Evo da se javim, danas mi je tačno 100. dan terapije. Rekao bih da sve ide u dobrom smeru, mada daleko od toga da sam zadovoljan kožom. Akne na licu i dalje veoma retko izlaze, a i kada izađe nešto veoma su male i uglavnom brzo prolaze. Na čelu imam na par mesta kao neko malo ispupčenje, koje se skoro pa i ne vidi, ali već dugo tako stoji, tako da sumnjam da su to akne..

Ono što me raduje jeste da se bukvalno ne sećam kad mi je zadnji put izašlo bilo šta na bradi, čak miruje i posle brijanja. A inače, pre terapije mi je brijanje bilo veliki problem. I leđa su se dosta smirila, mada ima još tu i tamo koja bubuljica, kao i mnogo fleka.
Nus pojave standardne, s tim da je crvenilo počelo jako da mi ide na živce, jedva čekam da završim s terapijom i da počne koža da dobija normalnu boju. Čak i flekice polako blede i ne bi me čudilo da nestanu same od sebe do kraja terapije i još jedno mesec-dva posle, ali crvenilo se ne smanjuje i ne verujem da će pre kraja terapije..
Za par dana imam kontrolu, trebalo bi i razultate krvi da odnesem, a to će mi biti tek drugi put da vadim u toku terapije, tako da me je malo strah kakvi će razultati biti, ozbirom da nisam vodio računa o isharani, a i pio sam. Inače do sada sam popio skoro 5500mg, mislim da ću do kraja još jedno 3-3500mg, tako da očekujem da i sledeći mesec ostanem na 60mg i da se posle toga krene sa laganim spuštanjem doze.
Zaboravih gore da napišem, ja sam ubedljivo najzavodoljniji kožom ujutru, tek kad ustanem, znači pre umivanja i nanoštenja kreme. Tada je crvenilo skoro pa i neprimetno, flekice isto ne dolaze do izražaja i sve to izleda baš ok. Međutim, čim se umijem i nanesem kremu, koža postaje potpuno drugačija, crvena i nekako neprirodna i masna. Razmišljao sam da zato uopšte ne stavljam kremu ujutru, ali koža je baš traži, jer je ipak dosta suva (mada se ne peruta). Koristim Exfoliac rekonstruktivnu kremu, mada to nije do nje, jer je isti slučaj bio i sa ostalim koje sam koristio tokom terapije (Avene AC, Pantenol i u početku Murad Hidrate), tako da je to ipak do kože, koja je valjda isuviše osetljiva...