Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Re: Roaccutan!

Post od Magistarka »

Dragi777 napisao:@Magistarka Avene Clean-Ac Cleansing Cream losion za koji si pitala :) Koristis ga ujutru i uvece, stavis na vlazno lice, operes, osusis i to je to. Kod njega je dobro sto je namenjen za kozu pod roacom, sto znaci da je blag, ne isusuje, nema sapuna u sebi, ne iritira i pomaze da koza bude meka i smanjuje iritaciju koze od samog roaca. Nekomedogen je, i antialergijski.
E, kada ujutru time operes lice, ostavis da se osusi, ili utapkas maramicom/peskirom i naneses Avene Clean - Ac kremu normalno. To mozes da ponovis i uvece, a kremu mozes dodavati u toku dana ukoliko ti je potrebno. Ja licno ne koristim tu kolekciju,ovo sam samo kopirao sto mi je ljubica preporucila. http://www.maineskinshop.com/ProductIma ... /20796.jpg

Evo meni je danas 2 meseca trajanja terapije ;) Stanje je bolje,ali i dalje mi iskacu bubuljice :( Jedan dan mi je lice savrseno,dok drugi katastrofa i tako stalno..iskreno danas uopste nisam zadovoljan sa stanjem,zato sto znam da to moze puno brze i bolje da bude !!!!!!!!!!! Tako da nebi hteo puno da pisem da nebi demoralisao druge...
POZDRAV .. pijte i dalje valjda ce pomoci,ja sada ulazim u 3 mesec,a tu se (sto sam po postovima video) desavaju najvece promene,na bolje naravno.. PA POMOZI BOZE <3
Hvala puno na preporuci...gledati ću da nabavim taj losion, mislim da će biti dobra kombinacija :wink: ! Što se tiče nekih antibakterijskih maramica ja ih nisam koristila, peškir i peškir :wink: .
Molim još cure da malo napišuju oko tečnih pudera ili toniranih krema koje koriste u ovom periodu terapije :( ?

Veliki pozdrav i držimo se zajedno, mnogo je lakše :wink: !
ricba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 11:49 pm

Post od ricba »

Pozdrav ljudi, ovako ja sam isto konacno poceo terapiju ... Imao sam malo cimanje da nabavim lek na recept ali su mi u studentskoj sluzbi u novom sadu bez problema ispisali ... Doza mi je 30mg prvi mesec ... 4. dan sam na R ... Ovako nisam samo siguran oko jedne stvari sto mi je doktorka rekla da li pijem pre ili posle jela tablete ... I da li je to uopste bitno? Iskreno ova 4 dana ni jedna bubuljica mi nije izasla a ove stare kao da se suse i brze prolaze, ne znam, ocekujem to pogorsanje ali ne tripujem se ni najmanje oko ni jedne sto ce mi izaci, polako i opusteno bas sam dobro istrenirao zivce sto se bubuljica tice, ali ono hocu da to konacno resim ... Nus pojave za sada nemam bas nista, mozda zbog male doze imam 73 kg ... pozdrav svima
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Lek obavezno piješ posle jela. Još je rano da bilo šta očekuješ, u prvih par meseci imaćeš naizmenično bolje i lošije periode, tako da je strpljenje jedna od klučnih stvari u ovoj terapiji.

Nego, videh da si ranije napisao kako si se izlečio Akne Intesive Formulom?! Očigledno je da su ti se problemi vratili, ja imam istovetno iskustvo sa pomenutim preparatom, znači stvarno su mi se sve akne povukle (ne i fleke), ali onda vremenom koža jednostavno postane rezistentna, i problem se vraća. Roaccutan ti je jedino tajno rešenje i definitnivno najbolji lek protiv akni.

Pozdrav i puno sreće. :)
ricba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 04, 2009 11:49 pm

Post od ricba »

Urkee napisao:Lek obavezno piješ posle jela. Još je rano da bilo šta očekuješ, u prvih par meseci imaćeš naizmenično bolje i lošije periode, tako da je strpljenje jedna od klučnih stvari u ovoj terapiji.

Nego, videh da si ranije napisao kako si se izlečio Akne Intesive Formulom?! Očigledno je da su ti se problemi vratili, ja imam istovetno iskustvo sa pomenutim preparatom, znači stvarno su mi se sve akne povukle (ne i fleke), ali onda vremenom koža jednostavno postane rezistentna, i problem se vraća. Roaccutan ti je jedino tajno rešenje i definitnivno najbolji lek protiv akni.

Pozdrav i puno sreće. :)
Hvala ti na ovakvom brzom odgovoru ... Hehe jel mi verujes da sam vec zaboravio kad sam pisao taj post kao da hocu da pocnem i da ne mogu da nadjem doktora , bla bla ...
Da stvarno mi je Milojeviceva krema pomagala znaci jedno 6 meseci apsolutno bez akne, ali su se vratile i to mujevito brzo u roku od jedno mesec dana ...
Nasao sam doktora jeste da ce me malo leto zahvatiti ali dobro videcemo ...
Polako strpljenja stvarno imam, i iskreno nervozu mi vise ni ne stvaraju nove akne, jednostvano hocu da zavrsim ovu pricu, dosta sam se nervirao zbog njih ranije, mislim da u pravo vreme pijem lek posto gledam ovde po forumu dosta ljudi se i dalje nervira i gubi strpljenje ....
Hvala svima i ostalima puno srece, cujemo se ....
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

@ricba lek se pije u toku jela..tako me meni moja doktorka rekla :P A zasto mi nije niko sem Magistarke odg na pitanje,bas mi je to bitno??? Evo ako neko nije video zbog postova posle mog posta,postavicu opet :)
Imam jedan problem.. Posle umivanja gelom,lice brisem peskirom,ali ukoliko mi pukne neka bubuljica ostane krvi na peskiru :/ I onda sledeći put ako brisem lice,brisacu tim peskiricem na kojem je ostala fleka od krvi,a mislim da to nije dobro za kozu jer ostanu necistoce na tom peskiru. Ne mogu svaka 2 dana da menjam peskir,pa sam zeleo da pitam da li postoje neke maramice antibakterijske ili nesto drugo da time obrisem lice,i bacim u kantu.. I svaki put novu da uzimam.. Jel imao neko iskustva sa ovim,da nije brisao lice peskirom nego nekom antibakterijskom maramicom?? Ako jeste nek mi odg,i nek napise sta je koristio..
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

jaca08 napisao:Cao,evo i mene,meni je danas 3.mesec terapije,lice mi je u flekama i kad kad izadje 1-2 bubuljice ali brzo nestanu,za fleke jos nista ne koristim jer sam jos pod terapijom tek nakon toga cu da vidim sta cu snjima.Medjutim imam problem 17.02.sam vadila krvi i uvecali su mi se enzimi jetre sto me jako plasi,preslo je noormalu i neznam sta ce biti dalje,ali sam u strahu jer imam jos 3.meseca terapije a jetra se uvecala,u utorak idem na kontrolu kod dermatologa da vidim sta ce mi reci.kazite mi molim vas kakve su vama iz meseca u mesec analize,imate li promena?ja uvek imam i sve mi se povecava ali u granici normali,sad mi je jedino ovo sa jetrom problem...hvala
Koliko su ti transeminaze?Koliko ja znam,ukoliko vrednosti nisu previsoke,obicno se ne prekida terapija,koriguje se malo.

Dragi
nemoj antibakterijske maramice.Mozes da uzmes ubruse,mada se meni ni ti ne svidja ostanu malo na kozi.Imas one male peskire,pa najbolje kupis njih.Ja menjam svaki dan,ko ga sisa,pere masina ;) Inace pazi,polako brisi,onako blago tapkaj,da ne povredis zbog fleka,oziljaka...
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Ni ja ti ne bih preporucila maramice s obzirom da svakako mogu imati u sebi neki sastojak koji moze da ti smeta.I meni se desavalo da mi neka akna pukne prilikom umivanja ali nije to tako strasno,svakako taj period brzo prodje,nece ti se to konstantno desavati tokom cele terapije.
sommer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 2:41 pm

Post od sommer »

Evo i ja da se javim:) Počela sam sa terapijom još u oktobru, a završavam negde u maju. Mogu vam reći da mi se lice znatno poboljšalo, izađe mi poneka bubuljica ali dobro, preživim;) Od nus pojava jedino što imam su suve usne, i jake bolove u leđima. Ne koristim nikakve kreme, ponekad ako mi se jako isuši koža stavim običnu dnevnu kremu.
ajdemaloija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 11, 2011 3:11 pm

Post od ajdemaloija »

Joj to pucanje bubuljica je najgore, ja obichno imam neki od neiskorishcjenih antibiotik losiona pa time namazem chisto da se josh vishe ne upali. Trenutno koristim exfoliac losion koji lepo sredi takve sluchajeve. Ponekad posle losiona stavim malo bebi pudera da se sasushi.
Urkee
Stalni član
Stalni  član

Post od Urkee »

Pozdrav ljudi! Evo ja sam upravo došao sa kontrole, danas mi je 45. dan od kako pijem Roaccutan, prvih 15 dana 20mg, nakon toga povećano na dozu od 60mg, sa kojom nastavljam i dalje. Sa današnjim danom to će biti 2100mg kumulativno. Ono što je meni najvažnije jeste da su mi rezultati dobri (proveravam ih tek prvi put od početka terapije), a inače ništa bitno nisam promenio u ishrani, nastavio sam da jedem sve kao i pre terapije, a znao sam i da popijem ''koju''. :D

Što se tiče stanja, uverio sam se da je tačno da se smenjuju bolji i lošiji periodi, kod mene je prvo usledilo pogoršanje, pa se oko 30-og dana sve smirilo, onda dolazi do novog pogoršanja, koje se takođe polako smiruje. Danas situacija nije ni dobra, ni loša, međutim čini mi se da će polako da krene na bolje. To je što se lica tiče, na koje trenutno i obraćam najviše pažnje, međutim na leđima je prisutno konstantno pogoršanje, bukvalno imam na desetine svakakvih akni, koje su bolne, a neretko se dešava da se budim sa krvavom majicom, jer pucaju tokom noći. Valjda će i tu početi polako da se smiruje...

Od nus pojava prisutne su suve usne, za koje je bez dileme najbolja Pantenol krema, znači koristio sam i Eucerin i običnu Niveu, i ništa ne može da se poredi sa Pantenolom. Od kada koristim tu kremu problema sa usnama više skoro da nemam, a i ne mažem ih tako često kao kada sam koristio druge preparate. Pored toga, koža lica je suva, ali se ne peruta... Bolove u leđima sam imao samo prilikom prelaza sa manje na veću dozu, međutim sada prilikom vežbanja mnogo lakše dolazi do bolova u mišićima, tako da sam smanjio intezitet treninga.

Inače, poslednjih dana sam baš dosta ''guglao'' o Roaccutanu, i prvo što sam zaključio jeste da sam pogrešio kada sam na početku terapije napisao da ''definitivno nisam za Roaccutan''. Znači gledao sam slike ''pre i posle'' i sigurno je da tu ima katastrofalnih slučajeva, ali ima i dosta onih koji imaju sličan, ili manji problem nego ja. I to je samo što se lica tiče, a da ne napominjem da ja imam probleme na svim potencijalnim mestima (lice, vrat, grudi, leđa, ruke). Takođe, primetio sam da mnogo ljudi pije dosta manje doze nego mi u Srbiji, a opet imaju dobre rezultate. Recimo na hrvatskim forumima sam video da retko ko pije više od 40mg, bez obzira na težinu.

Zaboravih da napišem da mi je doktorka rekla da više ne moram da vadim rezultate, jer su mi ovi dobri :o međutim obavezno ću na svoju ruku vaditi krv. I da, opet me iznervira doktor ispred ordinacije, koji mi već drugi put govori ''dečko nemoj da si nervozan, proćiće to kad ti prođe mladost''. :o

Prave rezultate sad očekujem, borba tek počinje! 8)
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Ok,hvala vam puno na odgovorima :) Nista onda od maramica,nastavicu sa koriscenjem peskira,ali cu kupiti jos tih malih peskirica da mogu cesce da ih menjam :)))

Inace,meni je danas 2 MESECA I NEDELJU DANA terapije :) Bio sam juce da vadim krv i rezultati su odlicni Hvala Bogu :) Lice ide na bolje,sirim optimizaam :)

Mia kakvo je tebi sada lice? Moje misljenje je da sam sada u periodu kada se desavaju najvece promene (na bolje),valjda ce tako i biti :) POZDRAV!
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Pa ne bih da ureknem,ali kao da se smiruje i sve ide na bolje svaki dan.Daleko je od dobrog naravno,ali nema vise velikih upala,mada ima fleka koje su ostale od njih.Sve u svemu nekako se zasushuju bubuljice i sve je malo mirnije.Mada mi je neverovatno da se to moze potpuno srediti za malo vise od 2 meseca koliko mi je ostalo do kraja.
Urkee
Stalni član
Stalni  član

Post od Urkee »

E hteo sam još da pitam Ljubicu ili nekoga ko je upoznat sa Avene preparatima za ovo što ste preporučili iz njihove kolekcije. Inače, meni su Exfoliac preparati pri kraju i odlučio sam da ih promenim, mada ne kažem da su loši, ali jednostavno moram da probam ovo što toliko nahvaliste. :) Prvo me interesuje za ovaj Clean - AC Derma Cleanser, jel se koristi kao klasičan gel, prvo nanasem na morko lice, napravim penu i isperem? Što se tiče Clean - AC Hidratantna umirujuće kreme najviše se uzdam na će uspeti da malo ublaži ovo crvenlo i fleke... Inače nisam više crven kao pre 2-3 nedelje, izgleda da se koža privikava na Roaccutan, ali mene i inače muči crvenilo (al ne ono ''seljačko'' :lol: ) i doktorka mi je čak rekla da to nikada neće moći da prođe u potpunosti. Što se tiče flekica one su malo izbledele (najviše zahvaljujući seriji tretmana pre početka terapije) ali su još vidljive. Sve ovo je još više izraženo jer imam veoma beo ten, međutim pre nego što sam dobio akne bio sam prezadovoljan kožom, tako da mislim da je ipak glavni problem u aknama i flekama, a ne u tom crvenilu, koje verovatno ne bih ni toliko primećivao da nema ovih gore problema. I još se nadam da će kako bude dolazilo toplije vreme to biti samo od sebe manje izraženo...

Pozdarv. :)
pish
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 10, 2011 2:54 am

Post od pish »

Ja sa dr Milojevića dođoh u Roaccutane room, ovde je žurka.

Da li ste u toku terapije Roaccutanom išli na kozmetičke tretmane čišćenja lica? (neka preporuka za dobrog kozmeticara? zivim u zemunu)
To radim vec poslednjih 6 godina i pre par meseci mi se lice naglo pogorsalo. Plašim se Roaccutana :evil: iako mi je lekar prepisao (AA centar)
posebno pred leto i posebno jer planiram čeljad ko zna, možda uskoro (krhko je znanje :P )

poz
sophie*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 6:11 pm

Post od sophie* »

Evo ja sam jedna od onih koja ponavlja terapiju :((( Idemo opet, za pocetak 30 mg...
Pish
ako budes na roakutanu ne smes (ne bi trebalo) da ides na kozmeticke tretmane, niti je potrebno, jer barem po mom predjesnjem iskustvu ce ti se lice skroz iscistiti
leto nije problem toliki, kreme sa spf, klonis se sunca...
a sto se tice potencijalne trudnoce, u toku i dva meseca posle terapije ne smes ostati trudna!!!, a posle toga bez brige...
Odgovori