Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Zvoncica445
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2011 2:38 pm

Re: Roaccutan!

Post od Zvoncica445 »

imam 47kg, prva dva meseca sam pila 20mg dnevno, treci mesec 40mg dnevno, a sada u cetvrtom mesecu 40mgi mislim da cu 40mg piti do kraja terapije... vrlo malo vidim poboljsanje, skoro nista. :( lice mi se uopste ne peruta, samo mi se perutalo u prvom mesecu, ali su mi usta uzasno suva... da li je jos neko imao slican problem??? ja sam potpuno razocarana... ne znam da li da uradim neki tretman lica??? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Zvoncica445 napisao:imam 47kg, prva dva meseca sam pila 20mg dnevno, treci mesec 40mg dnevno, a sada u cetvrtom mesecu 40mgi mislim da cu 40mg piti do kraja terapije... vrlo malo vidim poboljsanje, skoro nista. :( lice mi se uopste ne peruta, samo mi se perutalo u prvom mesecu, ali su mi usta uzasno suva... da li je jos neko imao slican problem??? ja sam potpuno razocarana... ne znam da li da uradim neki tretman lica??? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ovo mi je malo nejasno,jesi pila treci i sada cetvrti 40 mg?

Mislim da je poboljsanje u tom periodu neizbjezno.Zanima me kakvo je tebi stanje lica,da li imas bubuljice?Mislim na ispupcenja kao bubuljice a ne na FLEKE.Jer ako imas fleke to moras imati,ja ih imam milion iako sam u odmakloj fazi sa Roakutanom.Roakutan ti nece uopste pomoci sa flekama,znaci one ce ostati i na kraju terapije.Tako da ako mislis na fleke,nema sto da se cudis,to ostaje :) a ako mislis bas na bubuljice kao bubuljice onda ne znam,normalno je takodje da bude poneka,ali ne bas mnogo :)
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

zvoncica445@ i ja sam u jako slicnoj situaciji kao i ti..isto mi je 4ti mesec ,mada sam ja pila prvih mesec ipo pila 30 pa mesec dana 50 pa mesec dana 60 asada sam smanjila na 40..i tako cu verovatno do kraja..isto sam u jednom trenutku bila jako razocarana ali onda je dosao dosta bolji period posle treceg meseca mada evo sad mi opet izlaze neke nove i ni sama vise ne znam..cak sam se i ja zapitala za to ciscenje..to cu pitati lekarku na kontroli za nedelju dana..mada znam da ce mi ona reci da se strpim pa cu to i uraditi do kraja ..
mislim da mora da se ispije kumulativna doza pa tek onda cemo znati na cemu smo..koliko sam upucena to je najbitnije!!mada je meni dosta bolje nego sto je bilo ali opet i dalje izlaze sto me dodatno brine!!

loveislife@ i ja pijem diane35 od pre mesec ipo po preporuci i dermatologa i ginekologa..posle mesec ipo dana na roakutanu dermatolog mi je rekla da bi mogla da probam jer mi je u tom trenutku lice bilo bas lose..
a na depilaciju idem normalno..i jedem normalno..mada gledam da bude dosta kuvano i ne preterano masno al opet jedem slatkise..

IvanO@ kakvo je kod tebe stanje??
Zvoncica445
Novi član
Novi član

Post od Zvoncica445 »

ivan0 treci mesec sam pila jedan dan 20 jedan dan 30mg. a sad u cetvrtom pijem 40. tacnije sada sam na polovini 4-tog meseca. izlaze mi bas bubuljice, a fleke ok, to mi je jasno da roacutan ne moze izleciti. a inace nisam bila tezak slucaj. bude mi lice super 7 dana, pa opet bukne, izadju nekih 3,4,5 novih potkoznih... stvarno sam jako ocajna...
Poslednja izmena od Zvoncica445 u Uto Feb 21, 2012 12:04 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:zvoncica445@ i ja sam u jako slicnoj situaciji kao i ti..isto mi je 4ti mesec ,mada sam ja pila prvih mesec ipo pila 30 pa mesec dana 50 pa mesec dana 60 asada sam smanjila na 40..i tako cu verovatno do kraja..isto sam u jednom trenutku bila jako razocarana ali onda je dosao dosta bolji period posle treceg meseca mada evo sad mi opet izlaze neke nove i ni sama vise ne znam..cak sam se i ja zapitala za to ciscenje..to cu pitati lekarku na kontroli za nedelju dana..mada znam da ce mi ona reci da se strpim pa cu to i uraditi do kraja ..
mislim da mora da se ispije kumulativna doza pa tek onda cemo znati na cemu smo..koliko sam upucena to je najbitnije!!mada je meni dosta bolje nego sto je bilo ali opet i dalje izlaze sto me dodatno brine!!

loveislife@ i ja pijem diane35 od pre mesec ipo po preporuci i dermatologa i ginekologa..posle mesec ipo dana na roakutanu dermatolog mi je rekla da bi mogla da probam jer mi je u tom trenutku lice bilo bas lose..
a na depilaciju idem normalno..i jedem normalno..mada gledam da bude dosta kuvano i ne preterano masno al opet jedem slatkise..

IvanO@ kakvo je kod tebe stanje??
Ovako,meni je danas 95 dan,pijem od pocetka 60 mg (mislim da cu tako i zavrsiti) znaci ispio sam 5700 mg (imam 70 kg).

Stanje je dobro,izasla mi je jedna bubuljica prije nedelju dana i to malo veca ispod oka,ali sada je ok,skoro se povukla,imam jos 2-3 sitne bubuljice na obrazu tj. nisu to aktivne bubuljice nego samo neka uzvisenja,kada mi to prodje lice ce mi biti potpuno ravno bez ijedne bubuljice.

Znaci sto se tice bubuljica stanje je odlicno,tu je milion fleka koje se nadam ce prolaziti vremenom :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Zvoncica445 napisao:ivan0 treci mesec sam pila jedan dan 20 jedan dan 30mg. a sad u cetvrtom pijem 40. tacnije sada sam na polovini 4-tog meseca. izlaze mi bas bubuljice, a fleke ok, to mi je jasno da roacutan ne moze izleciti. a inace nisam bila tezak slucaj. bude mi lice super 7 dana, pa opet bukne, izadju nekih 3,4,5 novih potkoznih... stvarno sam jako ocajna...
Pa jos je rano,ja npr sam na 95 danu pijem od prvoga dana 60 mg dnevno (ali ja imam 70 kg).

Ali to je jos rano,ja sam ispio po kg svoje tezine do sada oko 80 mg a ti si ispila samo 51 mg po kg.
Znaci ti imas najmanje jos ovoliko da pijes (koliko si do sada pila) da bi postigla kumulativnu dozu i da ti vise ne izlaze bubuljice

Bice to dobro jos je rano.
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

Oljustila mi se koza danas, izgleda ravnije i mekana je jako i sveza, na flekicama je razlika mala, dakle, sve je kako mi je doktorka objasnila. :) Ipak, ja zelim da to sve bude jos dosta bolje, mada znam da je potrebno vise vremena i vise pilinga, tako da jedva cekam sledeci.
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

ivan0 napisao:
Zvoncica445 napisao:ivan0 treci mesec sam pila jedan dan 20 jedan dan 30mg. a sad u cetvrtom pijem 40. tacnije sada sam na polovini 4-tog meseca. izlaze mi bas bubuljice, a fleke ok, to mi je jasno da roacutan ne moze izleciti. a inace nisam bila tezak slucaj. bude mi lice super 7 dana, pa opet bukne, izadju nekih 3,4,5 novih potkoznih... stvarno sam jako ocajna...
Pa jos je rano,ja npr sam na 95 danu pijem od prvoga dana 60 mg dnevno (ali ja imam 70 kg).

Ali to je jos rano,ja sam ispio po kg svoje tezine do sada oko 80 mg a ti si ispila samo 51 mg po kg.
Znaci ti imas najmanje jos ovoliko da pijes (koliko si do sada pila) da bi postigla kumulativnu dozu i da ti vise ne izlaze bubuljice

U pravu je Ivano..bitna je doza koliko uneses ukupno..i meni je bilo slicno kao tebi, nisam bila tezi slucaj..doktorka je mislila da cu resiti za 4 meseca al ipak nisam..cak mislim da mi je bilo gore nego pre..al onda mi je povecala dozu na max..i ide na bolje..mozda bi i ti trebalo da povecas ako ti je krvna slika u redu..ne bi bilo lose da pitas tvog dermatologa..
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:
ivan0 napisao:

U pravu je Ivano..bitna je doza koliko uneses ukupno..i meni je bilo slicno kao tebi, nisam bila tezi slucaj..doktorka je mislila da cu resiti za 4 meseca al ipak nisam..cak mislim da mi je bilo gore nego pre..al onda mi je povecala dozu na max..i ide na bolje..mozda bi i ti trebalo da povecas ako ti je krvna slika u redu..ne bi bilo lose da pitas tvog dermatologa..
Pa dobro,sada joj je povecano u cetvrtom mjesecu,pije 40 mg.S obzirom da ona ima 47 kg,za nju je 40 mg mozda i najvisa doza dnevno koju moze da pije.Moze i vise ali mislim da je pravilo da se ne daje vise od 1 mg po kg tezine dnevno (koliko ja znam) :)
Zvoncica445
Novi član
Novi član

Post od Zvoncica445 »

joj ljudi prolazim kroz pakao. jako sam razocarana... ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da na mene jos uvek uopste ne deluje... puna sam sitnih, a od njih mi se upali po 4,5 odvratnih potkoznih. mislim da bi do sada trebalo bar malo da mi pomogne. polako gubim nadu... :( :( :( :cry: :cry: :cry:
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Zvoncica445 napisao:joj ljudi prolazim kroz pakao. jako sam razocarana... ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da na mene jos uvek uopste ne deluje... puna sam sitnih, a od njih mi se upali po 4,5 odvratnih potkoznih. mislim da bi do sada trebalo bar malo da mi pomogne. polako gubim nadu... :( :( :( :cry: :cry: :cry:
Odgovorio sam ti na pm detaljno.
Ti si sada pod stresom,a stres najvise utice na pojavu akni.Ne mozes sa takvim stavom ni da ocekujes poboljsanje.
Nije nista neuobicajno da u ovom periodu nema nekog poboljsanja,sve zavisi od osobe,nekome kasnije nekome ranije.Ja sam citao na ovome a i drugim forumima kako su nekima bukvalno i pred sam kraj terapije izlazile bubuljice.Ali moras znati da ti se stanje lica popravlja cak 8 mjeseci (cini mi se da je 8 ) od zavrsetka terapije sa Roakutanom.Znaci kada zavrsis terapiju i prestanes piti Roakutan tebi se i dalje vise od pola godine poboljsava lice,jer Roakutan ostaje u organizmu.
Ja mislim da ne postoji osoba kojoj Roakutan nije pomogao,barem nisam cuo,desava se u vrlo malom broju da se desi taj recidiv (ponovno javljanje akni posle nekog perioda) ali da Roakutan nije pomogao to nisam cuo.Jedino ako ces ti biti prva :)
Zbog toga samo strpljenja,nema razloga za paniku.
Pa ti si tek sada krenula da pijes 40 mg (a imas 47 kg) tj. pijes tek 15 dana,a do sada si pila 20 i 30 mg.Pa ja pijem 95 dana 60 mg dnevno (imam 65-70) i meni se desi i dalje da izadje neka bubuljica a ne tebi.
Imas ti jos dosta da pijes,sve je to ok.
Zvoncica445
Novi član
Novi član

Post od Zvoncica445 »

Hvala na moralnoj pomoci i podrsci... samo me plasi to da nisam ja taj 1% kojima nije pomogao... :( Otici cu na ciscenje lica, da se ne bih puno nervirala... Pa cu vam se javljati kakvo mi je stanje... hvalaaaaa :*
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

ja te potpuno razumem i meni je tako bilo prva tri meseca..ni sada nisam bas zadovoljna jer neke stoje i ne mrdaju..ali kad sam povecala dozu tek posle mesec dana je krenulo na bolje..mislim da ciscenje ne skodi mada ga dermatolozi u toku terapije ne preporucuju..ja cu isto sigurno otici pred kraj terapije..mislim da moze samo da ubrza proces..i
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Zvoncica445 napisao:Hvala na moralnoj pomoci i podrsci... samo me plasi to da nisam ja taj 1% kojima nije pomogao... :( Otici cu na ciscenje lica, da se ne bih puno nervirala... Pa cu vam se javljati kakvo mi je stanje... hvalaaaaa :*
Nemoj da se plasis i da gubis nadu. Koliko vec pijes roaccutan ? Nekima prodje posle 2 meseca, tj vide se prvi rezultati, a nekima posle 4, 5.
jelena24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:38 pm

Post od jelena24 »

Ja imam laksi oblik akni,znaci ne svuda po licu,vec mi lice bude mirno npr.mesec dana pa mi iznenada buknu jedna ili dve ogromne,do tri.I tu korektori,puder slabo pomazu.To mi se javilo od pocetka fakulteta,a danas imam 24 god.Da su to sitne bubuljice ne bi mi bio problem,vec su bas,bas velike!Proverila sam i jajnike i ginekologica mi je rekla da imam mikrocisticne,ali da je to normalno za moje godine.Znaci to nije problem.Koristila sam svu mogucu najskuplju kozmetiku(od tih para sam mogla da kupim jedan solidan stancic),promenila ishranu,pila vitamine,cajeve,nista.Na kraju mi se sve smucilo i po preporuci dermatologa pocela sam sa roakutanom,sa 20mg.Moje pitanje je da li je kumulativna doza od 6000mg za mene ok,s obzirom da imam 49kg,i ne tezak oblik akni.Ali zelela bih da se nikada vise ne vrate,pa sam spremna da se zrtvujem za izlecenje,posle svih bacenih para na mazalice i kozmeticare. :D
Odgovori