E ovako da krenemo redom.
Prva tema- Puderi.
Verujte mi devojke meni je ovo nekada bila jako bolna tema, muka mi je bilo od same pomisli, jer nisam o njima puno znala, mnogi su mi upropastili kozu (najvise vichy) sto zbog cestog ili pre precestog koriscenja sto zbog loseg kvaliteta. Ali na srecu, sto bi spotaknuta rekla sada sam ih apsolutno apsolvirala.

I verujte devojke svim onim puderima iz lilija i to nemojte ni da se priblizevate. Moj savet vam je da za kozu lica kupujte samo provereno i najbolje.
Inace znam da sada ne mozete da zamislite sebe bez sminke kako idete opusteno i da se u bilo kom momentu pogledate u ogledalo nasmejane i da shvatite da ste se izlecile. Ja sam godinama sanjala o tome, verujem i vi. Ali ja sam ovde da vam kazem da cete uspeti! Verujte mi ja sam isla godinama, ali bukvalno godinama sa sminkom stalno i svuda. Mrzela sam je, nisam zelela da je koristim ali sam znala da moram jer imam problem i da drugacije necu moci da izadjem iz kuce jer mi je ten bio jako jako neujednacen, crvenkast i u flekama. Sta da vam kazem kad i sada posle godinu dana od terapije ja ne verujem, kao da sanjam i da cekam da me neko ustine. Idem po ovom suncu i hladnoci bez ikakve sminke, pod neonska svetla ma svuda! I toliko sam zadovoljna, kao nikada do sad. Koristim samo maskaru i povremeno puder u prahu.
Secam se kada sam isla na kontrolu kod dr-a kad mi je bilo negde 4,5 meseci terapije i jos to nije bio to. Ali secam se da je bila zima, i sunce kao sad recimo, secam se da sam ponela naocare i ogledalce i da sam se na sred onog jakog suca pogledala i pomislila kako ok izgledam s'obzirom da nemam ni grama sminke. Tad sam shvatila sta se desilo, da sam uspela i taj osecaj je bio neopisiv i neprocenjiv (iako mi je kasnije bilo jos bolje). Za njega sam zivela bukvalno zadnje 3,4 godine. I tad me je dr pogledao i rekao, ljubice znam da vas i dalje pomalo brinu fleke, ali znajte da je ovo odlicno, da fantasticno napredujete i da ja znam da ce ovo 100% uspeti. Tako ce i svima vama biti ljudi videcete. Samo sada ne mozete to da zamislite, znam, bila sam na vasem mestu zato vam ovo i pisem..
E, sada malo da se vratim puderima.

Samo da pomenem kako se u svemu 100% slazem sa spotaknutom, i vidim da ona razume o cemu pricam.
Recimo ja nekako nikada nisam koristila tonirane kreme jer su mi ovek delovale premasno, a moja koza je pre bila uvek masnija i pogotovo kada koristim sminku bude jos gore.
Sto se Cliniquea tice, mogu reci sve najbolje, koristim ga vec par godina, a znam ljude koji ga koriste i po 20 godina, u Americi cak i vise skoro citav zivot. Tamo sam gledala po njihovim forumima sto je najbolji parametar po meni. Jedina mana ovde kod nas je cena, koja je prevelika sto je nazalost slucaj u svim evropskim zemljama..

Jedino u Americi je slucaj drugaciji.
Tako da cu vam konkretno napisati sta ja koristim, i sta smatram da je dobro cak i dok je terapija u toku.
Ovako, znam da vecina vas misli da puderi u prahu nista ne prekrivaju. E, sa ovim puderom to nije slucaj. Zaista lepo prekriva, i pritom je skroz prirodan, dakle ne vidi se da bilo sta imate a koza izgleda divno i na dodir je svilenkasta. I stvarno je nestetljiv kao sto sam vam pre pisala, i pre se smatra zastitom nego sminkom. Meni je bas vecina dr-a preporucila da ga koristim i od tada tecni vise nisam ni stavila a ni kupila.
Puder se zove - Blended Face Powder and Brush (dobija se i mala cetka uz njega)
Moj favorit

Super je, najprirodniji od svih i ne menja boju npr u narandzasto kao neki puderi u prahu, verujte mi savrsen je, lagan kao da nemate nista. Cena jeste jaka sad je skoro 4000 din, a do pre god dana je bio 2700 da bi za toliko kratko vreme cena ovako skocila. Jedino je ok to sto pakovanje ima 35gr i dugo traje.
http://www.skinstep.com/product_images/ ... 280402.jpg
Skin Types: All
Formula: Loose powder
Coverage: Sheer
Benefits: Oil control, Natural skin-perfecting look, Mineral enriched
Ali ako vam ovo prosto ipak ne odgovara ja bih pre kupila nesto laganije od tecnog. To je ili puder u kamenu ili kompaktni.
Tu preporucujem tri pudera koji su bukvalno kao svila:
Clinique- Superbalanced Powder Makeup SPF 15 ako nekima treba
Noviji proizvod od cliniquea ali zaista odlican! Ima taj krug koji kad pomerite on izbaci onoliko pudera koliko zelite i nanosi se cetkom. On je zapravo compaktni koji postaje puder u prahu. Genijalno. NJega bih uzela prvog posle ovog malopre pomenutog.
http://gaynoralder.com/wp-content/uploa ... -today.jpg
Shiseido- Matifying Compact oil free ima 11gr
Nadjacava masnocu, nedostatke i suvocu. Prirodno pokriva, umanjuje vidljivost pora, oil free, upija masnocu i daje mat efekat. Non comedonic i dermatologist tested. Sjajan proizvod obavezno prbajte u parfimeriji. Ja sam bila odusevljena. Kao svila je. Ovo je verovatno jedini koji bih mozda i koristila a da je kompaktni.
http://www.heinemann-dutyfree.com/media ... 667515.jpg
I Sensai Kanebo- Pressed powder obavezno pogledajte u parfimeriji, to je cista svila bukvalno..
Ako ipak zelite tecni tu imam vise preporuka.. ali nista mimo ovoga ne bih koristila. Znajte da jedino u ovo imam poverenja.
Od Cliniquea- ima zapravo vise. Ima onih koji su laganiji ili za kozu sklonu aknama, sa spf zastitom ili bez. Ima svega. Ovo je sajt, obavezno pogledajte sve..
http://www.clinique.com/products/CATEGO ... index.tmpl
Od Diora- DiorSkin Nude
Ja koristim bas dosta njihovih proizvoda i mogu da kazem da mi odgovaraju. Ovaj puder je odlican, preporuku sam dobila od devojke koja je iz amerike i koja ga je koristila bas tokom teraije roaca. A i posle. Mislim da je on mozda i najbolji od pudera jer sadrzi 40% vode. Cini kozu svilenkastom, laganiji je od klasicnih tecnih pudera. Boje su fantasticne.
http://www.neimanmarcus.com/products/mx/NMC0JKP_mx.jpg
Sensai Kanebo- Fluid Finis
55% vode u sebi, hidrira i cini kozu svilenkastom. Sjajan puder, ja ih ne volim al ovo je nesto posebno. Izbor boja isto dobar.
http://lisafallstrom.blogg.se/images/20 ... 358640.jpg
I na kraju korektor, samo jedan jedini kome sam verna.

To je Clinique Acne Solutions Clearing Concealer najbolju proizvod ikada za bubuljice, znaci i za prekrivanje i za lecenje.
http://img3.prosperent.com/images/250x2 ... 2large.jpg
Kad udjete u radnju stoji vam u kozmetici, ne gde je sva ostala sminka. Bas bas dugo traje iako ima 10 ml. Verujte mi ovo je a must have.
*Sve ove poizvode mozete naci u Sephorama u Delti, Uscu, velikoj perfimeriji u Knez Mihajlovoj i u Coin parfimeriji- koja mi je omiljena, tamo sve uzimam jer su jako svi ljubazni.
Za depiliranje, nisam ni ja tokom terapije. Za svaki slucaj. Kosa je posebna prica, imala sam problema u smislu da mi je opadala i da je postala jako suva sto me je uplasilo. Ali sam shvatila da je prosto to sastavni deo terapije i da tako mora. Nravno ne reagujemo svi isto. Cini mi se da je kod onih sa masnijom kozom, a kod kojih je kosa bila ok dosto do jaceg susenja a samim tim i do opadanja. Iskreno, meni kosa sada jeste malo tanja, ali mi to ne smeta jer mi je pre bila dosta gusta pa nije toliko strasno. Ali verujte da mislim da je za ovo vredelo.