Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od ivan0 »

Ljudi vadio sam nalaze,AST,ALT,Hol,Tri. sve odlicno,ali mi je povisen WBC (leukociti) i GRAN (granulociti) ali to je zbog prehlade koja me taman juce uhvatila,imao sam temperaturu preko 38 sada je oko 37.5.

Zanima me vase misljenje da li da preskocim danas Roakutan (da ne pijem) ili da popijem bez obzira na prehladu i temp.?
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

@secerlema.ana.2 Sinoc sam pre spavanja namazala malo vecu kolicinu pantenol krem gela na celo i sredio mi je osip skroz, mozes da pokusas. :)
jelena24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:38 pm

Post od jelena24 »

Veco nemoj da koristis kameni puder ,on je meni i izazvao bubuljice,jer ima najsitnije cestice koje se uvlace u kozu i izaziva upale.On i tecni puder su ti samo opterecenje za lice na Roaccutanu.Samo puder u prahu i tonirana krema ti nece stvarati bubuljice,iz iskustva govorim :lol:
loveislife
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 20, 2012 12:59 am

Post od loveislife »

ja bez pudera ne mogu napolje, a koristim max factor :(
Korisnikov avatar
MocniRendzer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 29, 2012 11:53 pm

Post od MocniRendzer »

Pozdrav,
Već dugo vremena pratim ovaj dio foruma, a, ovde sam i saznao za Roaccutan, pa reko da se javim.Imam 22. godine, i posljednjih 6. godina imam problema sa licem.
Uglavnom se radi o većim, potkožnim bubuljicama, tako da ne može biti gore. :roll:
Kao i većina ljudi ovde, probao sam sve i svašta, od komercijalnih proizvoda za lice, s kojima nas svaki dan obasipaju na TV -u, do nekih "kućnih radinosti".
Posljedjih 2. mjeseca imam kontakt sa dermatologom, obavili smo tretmane sa blažim tabletama, ali nije bilo efekta, tako da je preostao samo Roacc.
Već 8. dana pijem 20mg, a imam 71. kg.
Dermatolog mi reče, da se radi o nekom kraćem test periodu, nakon kojeg će mi povećati dozu i pratiti stanje.Nakon 8. dana, primjetio sam blago pogoršanje lica, na šta me je dermatolog već upozorio.Toliko za sada, još je prerano nešto kalkulisati, ali vidim da je većini ovde Roacc. pomogao u velikoj mjeri, nadam se istom 8)
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Svaki početak je težak. Izdrži, srećno. :)
jelena24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:38 pm

Post od jelena24 »

Max factor je nesto najgore sto mozes da stavis na lice.Oni odlicno prekrivaju ali ti istovremeno prave jos veci problem.Tu kozmetiku mogu da koriste samo oni koji nemaju i nikad nisu imali bas nikakvih problema sa bubuljicama.Iskren savet ti je da napravis neki test period prestanka koriscenja max factora i videces poboljsanje 100%.Ako vec moras tecni puder Vichy-ev normaderm je odlican i ima lepe nijanse :)
Korisnikov avatar
MocniRendzer
Novi član
Novi član

Post od MocniRendzer »

Pitanje, u BiH tablete od 10mg, koštaju u prosjeku oko 58KM ili ti oko 25 evra.Možda je malo bizarno pitanje, ali, da li tablete od 20mg, koštaju isto ili se cijena uduplava zajedno sa mg.? :P
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

MocniRendzer napisao:Pitanje, u BiH tablete od 10mg, koštaju u prosjeku oko 58KM ili ti oko 25 evra.Možda je malo bizarno pitanje, ali, da li tablete od 20mg, koštaju isto ili se cijena uduplava zajedno sa mg.? :P
Kutija od 10 mg 25 eura??? :o :o :o sto je to brate mili...koliko tek onda kosta od 20 mg,sigurno vise od 40 eura.Nemoj to slucajno da kupujes!

Ja sam iz C.G kod nas je takodje skupo,kutija od 20 mg kosta oko 35 eura,od 10 valjda 15 eura,ja to nabavljam iz Srbije
U Srbiju ti je kutija od 20 mg (30 tableta) oko 22 eura,ja uzmem 4 kutije (donosi mi jedan covjek) pa sve tako,dok mi bude trebalo.
Inace normalno,tablete od 10 mg i 20 mg se razlikuju u cijeni skoro duplo.

Ja pijem 60 mg dnevno,meni je ta kutija od 10 mg (30 tableta) dovoljna za 5 dana ,a pijem lijek oko 5-6 mjeseci,ja bih bankrotirao da placem 25 eura za kutiju na svakih 5 dana. :)
Korisnikov avatar
MocniRendzer
Novi član
Novi član

Post od MocniRendzer »

ivan0 napisao:Kutija od 10 mg 25 eura??? :o :o :o sto je to brate mili...koliko tek onda kosta od 20 mg,sigurno vise od 40 eura.Nemoj to slucajno da kupujes!

Ja sam iz C.G kod nas je takodje skupo,kutija od 20 mg kosta oko 35 eura,od 10 valjda 15 eura,ja to nabavljam iz Srbije
U Srbiju ti je kutija od 20 mg (30 tableta) oko 22 eura,ja uzmem 4 kutije (donosi mi jedan covjek) pa sve tako,dok mi bude trebalo.

Ja pijem 60 mg dnevno,meni je ta kutija od 10 mg (30 tableta) dovoljna za 5 dana ,a pijem lijek oko 5-6 mjeseci,ja bih bankrotirao da placem 25 eura za kutiju na svakih 5 dana. :)
BiH = Belaj i Haos.
Jbt, zar moraju na svemu ukrasti ... ipak moraju.
Hvala ti, što si mi javio to, odmah ću potražiti nekoga u Srbiji.
Već sam planirao bubreg izbaciti na tržište :D
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

MocniRendzer napisao:
ivan0 napisao:Kutija od 10 mg 25 eura??? :o :o :o sto je to brate mili...koliko tek onda kosta od 20 mg,sigurno vise od 40 eura.Nemoj to slucajno da kupujes!

BiH = Belaj i Haos.
Jbt, zar moraju na svemu ukrasti ... ipak moraju.
Hvala ti, što si mi javio to, odmah ću potražiti nekoga u Srbiji.
Već sam planirao bubreg izbaciti na tržište :D

Hehe,ja imam samo 15 godina,na Roakutanu sam 105 dana,od prvoga dana pijem 60 mg dnevno,imam kg kao ti,oko 70 :)...al sam malo visi,pa nisam debeo :)....nemoj da te brine ono sto svasta ljudi pisu za lijek,ja smatram kad mene nista nije bilo,nece nikome,ali opet to sve zavisi.Juce sam vadio nalaze krvi bilo ej sve odlicno,vadim na mjesec dana,posto sam poceo sa velikom dozom ja cu zavrsiti brzo,najkasnije za mjesec.Ja sam mogao i preko bolnice da ne placem jer sam maloljetan ali mi je privatni dermatolog prepisao lijek i onda ne mogu :)...pogledaj ako koga imas u Srbiju,to ti je mnogo isplativije,ja imam srecu da bas jedan covjek vozi ljekove do moga grada pa mi donese.
Inace kao sto rekoh Roakutan odlicno podnosim tj kao da ga i ne pijem,svakodnevno treniram fudbal i sve je ok.Rezultati ce doci.Ja da ti pravo kazem nisam zadovoljan mojim licem,Roakutan me rijesio akni ali imam milion fleka (a koliko vidim ostace i oziljci) ali naravno znam da Roakutan nema nikakvog efekta na fleke,to cu vidjet da posle sredim pilingom :)
L.A.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2012 7:39 pm

Post od L.A. »

Vecer :) pitanje sto je s tjelesnom aktivnosti, treninzi cak i tjelesni ?
Nikolica86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2012 7:53 pm

Post od Nikolica86 »

Pozdrav ljudi iz Banja Luke sam, zna li neko kako da dodjem do roakutana imal to u bl da se kupi, ili preko neta da naruci. Hvala
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

L.A. napisao:Vecer :) pitanje sto je s tjelesnom aktivnosti, treninzi cak i tjelesni ?
Treniras normalno,kao i uvijek,nema nikakvih problema.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Nikolica86 napisao:Pozdrav ljudi iz Banja Luke sam, zna li neko kako da dodjem do roakutana imal to u bl da se kupi, ili preko neta da naruci. Hvala
Ne znam kolika je cijena u Banja Luci ali mislim da je sigurno skuplja nego npr u Beogradu.U Beogradu imas da nadjes kutiju Roakutana(30 tableta) od 20 mg za 22 eura,naravno original "Roche" proizvodjac,ispod toga ne mozes naci jeftinije.Ako imas koga u Beogradu,uzimaj tamo.
Odgovori