NA Ljubicin post ne bih vise nista dodala, to je pravi poznavalac!
Hvala, Ljubice, sto sa nama sve ovo delis! Verujte mi da ja sanjam o tome da izadjem iz kuce bez pudera. Ja sam taman pocela raditi u jednoj dobroj sminkernici (koja ironija) kada se lice toliko razbuktalo i prekinula sam jer ti svi gledaju u lice i pitaju e sta radis sa njim... Tuga. Korektor sam nabavila, po Ljubicinom savetu, ja sam jaaako zadovoljna, osim sto odlicno prekriva i jaako je efikasan u isusivanju akni. Ja npr. imam nordijski beo ten a akne su mi intenzivne tako da se jako tesko prekrivaju, plus mi boja svakog pudera deluje neprirodno, kao indijanka dodjem

Sa Clinique imam najbolje iskustvo do sada. E sad, imala sam puder Sothys koji mi je proidavala kozmeticarka i koji je bio ODLICAN! Pretvarao se u prah nakon nanosenja, nije zacepljivao pore, imao je neku svilenu teksturu, spf, nekomedogen, boje su prirodne i neprimetne a prikrivao je sjajno. Kostao je oko 20 evra. Ja ga ne koristim vise jer ne idem u taj salon pa mi bedak da odem samo da bih kupila puder ali ako imate prilike, mozete probati. Ja inace ne verujem u Matis, Sothys itd. skupe proizvode ali za taj puder mogu da vampreporucim be zgrize savesti. Od te firme sam imala i neku kremu Reparatrice koja jeza obnavljanje koze sklone aknama, isto je bila fenomenalna, stim sto nama u ovom periodu treba nesto drugo. Kreme su bile i do 40 evra, sto je malo preterano. Ja licno sam navukla toliku averziju od kozmetickih salona da mislim da necu vise tamo ni obrve iscupati. Nikad necu zaboraviti torture stiskanja i rana posle toga. Da ne pisem o ruznim stvarima. Ja sada zavrsavam 2. mesec i vise manje sam zadovoljna. Imam oscilacija na jednom obrazu koji je uvek bio kritican gde mi i zlaze potkozne ali kao da se celo lice ravna jer ja sam izgleda imala neke dubinske upale. Pijem 30 mg po danu, mada ako mi analize budu dobre, mislim da ce mi doktorka povecati da bih probala da dodjem do kumulativne doze, iako moje licenije bilo ekstremno problematiccno (upale traju godinama doduse) ja bih ipak uzela vecu dozu da se akne ne bi vratile.
Da se vratim na korektivnu stranu: nakon sto izbegnete pudere iz Lilija i uzmete kvalitetan (tonirane kreme su mozda dobre nekom ali meni nikad nisu bile jer su mi mastile lice i iritirale+lose prikrivale) stavite vrlo malo nekog korektora npr. CLinique ili VIchy (isto imajutu obojenu olovku) pa onda preko u taaankom sloju tecni puder, ako bas mora (kod mene mora) i to je to. Ako je u pitanju izlazak, onda moze preko puder u prahu, ali neku kvalitetniji,a li u vrlo tankom sloju, da matira nos, mada sumnjam da ce se koza sada usijati. Najbolja opcija su samo hidrantna krema i korektor ali...
Sto se depilacije tice, mislim da je tu stvar indidvidualna, jer sam se ja depilirala i sve je bilo ok, niti mi je koza preterano suva, mada je moja koza od onih debelih kao kod zivuljki
Sa kosom nemam problema, sem sto je koren suv ali ne znacajno, mada se ja ne farbam.
Htela sam da pitam, je li normalno da mi se na periode lice jaaako susi? Sada, kada izlazi sunce i kada se menja vreme, meni se koza opet susi kao na pocetku terapije, i reaguje crvenilom cak i na ovu kremu koju standarno korostim (Effeclair H od LRP)?? Ne znam kako da je povratim u normalu.
pozz