Pozdrav svima!
Ja sam nova ovde, pa se baš i ne snalazim ali nadam se da ću uspeti postaviti pitanje.
Moj problem su akne već dugi niz godina.
Prošle godine dešava mi se naglo pogoršanje, lice mi je bilo bukvalno otečeno, akne ogomne koje su se povezivale u grupe tako da je to sve izgledalo grozno,nisam mogla da se umijem uopšte od bola.

Otišla sam kod dermatologa i odmah mi je sa vrata rekla - Roacutan!!!Ja sam Roacutan trebala da pijem na predlog dermatologa još pre 5 godina ali sam ga odbila (katastrofalna greška) iz straha od silnih neželjnih dejstava.
Počela sam da ga pijem 01.12.2011.Doktorica je rekla da ona ide sporijom varijantom da bude sigurnije i manje opasno po organizam i da će lečenje trajati od 6 meseci do 1. god.
Imam 33 god. Krenula sam sa početnom kilažom od 66kg (sada imam 59) i na drugi dan sam pila 10mg.Doza mi je povećana posle pet nedelja - jedan dan 10mg, drugi dan 20mg.Tako sam pila 6 nedelja a sada pijem savaki dan 20mg.Ukupno sam do sada popila 1110 mg.Doktorica kaže da će mi preko leta opet smanjiti na 10 mg.Meni je to sto ja pijem malo jer vidim da većina ovde pije mnogo više.Inače ne primetim ništa od negativnih pojava osim sušenja usana, ponekad glavobolje.
Poboljšanje se kod mene vidi na licu ali na ledjima se i dalje javljaju i još ponegde.Lice je solidno, pojavi se tek poneka ali ja imam dosta izraženo crvenilo - fleke od silnih akni tako da izgleda kao da je upaljeno i moram da koristim puder u svakoj prilici i to mi je veliko opterećenje.Inače sam svetle puti i na koži mi se primeti svaka flekica.
(Naravno dobro bi mi došla preporuka za dobar puder - doktorica mi predlozila nešto od Aven kozmetike)!!!
Interesuje me da li je neko pio ovoliko malu dozu i posle koliko vremena se videlo znatno poboljšanje? Koliko ću trebati da pijem, s obzirom da će mi preko leta opet smanjiti na 10mg.?
I sad možda idem predaleko ali mogu li očekivati da ću se kasnije rešiti bar malo crvenila i ožiljaka?
Izvinjavam se na dužini teksta ali bi mi svaki odgovor dobro došao!
Nadam se da ćemo se družiti i dalje!!!