Roaccutan!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am
Re: Roaccutan!
Meni je dr Svetlana rekla da TCA piling pomaze kod krupnih udubljenja i fleka, kod vecih oziljaka. Radiotalasi su za manjeoziljke (ja imam takve nacelu, skoro su neprimetni, ali nije onako decija koza) a hijaluron je za one rupice koje su sitne sli su dubike i vide se kad se namaze puder recimo. I radi se postepeno terapija. Resavaju se jedni po jedni. Ja cu prvo TCA da odradim jer mi najvise smetaju, imam ta udbljenja po obrazima, koja su najprimetnija, ali posle prvog tretmana mi je bas bas bolje. Ravnije je lice i sve izgleda bolje. Ja sam bila u fazonu da mi lice nije mnogo osteceno od akni alikada se na jakom svetlu pogledam... Sve je neravno bilo. Pleasure is mine 

Ja sutra idem na piling, verovatno ce biti neki manji procenat zato sto mi je mnogo osetljivo lice inace. Vi koji ste radili, koliko traje piling i jel mnogo pece? 

Hindoid fleke nekom izblede nekom ne. Meni su npr na celu izbledele,a na obrazima ne. Fleke i crvenilo nestaju u potpunosti godinu dana nakon zavrsene terapije Roakutanom,sto si mogao da cujes od mnogih... Mada fleke i vremenom blede,tako da samo moras da budes STRPLJIV! 
Spotaknuta,loli123 evo oljustilo se 90% koze. Koza ispod je mnogoo lepsa. Neravnine se izravnjuju polakoo,bolje je dosta nego prvi put,iako skroz drugacije izgleda proces ljustenja nego nakon prvog TCA pilinga. Mnogo manje sam se ljustio nego prvi put. Neke flekice su izbledele, neravnine izravnale
Sve u svemu zadovoljan sam,jer meni ovaj TCA stvarno pomaze. Doktorka mi je rekla da cu raditi jos 2 pilinga. Znaci ukupno 4.
secerlema.ana2 TCA piling meni pomaze,zato sto ja nemam neke duboke rupice od bubuljica,vec neravnine i udubljenja na obrazima. Te neravnine ili manje rupice,su posle svakog TCA pilinga sve manje vidljive i izrazenije. Na fleke ne znam da li deluje,ali u mom slucaju kao da izbledjuje po malo,polako ali sigurno. Fleke ce ionako vremenom same izbledeti. Mozda tvoja koza nije za TCA piling,nego za taj hijaluron. E u to se ne razumem,samo znam da mi je doktorka rekla da meni to nece trebati posto nemam duboke rupice od bubuljica. A i ne mozes ocekivati da ti od jednog TCA pilinga koza bude perfektna. Po meni nije bacanje para,ali opet svaciija koza je drugacija,i drugacije reaguje. Tako da bi trebala iskreno da popricas sa doktorkom,da te malo bolje uputi,i da kazes da nisi zadovoljna rezultatima posle prvog tretmana,ako je zaista tako..
Spotaknuta slazem se. I ja imam ta udubljenja i neravnine na obrazima,ali evo vec posle 2 TCA pilinga koza se izravnalaa! Ne u potpunosti,ali mnogo je bolje nego pre pilinga. Mnogo je Ravnije lice,sto ti kazes
Chrisie Piling traje oko 15,20min.. i iskreno da ti kazem,mnogo peče. Ali vredi izdrzati tih 15,20 minuta bola,pa da ti posle bude lepa koza. DOktorka ti premazuje kiselinu prvo(to je period kada jako pece),a onda namaze kremu neku preko toga,i tada bol prestaje. Srecno sutra,javljaj rezultate!
NAUCITE DA NEMATE PREVELIKA OCEKIVANJA,ALI DA IPAK VERUJETE U TO STO RADITE!
Pozdrav

Spotaknuta,loli123 evo oljustilo se 90% koze. Koza ispod je mnogoo lepsa. Neravnine se izravnjuju polakoo,bolje je dosta nego prvi put,iako skroz drugacije izgleda proces ljustenja nego nakon prvog TCA pilinga. Mnogo manje sam se ljustio nego prvi put. Neke flekice su izbledele, neravnine izravnale

secerlema.ana2 TCA piling meni pomaze,zato sto ja nemam neke duboke rupice od bubuljica,vec neravnine i udubljenja na obrazima. Te neravnine ili manje rupice,su posle svakog TCA pilinga sve manje vidljive i izrazenije. Na fleke ne znam da li deluje,ali u mom slucaju kao da izbledjuje po malo,polako ali sigurno. Fleke ce ionako vremenom same izbledeti. Mozda tvoja koza nije za TCA piling,nego za taj hijaluron. E u to se ne razumem,samo znam da mi je doktorka rekla da meni to nece trebati posto nemam duboke rupice od bubuljica. A i ne mozes ocekivati da ti od jednog TCA pilinga koza bude perfektna. Po meni nije bacanje para,ali opet svaciija koza je drugacija,i drugacije reaguje. Tako da bi trebala iskreno da popricas sa doktorkom,da te malo bolje uputi,i da kazes da nisi zadovoljna rezultatima posle prvog tretmana,ako je zaista tako..
Spotaknuta slazem se. I ja imam ta udubljenja i neravnine na obrazima,ali evo vec posle 2 TCA pilinga koza se izravnalaa! Ne u potpunosti,ali mnogo je bolje nego pre pilinga. Mnogo je Ravnije lice,sto ti kazes

Chrisie Piling traje oko 15,20min.. i iskreno da ti kazem,mnogo peče. Ali vredi izdrzati tih 15,20 minuta bola,pa da ti posle bude lepa koza. DOktorka ti premazuje kiselinu prvo(to je period kada jako pece),a onda namaze kremu neku preko toga,i tada bol prestaje. Srecno sutra,javljaj rezultate!
NAUCITE DA NEMATE PREVELIKA OCEKIVANJA,ALI DA IPAK VERUJETE U TO STO RADITE!

Pozdrav
Uradila sam piling, ne znam koji je procenat bio ali mi je doktorka rekla da je radila najmanji jer mi je jako osetljivo lice, osim na oziljcima gde je radila jaci i na celu gde nemam oziljke ali imam malo prosirene pore. Pece prilicno, ali pripremila sam se na mnogo jaci bol pa je sve proslo dobro.
Pitala sam doktorku za hijaluron, rekla je da mi nece trebati i da cemo sledeci put mozda raditi vocne kiseline, jer su za crvene flekice bolje nego TCA. Proslo je tek nekoliko sati od pilinga, tako da se jos uvek nista posebno ne desava, koza mi izgleda kao da sam izgorela na suncu. Kada se zavrsi ceo proces, javljam rezlutate.
Inace, hvala svima za preporuku, Svetlana Djurisic je veoma prijatna i pozitivna.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm
Dragi hvala ti na odgovoru, u pravu si kad kazes da posle jednog ne mogu ocekivati ne znam koliko bolje, ali izgleda da mi jeste ravnije, blaze, mada se flekice i nisu mnogo videle, samo te neravnine. Ja sam juce radila i drugi TCA, opet 30%, manje me je peckalo nego prosli put, valjda sam se navikla. Inace kompletno lice mi je belje, svezije nekako. Inace ja ne znam kako vi nista ne stavljate, ovo kad krene da zateze meni borna kiselina i neki hijaluron gel bas pomazu, nekako mi hidriraju lice.
Znaci ti si radila 2 TCA pilinga u razmaku od desetak dana?
Meni je doktorka rekla juce kad sam radila da razmak mora biti mesec dana da bi se obnovila koza do tada (tako je receno i drugima koji su radili). A pogledala sam izvestaj, radila mi je procenat 20, a na oziljcima 25... I dala mi da mazem Linola fett (veoma masna krema) 2 puta dnevno i pantenol krem gel vise puta u toku dana.

Радио сам и ја пилинг пре 3 дана. Код мене је то трећи по реду, а уједно и последњи. Овога пута сам радио само чело (и то интезивније него раније), као и врат, док за остатак лица није било потребе. Баш се осећа да је сада интезивније рађено, јер ми је чело у потпуности прекривено црвеним мрљама и полако почиње да се наборава. Капирам да ће сутра почети да се љушти...
-
- Stalni član
Radila sam drugi pilnig zapravo posle 14 dana... Ljudi je l istina da mora mesec dana da prodje? Uhh, nista mi nije jasno, kod svakoga drugacije. Ja ne mazem kreme, nego ove antiseptike...Chrisie napisao:Znaci ti si radila 2 TCA pilinga u razmaku od desetak dana?Meni je doktorka rekla juce kad sam radila da razmak mora biti mesec dana da bi se obnovila koza do tada (tako je receno i drugima koji su radili). A pogledala sam izvestaj, radila mi je procenat 20, a na oziljcima 25... I dala mi da mazem Linola fett (veoma masna krema) 2 puta dnevno i pantenol krem gel vise puta u toku dana.
secerlema.ana2 Ja takodje stavljam nedelju dana posle pilinga linolu fett 2 puta dnevno,i vise puta u toku dana pantenol krem gel.
Svakom je drugacije. Ja sam isto cuo da neke doktorke rade TCA pilinge u razmacima od nedelju dana,i kada sam Dr Svetlanu upitao kako i zasto to?, Onda mi je odgovorila da moze i tako da se radi,ali je nepravilno. Najpravilnije je raditi TCA pilinge u razmacima od 3-4 nedelje,kako bi se koza za to vreme regenerisala i dosla sebi. Nije protivzakonito raditi pilinge u razmacima od nedelju,dve, ali po njoj je najpravilnije pilinge raditi u razmacima od 3-4 nedelje... Nemoj da se uplasis sad,nece ti nista lose biti,samo sto eto svako ima svoj nacin. Po meni je isto logicnije da se pilinzi rade u duzim razmacima(pricamo o TCA pilinzima),bas zbog toga da bi se koza regenerisala,dosla sebi i povratila izgled.
Svakom je drugacije. Ja sam isto cuo da neke doktorke rade TCA pilinge u razmacima od nedelju dana,i kada sam Dr Svetlanu upitao kako i zasto to?, Onda mi je odgovorila da moze i tako da se radi,ali je nepravilno. Najpravilnije je raditi TCA pilinge u razmacima od 3-4 nedelje,kako bi se koza za to vreme regenerisala i dosla sebi. Nije protivzakonito raditi pilinge u razmacima od nedelju,dve, ali po njoj je najpravilnije pilinge raditi u razmacima od 3-4 nedelje... Nemoj da se uplasis sad,nece ti nista lose biti,samo sto eto svako ima svoj nacin. Po meni je isto logicnije da se pilinzi rade u duzim razmacima(pricamo o TCA pilinzima),bas zbog toga da bi se koza regenerisala,dosla sebi i povratila izgled.
I ja koristim Linolu fett i Pantenol krem gel više puta u toku dana. Meni je dr Svetlana rekla da se mesec dana nakon pilinga vidi krajnji rezultat. Dakle, posle nekih 7-8 dana se više ne vidi da je bilo šta rađeno, lice bude bolje, al još 20ak dana sve ide u pozitivnom smeru. Tako da je nekako logično da mesec dana bude razmak. Mada, ja ih više neću raditi tako da ne moram da mislim o tome.
P.S. Baš frustrira ovo sedenje kod kuće, to mi je najveći problem kod pilinga.

P.S. Baš frustrira ovo sedenje kod kuće, to mi je najveći problem kod pilinga.
E ljudi imam jedno pitanje: posto ja jos uvek imam 2, 3 bubuljice, koje su mi se pojavile bukvalno dan pre pilinga, jel mogu kada se sljustim da koristim tonik i penu za umivanje koje sam koristila za lecenje bubuljica? Inace, danas mi je 2. dan od pilinga, koza mi je zategnuta i naborana nekako ali nije braon samo imam svetlije i tamnije crvenilo, vide se prelazi cetkicom, ali ne izgleda mnogo strasno. Uzasno je dosadno sedeti u kuci, i tako svaki mesec po 7 dana...
-
- Stalni član
E pa ako je tako, onda cu se ja ovoj mojoj javljati na dve nedelje, pa cu cetvrte nedelje da radim sledeci tretman. Sad sam namerno pozurila da ga odradim jer pocinjem da volontiram u jednoj zdravstvenoj ustanovi pa mi je glupo da takva dolazim na posao i budem sa ljudima u kontaktu...
I meni je tako, sareno lice, ja cu ici uvece malo u setnju, stavim sal, kapu, moram malo da izadjem iz kuce

I meni je tako, sareno lice, ja cu ici uvece malo u setnju, stavim sal, kapu, moram malo da izadjem iz kuce

-
- Stalni član
p.s. Vi ste svi kod iste doktorke pa vam je i terapija ista, blagis vama.secerlema.ana2 napisao:E pa ako je tako, onda cu se ja ovoj mojoj javljati na dve nedelje, pa cu cetvrte nedelje da radim sledeci tretman. Sad sam namerno pozurila da ga odradim jer pocinjem da volontiram u jednoj zdravstvenoj ustanovi pa mi je glupo da takva dolazim na posao i budem sa ljudima u kontaktu...![]()
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 20, 2012 12:59 am
Dragi forumaši!
Nova sam na ovom forumu, takodje sam nova što se tiče korišćenja roakutana. koristim ga mesec ipo dana, dermatolog mi ga je preporučio. prvo sam pila 40mg dnevno, i posle mesec dana, nakon uradjenih analiza, sada pijem 30mg dnevno! holesterol i trigliceridi su mi malo povišeni, ali doktor kaže da ne moram da menjam ishranu... a inače se ne hranim baš najzdravije. volim da pojedem i picu, i u meku...
jače je od mene.
imam nekoliko pitanja, pa ako neko može da mi odgovori, bila bih mu zahvalna
pored toga što pijem roakutan, pijem i pilule za kontracepciju,u mom slučaju ne pijem ih radi kontracepcije već zbog hormona, pa me zanima da li ima još takvih slučajeva?
i šta radite kada vam izadje nova bubuljica? meni je lice prvo buknulo ali su bile one velike crvene, ali kad mi izadju neke sitne ne mogu da ih ne čačkam
šta da radim? iskreno verujem u ovaj lek, ali ne mogu da se odreknem nekih stvari, na primer depilacije voskom, što u onom uputstvu piše da ne bi trebalo. onda ne znam koju kremu da stavljam na lice? doktor kaže nijednu, ali koža je presuva, i ne znam kako da izdržim 
molim vas pomagajte! izvinjavam se ako sam malo zbunjujuće napisala ovaj post, ali mi zaista treba pomoć od vas koji duže koristite ovaj lek. hvala unapred!
Nova sam na ovom forumu, takodje sam nova što se tiče korišćenja roakutana. koristim ga mesec ipo dana, dermatolog mi ga je preporučio. prvo sam pila 40mg dnevno, i posle mesec dana, nakon uradjenih analiza, sada pijem 30mg dnevno! holesterol i trigliceridi su mi malo povišeni, ali doktor kaže da ne moram da menjam ishranu... a inače se ne hranim baš najzdravije. volim da pojedem i picu, i u meku...

imam nekoliko pitanja, pa ako neko može da mi odgovori, bila bih mu zahvalna

pored toga što pijem roakutan, pijem i pilule za kontracepciju,u mom slučaju ne pijem ih radi kontracepcije već zbog hormona, pa me zanima da li ima još takvih slučajeva?
i šta radite kada vam izadje nova bubuljica? meni je lice prvo buknulo ali su bile one velike crvene, ali kad mi izadju neke sitne ne mogu da ih ne čačkam

molim vas pomagajte! izvinjavam se ako sam malo zbunjujuće napisala ovaj post, ali mi zaista treba pomoć od vas koji duže koristite ovaj lek. hvala unapred!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 06, 2011 2:38 pm
ja sam vec 4 meseca na roacutanu i ne vidim jos uvek rezultate... ocajna sam