Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Re: Roaccutan!

Post od spotaknuta »

Ja pijem vec 3 i po meseca, i stanje je pocelo konacno da se popravlja. Ne koristim puder, znaci da me cure razumeju o cemu se radi :) Imam jednu aknu najvecu u istoriji aknarstva na obrazu, jos moza 2 sitne i to je to. Imam fleka ali tamo gde je bilo mirnije i one su pocele vec da blede. Koristim Laroche Posay kremu sa spf 50 i meni je super. Perem lice nekakvim sapunom od kozjeg mleka koji je mnogo dobar, ne susi kozu i mislim da smiruje crvenilo. Ja sam puna predrasuda prema sapunima, ali ovaj se pokazuje kao jako dobar. Kremu uvece ne koristim, samo ciljano stavim od LRP Effaclar A.I. i to je to. Znam da bi trebalo da se stalno vlazi koza, ali ja nemam potrebe trenutno. Pozdrav!
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Eskobar napisao:ja cu u novi sad u nada divu.ja julu sam na raspustu pa zato idem tad.fraxel laser za oziljke moze skoro u potpunosti da ispravi lice znaci imaces lice kao ljudi koji nisu imali velikih problema sa aknama.a 100% ravno lice to niko nema nema ni Bred Pitt a ipak je najlepsi covek na svetu.vazno je da se tretman laserom radi u nekoj klinici,a ne u kozmetickom salonu.Ja zivim u Zrenjaninu i tu imas u nekim kozmetickim salonima kao fraxel laser,tretman za celo lice kosta 3000din i traje oko 5min,jedan moj drug je isao ovde cak 10 puta jer su mu tako rekli a na kraju sad je vec proslo nekih 10 meseci rezultati su nikakvi,zato sto to nisu pravi laseri i zanima ih samo novac.Kad odlucis gde hoces da ides pozoves ih i pitas koliko traje tretman i koliko ih je potrebno,ako odgovor nije 15-20min i broj tretmana 1-3,onda tamo nemoj ni da ides jer na svim zvanicnim sajtovima koje se bave laserom pominju ove vrednosti,znaci nemoze niko da ti kaze da ides 10puta jer ces samo potrositi novac,rezultat ce biti jadan a ti ces izgubiti veru da mozes da imas normalno lice.

Sve sto ti kazes stoji.Tretmani fraxelom ne mogu kostati 3000 dinara,jer se to nikako ne bi isplatilo onome ko ih radi,ako uzmemo u obzir da je cena fraxel lasera kao cena manjeg stana u Beogradu.Kako se fraxelom skida mm koze,a toplotom stimulise sinteza kolagena,naspram toga se tesko moze postici zadovoljavajuci efekat sa 1 ili 2 tretmana.Eventualno sa 3 tretmana moze biti nekog solidnog efekta,ali ja ipak mislim da treba vise.Opet sve to zavisi od samog lasera,jer ih na trzistu ima vise,za razlicitim stepenom ostecenja koze i razlicitim sistemima hladjenja sto je neposredno povezano sa krajnjim efektom.Sama tehnika rada je isto jako vazna,jer sto se vise puta oziljak predje laserom efekat je bolji,ali veca opasnost od nastajanja novog oziljka.Jos vise zavisi od samog tipa oziljka.Ako su oziljci vece povrsinea,a plici moze se ocekivati dobar efekat,ako su pak oziljci ostrih ivica,uski i duboki,takozvani icepick oziljci efekat tesko da moze biti dobar.U osnovi uvek najbolji efekat ima kombinacija razlicitih procedura.
Eskobar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 2:46 pm

Post od Eskobar »

ja sam popio 120mg/kg to je najmanja komulativna doza. ja nisam imao pogorsanja dok sam ga pio,za vreme tretmana nisam koristio nikakve kreme a ne koristim ga ni sad.Od nezeljenih efekata imao sam samo crvenilo i suva usta,ali su sad vec NESTALI.Imao sam jako crveno lice jer imam beo ten i to se ono bas videlo,sad je normalno..Od hrane i pica sam jeo i pio sve znaci bukvalno sve i pepsi,pivo,slaninu,cokoladu, ali u normalnim kolicinama!!!!-To je veoma bitno.Sada je proslo vec tri ipo meseca ponekad mi izadju 2-3sitne bubuljice koje prolaze za 2dana u potpunosti znaci ne ostane ni fleka i nisu gnojne nego samo mala crvena tackica(javljaju se kad roakutan u potpunosti nestane iz organizma oko 3meseca skoro u 90% slucaja) i ovo bi trebalo da nestane za 4-5 meseci nakon poslednje popijene tablete ali to je teorija videcu kako ce da bude ali i ovakvo stanje je sasvim ok.sad se vise brinem za oziljke nemam sad ja neke duboke i velike ali mi lice jos nije kao kod normalnih ljudi ali bice....a da i fleke su jos malo vidljive ali su dosta izbledeli,nestali od prestanka koriscenja leka.....
Nemanjaass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm

Post od Nemanjaass »

+Cao drustvo za 3 nedelje cu popiti 8000 mg roakutana a terapiju treba da zavrsim 27 juna znaci.. :D na moju kilazu 87 da bi popio najmanju komultativnu dozu molio bih somija da mi odg jer ja i on imamo zajednicku dr Zoricu, neda mi da idem jos u teretanu, i nece da dira fleke i oziljke sve do kraja terapije, mene to malo brine jer pravim svoje punolestvo 9 jula i mislim da ce biti malo vremena da spadne crvenilo za neke 2 do 3 nedelje rekla je mozda pred kraj krene ranije sa crvenilom da obara, e sada bubiljice ne izlaze vise po obrazima, ponekad jedna u n ekoliko dana npr 10, mala, a jos pomalo izlaze oko usta sa jedne i druge strane i tu jos imam pomalo onih belih tackica i to je to pu pu da ne ureknem :) Ali po obrazima i slepoocnicama ostale su mi male rupice ii crvenilo u njima.. e sada meni rupice skroz ne smetaju samo crvenilo me nervira bas puno ajde rupice i nisu problem ali nekada kada se oznojim bas se zacrvenim kao bulka sada sam hteo da pitam kako je kod tebe ona uradila taj deo posla?? i sta ti mislis o svemu ovome unapred hvala.. :DDDDD
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Sta ti je doktorka dala od preparata za lokalnu negu?
Ja nisam imao problema sa crvenilom.Crvenilo ce ti nestati spontano po zavrsetku terpaije.A flekice su mi na kraju terapije vec bile nestale,moguce zato sto sam koristio differin,pa je islo brze.Oziljci se ne mogu raditi u toku terapije i nekoliko meseci posle,bar ne agresivnim procedurama kao sto su pilinzni,laseri itd.Ja oziljke radim tek sada,pre mi nisu smetali :).Za teretanu izdrzi jos malo:).
Kada budes pravio punolestvo smes slobodno da stavis neku kremu za zelenim pigmentima koja ce da ublazi crvenilo ili neku toniranu kremu.
U sustini sve ti je to jako dobro.
Nemanjaass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm

Post od Nemanjaass »

Za lokalnu negu samo pantenol a vidis videcu sa njom za diferin da i ja pocnem sa njim kada opet budem isao kod nje.. :Di jos koristim samo kremu za suncanje sa spf 50 posto i to je to.. :D i sada sam na 50 mg.... tako da videcu, hvala na odg i ako budem imao jes neko pitanje kuckam.. :D nadamo se i dalje najboljem ;) :D PoZzzz.. :D
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Diferin bi ti samo pogorsao crvenilo,a i mislim da nema potrebe trenutno za njim,posto ces ispiti preporucenu kumulativnu dozu.Diferin moze kada zavrsis sa roakutanom.On jeste dobar za fleke,ali za crvenilo ne.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Evo i mene posle duzeg vremena :) Lice mi je super,svaki dan sve bolje i bolje.. Trenutno sam na 40 mg,20mg ujutru i 20mg uvece..Od preparata koristim Avene Clean-Ac kolekciju i super je :) :D ZNAJTE DA OVO STVARNO DELUJE,SVAKI DAN MI JE LICE SVE BOLJE I BOLJE,I SRECAN SAM KAO NIKAD :))))))))))))

Zeleo bih da pitam da li je vreme za zastitne faktore,ili ce mi biti dovoljno da mazem samo kremu avene clean-ac?????????? POZDRAV!
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Ja mislim da jeste vreme, evo ja recimo do sad ni jednom nisam stavio zaštitni faktor, ali sam gledao da se što manje izlažem suncu, 'vatam hladovinu itd.. Međutim, danas sam dosta išao po gradu i mogu reći da sam lepo izgoreo, a taman se smanjilo crvenilo :x Od sutra moram početi... valjda je dovoljan spf25. Samo, pitao sam već, al mi niko nije konkreno odgovorio, stavlja li se rekonstruktivna krema posle ove sa zaštitnim faktorom, ili samo zaštitnu stavljam?!

Inače, mislim da mi se ono sveukupno crvenilo smanjuje, nisam više stalno crven, a i flekice blede... uglavnom sve ide odlično, na celom telu sad imam samo jednu aktivnu aknu, a mislim da sam imao jedno 100ak kad sam počinjao terapiju! 8) Samo da skroz prođe crvenilo i da skroz izblede fleke i to će biti to (i naravno da se akne ne vrate više nikad)!
Eskobar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 2:46 pm

Post od Eskobar »

E ljudi danas sam zvao polikliniku u novom sadu za oziljke i rekli su da tretman kosta 150evra za celo lice u proseku treba 3 tretmana odraditi u razmaku od 6 nedelja.Kako mogu da ubacim slike ovde zna neko??? :o Zelim da postavim nekoliko slika gde se vidi da je laser bas lepo ispeglao lice na kraju svih tretmana.Gde su ovi ljudi radili tretmane neznam skinuo sam ih sa interneta ali te slike su dokaz da unisteno lice moze da ispravi laser ako se tretmani rade na pravom mestu.Ja cu postavljati i svoje slike da vidite da li vredi ici tamo gde i ja planiram da idem.Rekli su da najbolje bi bilo poceti u oktobru ali ako ja bas hocu u julu onda mogu ali cu ziveti kao vampir :P znaci nema izlaska na suncu.Jos cu da razmislim ali mislim da cu ipak u julu jer ionako leti izlazim oko 10 uvece a na peskaru(najpopularnije kupaliste u Zrenjaninu) ovog leta necu ici.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Iznad prostora za kucanje imas razlicite opcije,jedna od njih je img koja sluzi za ubacivanje slike,a mozes i jednostavno samo da stavis link.

Urke,pisao sam ti vec,stavis prvo kremu sa spf-om,sacekas da upije i ako ti bude trebalo jos vlage stavis svoju redovnu kremu,ako ne ides dalje :).
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Ljudi, evo i mene posle nekog vremena.. Drago mi je da su svi ok!

P.s. Dragi777, drago mi je da se Avene-clean ac dobro pokazala! :D
Devojke, ako ima nekih pitanja, tu sam. ;) I decaci naravno. :)
Влада
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:29 am

Post od Влада »

Da ostavim neki komentar i ovde na forum dugo nisam :lol:
14.maja bice tacno 5 meseci terapije 21. idem na kontrolu lice je mirno izadje napomenuo sam to Shomy-ju 1-2 bubuljice mesecno i to onako sitne crvenkaste sada trenutno imam jednu koja je onako u fazi otklanjanja kako bih rekao, povlaci se tvrdicasta je ali ne boli nije toliko crveno, aktivnih vise nema ostale su sanirane neke flekice su izrazene od onih cvorica od ranije inace obrazi i vrat zaista su ravni i cisti , te neke koje su sanirane i te jedna dve koje su skoro bile aktivne su bile u predelu cela i oko cela(pored ociju, slepoocnice) i zaista i sredinom terapije najvise sumi izlazile na celu i oko ociju cak i ti cvorici(kojih sada nema) cudno, u svakom slucaju zadovoljan sam trenutno sam na dozi jedan dan 3 drugi 2 kapsule i tako naizmenicno na mojih kao sto sam i do sad napomenuo 60-tak kilograma, od nus pojava sada samo ekstremno susenje usana, blaaga retka glavobolja i uglavnom to je to....
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Ljubice, mene interesuje jesi li imala flekice na kraju terapije i ako jesi kada su onda u potpunosti izbledele?! I drugo, jel ti se crvenilo počelo povlačiti kako si terapiju prvodila kraju ili si sve do kraja bila crvena, pa je tek kasnije počelo da popušta? I koliko je trebalo vremena da crvenilo skroz nestane?

Hvala :wink:
jaca08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 11:44 am

Post od jaca08 »

Evo i mene,zavrsila sam terapiju od 6.meseci,i juce sam bil na kontrolu,nista posebno mi nije reko doktor osim da koristim seba med sapun za umivanje,a za fleke koje imam i previse da koristim skare zone,i to je to.rece mi da izbegavam sunce a ako sam izlozena suncu onda da imam zastitni faktor na lice preko 50.za 20dana kontrola i to je sve.u sustini nista mi nije receno kao vama.
Odgovori