Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

mia_81 napisao:Ljubice,predivna si zaista.Ovako iscrpan i detaljan odgovor je zaista prava pomoc za nas koji smo na terapiji,a i najbolji savet upravo i dolazi od onoga ko je prosao vec sve nase muke.Ja bih samo dodala jedno moje zapazanje.Naime,kako dugo godina muku mucim sa ovim problemom bilo je zaista duzih perioda kada sma bila slobodna i bez obaveza i samim tim danima bila bez ikakve sminke.I moram priznati da mi koza tada nije bila nista bolja nego u periodu kada sam morala da se sminkam.
A za kosu ne znam sta cu,tako mi nedostaju moji plavi pramenovi,verovatno cu ih uraditi uskoro pa sta bude,ionako imam kose za izvoz :)
Sta god da vas zanima samo pitajte. :D Inace ja sam se ofarbala par puta tokom terapije, samo izrastke doduse. I tad je sve bilo ok, tek kasnije je kosa bas bas krenula da se susi i malo vise da opada nego to bi uobicajeno tokom pranja i feniranja. E, sad ne znam koliko je dobro bas farbati kosu u celosti tokom terapije.. :-? Ali ako ti je sad sve ok, nemas razloga za brigu. Verovatno ti kosa bolje podnosi od moje. :)
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

Ljubice hvala puno...još jednom da kažem da si divna :wink: !
Lijepo si nam svašta nasavjetovala...ali naravno ja zadržavam pravo da još nešto priupitam, ako mi bude bilo potrebno :wink: ...
Iz svega ovoga sam na stanovišta da ovu Avene toniranu kremu pod hitno moram zamjeniti,nije mi nešto uopše i kontam pronaći ovaj tečni puder od Dior-a, kao i ovaj u prahu od Clinique, a korektor će malo pričekati kada se skupi lova :wink: ...Kada sam kod korektora, njega samo stavljaš na pojedina mjesta a ne na veći dio lica?
Što se kose tiče, ja se nikada nisam farbala pa mi to problem,ali sam primjetila da mi je takođe dosta suvlja...ali kao što neko reče, ma na to i ne obraćam pažnju, glavno je glavno :wink: ...
Još jednom da kažem hvala svima koji aktivno učestvuju na "našem" forumu i zajedno je lakše :wink: ...
Pozdrav,čujemo se...
vivax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 10, 2011 11:23 pm

Post od vivax »

Posto sam nov ovde a citao sam vase postove hteo bi da vas pitam nesto u vezi ovog leka i njegovih nezeljenih dejtva....ako moze neko da odgovori ko je zavrsio terapiju ili je blizu zavrsetka terapije da li mu je tokom terapije opadala kosa...i da li se povratila nakon zavrsetka..odnosno da li mu se kosa u toku terapije istanjila i opadala....a nakon zavrsetka povratila u predjasnje stanje....zamolio bi vas da odgovorite ako nije problem...ja sam na ovom leku od 1 februara pa zato pitam...a kosa mi se proredila i istanjila ...
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

NA Ljubicin post ne bih vise nista dodala, to je pravi poznavalac!
Hvala, Ljubice, sto sa nama sve ovo delis! Verujte mi da ja sanjam o tome da izadjem iz kuce bez pudera. Ja sam taman pocela raditi u jednoj dobroj sminkernici (koja ironija) kada se lice toliko razbuktalo i prekinula sam jer ti svi gledaju u lice i pitaju e sta radis sa njim... Tuga. Korektor sam nabavila, po Ljubicinom savetu, ja sam jaaako zadovoljna, osim sto odlicno prekriva i jaako je efikasan u isusivanju akni. Ja npr. imam nordijski beo ten a akne su mi intenzivne tako da se jako tesko prekrivaju, plus mi boja svakog pudera deluje neprirodno, kao indijanka dodjem :) Sa Clinique imam najbolje iskustvo do sada. E sad, imala sam puder Sothys koji mi je proidavala kozmeticarka i koji je bio ODLICAN! Pretvarao se u prah nakon nanosenja, nije zacepljivao pore, imao je neku svilenu teksturu, spf, nekomedogen, boje su prirodne i neprimetne a prikrivao je sjajno. Kostao je oko 20 evra. Ja ga ne koristim vise jer ne idem u taj salon pa mi bedak da odem samo da bih kupila puder ali ako imate prilike, mozete probati. Ja inace ne verujem u Matis, Sothys itd. skupe proizvode ali za taj puder mogu da vampreporucim be zgrize savesti. Od te firme sam imala i neku kremu Reparatrice koja jeza obnavljanje koze sklone aknama, isto je bila fenomenalna, stim sto nama u ovom periodu treba nesto drugo. Kreme su bile i do 40 evra, sto je malo preterano. Ja licno sam navukla toliku averziju od kozmetickih salona da mislim da necu vise tamo ni obrve iscupati. Nikad necu zaboraviti torture stiskanja i rana posle toga. Da ne pisem o ruznim stvarima. Ja sada zavrsavam 2. mesec i vise manje sam zadovoljna. Imam oscilacija na jednom obrazu koji je uvek bio kritican gde mi i zlaze potkozne ali kao da se celo lice ravna jer ja sam izgleda imala neke dubinske upale. Pijem 30 mg po danu, mada ako mi analize budu dobre, mislim da ce mi doktorka povecati da bih probala da dodjem do kumulativne doze, iako moje licenije bilo ekstremno problematiccno (upale traju godinama doduse) ja bih ipak uzela vecu dozu da se akne ne bi vratile.
Da se vratim na korektivnu stranu: nakon sto izbegnete pudere iz Lilija i uzmete kvalitetan (tonirane kreme su mozda dobre nekom ali meni nikad nisu bile jer su mi mastile lice i iritirale+lose prikrivale) stavite vrlo malo nekog korektora npr. CLinique ili VIchy (isto imajutu obojenu olovku) pa onda preko u taaankom sloju tecni puder, ako bas mora (kod mene mora) i to je to. Ako je u pitanju izlazak, onda moze preko puder u prahu, ali neku kvalitetniji,a li u vrlo tankom sloju, da matira nos, mada sumnjam da ce se koza sada usijati. Najbolja opcija su samo hidrantna krema i korektor ali...
Sto se depilacije tice, mislim da je tu stvar indidvidualna, jer sam se ja depilirala i sve je bilo ok, niti mi je koza preterano suva, mada je moja koza od onih debelih kao kod zivuljki :)
Sa kosom nemam problema, sem sto je koren suv ali ne znacajno, mada se ja ne farbam.
Htela sam da pitam, je li normalno da mi se na periode lice jaaako susi? Sada, kada izlazi sunce i kada se menja vreme, meni se koza opet susi kao na pocetku terapije, i reaguje crvenilom cak i na ovu kremu koju standarno korostim (Effeclair H od LRP)?? Ne znam kako da je povratim u normalu.
pozz
secerlema.ana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2011 2:21 pm

Post od secerlema.ana »

Pozdrav svima! Pijem ovaj lek vec mesec i po dana, a moja situacija je sledeca. Lice mi je uvek bilo cisto, i nije problematicno, osim sto se povremeno javila poneka sitna bubuljica, uglavnom podkozna. Medjutim u poslednje vreme je postajalo sve gore i gore, i to samo na desnom obrazu. Tu su su se stvorile crvene kao fleke, onako upaljene. Pocela sam 20+20mg, ali mi je doktorka povecala 30+30 da bi ubrzala proces. Ja idalje ne primecujem neko znatno poboljsanje, zapravo da kazem tih sitnih, grupisanih nema, ali jedno 5,6 tih crvenih fleka uzasnih stoji tu. Da li i one prolaze od ovog leka? Zna li neko?
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Proci ce to vremenom, ja sam pri kraju 2. meseca i dalje imam crvene fleke i potkozne akne samo na jednom obrazu, mada mi se cini da su pocele da prolaze pre par dana... ali stanje u toj regiji jeste gore nego pre pocetka terapije, a ostatak lica je cist i fino izgleda. Ja pijem po 30 mg dnevno, ako sto si mogla da vidis po postovima, takodje mi lice nije bilo previse strasno, ali lek je nesto najbolje sto sam probala i kajala bih se da ga nisam uzela zbog poktokznih i oziljaka koji bi mi ostajali. Moja doktorka je preporucila da dozu postepeno povecavam zbog navikavanja oorganizma na lek. Vidim da su podeljena misljenja oko gramaze-piti duze manje doze pa povecavati ili odmah poceti restriktivno... I ja sam u dilemi.
secerlema.ana
Novi član
Novi član

Post od secerlema.ana »

Pa sta da radim ,moram onako kako mi doktorka kaze, i naravno da cu slusati, ali se brinem, stalno stavljam korektor na taj deo, a puder na celo lice, a ranije eee ma nisam znala sta je puder. Tesko je kad nesto lose nisi imao, pa dobijes. Ali izboricemo se do kraja. Samo da pomogne. Jos jedno pitanje, da li je dozvoljeno ponekad popiti casicu alkoholnog pica? Nista preterano naravno!
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Ja sam povremeno uzimala alkohol, vino uglavnom jer sam bila u Francuskoj, a svesna sam da ce mi se jetra sprziti :(
Za neki dan radim analizu krvi pa cu ti reci fali li mi nesto, a do tad ce te bolje posavetovati oni koji su lek duze koristili i imaju vise iskustva! Srecno sa lecenjem :)
secerlema.ana
Novi član
Novi član

Post od secerlema.ana »

hvala takodje! meni su pri prvoj kontroli bili super nalazi, iako sam pila malko jednom nedeljno :roll:
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Ako nalazi budu losiji uzmes lepo surutku u prahu u prodavnici zdrave hrane, zapusis nos svake veceri kad je pijes i malo se ublazi problem. Na jetrine enzime takodje utice gazirano pice, masna hrana i secer. tako da ako se pazi na ove ostale stavke moze se priustiti malo alkohola... ;)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re:

Post od Shomy »

vivax napisao:Posto sam nov ovde a citao sam vase postove hteo bi da vas pitam nesto u vezi ovog leka i njegovih nezeljenih dejtva....ako moze neko da odgovori ko je zavrsio terapiju ili je blizu zavrsetka terapije da li mu je tokom terapije opadala kosa...i da li se povratila nakon zavrsetka..odnosno da li mu se kosa u toku terapije istanjila i opadala....a nakon zavrsetka povratila u predjasnje stanje....zamolio bi vas da odgovorite ako nije problem...ja sam na ovom leku od 1 februara pa zato pitam...a kosa mi se proredila i istanjila ...
Koliko znam to se desava,ali ne cesto,bar ne u nekoj vecoj meri.Obavesti svog dermatloga o tome,da bi se uvelo nesto od preparata koji ce to korigovati.
Ja sam terapiju zavrsio pre dve godine i nisam imao takvih problema.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

spotaknuta napisao:Sada, kada izlazi sunce i kada se menja vreme, meni se koza opet susi kao na pocetku terapije, i reaguje crvenilom cak i na ovu kremu koju standarno korostim (Effeclair H od LRP)?? Ne znam kako da je povratim u normalu.
pozz
Nazalost susenje i osetljivost ces imati tokom cele terapije.Kremu koristi cesce kada god osetis potreebu,a mozes da dodas i malo pantenol kreme.Efaklar H je odlican,ali mozes da kada ga potorsis zamenis nekom drugom kremom npr. avene ili uriage mozda ce ti vise odgovarati.Pantenol svakako dodaj jer ce ubrzati regeneraciju koze.
Takodje bitno je i da gel za umivanje bude blag.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

secerlema.ana napisao:Pozdrav svima! Pijem ovaj lek vec mesec i po dana, a moja situacija je sledeca. Lice mi je uvek bilo cisto, i nije problematicno, osim sto se povremeno javila poneka sitna bubuljica, uglavnom podkozna. Medjutim u poslednje vreme je postajalo sve gore i gore, i to samo na desnom obrazu. Tu su su se stvorile crvene kao fleke, onako upaljene. Pocela sam 20+20mg, ali mi je doktorka povecala 30+30 da bi ubrzala proces. Ja idalje ne primecujem neko znatno poboljsanje, zapravo da kazem tih sitnih, grupisanih nema, ali jedno 5,6 tih crvenih fleka uzasnih stoji tu. Da li i one prolaze od ovog leka? Zna li neko?

Lek ne deluje na fleke,ali one ce samo po sebi se vremenom ublazavati,a ono sto zaostane ces resavati hemijskim pilinzima ili nekim kremama,zavisno jacine.Ja na kraju terapije nisam imao ni jednu fleku,ali ozljke da.Jos je rano da dodje do nekog ozbiljnijeg poboljsanja,jer lek tek sada pocinje da deluje.

Spotaknuta i ja sam pio tu surutku :))).Hehe,ne znam da li ima neke veze,jer ne verujem u "baba smiljanine" recepte:) ali laboratorija mi je bila idelana sve vreme tokom terapije.
U svakom slucaju hranite se zdravo i raznovrsno,dosta voca i povrca,lagana fizicka aktivnost i sve ce to lepo uticati.Lepa ideja je i zameniti beli hleb integralnim zbog b vitamina:).
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Surutka je super kao preventiva... Ja takodje nesto ne verujem u tu narodnu medicinu, medjutim, ja sam i protivnik hemije u telu a ako se vec neko kljuka kao mi tolikom kolicinom viitamina A, onda je kao dodatak mozda bolje uzimati neku alternativu :) Htela bih da podelim jos jedno svoje iskustvo sa vama-imam upale i ljuspe na jednom obrazu koje nikako da prodju i stavljala sam med na lice 3 dana zaredom. Rezultat je sjajan! Koza je glatka, meksa, crvenilo se smanjilo, prosto kao da se sve epitelizovalo! Samo prstom u tankom slou razmazete na kriticne regije! Fenomenalno je delovalo meni!
Ja cu poceti da budem od onih sto dele bakine recepte :))
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Shomy napisao:
spotaknuta napisao:Sada, kada izlazi sunce i kada se menja vreme, meni se koza opet susi kao na pocetku terapije, i reaguje crvenilom cak i na ovu kremu koju standarno korostim (Effeclair H od LRP)?? Ne znam kako da je povratim u normalu.
pozz
Nazalost susenje i osetljivost ces imati tokom cele terapije.Kremu koristi cesce kada god osetis potreebu,a mozes da dodas i malo pantenol kreme.Efaklar H je odlican,ali mozes da kada ga potorsis zamenis nekom drugom kremom npr. avene ili uriage mozda ce ti vise odgovarati.Pantenol svakako dodaj jer ce ubrzati regeneraciju koze.
Takodje bitno je i da gel za umivanje bude blag.
Hvala, Shomy, ti si kralj sto se tice predusretljivosti i strucnosti :)
Koristim za umivanje Effeclair H i bolji nisam imala, stvarno je sjajan, mnogo blag i duuugo traje (oko 5 meseci jer ja se ne umivam svakog jutra jer nema potrebe)
Ja putujem relativno cesto u inozemstvo pa tamo nabavljam vecinu kozmetike (jer je u Nisu ne mogu nabaviti) i onda kad vidim neke sjajne stvari koje su skoro duplo jeftinije nego kod nas jer nema tolikog poreza bude mi zao... Tamo sam nabavljala balzam za usne od pantenola koji je bio jeftin a sjajan, kao i neki Merckov stik za usne - Amilab... Ali toga u nas nema. Mislim da posle probam Avene, sve njihovo sto sam imala bilo je jako dobro.
Ima li neko iskustvo sa Dr HAuschka preparatima?
Odgovori