Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od ivan0 »

Mala crna i prgava napisao:Juče sam otišla kod dermatologa na kontrolu koja je izjavila da sam FENOMEN!Naime,ja sam već nešto više od 3 meseca na roaccutanu i ispila sam oko 78mg po kg težine...Doktorka kaže da bi posle toliko popijene doze,već uveliko trebalo da imam jako suvu kožu,koja je u fazi crvenila,perutanja i pucanja,što ja nemam :o Meni koža jeste suvlja i to dosta,ali je nekako normalno suva,nema crvenila,nema perutanja,usne mi jesu suve,ali opet ja sam suva usta imala i pre korišćenja leka,morala sam da mažem labelo na svaka 2,3 sata...

Na žalost,rekla mi je i da bi posle ovoliko popijene doze trebalo da prestanu da mi izlaze akne,što kod mene još uvek nije slučaj...Doduše ovih poslednjih nekoliko dana izašla mi je samo jedna akna,tako da ne znam da li je to samo dobra faza od para dana,ili zaista kreće sa pobljašanjem...

E,zanima me još nešto...da li vi svi koji pijete roaccutan u širokom luku izbegavate alkohol?Ja sam se sinoć prilično iznalivala,i ne znam uopšte zašto sam to uradila,ali sam jednostavno u jednom trenutku potpuno zaboravila da sam na leku :o i popila Boga oca...Naravno,jutros kada sam se probudila sam shvatila koliki sam kreten!za sada nemam nikakvih posledica!E,sada zanima me,u vezi tog dela sa alkoholom,da li se se dejstvo leka potire ovim korišćenjem alkohola,ili ako se zaista pretera sa alkoholom dolazi do nekih posledica,u smislu nekih bolova,ili promena na koži?
Glupost! (mislim na to sto ti je rekla)

Ja sam popio do sada vise od 100 mg po kg tezine i nemam bas suvu kozu,koja je u fazi perutanja i pucanja tako da je to glupost!
Nemoj da brines jer je meni prije neki dan izasla jedna ogromna bubuljica iako sam popio ovoliku dozu.
Alkohol ja ne pijem,a koliko znam nece uticati na akne vec na jetru.Znaci on ne bi trebao da se pije zbog jetre jer naravno i Roakutan djeluje negativno na nju pa uz to jos i alkohol :)
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Post od posetilac11 »

poz

pijem Roakutan vec 5 meseci i sve je ok... trenutno imam grip, pa me zanima jel mogu da pijem Defrinol (pseudoefedrin, ibuprofen) protiv gripa istovremeno dok pijem i Roakutan???

ako moze sto pre odgovor...

hvala
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

posetilac11 napisao:poz

pijem Roakutan vec 5 meseci i sve je ok... trenutno imam grip, pa me zanima jel mogu da pijem Defrinol (pseudoefedrin, ibuprofen) protiv gripa istovremeno dok pijem i Roakutan???

hvala

Nisam cuo za taj lijek,ali smijes da pijes sve ljekove za prehladu,ja sam pio Fervex,ibuprofen,paracetamol itd....mozes slobodno
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

posetilac11 napisao:poz

hvala
Moze slobodno.
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Post od posetilac11 »

hvala vam na inf. ;)
Zvoncica445
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2011 2:38 pm

Post od Zvoncica445 »

A ja sam popila 73mg roacutana na tel.tezinu. i slobodno mogu reci da mi je lice gore nego pre terapije... tako da ynas da nisi jedini fenomen... lice mi uopste nije suvo(ekstremno, suvlje je nego pre terapije, ali mi nije suvo do te mere da se peruta). usta su mi stvarno uzasna, presuva... najvise me nervira to sto moju doktorku boli uvo sto nemam nikakvo poboljsanje, vec mi se pre mesec ipo dana pojavilo pogorsanje(sto nije normalno u tom periodu)... pocinjem da se mirim sa cinjenicom da sam samo dzabe trovala orhanizam! sto bi rekli: NEKOM JE YIVOT MAJKA, A NEKOM MACEHA! :(
veca33
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 28, 2012 1:46 pm

Post od veca33 »

Pozdrav!
Interesuje me nakon koliko doze mogu očekivati poboljsanje u smislu da se ne javljaju nove.Lice mi je OK ali zato ledja očaj.Popila sam prilično malo a pijem već 3.5 meseca (oko 26mg po kg ili 1550mg).Išla sam sa malim dozama a sad pijem danas 20mg, sutra 30mg, tako još ovu nedelju pa onda svaki dan 30mg.Ako nastavim samo sa 30mg dalje da li grešim ako mislim da ću tek za 2.5 meseca osetiti poboljsanje (bar prema vasim iskustvima)?To su neki moji proračuni ali ne razumem se dovoljno.A preko leta doktorka planira smanjenje doze.Čini mi se da ću ja to piti celu godinu a neki to završe za 6 meseci. :( Očajanje na pomolu :( :( :(
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Zvoncica445 napisao:A ja sam popila 73mg roacutana na tel.tezinu. i slobodno mogu reci da mi je lice gore nego pre terapije... tako da ynas da nisi jedini fenomen... lice mi uopste nije suvo(ekstremno, suvlje je nego pre terapije, ali mi nije suvo do te mere da se peruta). usta su mi stvarno uzasna, presuva... najvise me nervira to sto moju doktorku boli uvo sto nemam nikakvo poboljsanje, vec mi se pre mesec ipo dana pojavilo pogorsanje(sto nije normalno u tom periodu)... pocinjem da se mirim sa cinjenicom da sam samo dzabe trovala orhanizam! sto bi rekli: NEKOM JE YIVOT MAJKA, A NEKOM MACEHA! :(
Zvoncice ne brini,ja sam popio oko 106 mg po kg i desilo mi se prije 5-6 dana da mi je izasla jedna ogromna na licu,i neke sitne mi izlaze na ledjima.Doci ce to na svoje imas jos da pijes.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

veca33 napisao:Pozdrav!
Interesuje me nakon koliko doze mogu očekivati poboljsanje u smislu da se ne javljaju nove.Lice mi je OK ali zato ledja očaj.Popila sam prilično malo a pijem već 3.5 meseca (oko 26mg po kg ili 1550mg).Išla sam sa malim dozama a sad pijem danas 20mg, sutra 30mg, tako još ovu nedelju pa onda svaki dan 30mg.Ako nastavim samo sa 30mg dalje da li grešim ako mislim da ću tek za 2.5 meseca osetiti poboljsanje (bar prema vasim iskustvima)?To su neki moji proračuni ali ne razumem se dovoljno.A preko leta doktorka planira smanjenje doze.Čini mi se da ću ja to piti celu godinu a neki to završe za 6 meseci. :( Očajanje na pomolu :( :( :(
Pa vjerovatno i oces skoro cijele godine jer si na malim dozama.Sve zavisi kada ce doci poboljsanje,meni recimo kada sam ispio oko 80 mg po kg.Ja pijem od pocetka (tj 15 Novembra) 60 mg dnevno,e da danas smanjujem na 40 mg dnevno :)
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

E da javim rezlutate posle drugog TCA pilinga. :)
Ne znam koji je procenat u pitanju ali je doosta jaci bio nego prvi, ovaj put mi je koza na oziljcima bila braon. Kad se oljustilo ti delovi su bili crveni sto me je malo uplasilo, ali je sada sve proslo (danas je 10. dan). Veoma sam zadovoljna, stvarno se vidi razlika na oziljcima, cak su i flekice bledje iako ovo i nije za fleke. Meni nisu tako drasticni rezlutati kao nekima da su nestali neki oziljci, mada su zaista plici. Doktorka je rekla da ce mi biti dovoljna 3 ali ja planiram da uradim svih 5 jer zelim da rezlutat bude sto bolji. Samo je malo tesko sedeti kuci po ovako lepom vremenu. :cry:
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Chrisie, i ja sam juce radila 2. TCA piling po redu. Reci mi sta koristis kao negu sada, kada se lice preljustilo?
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

Umivam se dove extra sensitive sapunom, danju koristim pantenol krem gel za hidrataciju a uvece losion protiv bubuljica. I avene spf 30 kad izlazim. Sta ces ti koristiti?
jeca95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2011 9:16 pm

Post od jeca95 »

veca33 napisao:Pozdrav!
Ne brini nista, ja pijem 20 mg dnevno i popila sam svega 1700 mg ukupno za ova 4 mjeseca koliko pijem. Sve zavisi od toga u kakvom ti je stanju lice, po tome doktori procjene, na primjer meni je lice sada divno, ali bukvalno, iako prilicno malu dozu pijem u odnosu na druge, bice to dobro! :)
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

zvoncice moras da se jos strpis, sve je to individualno..u vecini slucajeva sve bude bolje posle terapije..i ja sam imala pogorsanje katastrofa u trecem mesecu pa sam povecala dozu na max i tek posle u cetvrtom mesecu je lagano krenulo na bolje..
IvanO koliko je jos ostalo do kraja terapije? kako si zadovoljan?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:zvoncice moras da se jos strpis, sve je to individualno..u vecini slucajeva sve bude bolje posle terapije..i ja sam imala pogorsanje katastrofa u trecem mesecu pa sam povecala dozu na max i tek posle u cetvrtom mesecu je lagano krenulo na bolje..
IvanO koliko je jos ostalo do kraja terapije? kako si zadovoljan?
Jos oko 20-25 dana (ako ne produzi) smanjio sam prije 5 dana na 40 mg dnevno.Stanje lica ne znam sto da kazem,bolje jeste,akni nema ali imam milion fleka tako da bez pudera ne izlazim nigdje.Akni sam se rijesio nadam se zauvijek jedino sad fleke,ali one bas sporo prolaze tj. evo mjesecima isto stanje sa njima ni malcice da izblijede.Vjerovatno cu krajem ljeta u septembar raditi piling ali to je dosta daleko.Kako je kod tebe stanje?
Odgovori