biti punih 5 meseci terapije... zaista ne znam u cemu je problem...?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Zvoncica445 napisao:
ivan0 napisao:

Drago mi je da ti je roacutane pomogao, s obyirom da ti je lice bilo bas katastrofalno, sada si super... a fleke neka ti ne budu veliki problem, resices i to, ne brini... Joj ja nisam imala ni 10% bubuljica kao ti, a eto jos uvek mi nije bolje a 10. aprila ce biti punih 5 meseci terapije... zaista ne znam u cemu je problem...?

Hvala na podrsci,koliko imas kg i koliko od pcoetka pijes mg dnevno?
jelena24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:38 pm

Post od jelena24 »

IvanO u toku terapije sa roakutanom smeju da se koriste kreme protiv fleka.Na primer Clairial od SVR kozmetike.Krema se nanosi
pre kreme koju inace koristite i odlicna je.Neke flekice od bubuljica su mi bas extra brzo izbledele.Jedino sto ona nema nikakav efekat na oziljke.
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

jelena24 napisao:IvanO u toku terapije sa roakutanom smeju da se koriste kreme protiv fleka.Na primer Clairial od SVR kozmetike.Krema se nanosi
pre kreme koju inace koristite i odlicna je.Neke flekice od bubuljica su mi bas extra brzo izbledele.Jedino sto ona nema nikakav efekat na oziljke.
Jelena jesi sigurna da sme da se koristi ? kazes da ti je pomogla ta krema..gde se kupuje u apoteci ili ??
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

Ivano tebi je jos lice pod upalom cini mi se..tako da tebi treba jos da se smiri to pa ce biti bolje ..pa tek onda ostaju fleke koje treba da pilingom resavamo..
Necu ni ja prestati tu sam vec ako i nisam ispunila kumulativnu dozu..jos mesec dana i onda sam sigurno..meni je dermatolog planirala 4meseca al eto nije bas tako islo kako joj se cinilo..nisam bila tezi slucaj al islo je sporo i sa pogorsanjem..zato i kazem zvoncici da ce proci to sve..
Ne znam to za oziljke kad mogu da krenem sa kremicama?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:Ivano tebi je jos lice pod upalom cini mi se..tako da tebi treba jos da se smiri to pa ce biti bolje ..pa tek onda ostaju fleke koje treba da pilingom resavamo..
Necu ni ja prestati tu sam vec ako i nisam ispunila kumulativnu dozu..jos mesec dana i onda sam sigurno..meni je dermatolog planirala 4meseca al eto nije bas tako islo kako joj se cinilo..nisam bila tezi slucaj al islo je sporo i sa pogorsanjem..zato i kazem zvoncici da ce proci to sve..
Ne znam to za oziljke kad mogu da krenem sa kremicama?
Pa nije pod upalom,tj. ja nemam nijednu aknu koja je upaljena ili mjesto na licu koje kada dodirnem me boli :D ...mozda ti se cini jer imam neke kao korice ispupcene koje su ostale od akni pa se nije skroz izravnalo a takodje na 2-3 mjesta imam zadebljanja.Rekla mi je jedna Dr na internetu da su ta zadebljanja ciste i da se ona rjesavaju radio talasima ili hiruskom intervencijom (za 10-15 min).To su znaci zadebljanja koja se osjete pri dodiru kao neke kvrzice (to je ostalo od akni).Znaci ja cu vjerovatno morati i to da resavam,vidjecu sa mojim dermatologom.

Sto se tice krema citao sam da su osove koristile kreme za fleke u terapiji Roakutanom ali isto tako sam jasno procitao da se ne koriste te kreme u terapiji Roakutanom,e sad da mogu slobodno da se koriste sigurno bi mi i moj dermatolog odmah preporucio da koristim kreme za fleke dok sam na terapiji.

Ja idem sredinom aprila na kontrolu pa cu napisati sto je rekao moj dermatolog,da li da koristim neke kreme itd.
Znaci kao sto sam napisao Dermatix i Contratubex najbolji za oziljke ali to treba mazati svakodnevno 2-3 puta na dan mora covjek da bude uporan,to se maze mjesecima dok se ne stigne do zeljenoga rezultata.Moje misljenje je da i njih posto su jake kreme kao i piling mozes poceti da upotrebljavas tek nekoliko mjeseci poslije terapije Roakutanom (ali to vidi sa dermatologom).Razlika u cijeni je velika Dermatix oko 40 Contratubex 8 eura,osoba u mojoj porodici koristi vec nekih 10 dana Dermatix za jedan dublji oziljak (od operacije,estetske :) ) pa mogu javljat i to kako ide :)
Korisnikov avatar
cepelin86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 7:36 pm

Post od cepelin86 »

Cao narode, interesuje me koju bi mi zastitnu kremu za sunce preporucili. Koza lica mi je kombinovana i osetljiva. Prvu kremu koju sam kupio mi je doktorica zabranila, pa sam kupio drugu ,a od nje mi lice sija kao da sam se umio sa suncokretovim uljem za kuvanje... cisto pitam da se ne zeznem i treci put :) Neka krema sto prija osetljivoj kozi i koju koza lako upije tj. ne bljesti, ako postoji takva :)
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

A jel ima nesto sto je prosto najbolje za sve to, mislim na oziljke, rupice, zadebljanja, fleke ili sve mora posebno ili nista mi nije jasno?Jel ima neko ko zna sve na tu temu ili zna bas dobrog dermatologa koji to radi?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:A jel ima nesto sto je prosto najbolje za sve to, mislim na oziljke, rupice, zadebljanja, fleke ili sve mora posebno ili nista mi nije jasno?Jel ima neko ko zna sve na tu temu ili zna bas dobrog dermatologa koji to radi?
Ja znam za dr Svetlanu u Beogradu,ona je odlican dermatolog.Pa hemijski piling je za oziljke,rupice,fleke,neravnine itd.
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

@Cepelin Avene spf 30 je fluid najbolji, ne ostavlja nikakav trag.
@Loli TCA piling je za neravnine, rupice i oziljke, ali nije za flekice, za njih se rade vocne kiseline ili lasersko uklanjanje.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Pozdrav Roakutanci:)!
Malo sam preleteo pogledom forum,pa cu da vam dopunim neke odgovore.
Sto se tice zastite od sunca,avene fluid je dobar,la roshe antihelios fluid je takodje dobar.
TCA jeste za oziljke,rupice itd,ali isto tako i za fleke.Cak je i metoda izbora za fleke i obicno ih u potpunosti eliminise posle nekoliko ponavljanja.
Nema potrebe raditi vocne kiseline za fleke,jer je cena tretmana slicna,a efekat TCA neuporedivo veci.
Dermatrix i contratubex nisu kreme za atroficne oziljke od akni(rupice),vec se mogu koristiti za hipertroficne oziljke koji kao posledica akni nastaju obicno na grudima i na ledjima.
Dermatrix moze da se koristi cim upala prodje,bez obizira na dalju terapiju roakutanom.
Generalno gledano,za atroficne oziljke efekat svih kreme je ili nikakav ili jako slab.
Krema koje je donekle pravljena za atroficne oziljke jeste cicatrix.Kosta nesto vise od 2000 dinara.
Takodje bi mogla da se koristi cim upale prodju.
Postoji i scar estetique krema koja ima fini sastav.Dosta je skupa,oko 5000.Nisam siguran da je cena opravdana,ali bih je svakako pre koristio za oziljke od akni od dermatrixa.
U svakom slucaju primena ovih krema moze dovesti samo do blagog poboljsanja i nista vise od toga ne treba ocekivati.
Ako nekome prijaju i cena nije problem moze da ih koristi.
Kada se podvuce crta,to izadje otprilike koliko i TCA piling koji ako se dobro radi moze imati vise nego dobre efekte.
Kreme za oziljke koje ne smeju da se koriste tokom terapije,kao i neko vreme posle,su kreme za "abrazivnim" dejstvom koje zadrze vocne kiseline ili slicne supstance.
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

Shomy, tca nije za fleke i to mi je upravo rekla doktorka kod koje si i ti isao. Tacnije, pitala me je sta mi je prioritet da sredimo, flekice ili oziljke i ja sam rekla da su mi oziljci bitniji, tako da radimo to a naglasila mi je da tca ne deluje nesto na fleke i za njih predlozila vocne kiseline ili laser. Meni one od 2 pilinga jesu izbledele, ali bi efekat na njih bio dosta bolji drugim metodama.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Chrisie napisao:Shomy, tca nije za fleke i to mi je upravo rekla doktorka kod koje si i ti isao. Tacnije, pitala me je sta mi je prioritet da sredimo, flekice ili oziljke i ja sam rekla da su mi oziljci bitniji, tako da radimo to a naglasila mi je da tca ne deluje nesto na fleke i za njih predlozila vocne kiseline ili laser. Meni one od 2 pilinga jesu izbledele, ali bi efekat na njih bio dosta bolji drugim metodama.
To nije istina,pogresno si shvatila dr.Tca (hemijski piling) jeste za fleke,bolji je cak i od vocnih kisjelina
Odgovori