@alexns
Draga moja, kao sto vidis crvenilo krece.. Nazalost znaj da tako mora. I cak da na dalje nemas pogorsanja u smislu novih akni, ono ce svakako biti tu i najvise te muciti kako ide lepo vreme.

Meni je ono bas smetalo, i dosta me plasilo. Ali evo, zato sam sada tu da vas uverim da to prolazi, naravno kao i ostale stvari tokom terapije. Ti koristi neku dobru sminku da to prikrijes i bice sve ok.
Inace sto se uzimanja samog lek tice, zao mi je sto imas problem sa bolovima. Ja sam se jako bojala da do toga ne dodje kad sam pila lek i onda sam kao manijak dobro jela svaki put pre uzimanje kapsule i hvala bogu nisam imala ama bas nikakvih problema sa zeludcem! Ali sam se zato malo i ubucila tokom terapije hehehe
Tacno znam da bukvalno sanjaaaaas dan kada ces se ujutru probuditi, pogledati se u ogledalo na dnevnom svetlu i ugledati cisto lice.. Ja sa zivela za taj trenutak bukvalno godinama. I sada apsolutno mogu da kazem da je taj osecaj NEPROCENJIV. Verujte mi da sam zahvalna svaki dan sto je tako. To ce se i tebi i drugima desiti, jedino sto treba je malo vremena i malo strpljenja. Inace i ja sam osecala suvocu u ocima, doduse ne toliko jaku tako da nisam koristila vestacke suze. Dobro je sto si ih kupila u svakom slucaju.
@Moschino
Mislim da ne treba odmah da se brines. Lek u organizmu ostaje 3 meseca posle terapije, i kada prodju ta 3 meseca organizam se privikava na stanje da lek vise nije u organizmu. I tada najcesce dolazi do izlazenja mitesera ili po koje bubuljice. Ja sam se za isto brinula, misleci da su to buduce akne koje ce se vratiti. Cak sam puno istrazivala po internetu i u 90% slucajeva se to dogodilo. Ljudi su masovno panicili, vracali se kod dermatologa, ali posle manje od mesec dana sve je bilo ok. Ameri to zovu post brakout i on je definitivno kratkorocan. I meni se to desavalo i pomisljala sam da nesto nije uredu, medjutim shvatila sam da je to tacno privikavanje organizma na to da lek vise nije u njemu. I sto je Somy rekao, sada posle godinu dana terapje, meni se javljaju poneke bubuljice, vise uzdignuti miteseri pred pms i od stresa. Ali oni vrlo brzo prolaze.
Tako da mislim da kod tebe to nije vracanje, ali ti si tu da pratis situaciju i da reagujes ako je potrbno, mada ja sam skoro sigurna da za to nece biti potrebe. Jedino ako se problem vrati u meri slicnoj kao pre, onda se ponavlja terapija. Nema to uzimanje malo par nedelja ili par dana i slicno. Tako je meni moj dr rekao. Dakle, ne brini, opusti se i videces da ce sve biti uredu.
@mia_81
Meni se kosa dosta bas osusila tokom terapije. Cak je i vise opadala nego pre. Ali sta ces, i to je sastavni deo svega.. Dobro je sto imas lepu i gustu kosu tako da sigurno neces osetiti posledice po zavrsetku terapije. Samo treba imati odgovarajucu negu i nece biti problema. Ali u principu do tog ostecenja mora doci.. E sad u kojoj meri zavisi, i to je individualno kao i sve drugo.