Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od ivan0 »

secerlema.ana2 napisao:Hej, ja sam juce radila TCA piling, u onom salonu na preporuku moje doktorke, verovala sam da ce mi raditi vocne kiseline, ali radili su mi TCA... Cini mi se 30%... Isto je pecakalo, posle crvenilo, 24h nema umivanja, a posle treba da stavljam obloge od acidi borici i kremu neku posle od hijalurona sto sam kod njih kupila... Tako 5do7 dana. E sad meni vise nije toliko crveno, malo zateze, ne puno, i ima nekih braon delova.
Spotaknuta, Dragi i ostali pisite stanje, i mislite da je ovo moje ok? Platila sam 3 000 plus te kreme 500 din.
Meni je rekla kao bar jos 3, 4 tretmana sto mi nekako deluje puno s obzirom da su mi vise oziljci povrsni (nastali u toku terapije kada su me busili termokauterom i unistili bas njim!), a i vi kazete da je dovoljno 1 do 2 tretmana...?
Mislim da TCA kosta oko 7 000 tako da si ti dobro prosla.Procitao sam na jednom sajtu "Za potpune rezultate sa TCA pilingom potrebno je uraditi od 3 do 6 pilinga"
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

7 000 ? :o Znam da je spotaknuta spominjala od 5 000 valjda... I da u njenim postovima pise da ce raditi 2 ili 3 koliko sam razumela. E sad ne znam, ovaj salon je u samom centru, jao nadam da sam na pravom mestu, mozda je meni jeftinije sto su kao slabe flekice, ima slika na prethodnoj strani, stvarno su blede uzivo. Samo da se sve zavrsi i da bude perfektno, na drugacije ne pristajem :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

secerlema.ana2 napisao:7 000 ? :o Znam da je spotaknuta spominjala od 5 000 valjda... I da u njenim postovima pise da ce raditi 2 ili 3 koliko sam razumela. E sad ne znam, ovaj salon je u samom centru, jao nadam da sam na pravom mestu, mozda je meni jeftinije sto su kao slabe flekice, ima slika na prethodnoj strani, stvarno su blede uzivo. Samo da se sve zavrsi i da bude perfektno, na drugacije ne pristajem :)
Tako mi je rekla jedna Dr.E sad i ja sam prije cuo da je 5 000.Vjerovatno zavisi od stanja lica
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

secerlema.ana2 napisao:7 000 ? :o Znam da je spotaknuta spominjala od 5 000 valjda... I da u njenim postovima pise da ce raditi 2 ili 3 koliko sam razumela. E sad ne znam, ovaj salon je u samom centru, jao nadam da sam na pravom mestu, mozda je meni jeftinije sto su kao slabe flekice, ima slika na prethodnoj strani, stvarno su blede uzivo. Samo da se sve zavrsi i da bude perfektno, na drugacije ne pristajem :)
Pa ja mislim da cena u principu nije presudna za rezlutat, na primer devojka sa drugog foruma je platila jedan tretman 13 000 i nije bilo pomaka, a sa druge strane, dosta ljudi je zadovoljno tretmanima koji su kostali duplo manje. Cena kod doktorke kod koje cu ja ici je 7 000, do pre par meseci je bila 5 000. A tvoje flekice jesu zaista male, i ne verujem da ce ti trebati toliko tretmana...
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Tretman TCA pilingom kod Dr. Svetlane Djurišić košta 7.000din. Prosle godine je kostao 5.000,ali je poskupeo materijal pa sada kosta 7.000. Za potpune rezultate potrebno je uraditi od 3-5..mada ima i onih koji urade 2 pilinga pa su zadovoljni. Retki slucajevi su oni koji posle jednog pilinga budu zadovoljni,i ne rade ga vise... Ja sam odradio 1,i ne znam koliko cu jos.. 1,2,3, to ce doktorka sama proceniti.
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član

Post od secerlema.ana2 »

Znam za tu doktorku, upravo citam postove na onom drugom forumu, a nasla sam sajt i ovog mog salona, i sad sam zbunjena posto tu ne vidim u uslugama da stoji negde TCA piling. Ima samo vocne kiseline. Mislim ne verujem da bi me slagala da mi je to radila.
Lice mi je za sada crveneo, stavljam one vec pomenute obolge, malo me zateze,valjda je to to :-? I mnogo je jeftinije nego kod dr Svetlane.
mungos1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 12:47 pm

Post od mungos1 »

Zdravo svima. Imam problema sa aknama, nema ih čini mi se mnogo, ali kad tad izađe po neka sitna, a po neka i krupna, potkožna. Koristio sam Aknefug, pored toga i klindamicin i nije mi pomoglo. Čuh za ovaj proizvod, pa rekoh da probam. Zanima me kako da ga uzimam. Kako, šta?
Imam od 72-75kg.
ales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 12:01 pm

Post od ales »

mungos1 napisao:Zdravo svima. Imam problema sa aknama, nema ih čini mi se mnogo, ali kad tad izađe po neka sitna, a po neka i krupna, potkožna. Koristio sam Aknefug, pored toga i klindamicin i nije mi pomoglo. Čuh za ovaj proizvod, pa rekoh da probam. Zanima me kako da ga uzimam. Kako, šta?
Imam od 72-75kg.
Ne bez konsultacije sa lekarom, lek je dosta jak i ne smes da ga uzimas na svoju ruku. Ako ti lice nije toliko strasno onda je bolje da ne uzimas roakutan nego da uzimas nesto blaze. Moj savet ti je da odes kod pravog doktora dermatologa i on ce najbolje znati sta ti odgovara. Ja sam prvo pila dovicin, pa Diane35 (ti to ne mozes :) ), pa tek onda roakutan, ali ja sam imala tezak oblik akni tako da mi nista drugo sem roakutana nije moglo pomoci. Ako ti treba bilo kakva informacija, tu sam, pa pitaj :) Pozdrav za tebe :)
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

DRAGI777 Javljaj kako ide i sta se desava..

i jel moze neko da mi napise da li posle terapije sme da izlaze suncu i solarijumu a ako ne sme koliko dugo ne sme???
mungos1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 12:47 pm

Post od mungos1 »

ales napisao:
mungos1 napisao:Zdravo svima. Imam problema sa aknama, nema ih čini mi se mnogo, ali kad tad izađe po neka sitna, a po neka i krupna, potkožna. Koristio sam Aknefug, pored toga i klindamicin i nije mi pomoglo. Čuh za ovaj proizvod, pa rekoh da probam. Zanima me kako da ga uzimam. Kako, šta?
Imam od 72-75kg.
Ne bez konsultacije sa lekarom, lek je dosta jak i ne smes da ga uzimas na svoju ruku. Ako ti lice nije toliko strasno onda je bolje da ne uzimas roakutan nego da uzimas nesto blaze. Moj savet ti je da odes kod pravog doktora dermatologa i on ce najbolje znati sta ti odgovara. Ja sam prvo pila dovicin, pa Diane35 (ti to ne mozes :) ), pa tek onda roakutan, ali ja sam imala tezak oblik akni tako da mi nista drugo sem roakutana nije moglo pomoci. Ako ti treba bilo kakva informacija, tu sam, pa pitaj :) Pozdrav za tebe :)
Pravi doktor dermatolog, e to je problem. Ovog jedinog, ili jedinu što imamo, i nije neki stručnjak.
Kad odem kod nje, čini mi se želi što brže da me skine sa grbače. Počne mi neku priču kako je to dug proces, trte, mrte, aknefug. Ja sam ovo rešio da uzmem, pa rekoh da pitam ovde, bolje nego farmaceuta. Zanima me da li postoje razni tipovi roacutana, pa koji da uzmem, ili je jedinstven. Proveravacu krv svakih mesec dana i to je to. Jedino to za gubitak snage će biti zeznuto, pošto treniram, al spreman sam da sežrtvujem i da ih odstranim zauvek. :)Hvala za odgovor :)
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član

Post od secerlema.ana2 »

Da li mozes da odes u neki drugi grad i pronadjes pravog dermatologa, i uzimas lek na recept posto je skup!

Meni je lice zategnuto, ocekujem ljustenje svakog casa... Ajde ljudi, vi sto ste radili TCA pisite stanje.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Stanje posle tretmana je super. Prva 3 dana posle pilinga koza je zategnuta. 4og dana koza pocinje da se ljusti,kao kada na moru izgorite pa vam se ljusti koza. 7-8 dana posle TCA pilinga ne moze da se funkcionise (prva 3 dana zategnuta koza,a onda 4-5 dana se ljusti),a posle sve normalno. Oziljci su blazi,kao da se izravnala koza. Naravno oni dublji se nisu skroz izravnali,Ali I tu se vidi promena. Flekice su takodje bledje mnogo,npr od crvene jarke boje flekica,sada su nekako roze boje,I sigurno ce posle svakog tretmana biti sve bolje I bolje.Ja 10.02. idem na 2.TCA piling,I mislim da ce mi biti potrebno jos 2 do 3 pilinga da resim problem. Pozdrav
ales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 12:01 pm

Post od ales »

mungos1 napisao:
ales napisao:
Imam od 72-75kg.
Pravi doktor dermatolog, e to je problem. Ovog jedinog, ili jedinu što imamo, i nije neki stručnjak.
Kad odem kod nje, čini mi se želi što brže da me skine sa grbače. Počne mi neku priču kako je to dug proces, trte, mrte, aknefug. Ja sam ovo rešio da uzmem, pa rekoh da pitam ovde, bolje nego farmaceuta. Zanima me da li postoje razni tipovi roacutana, pa koji da uzmem, ili je jedinstven. Proveravacu krv svakih mesec dana i to je to. Jedino to za gubitak snage će biti zeznuto, pošto treniram, al spreman sam da sežrtvujem i da ih odstranim zauvek. :)Hvala za odgovor :)
Ako nisi daleko od BGa, moj ti je savet VMA. Koliko se ja secam jedna kutija je 1300dinara, a trebace ti najmanje 4 kutije mesecno, pa racunaj. Nema razlike, roakutan je roakutan. Sto se tice nezeljenih pojava, mene su ledja uzasno bolela, pritisak mi je znao jako pasti i povecao mi se holesterol koji sam kasnije regulisala ishranom. Nema na cemu, tu smo da pomazemo i savetujemo jedni druge :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

secerlema.ana2 napisao:Da li mozes da odes u neki drugi grad i pronadjes pravog dermatologa, i uzimas lek na recept posto je skup!

Meni je lice zategnuto, ocekujem ljustenje svakog casa... Ajde ljudi, vi sto ste radili TCA pisite stanje.

Ja svaku kutiju placem,vec sam dao nekolike stotine (eura) a abrem sam ja mogao na recept,imam 15 godina,ali sto cu,privatno je privatno
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

mungos1 napisao:
ales napisao:
Imam od 72-75kg.
Ja ti treniram svakodnevno (fudbal) ,sve je ok.A sad su jos ove pripreme tako da je trcanje,umiranje :) ....a jos sam na max dozi 60 mg (imam 15 god.) :)
Odgovori