Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Ja sam imao neravnine i tačkice (flekice) po licu, zbog toga sam i radio TCA pilinge. Zorac sam mazao nešto kratko, ali on definitivno nije za kožu kao što je moja. Crvenilo bi trebalo da ti pođe za nekih mesec dana.
Meni je sad 5. dan od TCA pilinga, još uvek traje oporavak (mada bih rekao da se razlikuje od prvog puta) i zaista je frustirajuće biti u kući 6-7 dana... ne može u grad uveče da se izađe, u šetnju preko dana itd, ali rekao bih da se isplati.
Pozdrav,ja sam 25 dana na terapiji (60 mg dnevno) za sada mi se susi samo donja usna,da li je to normalno?...jos nesto prilikom igranja fudbala imam bolove u zglobovima posebno koljena.To traje jedno 15 min. dok se malo ne istrcim i "razmrdam",uz to osjecam da se mnogo brze umaram nego prije,da li je to normalno...inace imam 15 god. vadio sam nalaze prije 3 dana,sve u redu
optimista991 napisao:Cao narode,ja sam vec 2 i po meseca na terapiji roakutanom,doza mi se maksimalna zbog stanja moje koze....hocu da kazem da je lice bolje,ali jos tu ima nekoliko cisticnih bubuljica i fleka naravno...nego,htela sam da vas pitam da li je neko u toku terapije uzimao dodatno vitamin B,nisam pitala doktorku zaboravila sam,a da ne bih isla samo zbog toga ponovo,htela sam da pitam vas da li je neko uzimao? Veliki pozdrav svim roakutancima
B vitamine smes uz roakutan,ne smes samo A vitamin dodatno da unosis.
Ja sam imao neravnine i tačkice (flekice) po licu, zbog toga sam i radio TCA pilinge. Zorac sam mazao nešto kratko, ali on definitivno nije za kožu kao što je moja. Crvenilo bi trebalo da ti pođe za nekih mesec dana.
Meni je sad 5. dan od TCA pilinga, još uvek traje oporavak (mada bih rekao da se razlikuje od prvog puta) i zaista je frustirajuće biti u kući 6-7 dana... ne može u grad uveče da se izađe, u šetnju preko dana itd, ali rekao bih da se isplati.
Za sta tacno sluzi taj zorac ? Od TCA pilinga ti je bolje lice ? Koliko ces jos da radis ? Koliko sam pratio do sad, radio si 2 ? Hvala.
Pa Zorac služi da onemogući pojavu akni, to je kao neki Roaccutan za spoljnu upotrebu. Pored toga, trebalo bi pozitivno da deluje na ožiljke i fleke. Nus pojave su crvenilo, perutanje kože itd. Takođe, izlaganje suncu je zabranjeno. Jeste mi bolje lice od TCA pilinga, video sam poboljšanje već posle prvog, a čini mi se da je i sad dobar rezultat, samo što perutanje još nije prestalo. Radio sam dva pilinga i moguće da je ovaj sad bio poslednji. Otićiću na kontrolu za nekih 10ak dana, pa ću se dogovoriti sa doktorkom šta i kako. Još nisam video krajnji rezultat ovog drugog tretmana, tako da ne znam ima li potrebe za još jednim.
Kod mene pogorsanje...na 26 sam danu,60 mg dnevno...poslije deset dana mi je cini mi se bilo bolje a sad pocele nove da izlaze..cak mi ni usne nisu suve,ni lice kao sto je bilo u pocetku,katastrofa
ivan0 napisao:Kod mene pogorsanje...na 26 sam danu,60 mg dnevno...poslije deset dana mi je cini mi se bilo bolje a sad pocele nove da izlaze..cak mi ni usne nisu suve,ni lice kao sto je bilo u pocetku,katastrofa
Poz
Ne odustaj! Ja nisam imao pogorsanje, 2 meseca koristim Roakutan, ali pijem i jedan antibiotik. Inace, dermatolozi sami kazu da je moguce pogorsanje posle par dana, ili mesec dana, jer sve mora da izadje na povrsinu... Tako da je sve to normalno. Samo napred i videces sigurno poboljsanje. Gore ti ne moze biti nego sto je bilo pre terapije. Nema odustajanja
ivan0 napisao:Kod mene pogorsanje...na 26 sam danu,60 mg dnevno...poslije deset dana mi je cini mi se bilo bolje a sad pocele nove da izlaze..cak mi ni usne nisu suve,ni lice kao sto je bilo u pocetku,katastrofa
Poz
Ne odustaj! Ja nisam imao pogorsanje, 2 meseca koristim Roakutan, ali pijem i jedan antibiotik. Inace, dermatolozi sami kazu da je moguce pogorsanje posle par dana, ili mesec dana, jer sve mora da izadje na povrsinu... Tako da je sve to normalno. Samo napred i videces sigurno poboljsanje. Gore ti ne moze biti nego sto je bilo pre terapije. Nema odustajanja
Poz
Hvala na podrsci.Ne odustajem ja,sigurno da cu ispostovati citavu terapiju i vjerujem da ce biti bolje.Malo sam se razocarao za sad jer kada sam poceo da pijem poslije nedelju dana kao da je vec krenulo poboljsanje i nisu mi izlazile nvoe sto je bilo najbitnije.A evo sada vec kako sam 26 dan na terapiji krenule su neke da izbijaju i to po obrazima,bas vidljive i po ledjima one bas bolne sto se ne mogu cijediti.I sto je najgore meni po licu izlaze sve neke sitne tackice (to je vjerovatno neka vrsta bubuljica) i nikako da prodju.Evo ovih dana su mi izasle nekolike i tako stoje i to bas na obrazu,valjda prodju i te flekice.Takodje imam nekolike bas bolne akne na obrazima.Uf valjda bude bolje.
i meni je bilo slicno ..meni je 5 nedelja.. i isto sam posle dve nedelje imala pogorsanje..bilo mi je uzasno..a sad kao da prolazi ..mada izlaze i nove tamo gde ih nije bilo a ove stare prolaze cini mi se..ostaju kao modrice..pa vidim da se nesto ipak desava pa mi je lakse..jako me svrbi jer mazem i klindamicin .. ne znam zasto svrbi..
Poz
Poz
Posetilac11@ Kad si ti uvideo poboljsanje?poprilicno poboljsanje??
Poz
Poz
Posetilac11@ Kad si ti uvideo poboljsanje?poprilicno poboljsanje??
Pa vidi ovako, meni nije bilo do sada nekog pogorsanja, koristim vec 2,5 meseca terapiju. Prvo sto sam primetio posle 7 dana je da mi je koza zategnuta i da nije vise masna, sto je odlicno! ne samo po licu, vec po celom telu... to je neki prvi moj utisak na lek. nakon duzeg perioda koza je i dalje suva, sto je super, iskoci po neka akna, npr. na levom obrazu jedna i na ledjima par njih, ali za par dana nestanu. u sustini novih akni nema. ali to je sve individualno. dermatolog mi je rekao da je moguce da jedno vreme lice bukne i iskoce akne, jer se organizam cisti iznutra i potrebno je da izadju na povrsinu sve iz unutrasnjosti. zato ne brinite, to je prolazna faza... i da vam je svih 6 meseci terapije lice lose, a ne verujem da ce biti, nastavite sa terapijom do kraja, mora doci do poboljsanja... neki kazu da su tek posle 4 do 5 meseca uocili prva poboljsanja i da im se llice procistilo, tako da je sve individualna stvar. zato idite do kraja, jer nista ne gubite, mozete da budete samo na dobitku i jos ovo, je pijem i neki antibiotike Summamed kapsule, pijem svaki drugi dan i mislim da one sprecavaju izbijanje novih akni u nekoj meri... ali ne uzimajte nista bez saveta dermatologa!
Htio bih da pitam da li s smije koristiti u toku terapije "sapun od kozjeg mlijeka" cuo sam da je on dobar za regeneraciju koze,pa rekoh mzoda ce mi pomoci malo kod fleka.Inace ne koristim apsolutno nista za lice pored Roakutana.A vidjeh sasta ovoga sapuna i pise da sadrzi vitamin A,a znamo da Roakutan to sadrzi,da li smijem?
da li neko ide kod doktorke svetlane djurisic iz dermatima? i da mu je prepisala roaccutane. zanima me da li neko negde dobija roaccutane a da ga ne placa ,da ga dobija na recept... i da li moze svetlana nekako da me prosledi na vma ili dermatolosku kliniku gde ipak mogu dobiti lek na recept,posto je on koliko znam na pozitivnoj listi...znam da je lek super ,ali necu da ispadam budala i placam,ako mogu nekako da ga dobijem za dzabe...ako sam je dobro shvatila kada mi zavrsi trenutnu terapiju prepisace mi roaccutane 1mg po kg,a ja imam 50 kg,pa to dodje dosta.
abonosss napisao:da li neko ide kod doktorke svetlane djurisic iz dermatima? i da mu je prepisala roaccutane. zanima me da li neko negde dobija roaccutane a da ga ne placa ,da ga dobija na recept... i da li moze svetlana nekako da me prosledi na vma ili dermatolosku kliniku gde ipak mogu dobiti lek na recept,posto je on koliko znam na pozitivnoj listi...znam da je lek super ,ali necu da ispadam budala i placam,ako mogu nekako da ga dobijem za dzabe...ako sam je dobro shvatila kada mi zavrsi trenutnu terapiju prepisace mi roaccutane 1mg po kg,a ja imam 50 kg,pa to dodje dosta.
Ja sam isao kod i ona mi je prepisala roaccutane. Zavrsio sam terapiju. Recept za lekove sam uzimao u domu zdravlja kod svog lekara. To moras nju da pitas ali moras da znas da tesko prepisuju roaccutane, mislim da imaju ograniceno koliko smeju da prepisu, a sve vise od toga se njima odbija od plate tako da su jako stedljivi kad je to u pitanju.
E sad malo o svom 'problemu'. U petak sam zavrsio terapiju a juce sam bio na kontroli i Svetlana je izracunala da sam za 5 meseci popio 85mg/kg a rekla je kao da mogu da produzim terapiju za jos mesec i po dana da bih popio 100mg/kg. Rekla je da nije obavezno i da ne bi trebale da se pojave opet bubuljice jer mi se u poslednja 3 meseca nisu pojavljivale uopste i rekla da mi je lice odlicno. I da, skinoren mi je rekla da mazem uvece. Jel ima jos neko ko nije pio 100mg/kg ?