Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od ivan0 »

Pozdrav ljudi,

Evo mene na 21 danu,ujutro vadim krv da vidim rezultate,nadam se da je sve u redu (obavijesticu vas) trenutno sam na 60 mg (sa toliko sam odmah i poceo,imam 15 god.)
Iako je jos veoma rano za poboljsanje (sada treba biti i pogorsanje) cini mi se da mi je lice u boljem stanju,mada varira,jedan dan dobro,jedan dan losije.Cesto kad mi se lice osusi od Roakutana onda mi nekako lice izbijeli i manje su vidljive fleke ali cim umijem lice vodom onda je gora situacija :)...inace od kad sam poceo da pijem buknule su mi bubuljice,znaci iz onih fleka su izasle bubuljice (inace nisam imao problem sa nekim gnojnim bubuljicama vec su to vecinom neke fleke,dijagnoza Acne vulgaris).Problem mi stvara jedna bubuljica (ustvari nzm kako tod a nazovem) ispod oka,prije terapije to je bila jedna veca fleka,kada sam poceo da pijem Roakutan iz te fleke je pocela da izlazi bubuljica odnosno neko ispupcenje u obliku kruga i to mi stvara probleme,svi me pitaju "sto ti je to"...medjutim to je osuseno,cini mi se iz dana u dan se sve vise i vise susi i nadam se da ce ubrzo otpanuti (jer je KATASTROFA)...primijetio sam da nemam vise bolnih akni (poneka se javi tu i tamo)
Nus pojave:suvo lice,usne tu i tamo,cini mi se da bas danas pocinju da se malo vise suse,do sada sam samo nekoliko puta upotrijevio Pantenol mast jer nije bilo potrebe,takodje ponekad osjetim bol u zglobovima,ovih dana sam igrao fudbal odmah su me zaboljela koljena,sledeci dan sam opet igrao i zaboljela su me ledja,to pripisujem lijeku.
Za sada ne koristim uopste nista za lice,doktor me samo savjetovao da koristim Pantenol mast za usne drugo nista.
Kontrola mi je za 2-3 dana pa cu vidjet da li treba da uvedem nesto za negu lica..
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

IvanO @ ajde javi kakvi su ti nalazi s obzirom da ti pijes od pocetka tu vecu dozu!!
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Odradio sam danas drugi piling. Ovaj put je čelo rađeno detaljnije i jače od ostatka lica, obzirom da su još samo tu vidljive posledice akni. Moguće da je ovo i poslednji piling, jer je već prvim odrađen dobar deo posla. Posle tretmana sam izgledao opet užasno, čini mi se čak i gore nego prvi put. Namučih se k'o pas dok dođoh do stana. :lol: Međutim, već sada se potpuno smirilo lice, znači skroz, mogao bih opušteno da izađem napolje. Tako prvi put nije bilo, pa mi je to čudno malo.

Javljam za 7-10 dana kakvi su rezultati. :wink:

Mia, kako si ti zadovoljna pilingom i koliko ti je vremena trebalo za oporavak?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

loli123 napisao:IvanO @ ajde javi kakvi su ti nalazi s obzirom da ti pijes od pocetka tu vecu dozu!!
Jutros sam izvadio krv,jos malo cu poci za nalaze pa cu javiti.Bas me zanima kakvi ce biti nalazi posle 21 dan s obzirom da sam jedan od najmladjih (ako ne i najmladji) "roakutanovac" na ovom forumu a i "sire",jos kad dodamo da pijem veliku dozu 60 mg (sa svojih 65 kg) i to jos sve 3 tablete odjednom (3x20 mg) :lol: .Ako meni ne budu povecani ovi nalazi nece nikome :)...inace ovo glavno sto se treba izvaditi za Roakutan (holesterol,trigliceridi,AST,ALT) bilo je u ovakvom stanju kada sam izvadio krv prije pocetka terapije:Holesterol: 4.01 (dozvoljeno 3.50-6.24) Trigliceridi: 1.39 (dozvoljeno 0.41-1.71) AST 17 (dozvoljeno 1-37) ALT 12 (dozvoljeno 1-42) takodje su bili i ostali nalazi u redu.
Vidjecemo danas....
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Nalazi odlicni. (barem tako mislim)
Posle 21 dan uzimanja roakutana 60 mg dnevno na 65 kg rezultati sledeci:

AST 22
ALT 15
Holesterol 4.70
Trigliceridi 1.36

Nema neke velike razlike od nalaza prije pocetka terapije kada je AST bio 17 ALT 12,jedino mozda je malo Holesterol skocio sa 4.01 na 4.70 ali je daleko od gornje dozvoljene granice 6.24
Trigliceridi su se cak malo smanjili!
Nadam se da ce i ubuduce biti dobri rezultati :)...mozda to ima neke veze sto ne pijem alkohol,nista gazirano vec pola godine,brzu hranu ne,slatko sam smanjio...ne znam :)

P.s Tek sada primijetih da ovi prethodni postovi ne mogu da se uredjuju nego moram novi pisati
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Sto si gledao rezultate posle 3 nedelje a ne posle mesec dana ?

Usput, ja jos 2 dana (valjda nece da produzi). :D
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

IvanoO @bas mi je drago da su dobri rezultati.Ja cu prekosutra da proverim.Meni je dermatolog rekao da izvadim pose 10 dana da vidim kako mi reaguje na krv ali ja nisam posto vidim da niko to ne radi a bas nisam luda za vadjenjem krvi.To samo prvi put posle na mesec dana..
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Небитан napisao:Sto si gledao rezultate posle 3 nedelje a ne posle mesec dana ?

Usput, ja jos 2 dana (valjda nece da produzi). :D
Pa dermatolog mi je rekao poslije 3 nedelje :)
posetilac11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2011 10:40 am

Post od posetilac11 »

Marrko93 napisao:Poz svima, nadam se da nece smetati ako u ovoj temi postavim pitanje:

Koliko je pametno uzimati dovicin kapsule vise od mesec dana? Doktor mi je rekao da ga pijem 6 nedelja, a u apoteci nisu hteli da mi prodaju vise od 3 kutije (to je dovoljno za nekih 15-ak dana), pa sam se malo zamislio i hteo bih da cujem jos necije misljenje.
Poz

Ja sam jedno vreme pio dovicin oko 3 meseca, jedna kapsula dnevno, uz mesecnu kontrolu krvi. To je bilo davno. Ako to pijes zbog akni, neceu da te obeshrabrujem, ali prema recima nekih dermatologa ta terapija lecenja akni dovicinom je prevazidjena. Ali to samo prenosim tudje misljenje. Ti se ipak pridrzavaj saveta svog dermatologa i ako zaista imas problema sa aknama vidi sa dermatologom da predjes na Roakutan kako bi se sve to ubrzalo i dalo dobre rezultate.

Ipak, slusaj svog dermatologa.

Poz ;)
Alexei
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2011 4:49 pm

Post od Alexei »

Pozdrav svma,

pre nekoliko meseci sam pisao o svom problemu vezanom za akne i moja razmisljanja da na jesen krenem sa roaccutanom (link), pa su mi neki postovani clanovi foruma, preporucili nekoliko dermatologa, Dr Zoricu Peric Hajzler i Dr Slavicu Djurisic.
Mozete li me uputiti kako da stupim u kontakt sa njima, da zakazem pregled kod nekog od tih dermatologa?
Ako nije problem, moze li neko okvirno da mi da neke informacije o ceni, koliko bi me inicijalni pregled i ostale aktivnosti kostale, ne racunajuci preparate.

Hvala unapred!
Damsel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 08, 2011 11:47 pm

Post od Damsel »

Pozdrav svima! :wink:
I ja sam se lecila roaccutanom, u Studentskoj u Beogradu. Pila sam ga pre dve godine u trajanju od jedno 6 meseci, i stvarno sam sve u svemu zadovoljna. Imala sam opake akne, ne po celom licu, najvise na obrazima i bradi, i to ponekad ogromne, bolje da vam ne opisujem. U toku terapije sam najvise imala problema sa suvim usnama, cak mi je i koza oko njih bila sva u ljuspicama, nikakav labelo nije pomagao ali dobro, kakve nuspojave su navedene u kutiji, nije to nista strasno.
Dakle, zavrsila sam terapiju negde juna 2009, jedno godinu dana mi je lice bilo bas dobro, skoro mi nisu izlazile nikakve bubuljice. Ipak, u poslednje vreme se pojavljuju, ali sitne u poredjenju sa onim kako je bilo pre. Valjda zavisi i od ishrane i hormona.
Jedino sto me muci je sto mi se i od tih sitnih jako lako stvaraju oziljci, tako da ih (oziljaka) imam duplo vise nego pre, recimo, godinu dana. Da li je moguce da mi je koza postala jos osetljivija zbog roaccutana pa se tako lako ostecuje? Sad se pogledam u ogledalo i shvatim da sam bas postala rosava, joj. Cak se neki oziljci nadju blizu jedan drugog i onda se spoje u nekakvu boricu, jako ruzno izgleda na odredjenom svetlu. :-?
Eto, pratim ovu temu, narocito Urkee-tove postove zbog pilinga koje je radio, razmisljam da preduzmem tako nesto, a opet se bojim da cu se upropastiti ako mi je koza vec toliko ojadjena.
Podrska svima koji se lece, znam koliko su meni akne zagorcavale zivot.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Dr Zorica,kao i dr Lidija Sekulovic rade na Vma i privatno.Cena pregleda na Vma je negde oko 2000,bez uputa naravno.
Dr Slavica radi samo privatno.Cene pregleda su 3000 kod Slavice i Zorice,a kod Lidije nesto skuplje.
Sve su odlicne.Kontakte imate na sajtu Vma,aza preglede privatno,na sajtovima orginacija,*REKLAMA* i dermatim.net.
Pregled je jedini trosak,uzuzev preparata koji se kupiju.
Kasnije,po izlecenju akni se mogu raditi tretmani za oziljke
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Koliko kosta tretman Tca pilingom?
optimista991
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2011 1:21 pm

Post od optimista991 »

Cao narode,ja sam vec 2 i po meseca na terapiji roakutanom,doza mi se maksimalna zbog stanja moje koze....hocu da kazem da je lice bolje,ali jos tu ima nekoliko cisticnih bubuljica i fleka naravno...nego,htela sam da vas pitam da li je neko u toku terapije uzimao dodatno vitamin B,nisam pitala doktorku zaboravila sam,a da ne bih isla samo zbog toga ponovo,htela sam da pitam vas da li je neko uzimao? Veliki pozdrav svim roakutancima :D
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

Ja sam sinoc zavrsio terapiju. 5 meseci je proslo, nije onako kako sam ocekivao ali kako je bilo pre sad je odlicno. E sad, da pitam ove koji su zavrsili terapiju, jel ste imali neke neravnine tj te oziljke posle i neke tackice po licu kad se zavrsili terapiju ? Jel ste mazali to nekim gelom (zorac ?) i jel tca piling to uklanja ? Inace lice mi se crveni dosta.

Optimista991, zovi dermatologa pa pitaj, nema potrebe da ides kod nje/ga.
Odgovori