Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
pink floyd.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2011 12:56 pm

Re: Roaccutan!

Post od pink floyd. »

Pijem roaccutane 70mg skoro 4. meseca, koristim samo pantenol mast za usne i lice(povremeno). Lice mi se dosta ocistilo, izlaze po 1-2 nedeljno ali nista ozbiljno i za sada sam zadovoljan, radio sam nalaze i svaki put su bili ok.
Meni je dermatolog rekao da pivo nije problem i da smem da pijem, naravno umereno. Tako da 2-3 piva kada se izadje negde nece skoditi. Par puta sam pusio i travu, ali sve je bilo ok nisam imao nikakvih problema. Ne zelim da kazem da svi trebaju to da rade, ali ako neko uziva u tome ok je da se ponekad opusti, ne treba preterivati naravno :D
idealista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 25, 2010 6:43 pm

Post od idealista »

JA SAM PROPUSIO TRAVIHUANU I IMAO SAM SEKSIPILNIH PROBLEMA TAKO DA MI SLIM DA TO NE TREB1A RADITI DOK STE NA ROKAKOTAU
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Ja sve mislim da cu biti od onih sto im roacc.nije pomogao. :( Za 7 dana bice punih 5 meseci kako pijem lek i kad pogledam svoje lice dodje mi da placem,opet sam nekako sva u flekama,plus bubuljice neke sitnije,a imam i jednu veliku na obrazu ispod oka i jednu na slepoocnici.Mozda sam ja ocekivala previse,ali cisto sumnjam da bi neki bio zadovoljan ovakvim stanjem.Cak mi se cini da nije ni moj doktor...Ne znam vise ni sama,tesko mi je da prihvatim cinjenicu da sam mozda uzalud pila lek,isto tako ce mi tesko pasti ako bude morala sve ispocetka :( .Ako ima nekoga ko je poceo kada i ja,ili malo pre mene,neka opise malo svoje stanje.Ja jednostavno ne mogu da verujem da za mesec dana zavrsavam i da je to to.Prosto mi je neverovatno da za mesec dana moze sve ovo da se sredi kad nije za ovih 5 meseci. :(
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Ljudi evo sad sam dosla sa kontrole, ovo je druga kontola dakle posle dva meseca korisecenja ovog naseg lekica :-? Nije mi se poboljsalo lice, cak vec sam pisala onako se pojavilo crvenilo i bukne s vremena na vreme. Nisam bas problematican slucaj, da se tako izrazim, vec mi je taj desni obraz najveci problem i odjednom se sve to pojavilo. Elem doktorka na VMA, Dusica Matovic, kod nje idem, me je evo bas malopre poslala kod sestre da mi onom kao strujicom busi bubuljicice, a onda ih je cedila. Zaboravila sam tacno kako se zove, nesto na E cini mi se :roll: ali spominjali su i radio talase, sta god... Sad sam otekla kao bumbar :evil: Ali kazu da cu vec sutra biti kao nova, jer smo time pomogli da Reakutan deluje, jer on izbacuje sve to iz organizma, cisti, ali mora i ovo da se probusi i iscedi, i tako potpomogne. Sta mislite o tome!!? Da li je neko to radio!!? Boze cak me po malo jos uvek boli, kao lifting da sam radila :o Mia mozda i tebi to treba. Ne gubi nadu, pozitivne misli imaju veliki znacaj! I ja pomalo gucnem alkohol, bar vikendom... :wink:
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

mia_81 napisao:Ja sve mislim da cu biti od onih sto im roacc.nije pomogao. :( Za 7 dana bice punih 5 meseci kako pijem lek i kad pogledam svoje lice dodje mi da placem,opet sam nekako sva u flekama,plus bubuljice neke sitnije,a imam i jednu veliku na obrazu ispod oka i jednu na slepoocnici.Mozda sam ja ocekivala previse,ali cisto sumnjam da bi neki bio zadovoljan ovakvim stanjem.Cak mi se cini da nije ni moj doktor...Ne znam vise ni sama,tesko mi je da prihvatim cinjenicu da sam mozda uzalud pila lek,isto tako ce mi tesko pasti ako bude morala sve ispocetka :( .Ako ima nekoga ko je poceo kada i ja,ili malo pre mene,neka opise malo svoje stanje.Ja jednostavno ne mogu da verujem da za mesec dana zavrsavam i da je to to.Prosto mi je neverovatno da za mesec dana moze sve ovo da se sredi kad nije za ovih 5 meseci. :(
Ćao Mia_81!
I ja sam isti period i mislim isto stanje nažalost :( ...međutim ja neću završiti terapiju za mjesec dana (bar tako sam razumila doktoricu prošli put, jer sam konstantno na manjim dozama), pa me to još malo tješi...I kod mene su fleke izražene, drvenilo i baš,baš neujednačen ten... imam i dvije prave aknice, ali mislim da sada brže prolaze nego prije.
Sve u svemu, na kontrolu ću tek za mjesec ipo..a do tada, pa guram ovako na 20 mg!
I lice je nekako perutavo, ma sve mi nije baš ok :wink: !
Čujemo se i držimo se!!!

Pozdrav
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Bio sam na kontroli jutros, danas mi je tačno 2,5 meseca terapije. Popio sam ukupno 3900mg. Nastavljam i dalje sa 60mg dnevno.

Što se tiče stanja na izveštaju piše: stanje - ''dosta bolje''. :D To je mišljenje lekara, što se mene tiče napredak u odnosu na početak je vidljiv, ali još nisam došao u fazu da sam zadovoljan kožom. U zadnjih 15-ak dana se dosta popravilo, i što se tiče akni i što se tiče flekica, koje su možda za nijansu bleđe. Trenutno imam samo jednu aknu na licu (aaaaa kako lepo zvuči :D ), a čak i vrat se dosta smirio, prisutne su tek 2-3 potkožne, što je veliki napredak u odnosu na pre jedno dve nedelje, kad je bilo desetak podkožnih. Naravno crvenilo, neravnoteža tena i fleke su i dalje prisutni, ali rekao bih da sve ide na bolje... :D Rekla mi je doktorka da mogu, ako hoću, da korisitim neku matirajuću kremu (npr Exfoliac), razmišljam da kupim i vidim kako će sve to da izgleda, predpostvaljam da bi noću to bilo dobro, dok bi se preko dana ipak videlo... Ako neko zna neku dobru matirajuću kremu (po mogućstvu prilagođenu za beo ten) nek preporuči, možda dosta pomogne, obzirom da akni skoro više da nemam. Inače, leđa se još bore, ima još jakih upala, posebno na ramenima, ali svakako ide na bolje.

Od nus pojava prisutne su suve usne (na koje sad naizmenično mažem Pantenol kremu, Pantenol mast i Eucerin balzam), kao i crvenilo. Drugih nus pojava nemam, tako da sam zadovoljan, ipak je najvažnije izbeći teže probleme. Telo ne mažem ni sa čim, ni ne osećam da mi je nešto osetljivija koža, možda malo suvlja, al čini mi se da nije neophodna nikakva posebna nega. Česte promene raspoloženja su takođe prisutne, ali sumnjam da je to od leka, već zavisi isključivo od trenutnog stanja.

Takođe, rekla mi je doktorka da mogu da odlučim koju ću hidratantnu kremu da koristim (pošto sam joj predhodno rekao da sam probao i sa Avene AC preparatima), meni su Exfoliac i Avene slični, možda je za nijansu jači Exfoliac (posebno gel), tako da smo ipak odlučili da nastavim sa Exfoliac-om, jer kaže da ipak više dermatologa preporučuje tu negu. Pošto je i ovo sunce postalo opasno, moram nabaviti zaštitu, preporučena mi je Avene elmuzija sa zaštitnim faktorom 50, uzeću koliko danas, jer se bukvalno posle 5 minuta na suncu vidljivo zacrvenim. Hteo sam da pitam jel se krema sa zaštitnim faktorom stavlja posle hidratantne kreme, ili samo nju stavljam?

Srećno svima, izveštavajte kako ide terapija! :) Ja sam u euforiji zadnjih dana, ako nastavi da ide u ovom smeru (da ne ureknem) za koji mesec će stvarno biti odlični rezultati. Inače jedan moj poznanik, koji je imao katastrofa lice, dosta gore i od mene (a isto je belog tena i plav) se skroz izlečio, bukvalno mu je neprepoznatljivo lice, ima samo par ožiljaka na obrazima, ali ten je savršen. Baš sam se pitao kako je doveo lice u takvo stanje, mislio sam da li je koristio Roacc., ali nisam bio siguran, sve dok mi doktorka nije rekla da je upravo ona njega izlečila.

Pozdrav :wink:
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Evo danas mi je 3 mesec i nedelju dana terapije :) Pre nedelju dana sam bio kod doktorke na kontroli povodom 3 meseca terapije,i ona mi je prepisala 3x1 dnevno,tj smanjila dozu sa 4 na 3 kapsule Roakutana dnevno. Nakon nedelju dana koriscenja,primetio sam da mi se lice pogorsava pa sam danas otisao kod doktorke na kontrolu. Bio sam uplasen i mislio sam da mi lice nije bas najbolje prihvatilo manju dozu koju sam pio nedelju dana. To sam rekao i doktorki danas,sto je ona prihvatila. Gledajuci mi lice,i razmisljajuci vratila me je na dozu 2x2 tj 4 kapsule dnevno. Sigurno mi manja doza nije odgovarala,sto ona nije predvidjala,pa kad me je videla upitala me je :,,Pa sta si sada radio sa licem? Da li si probao neke preparate koji ti ne odgovaraju,ili se nisi drzao dogovora koji imamo? Nije valjda da nisi uzeo nesto na svoju ruku? " Ja sam odgovorio da sam sve radio po dogovoru,jedino da mi mozda nije prijala ta manja doza..posto se lice vec naviklo na 4 kapsule dnevno. Ona me je vratila na tu dozu,tako da sledecih mesec dana pijem 4 kapsule dnevno (2 uz dorucak i 2 uz rucak). Pitao sam je i za more,da li mogu da idem a ona mi je odgovorila da ce mi biti veliko mucenje ukoliko odem na more,da cu maksimalno morati da se stitim (da idem u hlad,da mazem kreme svaka 2 sata minimum),pa da bi bilo bolje da ovo leto ne idem na more,ni na planinu takodje.. Ja sam i to prihvatio,jer sta ces,moras uloziti veliku zrtvu kako bi dosao do cilja,tako je u zivotu !!!! ;) Tako da sledeci mesec nastavljam sa dosadasnjom terapijom(2x2 kapsule dnevno),Renergique proizvodi,i nista od mora ove godine.

I da,mislim da ovo sunce jos nije toliko opasno da bi morali da stavljamo zastitne faktore. Zar nije tako??? Mislim da je krema za sada dovoljna,ali svakako zelim da mi odgovorite na pitanje.
POZDRAV!!! :)
Nesha90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 2:41 pm

Post od Nesha90 »

Zavrsio sam terapiju. Doktorka je planirala da pijem jos par meseci, ali smo se dogovorili da prestanem, da bih normalno mogao da odradim pripreme. Popio sam ukupno 64 mg/kg.
U poslednja 2 meseca su izasle 3-4 bubuljice, tako da je to super. Fleke su naglo izbledele u 6. mesecu, vide se jos malo, ali mislim da ce za jedno mesec dana se ujednaciti boja koze.
Влада
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:29 am

Post od Влада »

Pozdrav svima pratim vas forum od samog pocetka moje terapije Roaccutanom, i odlucio sam da podelim sa vama i moja iskustva, usao sam u četvrti mesec terapije, tacnije 3meseca i nekih 13 dana, pijem 2 kapsule ujutru 2posle rucka,na mojih 60-tak kila. u pocetku nisu mi toliko buknule sasvim malo novih akni je bilo ali na primer evo prosle nedelje su mi izasle 4,5 nove i to skoncentrisane na desnoj strani lica, neke su izasle tj iscedio sam ih kad su sazrele,neke jos nisu sazrele.Ne znam da li je to normalno sto sad izlaze? Sve u svemu zadovoljan sam, sto se tice nus pojava: susenje usana, dosta kada izadjem na hladan vazduh ili svetlost dosta mi suze oci, pomalo bol u ledjima....
Jos jedna specificnost je ta da sam imao dva cvora ispod oka, naime pre tih cvorova bas ispod oka naime bilo je tako da je skoro celo lice bilo glatko sa 1,2 bubuljice a samo ispod oka taj cvor pre toga su bile dve potkozne tvrde bubuljice koje sam ja vrlo malo cackao i onda ekspresno se to nadulo ispunilo krvlju,i gnojem, doktorica koja me leci je rekla da zbog roaccutan nikakav antibiotik ne bi trebalo da mi uvodi vec da stavljam flogocid mast koja ce to da izvuce i tople obloge preko te masti da brze apsorbuje i to je posle sve iscurelo, posle toga mi je isto to izaslo ispod drugog oka i isti postupak toplo i flogocid, i iscurelo je za 5.6 dana (sta je sve izaslo)!!!!
Sada tu imam jos kao fleku kao boje modrice i malo glupo i upadljivo izgleda ne znam da li je neko imao iskustva sa tako necim, ako jeste ili znam sta bi mi jos pomoglo neka javi....
Isto tako voleo bih da mi neko odgovori na sve ovo jako bi mi koristilo a znate i sami kako je kad pocinjes terapiju pa kad prodje neki period a naidju neki problemcici tipa nove akne, ti cvorici...

P.S.IZVINITE NA MALO DUZEM POST-U PRVI PUT OSTAVLJAM PA....
ricba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 11:49 pm

Post od ricba »

pozdrav dobri ljudi, evo da se javim malo i ja , danas mi je 40 dan od kako sam na R navucen :)) Stanje je dobro, ne mogu da se zalim ten mi se polako vraca, bubuljice i kane izlaze ali slabije i brze prolaze, mitisere na nosu skoro da i nemam sto mi je neverovatno cudno posto od kako znam za sebe znam i za njih ... Imam osecaj da sve polako krece na bolje imao sam par pogorsanja ali nista strasno i neuobicajno sto nisam vidjao ... Pio sam 30 g sad sam na 40 g dnevno ... Nuspojave suva jako suve ispucale usne i suva koza po celom telu ( koristim mleko i obicne kreme za ostatak tela) a za lice eucerin ph5 kremu ...

Treniram normalno idem u teretanu 4-5 nedeljno bez problema, interesuje me da li smem da pijem kreatin kao suplement? Protein sam pio bilo je sve uredu, za kreatin sam cak pitao i doktoricu rekla mi je da mogu da ga pijem ako nema to izlucivanje, odstranjivanje preko jetre sad ko ce ga znati ... Ne znam kako da pogledam to ... Ako je neko imao iskustva pa da mi kaze? Hvala unapred, bice sve super nemate zasto da brinete :))
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Kreatin ne bi treblo da pijes,ne samo zato sto si na roakutanu,nego i zato sto kreatin "puni" misice vodom,te kako je i srce misic to nije pametno.Ja,licno sa rokatanom ne bih pio ni proteine.Ti vestacki proteni se moraju metabolisati preko jetre.Drugi problem je sto se ti suplemetni slabo kotrolisu i sto proizvodjaci radi boljeg efekta u proteine umeju da stave male doze hormona ili cak steroida kako bi efekat bio jaci te time navukli ljude da kupuju bas njihove proteine.(to je vise puta utvrdjeno)Kada vec pijes ove proizvode vodi racuna da se imaju sertifikat dobre proizvodjacke prakse i jos vaznije dobre laboratorijske prakse.

Vlado,
normalno je da ti jos izlaze akne.Nemoj ih nikako cackati i dirati(vidis sta se desi kada ti radis :) ).Mozda ti tako brze prodju,kazem mozda,ali ce fleka ili oziljak koji ostave za sobom biti veci i duze ce trebati da prodju.
Te fleke koje vec imas ce polako bledeti.Sve je to u redu,samo se ne cackaj :).
Влада
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:29 am

Post od Влада »

SHOMY
Ok.Razumeo sam te potpuno i ja sam se vodio time da ne treba da diram, medjutim u toku terapije tacnije na pocetku kada su mi izlazile neke gnojanice i doktorica mi je rekla da kad sazre mogu da istiskam i stavim klindamicin gel, e sad i posle toga sam cuo neke komentare a i ovde na forumu da ako istiskamo time pomazemo roaccutanu jer on prakticno sve to izbacuje na povrsinu i onda mi nastavljamo taj proces otprilike tako...Da li je to u redu, kada neka bubuljica sazri pojavi se gnoj na vrhu da li treba da se istiska, ili na primer kada ima akna crvena onako znaci samo crvenilo ja ponekad stavim flogocid odozgo jer on izvlaci sve i vec ujutru vise nije crvena vec belicasta sa gnojem i onda posle to istiskam????
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Vlado,
ja sam imala neku aknu na obrazu koja je vise od 2 meseca tako oooogromna stajala, nije mrdala. Tek skoro je sazrela i sama pukla i ja sam "dovrsila" posao istisnuvsi je. To su zapravo bile 3 spojene, pa mozes da zamislis kako je bilo. I tek sada je pocelo da porpuno prolazi, tako da na mom primeru... Ako je nesto skroz belo i vidno nece nestati samo, mozda i nije lose istisnuti. S druge strane, ako nije dovoljno zrela, samo ces napraiti ranu koja ce da stoji jer je koza sada jako osteljiva i sklona ljustenju i kidanju mnogo vise nego ranije. Tako da pazi s cim rukujes i trudi se da se postedis stiskanja :) Kad ti pukne akna ili je stisnes, na krastu stavi cinkovu pastu (100inak din u apoteci) ili Avene Cicalfate ako ces da se otrosis malo :)
ristoo7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 29, 2011 8:04 pm

Post od ristoo7 »

E ljudi sta mislite o fizickoj aktivnosti tokom terapije?
Meni je doktorka rekla da ne bi trebao vise od sat dnevno.
Koristim R sad vec 4. mesec i jako sam zadovoljan.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Vlado,
vecina dermatologa se slaze da jedino ima smisla raditi "ciscenje" kod acne comedonica,gde ustvari dominiraju mitiseri,a ne bubuljice.Ja prosto ne mogu da verujem da je tebi doktorka preporucila da to radis sam.Gnojanice i treba mazati klindamicinom,to je u redu,ali ako ih cedis postoji verovatnoca da nastane tkzv "icepick" oziljak koji slabo reaguje cak i na hemijski piling.Ako,ne daj Boze cedis velike cvorove sam verovatno ce zaostati poveci ovalni oziljak.Drugo ti kada kod kuce cedis covirc,vrlo lako mozes samo da pogorsas upalu ili da je rasiris po celom licu.Ako ti flogocit prija za cvorice ti ga koristi.Lek ce sve to odraditi,i bez tih cedjenja,jedino sto ce malo duze trajati.Ako lekar poceni da bi bilo dobro to izdrenirati,onda se one prvo probuse sa tankom iglom,kako sam kanal ne bi pukao i ne bi doslo do gubitka tkiva.Ja sada ne bih dao ni to da mi rade,ali opet i to je mnogo bolja varijanta.Ipak je bolje da upale stoji mozda mesec dana duze,ali da sve prodje sto povoljnije u smislu oziljaka,jer je terapija oziljaka uvek duga,skupa i nikada se ne moze postici potpuno izlecenje istih.
Ince i doza ti je sasvim adekvatna,tako da bi sve to trebalo da bude dobro.

Risto,
sto se fizicke aktivnosti tice,sve dok ti to prija nema potrebe za ogranicavanjem.Ako primetis da ti smeta,da imas bolove u misicima ti ces onda i sam smanjiti.
Odgovori