Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Moschino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 18, 2011 9:15 pm

Re: Roaccutan!

Post od Moschino »

Shomy,

sve je to za lokalne retinoide jasno i ti si u pravu, kako kapiram oni deluju tako da nedozvoljavaju porama da se zacepe, kao i da se koza regenerise jer se i peruta, ali upravo je to problem. Koza mi je bila osetljiva i pre roakutana, mislim da bih je sad Differin-om spalila, ne znam. Mada, sad ce i sunce, sad bi ih svakako trebalo izbegavati. Mada sa druge strane, stvarno treba razmisljati o odrzavanju postignutog... Reci mi, kad koristis da li stavljas na celo lice, da li imas negativne reakcije u smislu crvenila, perutanja, bilo kakve iritacije? Koliko dana nedeljno stavljas tu lokalnu terapiju, da li svako vece? Kada pocinjes da pauziras, tj. da li krajem proleca ili vec sad negde u martu? Ne znam, cak sam razmisljala i o odlasku par puta u solarijum, sad pred leto, naravno u slucaju da ne pocnem da se mackam diferinom, da li neko ima iskusva sa lampicama posle roakutana, da li je bilo problema?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ja stavljam na celo lice svako ili svako drugo vece.Meni je doktorka rekla da ga koristim i leti osim kada sam na moru,medjutim ja nisam i kada sam ponovo posle leta poceo da ga koristim koza mi je u pocetku bila malo iritirana,nije bila ni suva ni crvena,ali nekako malo cudnija,ne znam kako to da opisem.Inace mi je koza lica osetljiva.A sta je tebi preporuceno kao nega posle roakutana?Najbolje da odes kod dermatologa pa da vidis,nemoj nista sama.Mozda da koristis neki drugi preparat do jeseni npr efaklar duo je bas blag,pa ako ne budes zadovoljna od jeseni retinoid.
Nemoj solarijum,on ti mozda kratkorocno pomogne,ali na duze staze nije dobar.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Pozdrav..bio sam na kontroli u petak i doktorka je utvrdila da je stanje vidno bolje. Uzeo sam tester od Avene Ac kolekcije i probao kremu ali mi nekako ne odgovara,ne prija :P Nastavljam sa REnergique proizvodima posto su se oni dobro pokazali na mojoj kozi.
Prva tri meseca sam pio 40 mg na dan,tj 2 kapsule uz dorucak i 2 kapsule uz veceru,pa sam za 3 meseca popio oko 3000 mg Kulminativnu dozu ili kako se vec kaze,uglavnom razumecete me na sta sam mislio :P Doktorka planira da popijem sve ukupno 9000 mg,sto znaci da cu i kada mi se skroz iscisti lice piti Roaccutan kako bi ,,OCVRSNUO" lice,i da vise nebih imao problema sto se bubuljica tice.. Razumem ja tu logiku,ali ako bi racunali moracu da pijem roakutan jos 6 meseci sto znaci sve ukupno skoro godinu dana.. Nije meni problem da pijem te kapsule,vec sto nisam izasao nigde 3 meseca,nisam nikakav alkoholicar ni zavisnik,ali opet volim kad izadjem sa drustvom i popijem pivo ili nesto sasvim drugo.. Sto se Koka kole tice,ista prica :P Zadovoljna stanjem,doktorka mi je smanjila dozu na 30 mg na dan,sto znaci 1 kapsula uz dorucak,1 uz rucak i 1 uz veceru. Sve je to super,i vidim i ja boljitak velikiiii, ALI dok sam sestri objasnjavao kako da se umiva losionom prisetio sam se kakva mi je nekad koza bila i prosto neverujem da ce mi opet tako biti.. Kazem opet,ide sve bolje i bolje,ali mislim da mi je koza toliko unistena da mi nikad vise nece biti lepa kao kada sam imao 10 godina npr.. Ne znam sta da kazem vise...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Je 'l ti doktorka rekla 3 po jednu tabletu ili si to sam predpostavio?Secam se da je Vojislava pisala da se pije u 2 doze,a i cini mi se da smo svi ovde pili u dve doze..Ne verujem da je to mnogo bitno,ali prodje mi kroz glavu:).
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Meni je doktorka takodje rekla da (dok sam pila 30mg) pijem 3 puta po 1 tabletu. J a sam se napravila pametna pa sam pila ujutru 2 i uvece jednu i tad je negde doslo do pogorsanja. Onda sam okrenula da pijem 3 puta po 1 i tad je stanje pocelo da se popravlja. Pogorsanje se verovatno desilo nevezano za nacin doziranja, ali eto... Ako ti je nesto pomoglo.

Inace, akne mi se povlace is miruje se stanje ali vidim da su mi se pojvaili beli mitiseri, koje nikad nisam imala. Odvratni su ali ih ne diram, moraju ispasti valjda. Ponekad se zapitam sta sma ja to sve imala duboko u svojoj kozi te je ovoliko trebalo da sve izadje na povrsinu. Bljak.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Pa lepo sam napisao: Zadovoljna stanjem,doktorka mi je smanjila dozu na 30 mg na dan,sto znaci 1 kapsula uz dorucak,1 uz rucak i 1 uz veceru. Nista do sada nisam radio na svoju ruku,niti cu. Sve kako doktorka kaze ili uz konsultacije naravno. Rekla mi je da pijem kao sto sam naveo,3 puta po jednu (dorucak,rucak,vecera). Zadnja dva,tri dana mi je doslo do pogorsanja,mislim da je to zato sto sam presao na manju dozu pa mozda dok se koza privikne... Shomy sta ti znaci to pili ste svi u dve doze? :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Re:

Post od Shomy »

vojislava napisao:Lek se pije podeljen u dve doze, i to uz obrok. Retko kada je potrebno dati dozu vecu od 1 mg/kg.
Drugi nacini uzimanja su moguci, ali su nepravilni.
Pa dve doze(znaci dva puta).Setio sam se da je bila neka rasprava u koliko doza i da je Vojislava vise puta rekla u dve doze.Kako,zasto?Nemam pojma.A to sam rekao zato sto mi je palo na pamet da si ti sam to skotnao,a ne da ti je doktorka rekla.

spotaknuta,nema sanse da ti je pogorsanje bilo izazvano time sto si pila u dve doze umesto u tri :D
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Shomy, naravno da je nemoguce nego to psiha radi svoje :) znas vec i sam kako je kad samo trazos opravdanje za pogorsanja, nadam se da necu jos dugo tako ha!
Kako tebi lice reaguje na jemijske pilinge, ne pitah?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Hm,pa ove sa glikolnom sto sa radio(murad 40%) je bilo smucni pa prospi :D.Prvi put su mi se pojavile sitne bubuljice,posle drugog i treceg je bilo sve ok.Neki napredak sto se oziljaka tice je zaista minimalni.Jedno lice pose njih stvarno lepo izgleda,cvrsce je,zategnuto,glatko,bistro(ali opet meni to nije potrebno,mozda starijim damama :D )Pre 7 dana sam radio prvi TCA 25% kod Dr Slavice Djurisic(Dermatim),tako da sam se tek isperutao i rano je da pricam o nekim efektima.Rekla mi je da ce sledeci put da kombinuje mezoterapiju i valjak za iglicama(hehe moram da napisem valjak sa iglicama jer kada napisem D-E-R-M-A-R-O-L-E-R stave mi reklama :) ) .Sto se tice Slavice,mogu da je pohvalim.Koliko sam citao svi su se zalili da boli,a meni je doktorka nanosila kisleinu na male povrsine,pa hladi lepezom,pa sve tako i stvarno nisma nista osetio.E kada sam se pogledao posle tretmana uplasio sam se :D.Elem,ja nemam duboke oziljke,niti ih je puno,ali ovo sto imam je prilicno staro,sad videcemo.
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Slazemo se oko hemijskog pilinga-kao da je radjeno za one sa savrsenom kozom da bi im bila jos savrsenija :)
Citala sam za taj roler da je super (a i Bred Pit ga koristi hahaha) ocito doktorka zna sta radi, na tebi je da uzivas :)
Drzim ti palceve da sve bude fino sa tretmanima ;)
Jednu moju drugaricu su poslali nakon terapije Roac. na mikrodermoabraziju. Nema duboke oziljke, samo neke fleke od akni, nista strasno. Ja sam protivnik tog tretmana, cula sam svasta lose o njemu, pa cu ti javljati kako je ona prosla.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ni ja nisam sa mikrodermoabraziju to mi je vise kozmeticka procedura,kao i ova glikolna od 40 %,ali nece joj naskoditi,a mozda joj pomogne oko fleka.Svako hvali svog konja :D tj procedure koje radi,a na nama je da uzivamo i spremimo novcanike,hehehe.
Nisam ja imao problem ni sa bubuljicama,sto ti kazes bile su mi dobre drugarice :),pa nemam ni problem ni sa oziljcima,ali ono resio sam da uradim sve sto treba,pa ako pomogne super,ako ne nikom nista,cisto da se nekad ne bih kajao.
alexns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2011 1:36 pm

Post od alexns »

Pozdrav svima,

danas sam bila na svojoj prvoj kontroli i krvna slika mi je skroz ok. Pila sam 30mg na dan, sada mi je doza povecana i picu 50mg na dan. Ono sto zelim da spomenem je da ja sve tabletice pijem od jednom, uz rucak tj. na pola rucka. Tako mi je doktorka rekla, tako sam pila tri tako cu sada da pijem i pet... Zasto neki piju uz rucak, dorucak i veceru a drugi opet ovako, ne znam, ali moguce da ima i veze sa zeludcem - da se ne optereti odjednom.

Sto se tice mezoterapije, slazem se sa spotaknutom. I ja sam misljenja da kod nekih moze fantasticno da odreaguje a kod nekih da izazove katastrofu. Mojoj veoma bliskoj prijateljici nazalost desilo se ovo drugo. Po mom misljenju to je slicna stvar i sa enzimima i hemiskim pilinzima. Kao da rade na istom principu, posto su jaki pitanje je kako ce Vasa koza da odreaguje. Setite se samo sta su meni enzimi doneli!!! To isto je mojoj prijateljici napravila mezoterapija a mnogima hemijski piling (setite se samo Samante iz sex&the city kada je prvi put to radila:))

Nakon katastrofe koja se meni desila sa enzimima, pretrazila sam ceo internet.
Poenta kod ovih metoda je da se pre upotrebe obavi TEST, da li i kako Vasa koza reaguje na ove metode, a ako malo bolje pogledate u profi ustanovama i kod PRAVIH lekara, dermatologa pa i kozmeticara, upravo tako i jeste.
I naravno, STRUCNO LICE mora da obavlja ove procedure!

Kada se ispostuje sve gore napisano, onda ove metode stvarno mogu da budu sprovedene kako treba i da nam donesu mnogo toga dobrog!!!

Pozdrav svima:))
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Mogu li se i jel preporučljivo piti i neke vitamine u toku terapije Roaccutanom? Nešto razmišljam da ovaj moj neuravnotežen ten ima veze sa nedostatkom vitamina... posebno jer sam kao mali bio malokrvan i dugo, dugo sam pio gvožđe. Sad, ne mogu tačno da se setim kada sam prestao sa tim, al znam da je to bilo pre nego što se javio problem sa aknama. Sad sve nešto razmišljam da li to može biti povezano jedno sa drugim?! Možda ne bi bilo loše da počnem da pijem neki kompleks vitamina (ili možda samo neke koji imaju uticaj na kožu), međutim ne znam da li smem sad kad sam na Roacc-u.. Ne znam ni koliki je značaj tih sintetičkih vitamina, al valjda ne mogu odmoći, tako da možda treba pokušati...
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

A vitamin ne bi smeo,izbegavaj bilo kakve suplemente koji sadrze vitamin A.
alexns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2011 1:36 pm

Post od alexns »

A vitamin ni u kakvom slucaju, a za ostalo - najbolje da se konsultujes sa svojim doktorom...mozda neki kompleks koji ne sadrazi A vitamin, ali svakako pitaj doktora!!!
Odgovori