Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
Mala crna i prgava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 6:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od Mala crna i prgava »

ales napisao:
Mala crna i prgava napisao:Pijem lek već mesec i po dana...Dosta mi je suvlja koža,otkako ga pijem,što mi iskreno i odgovara,jer kad dodjem kući s posla posle 10 radnih sati,lice mi se ne sija...takodje mi se kosa mnogo manje masti otako pijem lek...E,sada mene zanima koliko se vraća masnoća sa prestankom pijenja leka,iskreno ja bih volela da mi ovakvo stanje masnoće kože ostane i posle prestanka,mada nisam sigurna da je to moguće...

Inače bila sam pre neki dan na kontroli,rezluati su mi ok,što sam se malo pribojavala s obzirom da sam se za vreme praznika jednom otkinula od alkohola :D Moguće da nekih dramatičnih posledica nije bilo s obzirom da sam pila 30mg dnevno...sad mi je doktorka povećala na 50mg,i to će mi biti maximalana doza do kraja terapije...ono što me još zanima da li je neko od vas pio neki lek za bolju funkciju jetre,s obzirom da je roaccutan vrlo toksičan za jetru....meni je drug preporučio neki lek HEPADIET koji je na biljnoj bazi,ali ne znam da li d akrenem da ga pijem,plašim se nekih kontra posledica u kombinaciji sa roaccutanom...
Nazalost prestankom uzimanja leka vraca se i masnoca. Ja sam se nadala da ce se desiti cudo i da mi se kosa vise nece masniti ali cim sam prestala uzimati lek sve se vratilo na staro. Ali najvaznije je da se akne nisu vratile :D

Ja od dodatnih lekova nisam nista pila. Povecao mi se holesterol tokom terapije ali sam ga ishranom uspela smanjiti. Ostalo je vise manje sve bilo OK :)

Eh,kakva šteta što se ta masnoća vraća....Ja od kad pijem lek,kosu bukvalno perem jednom u nedelju dana,što mi se desilo NIKAD u životu...

Ono što primećujem je da mi se lice blago pogoršalo pre jedno 2,3 nedelje...i te akne na obrazima koje su tad nastale nešto nikako da prođu :( ...ono što mene zanima je kad dolazi do prestanka izlaženja akni,da li nakon 2,3 ili 4 meseca uzimanja roaccutana ili je to skroz indidvudalno...

Još jedno pitanje...Ja celog života imam mitisere po nosu....kako sam krenula sa lekom koža mi se toliko isušila u jednom tretnuku u predelu nosu da su oni skoro pa sami krenuli da ispadaju i evo već mesec i po dana terapije,a ja nemam nijedan mitiser tu...Šta se dešava sa njima sa prestanekom pijenja leka?Jer mitiseri su koliko znam blisko povezani sa radom lojnih žlezda...ako se već masnoća vraća sa prestankom pijenja leka,da li se vraćaju i mitiseri?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Mala crna i prgava napisao:
ales napisao:
Mala crna i prgava napisao:Pijem lek već mesec i po dana...Dosta mi je suvlja koža,otkako ga pijem,što mi iskreno i odgovara,jer kad dodjem kući s posla posle 10 radnih sati,lice mi se ne sija...takodje mi se kosa mnogo manje masti otako pijem lek...E,sada mene zanima koliko se vraća masnoća sa prestankom pijenja leka,iskreno ja bih volela da mi ovakvo stanje masnoće kože ostane i posle prestanka,mada nisam sigurna da je to moguće...

Inače bila sam pre neki dan na kontroli,rezluati su mi ok,što sam se malo pribojavala s obzirom da sam se za vreme praznika jednom otkinula od alkohola :D Moguće da nekih dramatičnih posledica nije bilo s obzirom da sam pila 30mg dnevno...sad mi je doktorka povećala na 50mg,i to će mi biti maximalana doza do kraja terapije...ono što me još zanima da li je neko od vas pio neki lek za bolju funkciju jetre,s obzirom da je roaccutan vrlo toksičan za jetru....meni je drug preporučio neki lek HEPADIET koji je na biljnoj bazi,ali ne znam da li d akrenem da ga pijem,plašim se nekih kontra posledica u kombinaciji sa roaccutanom...
Nazalost prestankom uzimanja leka vraca se i masnoca. Ja sam se nadala da ce se desiti cudo i da mi se kosa vise nece masniti ali cim sam prestala uzimati lek sve se vratilo na staro. Ali najvaznije je da se akne nisu vratile :D

Ja od dodatnih lekova nisam nista pila. Povecao mi se holesterol tokom terapije ali sam ga ishranom uspela smanjiti. Ostalo je vise manje sve bilo OK :)

Eh,kakva šteta što se ta masnoća vraća....Ja od kad pijem lek,kosu bukvalno perem jednom u nedelju dana,što mi se desilo NIKAD u životu...

Ono što primećujem je da mi se lice blago pogoršalo pre jedno 2,3 nedelje...i te akne na obrazima koje su tad nastale nešto nikako da prođu :( ...ono što mene zanima je kad dolazi do prestanka izlaženja akni,da li nakon 2,3 ili 4 meseca uzimanja roaccutana ili je to skroz indidvudalno...

Još jedno pitanje...Ja celog života imam mitisere po nosu....kako sam krenula sa lekom koža mi se toliko isušila u jednom tretnuku u predelu nosu da su oni skoro pa sami krenuli da ispadaju i evo već mesec i po dana terapije,a ja nemam nijedan mitiser tu...Šta se dešava sa njima sa prestanekom pijenja leka?Jer mitiseri su koliko znam blisko povezani sa radom lojnih žlezda...ako se već masnoća vraća sa prestankom pijenja leka,da li se vraćaju i mitiseri?
Meni je sad kad neko pita "kad dolazi do poboljsanja?" potpuno glupo pitanje (a ja sam isto to pitao prije pcoetka terapije 100 puta).
Skoro svi pijemo razlicite doze (mg dnevno) tako da ce svakome doci u razlicitome periodu poboljsanje.Ja npr pijem vec 70 dana dnevno 60 mg i sigurno se moja "situacija" nece kretati kao kod nekoga sto pije,20,40 mg.
Ali evo da nekako odgovorim.Ja sam do sad popio 4200 mg (pijem 2 mjeseca i 10 dana) ajde da kazem da su akne prestale da mi izlaze prije 10 dana,znaci posle 2 mjeseca,tada sam unio 3600 mg tj kada sam unio oko 52 mg po kg tezine,pa ti sad izracunaj :)
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

Još jedno pitanje...Ja celog života imam mitisere po nosu....kako sam krenula sa lekom koža mi se toliko isušila u jednom tretnuku u predelu nosu da su oni skoro pa sami krenuli da ispadaju i evo već mesec i po dana terapije,a ja nemam nijedan mitiser tu...Šta se dešava sa njima sa prestanekom pijenja leka?Jer mitiseri su koliko znam blisko povezani sa radom lojnih žlezda...ako se već masnoća vraća sa prestankom pijenja leka,da li se vraćaju i mitiseri?[/quote]

I meni se slicno desilo i nikako da prodje to na obrazu ..
izgleda da je sve indiv.kao sto kaze Ivano , zavisi od doze,mozda i od samih akni..
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:Eh,kakva šteta što se ta masnoća vraća....Ja od kad pijem lek,kosu bukvalno perem jednom u nedelju dana,što mi se desilo NIKAD u životu...

I meni se slicno desilo i nikako da prodje to na obrazu ..
izgleda da je sve indiv.kao sto kaze Ivano , zavisi od doze,mozda i od samih akni..[/quote]

Proci ce sigurno.
I mene su na obrazima bile strasno "buknule" kada sam poceo da pijem Roakutan i sad vec na jednom obrazu mi je sve cisto,na drugom jos malo maloo i bice sve super (sto se akni tice)
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

da i meni isto tako..s tim sto se meni pogorsao bolji deo a poboljsao gori..a sad lagano sve polako se popravlja..samo na jednom delu se stalno vraca..odatle mi je i krenulo..
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:da i meni isto tako..s tim sto se meni pogorsao bolji deo a poboljsao gori..a sad lagano sve polako se popravlja..samo na jednom delu se stalno vraca..odatle mi je i krenulo..
Ma da,evo bas kao sto ti pomenu prije negdje da su pocele da ti izlaze na mjestima gdje nikad nisu bas je kod mene juce bilo tako.Izasle mi neke na ledjima,zadnjici,cak na nogu jedna,srecom na licu nijedna.

Danas sam kupio Dermablend Vichy 15,kosta 18 eura (kao neki popust sa 22 valjda :D ) probao sam ga odmah,dobar je.Naravno nije mi sve prekrio ali vidjela si i sliku bas imam mnogo tih fleka ali uglavnom dosta je pokrio one vece crvene fleke su tamnije,nije lose.Inace Dermablend najbolje prekriva od svih pudera na trzistu,a smije se koristiti.Ja cu ga sada od ponedeljka stavljati svaki dan jer idem u skolu :)
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

mislis da je bolji od coverderma?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:mislis da je bolji od coverderma?
Mislim da je bolji od njega,a vidim da svi kazu na internetu da je Dermablend najbolji sto se prekrivanja tice (ne postoji bolji od njega)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Ispravljam se za Dermablend.

Dermablend katastrofa :) ..za suvu kozu...iako meni nije bas suva,uvijek koristim Pantenol ali Dermablend kada se stavi na licu se pojave sve one ljuspice kao da se lice guli,svasta,ne znam sto cu sad,a ne mogu ga vratiti :)...ipak mi je sudjeno bez pudera da idem u skolu
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Post od posetilac11 »

ivan0 napisao:Ispravljam se za Dermablend.

Dermablend katastrofa :) ..za suvu kozu...iako meni nije bas suva,uvijek koristim Pantenol ali Dermablend kada se stavi na licu se pojave sve one ljuspice kao da se lice guli,svasta,ne znam sto cu sad,a ne mogu ga vratiti :)...ipak mi je sudjeno bez pudera da idem u skolu
poz

sada sam procitao tvoju poruku i odmah da ti se izvinim, jer sam ti ja preporucio dermablend ... meni je on ok, ali ako tebi ne prija nemoj ga koristiti... nisam znao da ti je koza bas toliko suva pa da ti ostavlja ljuspice, meni se pokazao kao dobar ... izgleda je sve individualna stvar... jos jednom izvini ako ti je moja preporuka naskodila ...
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

posetilac11 napisao:

poz

sada sam procitao tvoju poruku i odmah da ti se izvinim, jer sam ti ja preporucio dermablend ... meni je on ok, ali ako tebi ne prija nemoj ga koristiti... nisam znao da ti je koza bas toliko suva pa da ti ostavlja ljuspice, meni se pokazao kao dobar ... izgleda je sve individualna stvar... jos jednom izvini ako ti je moja preporuka naskodila ...
Ma ne ne,taman posla.Ja sam svakako htio njega da uzmem jer sam vidio da je on najbolji da najbolje prekriva i jos mi ga je mnogo ljudi preporucilo tako da je bio neizbjezan

Inace danas sam ga ipak prije skole stavio (i svaki cu dan tako) ali ga ipak ne stavljam preko citavog lica,nego na skoro svaku fleku posebnu ga utapkam i lagano samo razmazem.Ali isto mi se stvore sve one ljuspice,koza mi se guli.Ali mislim da bi mi sa svakim puderom ovako bilo.
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Post od posetilac11 »

ivan0 napisao:
posetilac11 napisao:

poz

Ma ne ne,taman posla.Ja sam svakako htio njega da uzmem jer sam vidio da je on najbolji da najbolje prekriva i jos mi ga je mnogo ljudi preporucilo tako da je bio neizbjezan

Inace danas sam ga ipak prije skole stavio (i svaki cu dan tako) ali ga ipak ne stavljam preko citavog lica,nego na skoro svaku fleku posebnu ga utapkam i lagano samo razmazem.Ali isto mi se stvore sve one ljuspice,koza mi se guli.Ali mislim da bi mi sa svakim puderom ovako bilo.
ok, ne moras preko celog lica da ga stavljas, vec samo tamo gde imas fleku i nju pokrij ;)
Hindoid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 8:06 pm

Post od Hindoid »

Meni se desava da mi koza pocrveni odjednom i to mi smeta jer strasno istice te fleke i koza mi izgleda 10 puta gore,Jel to normalno da se desi dok uzimam rokautan?I hoce li to crvenilo nestati sa prestankom uzimanja leka?
loli123
Stalni član
Stalni  član

Post od loli123 »

i ja se pitam isto...
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Hej, ja sam juce radila TCA piling, u onom salonu na preporuku moje doktorke, verovala sam da ce mi raditi vocne kiseline, ali radili su mi TCA... Cini mi se 30%... Isto je pecakalo, posle crvenilo, 24h nema umivanja, a posle treba da stavljam obloge od acidi borici i kremu neku posle od hijalurona sto sam kod njih kupila... Tako 5do7 dana. E sad meni vise nije toliko crveno, malo zateze, ne puno, i ima nekih braon delova.
Spotaknuta, Dragi i ostali pisite stanje, i mislite da je ovo moje ok? Platila sam 3 000 plus te kreme 500 din.
Meni je rekla kao bar jos 3, 4 tretmana sto mi nekako deluje puno s obzirom da su mi vise oziljci povrsni (nastali u toku terapije kada su me busili termokauterom i unistili bas njim!), a i vi kazete da je dovoljno 1 do 2 tretmana...?
Odgovori