Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
pa znam da ce sigurno jos vise da mi se susi,iako meni dr nije povecavao terapiju,bar ne jos...
onda cekamo kraj terapije da se i flekice sklone,jer nam drugo ne preostaje ma,ja sam zadovoljna samo kad nema vise onih upala i bubuljica (pu,pu,pu ne povratile se)
@arwena
ja pijem 30mg na 60kg i nije mi dr povecavao...i meni su fleke izrazenije u poslednje vreme ali smo zajednickim snagama ovde zakljucili da je zbog suvoce koze koja je sve prisutnija...i ja se pitam da li ce nestati od roac ili moram neku dodatnu terapiju da primenim
meni je tek četvrti dan tako da ne mogu baš nešto puno da kažem... ja sam u iščekivanju pogoršanja...
nadam se najboljem i za sebe i za vas!!!
inače pijem 40mg na 53kg.
mislim da ne treba mnogo da se opterećujemo flekama... one će posle, ja mislim, lakše da se reše, kao i crvenilo koje sam ja shvatila da će da nestane posle terapije!!!
ja sam doktora K pitala da li mogu da se vakcinišem i on mi je odgovorio da mogu ako želim!!! najbolje da pitaš svog lekara!!
success nestrpljiva sam da čujem kako je bilo kod doktora!!!!
da, i ja sam pitala svog dermatologa i rekao je da smemo da se vakcinishemo.
kako ste ljudi, kakvo je stanje?
successM, shta je rekao lekar?
ja sam imala pogorshanje chiji je razlog bio pms, shto sam potpuno zaboravila jer sam se neshto prerachunala. medjutim, i to me brine, jer valjda roakutan mora da bude u stanju da se izbori sa time. imam josh mesec i neshto dana do kumulativne doze od 120mg/kg, ali neshto mislim da ce to biti malo vremena da skroz prestanu da izlaze. mada, nikad se ne zna kako stvari mogu preko noci da se okrenu.
E ovako, sad sam se vratila sa pregleda. Dr i ja samo izracunali da sam do sada,
za 2 meseca i 22 dana popila 3110 mg. Rekao mi je da mi je lice dobro, i pitao me kako se meni cini. Rekla sam mu da mislim da je svakako bolje, da je koza glatka, pore ciste, ali da mi i dalje povremeno izlaze bubuljice tako da se pogorsanja i dalje desavaju.
Kad me je pitao sta mislim da je trenutno najlosije rekla sam fleke. Na to je rekao da se ne brinem mnogo i da one u najcesce nestaju po zavrsteku terapije i koji mesec posle ili nekada bude potrebno nesto dodatno da bi nestale npr piling.
U glavnom rekao mi je da terapija obicno traje oko 5 meseci, nije mi rekao koliko cu ja piti ali pretpostavljam verovatno tako nesto. I naglasio mi je da cak i ako na kraju ostanu neke fleke da ce to biti dobro i da ce on biti zadovoljan.
Sve u svemu dozu mi je povecao sa 40mg na 50mg, analize su mi dobre tako da je to to. Rekao je da ocekujem crvenilo lica, i da ce ono biti prisutno manje vise dok traje terapija (kao sto sam i mislila).
Evo i mene!
Bila sam na kontroli u utorak i kao sto sam i ocekivala, doca mi nije rekao nista sto ja vec nisam znala. Slozili smo se da generalno posle 4 meseca situacija ne valja, rekao mi je da spadam u grupu ljudi koja lose reguje na lek. Izracunao je i koliko sam popila mg do sada...i da je stanje koze bolje, mogla bih da stanem sa terapijom za nekih mesec i po. Posto mi je koza u losem stanju, onda se terapija nastavlja, ostajem na 50mg dnevno....Jos uvek nisam dostigla min kumulativnu dozu, ali cu ja nastaviti da pijem lek i posle.
Nemam pojma, da sam razocarana-jesam, da sam u fazonu da nastavim da pijem-jesam...ali mi sve teze i teze pada to sto ne vidim apsolutno nikakva poboljsanja, moooozda su upale stale malo...ali je to ljudi smesno. Meni je stanje koze lica kao nikada u zivotu, kao da mi roakutan pravi kontraefekat. Sa druge strane, iako sam na ledjima imala tu i tamo neku malu bubuljicu, kada sam krenula sa roakutanom, i tu su pocele da izlaze, ali su meni sada ledja super, glatka, ravna, nista se nije pojavilo vec mesec, mesec i po... Sve u svemu-
pozzzzz :*
arwena.... verovatno će na kraju terapije da prestanu da ti izlaze za pms.... možda je to poslednja faza!
ljubice... baš mi je drago da ti je dobro! još da prestanu ta povremena pogoršanja i ti si rešena!!!
success.. dobro je da si bila kod lekara.... kaži mi... šta ti je rekao doktor: on misli da ćeš da se izlečiš, samo je potrebno više vremena?
posle koliko dana od početka pijenja R ti je počelo pogoršanje?
meni je završena prva sedmica!!! imam manje bubuljica, brže prolaze, nadam se da nije samo početnička sreća!!! crvena sam malo, suše mi se usta...
malo mi trne ispod leve plećke! to me malo brine!!! da li se to nekom dešavalo?
Ja pijem roakutan mesec dana!U sredu sam bila na kontroli i doktor mi nije povecao dozu sto znaci da ostajem na 50mg na 70kg.Ja sam zadovoljna i dosta mi se popravilo lice.Koza mi odavno nije bila toliko glatka i nemam puno bas vidljivih fleka!Doktor je zadovoljan kao i ja.Jedina stvar koja me je malo smorila je to sto mi je rekao da ne smem bas da treniram vec po malo a ja to ne znam.:)Idem za vikend na skijanje koje nema sanse da eskiviram ali mi je doktor i za to rekao da ne bi trebalo!:(((Jel ima neko ko je u toku terapije intenzivno trenirao?Zanima me kakvo iskustvo imate sa fizickom aktivnoscu u toku trajanja terapije?Pozdrav svima!