Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Re: Roaccutan!

Post od mia_81 »

Nije mi jasno kako ti dermatolog nije rekao koju dozu treba da pijes,a i na izvestaju na osnovu koga ti je lekar opste prakse pisao recept ti pise doza,mozda nisi obratila paznju.Ja sam toliko ozbiljno shvatila ovo da bukvalno znam napamet sta mi pise na izvestaju,cak kad idem kod dr opste prakse ja joj kazem koliko kutija treba da mi pise,vec unapred sama sve izracunam :D
ana.sunrise
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 21, 2011 1:29 pm

Post od ana.sunrise »

Cao svima :)
Moja situacija je sledeca: posle dugogodisnjeg odlazenja u kotodermu resila sam da se konacno resim akni i odem kod dermatologa. Nisam znala nista o Roakutanu jer sam smatrala da moj problem nije tako strasan da bi mi prepisala bilo kakav lek da pijem, medjutim doktorka mi je rekla da je ovo jedini nacin da se trajno resim akni, sto i jeste bio moj cilj. I resila je da mi da malu dozu, 1 tableta od 20 mg dnevno, da pijem 3 meseca, na mojih 60 kg. Mene zanima ako bi mogao neko od iskusnijih da mi kaze da li je ovo nedovoljno? :o Vec mi je sedmi dan i ne osecam apsolutno nikakvu reakciju na lek, koza mi je ista, usne se ne suse... kad uopste pocinju simptomi?
jaca08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 11:44 am

Post od jaca08 »

mia_81 jeste da pise u izvestaju ali znas ti kakav rukopis doktori imaju haos a sta ja znam sta mu je to znacilo 2+0+2 sad mi je jasno da je to znacilo kako da pijem a dok nisam otkrila sta sam ja znala,a doktor iz opste prakse mi je napisao samo recept i ja otisla po lek i nista mi nisu napisali na kutiju kao sto obicno napisu i po tom ja sam mislila da se pije jedna ujutru i jedna uvece dok nisam procitala ovde da skoro svi piju preko 20ml.dnevno i onda sam pocela da sumnjam i pitala doktora i tako otkrila istinu.inace doktor opste prakse muka mi je vise da idem kod njega iz tog razloga sto mi stalno drzi predavanje o tom leku dok mi pise recept samo gundja jao uopste mi se nesvidja sto pijes taj lek,pa to nije za tebe,jao pa nemoj posle da kukas kad te unisti,pa on pravi haos u organizmu i sad kad se vratim da kontrole posaljem mamu da napise recept i njoj isto to prica,hvata me nervoza od njega ha ha ha....zamisli kad sam trazila da vadim krv nije mi zaokruzio holesterol i trigliceride a to mi stalno nagovestava da ce da se poveca a nije zaokruzio,a ja odem kuci pa zaokruzim sve sto mi je prvi put zaokruzio,haos je a nemamo boljeg tako da moram kod njega.sad kad sam pocela da pijem 40ml.pocelo je da mi se cisti lice bas mi je bolje,ono bre ja pijem dva meseca ko sasava ono samo izbija izbija a kad se pojavim na ulicu reakcije su i jai sta ti je sa licem,pa strasno ti je,a meni obraz ko u boginjama sve jedna do druge,sad polako nestaju.Nadam se da nece nista putem analiza da se promeni jer mi je holesterol blizu.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Jaco08,bas mi je zao sto je tako ispalo,ali vazno je da si sad na pravoj dozi.Znas sta,ti bi svakako imala to pocetno pogorsanje ,ali bi ti verovatno krace trajalo da si pila pravu dozu.Znam kako je sa doktorima i mogu da zamislim kroz sta prolazis sa njima,ali ne daj se i pokusaj da ignorises ,ocigledno nije upucen kao i vecina doktora kod nas.Zato sam i ja godinama bila na terapijama koje nisu davale trajne rezultate i da sam bila kod pravog doktora davno bih se resila ovih napasti.
Za analize ne brini unapred,tako sam i ja brinula jer je i meni posle prvog vadjenja krvi holesterol bio blizu granice,ali vec na sledecem vadjenju bio mi je dobar iako sam tada vec bila na dozi od 60mg.
Nemanjaass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm

Post od Nemanjaass »

poZz opet molio bih ovog puta da mi neko odgovori od muskaraca mada ako neka devojka zna sto da ne posle brijanja sta na lice da stavim.. ??
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

A koju kremu inace koristis za lice dok si na roaccutanu?Sta ti je dr preporucio?
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Nemanjasss posle brijanja namazi PANTENOL KREMU :)
Nemanjaass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm

Post od Nemanjaass »

Mia samo pantenol mi je receno da koristim, Dragi hvala na odgovoru.. :D
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Pa kao sto ti je Dragi preporucio koristi pantenol,a i poklapa se sa doktorovom preporukom. :wink:
jaca08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 11:44 am

Post od jaca08 »

mia_81 Hvala ti puno na savetu,divna si....
DooMy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:07 pm

Post od DooMy »

mia je zakoooooooooooooooooooooooooooooooon !!!
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

E ovako, juče mi se navršio 15 dan od početka terapije, pio sam 20mg dnevno na svojih 70-ak kila. Što se tiče promena, mislim da sam već počeo da reagujem na lek, čelo mi se ištistilo, ostale su samo fleke, dok je brada u početku buknula, ali se i ona polako smiruje. Na vratu je trenutno najlošija situacija, ali ništa strašno, što nije bilo i pre roaccutana. Leđa su manje-više ista. Od propratne nege koristio sam samo Murad Vitalic Hydrate i to jednom ili dva puta dnevno i Eucerin Lip Balm za usne (a u početku Niveu). Što se tiče nus pojava, usne se ponovo suše i to dosta, ali ih baš često mažem, tako da ne predstavljaju preveliki problem. Što se očiju tiče, čini mi se da je iritacija prestala, ili sam se možda navikao, ali ukoliko opet osetim iste simptome nabaviću veštačke suze. Ostalih nus pojava mislim da nemam.

E sad, upravo sam se vratio sa kontrole, i moram reći da sam zbunjen. Rečeno mi je da od sada pijem 60mg, a ne 40mg kao što je bilo rečeno prilikom prvog pregleda. Inače pored doktroke kod koje sam bio na početku, sada su tu bile još tri, koje su i preložile ovu dozu. Ja sam zbunjen iz razloga što nisam još čuo sa nekome tako naglo povećavaju dozu, a i što mi je pre početka roaccutana doktorka rekla da nisam težak slučaj i da neću ući na te velike doze. Međutim, sa druge strane, srećan sam što ću sa ovom dozom sigurno ispuniti kumulativnu dozu do kraja terapije, u šta nisam bio siguran nakon prvog razgovora sa doktorkom. Inače od sada ću koristiti Exfoliac Rekonstruktivnu kremu (nek napiše neko ako koristi kakva ima iskustva sa njom), zatim Exfoliac losion (što ću verovatno samo uveče nanositi) i Eucerin za usne kao i do sada.

Pozdrav smima, puno sreće u nastavku terapije i izveštavajte kako teče vaš napredak!

:wink:
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Jao ljudi,hvala vam na ovakvim recima,moram priznati da ste me dirnuli,dosta sam osetljiva u ovom periodu za sta je verovatno kriv nas lekic :wink: Kod mene je situacija nepromenjena,za 5 dana bice 3 meseca kako sam na terapiji,mozda mi je za nijansu smirenije,ali i dalje je lose.Akne su nekako grupisane na nekim mestima dok ih na drugim delovima lica nema.Najgore je na obodu vilice prema vratu,a ima ih i na obrazima ali blize usima.Iskreno ocekivala sam mnogo vise u ovom periodu terapije,ali se ne predajem bez obzira sto mi se cini da se vecini situacija u 3 mesecu znatno poboljsala.Pritom su akne bolne,a ranije nisam imala takve.

Urkee,mislim da je tvoja pocetna doza od 20mg dnevno na tvoju tezinu bila mala,moj dr bi ti verovatno prepisao pocetnu 40mg,tako da se nemoj plasiti sto prelazis na 60mg,tako je i trebalo da ti tece terapija i verovatno je dobro sto su tu bile i te tri doktorke,moguce da one imaju vise iskustva u lecenju roaccutanom.Ako su ti rezultati krvi ok i ako osim suvoce nemas drugih tegoba mislim da nemas razloga za brigu.Sto se tice exfoliac rekonstruktivne kreme meni je dr preporucio istu i bila sam zadovoljna,ali kada sam je potrosila uzela sam eucerin sa 5% uree i grdno se pokajala,dosta mi je losija od exfoliac kreme.Nazalost,nisam nasla nigde u blizini exfoliac,a kako ne mogu bez kreme jer je koza suva morala sam da uzmem sta nadjem.Ali je exfoliac neuporedivo bolja,bar je moje iskustvo takvo.Kada potrosim eucerinovu sigurno cu se vratiti njoj.

Zelim svima puno strpljenja jer nam je ono najpotrebnije (mada ga ja polako gubim :( ) i volela bih da se javi jagoodica bobica posto je ona krenula sa terapijom malo pre mene, da vidim kako napreduje da bih znala sta me ceka.
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Obzirom da za ovu Exfoliac Rekonstruktivnu kremu kažu da ''pomaže regeneraciju i oporavak kože'' da li to znači da pomaže i u uklanjanju crvenih flekica od akni? Recimo meni se čelo u potpunosti iščistilo i kada pređem rukom preko njega skoro skroz je glatko (sem dve-tri sitne bubuljice), ali opet ne izgleda lepo. Po celoj površini su prisutne crvene flekice (ne ožiljci), tako da se nadam da će ova krema pomoći u njihovom bržem izbleđivanju. Inače ovo flekice i nisu strašne kao što su nekad bile (pre tretmana kiselinama koje sam odradio pre roaccutana) ali opet su itekako vidljive. :(

I još me interesuje, koliko si ti puta dnevno mazala ovu kremu i da li se maže uveče pre spavanja? Jesi koristila Exfoliac losion zajedno sa njom?
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Ja oristim rekonstruktivnu kremu ali La Roche Posay i meni resava taj problem sa crvenim tackama ;) a ova je verovatno to isto samo od drugog proizvodjaca. Ja je mazem samo uvece jer mi se susi koza ako i ujutru to mazem jer nije mnogo hidrantna pa koristim puder po danu. Losion Exfoliac je super, ja sam ga mazala 2 puta dnevno u vreme kad sam imala mnogo upala opa sad ti proceni da ti to ne osusi mnogo kozu. Oni takodje imaju i mnogo dobar gel za pranje lica, jedan od najboljih koji sam imala a imala sam ih mnooogo. Eto toliko :)

pozz
Odgovori