Dragi moji roakutanci,

citam vase postove i u svima vidim sebe pre malo vise od godinu dana..
Urekee, najvise slicnosti vidim u tvojim postovima. Delom zato sto pises i o fizickom, a i o psihickom stanju. Ja sam se identicno tako osecala. Sada kada bi se vratili na moje postove to biste i videli. Veruj mi Urkee da je meni cak nekako bilo podjednako tesko u drugoj polovini terapije koliko u prvoj. U prvoj se lice cistilo, ostajale su jake fleke i to, a u drugom je vladalo crvenilo. I naravno sto je dolazilo lepse vreme to je ono bilo gore. Ja sam naravno tada koristila sminku i sve, ali ni ona crvenilo nije mogla da zaustavi. Bila sam ocajna tada i bojala se da nikada nece proci. Kao manijak sam svuda sa sobom nosila lepezu, sedela pored prozora i ostalo. I verujte mi, sada znam da je jednostavno to sastavni deo terapije, tako mora. Znam da deluje grozno i sve. Sta da vam pricam kada je meni lice u toj drugoj polovini terapije bilo ok, sve bolje i bolje pred kraj, a crvenilo nikad gore. Ljudi su to konstatovali, cak se i salili na moj racun evo je pocrvenela je ili kao jao tebi je uvek vruce.. Sredice se ono vremenom,nista ne brini. Samo hidriraj redovno. Ti ne koristis sminku, tako da kada god osecas toplotu u licu, suvocu ili zatezanje, slobono stavi avene. Ako treba nosi je sa sobom i dodatno nanosi kada odes do wc-a i slicno. Ona ce mnogo pomoci. Znam da mislite kako je to krema kao i ostale, ali verujte da nije. Ona je od velike pomoci, nanosite je redovno, vise puta, nemojte je stedeti.
Sto se psihickog stanja tice, veruj mi, znam kako ti je. Ali ako po tome sudimo, onda ce i tebi biti dobro na kraju kao i meni. Ja sam kao i ti, socijalna, drustvena, vedra osoba kojoj je ovaj problem bukvalno sta na put i sprecio mnoge stvari.
Ti si sada pod pritiskom, da li ce sve uspeti, kako ce uspeti, to se nikad nije desilo, sta ako.. To su sve misli koje ti se mesaju plus obaveze, zivot i ostalo. Veruj mi da se crvenjenje u toku dana bukvalno u ovoj terapiji javlja kao flushing, tj onda kada se uznemiris ili radujes, vezbas.. Moras samo biti maximalno opusten i truditi se da mislis pozitivno, pogotovu kada znas ima drugih koji su prosli kroz isto to sto i ti. Dakle, samo polako. Sve ce doci na svoje. Ne slusaj idiote oko sebe koji nemaju veze s mozgom. I mene su tako boleli razni komentari, deljenje saveta, pametovanja i ostalo.. Sve ce to nestati i svi ce oni povuci ono sto su rekli, da se lepo izrazim.
Tako da molim te, skupi sada svu energiju koju imas, jer sve ce se isplatiti i uskoro ces sve te momente propustene nadoknaditi veruj mi. Kad ti ja kazem!

Na leto ces docekati da ti se zivot promeni i da ti se desi ono sto si toliko prizeljkivao!
Devojke,
Sto ste m ipale u depru?

Nemate razloga.. Znam, sada je taj mozda najgori period, ali procice. Verujte mi. Sve ce vam to biti nista, smesno.. posle svih godina muka i bezuspesnih terapija, nesigurnosti i povlacenja u sebe, ovo ce vam biti nesto svetlo! Samo optimisticno. Shomy i ja samo tu za vas. Jer zelim da napravim neku razliku, zelim da vam budem sve ono za cim sam imala potrebu ovde dok sam prolazila kroz terapiju. A to je da morate da znate da nista nije uzalud, sve ce se islatiti, i docekacete ono za sta bukvalno zivite..
@mia_81
Kumulativna doza je ona koju dr odredi. Kada nju zavrsis to je to u principu. Naravno, ne zaboravite svi da naredna 3 meseca posle zavrsetka terapije dolazi do kljucnog poboljsanja, u smislu povlacenja fleka, ujednacenja tena i naravno, naravno nestajanja prokletog crvenila..

A kad njega nema, verujte sve dobija jednu novu dimenziju od ovoga

do ovoga