Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
Mala crna i prgava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 6:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od Mala crna i prgava »

Pijem lek već mesec i po dana...Dosta mi je suvlja koža,otkako ga pijem,što mi iskreno i odgovara,jer kad dodjem kući s posla posle 10 radnih sati,lice mi se ne sija...takodje mi se kosa mnogo manje masti otako pijem lek...E,sada mene zanima koliko se vraća masnoća sa prestankom pijenja leka,iskreno ja bih volela da mi ovakvo stanje masnoće kože ostane i posle prestanka,mada nisam sigurna da je to moguće...

Inače bila sam pre neki dan na kontroli,rezluati su mi ok,što sam se malo pribojavala s obzirom da sam se za vreme praznika jednom otkinula od alkohola :D Moguće da nekih dramatičnih posledica nije bilo s obzirom da sam pila 30mg dnevno...sad mi je doktorka povećala na 50mg,i to će mi biti maximalana doza do kraja terapije...ono što me još zanima da li je neko od vas pio neki lek za bolju funkciju jetre,s obzirom da je roaccutan vrlo toksičan za jetru....meni je drug preporučio neki lek HEPADIET koji je na biljnoj bazi,ali ne znam da li d akrenem da ga pijem,plašim se nekih kontra posledica u kombinaciji sa roaccutanom...
Hindoid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 8:06 pm

Post od Hindoid »

ivan0 napisao:
loli123 napisao:Ja sam vec 2 i po meseca na terapiji ali nazalost nemam nekih znacajnijih poboljsanja.. mozda cak imam i vise nego sto sam imala .. kao da mi izlaze i tamo gde nisu..:(( :oops:
Bas mi je zao,ja i ti smo nedje u isto vrijeme poceli.Meni je dobro,veliko poboljsanje skoro da i nemam akni vise ali su fleke na 80% lica ali njih cu posle srediti.Nove akne mi ne izlaze.

Eh da ja 2 mjeseca i 5 dana pijem ali pijem maksimalnu dozu 60 mg na moji 65-70 kg sto znaci ako nastavim sa 60 mg dnevno da imam jos skoro ovoliko da pijem (2 mjeseca i 15 dana)
Tako da znaci da sam ja negdje na pola terapije,ja sam do sada unio 3900 mg
Ja sam 3 mjeseca pio dozu od 40mg i sad mi je povecao doktor na 6omg.
ales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 12:01 pm

Post od ales »

Mala crna i prgava napisao:Pijem lek već mesec i po dana...Dosta mi je suvlja koža,otkako ga pijem,što mi iskreno i odgovara,jer kad dodjem kući s posla posle 10 radnih sati,lice mi se ne sija...takodje mi se kosa mnogo manje masti otako pijem lek...E,sada mene zanima koliko se vraća masnoća sa prestankom pijenja leka,iskreno ja bih volela da mi ovakvo stanje masnoće kože ostane i posle prestanka,mada nisam sigurna da je to moguće...

Inače bila sam pre neki dan na kontroli,rezluati su mi ok,što sam se malo pribojavala s obzirom da sam se za vreme praznika jednom otkinula od alkohola :D Moguće da nekih dramatičnih posledica nije bilo s obzirom da sam pila 30mg dnevno...sad mi je doktorka povećala na 50mg,i to će mi biti maximalana doza do kraja terapije...ono što me još zanima da li je neko od vas pio neki lek za bolju funkciju jetre,s obzirom da je roaccutan vrlo toksičan za jetru....meni je drug preporučio neki lek HEPADIET koji je na biljnoj bazi,ali ne znam da li d akrenem da ga pijem,plašim se nekih kontra posledica u kombinaciji sa roaccutanom...
Nazalost prestankom uzimanja leka vraca se i masnoca. Ja sam se nadala da ce se desiti cudo i da mi se kosa vise nece masniti ali cim sam prestala uzimati lek sve se vratilo na staro. Ali najvaznije je da se akne nisu vratile :D

Ja od dodatnih lekova nisam nista pila. Povecao mi se holesterol tokom terapije ali sam ga ishranom uspela smanjiti. Ostalo je vise manje sve bilo OK :)
Ak47
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 23, 2012 6:54 pm

Post od Ak47 »

Pozdrav narode!

Ja sam koristio Roakutan 6 meseci, negde od februara do jula, i doza mi se smanjivala, koliko se secam...
Ne secam se koliko sam popio, mislim da je bilo - prva 4 meseca 4 kutije mesecno, a poslednja 2 meseca 3 kutije :)

Posle terapije roakutanom lice se, naravno, poboljsalo, i nestale su one dosadne akne... I sve standardno kako je i drugima bilo :)
Prvih mesec dana posle terapije koristio sam effaclar H, a onda sam nastavio sa koriscenjem Effaclar K (oba od La Roche), posto sam dobio takvu preporuku od dermatologa!

Pre mozda mesec dana pocelo je blago pogorsanje lica, i da izlazi po koja crvena "aknica", najvise u predelu brade, obraza...
I to se sirilo, i siri se :) Jos uvek sam zadovoljan sa izgledom mog lica, ali se bojim da ce da nastavi blago pogorsanje, pa da se ne vratim na staro...
Planiram da sutra posetim svog dermatologa, ali da podelim i sa vama, da cujem vasa misljenja, da li treba neku drugu kremu da uzmem?

Koza mi je masna, kao i pre koriscenja roaccutana!

Opet, optimista sam, i kad pogledam i druge oko sebe, nekako je ovo godisnji period akni i mnogima iskacu :)
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

Koliko minimum nakon prestanka terapije ne sme da se radi piling?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

loli123 napisao:Koliko minimum nakon prestanka terapije ne sme da se radi piling?
Bas mi je na to danas odgovorila dr Svetlana Djurisic,4 mjeseca.
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

ivan0 napisao:
loli123 napisao:Koliko minimum nakon prestanka terapije ne sme da se radi piling?
au..a jesi ti i dalje na max dozi??jesi i kod nje isao na pregled ili??jesi menjao nesto..
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

loli123 napisao:
ivan0 napisao:
au..a jesi ti i dalje na max dozi??jesi i kod nje isao na pregled ili??jesi menjao nesto..
Ja sam i dalje na max dozi,60 mg dnevno,sa toliko sam i poceo 15 Novembra izgleda da cu sa tolikom dozom i zavrsiti sa Roak.Nisam ja kod Svetlane jer nisam iz Srb. al mi je odgovorila na drugi forum.Vadio sam nalaze prije 3-4 dana (malo vise od 2 mjeseca od pocetka terapije) i sve je bilo odlicno tj. i vise nego odlicno jer mi se Holesterol,AST cak smanjio,Holesterol se smanjio sa 4,80 na 3,9 sto je bas cudno,jer treba da se poveca od Roak. :)
Ja sam nesto proracunao,da cu zavrsiti terapiju najkasnije za 3 mjeseca.
Prije nekolka dana sam imao kontrolu kod moga dermatologa,rekao je da je stanje "odlicno" ja se slazem sa njim jer skoro da bubuljica nemam,nove ne izlaze,ali su tu fleke preko citavoga lica al tu Roak. ne moze nista a ucini to mi je sada vise problem jer mi sad i skola pocinje ali cu morati stavljati puder da prekrijem te fleke.
Mislim da ce i moj dermatolog mi preporuciti posle terapije hemijski piling (cuo sam da ga on radi) ali kad pogledam to ce biti tek tamo u septembar a do tada ima ihaaaa....ko ce cekati,ne moze prije jer mora da prodje taj period od terapije sa Roak. a i ne radi se u ljeto (ima izuzetaka)
Sve u svemu zadovoljan sam,kako je kod tebe stanje??Koliko pijes sada?Ja sam do sada popio 4200 mg
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Po drugi put, moze li neko da slike te 'fleke' da vidim kako to izgleda. :D
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

IvanO 2 cini mi se da je bolje..al varira..sad pijem max..negde sam popila 2 300 ..a pre tebe sam cak krenula..

nebitan@ to su te fleke koje je Ivano okacio..o istim flekama se radi.. jer se javljaju u toku terapije i zadrzavaju se neko vreme posle..
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Evo slike mojih oziljaka, ovo je jako krupan snimak, iz daljine nije toliko uocljivo. Samo desni obraz je u pitanju. Ovaj neki osim mi se pojavio pre par dana, mislim da je od kape, nista strasno :wink: Slika
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član

Post od secerlema.ana2 »

Izvinjavam se na dupolom postu, slika je ispala ogrooomno, kako da je smanjim da se normalnije vidi? Ili nije ni bitno, to je to.
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

jesi radila ti neki piling i kad si ti zavrsila terapiju??
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član

Post od secerlema.ana2 »

Terapiju sam zavrsila krajem juna, pocetkom jula, tako nesto... Posle bila na moru, sve super... Nisam radila nikakav piling, sledece nedelje idem na tretman vocnim kiselinama, trebalo je juce, ali mi je pomereno za sledecu sredu. Meni samo kad se zagledas se vide flekice. Mozete da "sacuvate" sliku, pa ce se bolje videti.
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Ja te fleke, hvala Bogu, nisam ni imao a nemam ih ni sad.

Oziljke imam, nazalost, ali nadam se da ce se i to vremenom smanjiti.

Hvala Ana.
Odgovori