Bio sam na kontroli jutros, danas mi je tačno 2,5 meseca terapije. Popio sam ukupno 3900mg. Nastavljam i dalje sa 60mg dnevno.
Što se tiče stanja na izveštaju piše: stanje - ''dosta bolje''.

To je mišljenje lekara, što se mene tiče napredak u odnosu na početak je vidljiv, ali još nisam došao u fazu da sam zadovoljan kožom. U zadnjih 15-ak dana se dosta popravilo, i što se tiče akni i što se tiče flekica, koje su možda za nijansu bleđe. Trenutno imam samo jednu aknu na licu (aaaaa kako lepo zvuči

), a čak i vrat se dosta smirio, prisutne su tek 2-3 potkožne, što je veliki napredak u odnosu na pre jedno dve nedelje, kad je bilo desetak podkožnih. Naravno crvenilo, neravnoteža tena i fleke su i dalje prisutni, ali rekao bih da sve ide na bolje...

Rekla mi je doktorka da mogu, ako hoću, da korisitim neku matirajuću kremu (npr Exfoliac), razmišljam da kupim i vidim kako će sve to da izgleda, predpostvaljam da bi noću to bilo dobro, dok bi se preko dana ipak videlo... Ako neko zna neku dobru matirajuću kremu (po mogućstvu prilagođenu za beo ten) nek preporuči, možda dosta pomogne, obzirom da akni skoro više da nemam. Inače, leđa se još bore, ima još jakih upala, posebno na ramenima, ali svakako ide na bolje.
Od nus pojava prisutne su suve usne (na koje sad naizmenično mažem Pantenol kremu, Pantenol mast i Eucerin balzam), kao i crvenilo. Drugih nus pojava nemam, tako da sam zadovoljan, ipak je najvažnije izbeći teže probleme. Telo ne mažem ni sa čim, ni ne osećam da mi je nešto osetljivija koža, možda malo suvlja, al čini mi se da nije neophodna nikakva posebna nega. Česte promene raspoloženja su takođe prisutne, ali sumnjam da je to od leka, već zavisi isključivo od trenutnog stanja.
Takođe, rekla mi je doktorka da mogu da odlučim koju ću hidratantnu kremu da koristim (pošto sam joj predhodno rekao da sam probao i sa Avene AC preparatima), meni su Exfoliac i Avene slični, možda je za nijansu jači Exfoliac (posebno gel), tako da smo ipak odlučili da nastavim sa Exfoliac-om, jer kaže da ipak više dermatologa preporučuje tu negu. Pošto je i ovo sunce postalo opasno, moram nabaviti zaštitu, preporučena mi je Avene elmuzija sa zaštitnim faktorom 50, uzeću koliko danas, jer se bukvalno posle 5 minuta na suncu vidljivo zacrvenim. Hteo sam da pitam jel se krema sa zaštitnim faktorom stavlja posle hidratantne kreme, ili samo nju stavljam?
Srećno svima, izveštavajte kako ide terapija!

Ja sam u euforiji zadnjih dana, ako nastavi da ide u ovom smeru (da ne ureknem) za koji mesec će stvarno biti odlični rezultati. Inače jedan moj poznanik, koji je imao katastrofa lice, dosta gore i od mene (a isto je belog tena i plav) se skroz izlečio, bukvalno mu je neprepoznatljivo lice, ima samo par ožiljaka na obrazima, ali ten je savršen. Baš sam se pitao kako je doveo lice u takvo stanje, mislio sam da li je koristio Roacc., ali nisam bio siguran, sve dok mi doktorka nije rekla da je upravo ona njega izlečila.
Pozdrav