Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Ironija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Roaccutan!

Post od Ironija »

Pitanje:

Ja se brijem dva puta sedmicno, jedno 36 sati posle brijanja mi malo izadje crvenilo koze. Pa kad onda koristim skrub onda mi vise crvenilo izadje. Imam onda osecaj da se moram brijati svaki dan da mi ne izadje crvenilo. Brijem se dva put sedmicno, da li bi morao cesce da se brijem? Meni ovako bas odgovara, i nije bas neko strasno crvenilo, samo malo. Ali ipak me ono malo kopka.

Drugo, da vam dam savet. Samo koristite produkte od sebamed ili vichy (ja bih preporucio ovo zadnje, vichy je stvarno extra za kozu). U produkte od garnier stave bas puno nekog parfema pa mi jos vise to kozu iritira. A i vichy jos smiruje kozu zbog mineralne vode koja je u njihovim produktima.
I ja parim lice kad mi izadje ponekad crvenilo ili kad mi bude bas suvo. Ali je isto extra kad hoces sto brze da se resis nekih sitnih bubuljica. Onda prvo pari lice, pa sa nekim scrubom (ili gelom za ciscenje lica ukoliko ti je koza veoma osetljiva) ocisti lice i na spavanje.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

mari13 napisao:evo da se javim... meni je 3. dan... počela je polako da mi se suši koža....
znači da očekujem da ću i ja biti crvena u licu? pretpostavljam da nema samo ljubica problema sa crvenilom kože lica nego i drugi?
kad se samo setim kako sam bila crvena od derkom clear-a.... ljubice je l ti sad slična boja?
ljubice ko ti je rekao da koristiš didermal?
je l sme pantenol i na telo malo ili je on samo za lice?

igore90... bolje i da koristiš samo mlaku vodu nego sve te gluposti koje reklamiraju! sapun i voda! :)

pozdrav svima! 8)
Didermal je nesto sto sam pre koristila da mi ne bi izasle one sitne bubuljicice iznad usana. Za svaki slucaj je necu vise koristiti. :)

Mari, znas kako meni je lice periodicno crveno. Cas jeste, cas nije. Mislim da to zavisi od toga da li je redovno i na vreme mazem (u smislu ujutru i uvece) a da izmedju ne prodje mnogo vremena. Cim se uspavam i ustanem kasno primetim da sam crvena, ali to brzo prodje kada stavim kremu. Isto mi je i kod fleka. Cas mi deluju bledje cas ne. Pod svakim svetlom su drugacije, negde bolje negde gore. Jos uvek je verovatno rano proceniti pravo stanje..
Dobra stvar kod roaca je to da to crvenilo ipak prodje, i ne stoji stalno kao kod npr krema (benzil peroksid i ostala sranja)koje sam pre koristila. Tada sam bukvalno stalno bila crvena.. :roll: Znaci ne mogu sebi da oprostim sto sam krenula na tu terapiju. Nemam u principu mnogo oziljaka, ali 90% njih imam od te terapije. Od roaca ni jedan. Samo fleke, i to ne mnogo. Takodje mi je prosla terapija ostavila i aktivne fleke.. :evil:
O boze, da li cu najzad uspeti da se nekako izvucem iz svega na kraju..? :(
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Post od mari13 »

izvućićeš se ljubice.... samo polako!!!!
samo pij R, maži lice kremom, umivaj se, čekaj još par meseci i to ti je to!!!
ja sam se sinoć namazala pantenolom (mast) i nije loše.... sasvim dovoljno da posle jutarnjeg umivanja sapunom stavim puder! :lol:
odoh na posao!
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Mari13, meni je u pocetku pantenol bio isuvise mastan. Jer prvih dana koza jos ne pocne da se susi. Tako da u pocetku koristi nesto laganije, a posle kad osetis da ti se dosta susi koza uzmi nesto dobro hidrirajuce npr eucerin.
nnevveennaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 12:47 am

Post od nnevveennaa »

ljudi,evo i mene :lol:
koliko vidim svi ste aktivni sa terapijom i bas mi je drago da jos niko nije odustao (ZAJEDNO SMO JACI) :P
ja sam se pitala koliko ovo sugavo vreme moze da nam skodi za kozu lica??? imate li neki predlog za svakodnevnu zastitu od vetra i hladnoce?
@ljubice, sta sve koristis od kozmetike? i kod kog dr-a ides? pozzzz svimaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

nnevveennaa napisao:ljudi,evo i mene :lol:
koliko vidim svi ste aktivni sa terapijom i bas mi je drago da jos niko nije odustao (ZAJEDNO SMO JACI) :P
ja sam se pitala koliko ovo sugavo vreme moze da nam skodi za kozu lica??? imate li neki predlog za svakodnevnu zastitu od vetra i hladnoce?
@ljubice, sta sve koristis od kozmetike? i kod kog dr-a ides? pozzzz svimaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
Slazem se sa tobom u potpunosti! :D
Prosto ne mogu i ni ne zelim da zamislim da ovoga nema..
Od kozmetike koristm eucerin kremu sa 5% uree za suvu kozu (plavo belo pakovanje za dan), za usne isto eucerin acute lip balm, a puder mi je clinique-ov. Sve u svemu zadovoljna sam sa tim. Idem kod dr Zeljka Mijuskovica koji je super i radi na Vma. Ne mogu da verujem da pijem roac vec 12 nedelja, sto je skoro 3 meseca! :o

Nego kako je tebi, kako napreduje terapija? Jel blede proklete fleke ista? Jel mozes bez sminke?
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Post od mari13 »

ljubice stvarno ti već skoro tri meseca piješ!!!
opiši nam, molim te, tvoje trenutno stanje u odnosu na početak terapije!!! šta uviđaš?

nema nam success!
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

tu sam :)

danas idem kod dr-a na pregled...pa se javljam sutra da prepricam kako je proslo!
kod mene sve manje vise isto...neki dani su bolji, neki losiji. Cini mi se....a plasim se da ne izbaksuziram xaxaxaxaxaxa....da upale polako prestaju.

veeeliki pozz svima!!!

maaariiii, ljubiceee kako napreduje vasa terapija?
elenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 17, 2009 3:26 pm

Post od elenam »

Kod mene uglavnom sve i sto i dobro je, tj imam samo poboljsanje.
@mari
Ja nisam imala crvenilo do sad a 25 mi je dan,a lice mazi samo po potrebi kad krene da ti se susi
@Igor
Ne znam sta bi mogao da koristis posle roak ja sam tek pocela,a trenutno koristim avene clean-ac gel za umivanje i istu kremu za hidriranje koze

Da li je neko imao pogorsanje prvi mesec sa 30mg
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Sta da vam kazem, isto, nekad je bolje a nekad gore.. Npr juce kada sam ustala (dugo sam spavala i nisam ujutru stavila kremu) bila sam baaas crvena. :oops: Jutros ustanem normalno i ok je izgledalo, i nije bilo crveno. Ono sto mi je buknulo se povuklo, hvala bogu! Na kontrolu idem u cetvrtak. Jos vise je jezivo to sto sam vec do sada popila 3030 mg! :o
Ne znam koliko cu piti, al ovo nije malo. Po kumulativnoj, tj recimo da pijem 120 mg na 60 kg to bi bilo 7200mg sto znaci da sam skoro dosla do pola.. :-? Pod uslovom da mi dr to odredi, a ko zna sta misli koliko je potrebno i sta ce na kraju reci..

@mari13
Bolje mi je sada, to sigurno. Nema mitesera, koza je glatka i pore su ciste. Da nema fleka i crvenila bila bih srecna! :roll:
Ali dobro, nadam se da ce se i to nekako srediti..

@elenam
Ja sam imala pogorsanje za 20 dana na 30mg..
nnevveennaa
Novi član
Novi član

Post od nnevveennaa »

@ljubice,meni je sve ok za sada osim ovih crvenih fleka...i mnogo me nervira jer jos uvek ne mogu tako lako bez sminke napolje...ja pijem roac vec vise od 4 meseca i ne znam koliko cu jos morati,ali ja ne bih prestala dok mi se ne povuce crvenilo!!!
inace idem kod dr zecevica sa vma,ali sad idem kod njega privatno na kliniku derma tim....
primetila sam da mi je malo suvlje lice poslednjih dana,pa ne znam od cega!!! el imas neku ideju?
nnevveennaa
Novi član
Novi član

Post od nnevveennaa »

@success,koliko si vec na terapiji? cini mi se da imas vise iskustva?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

nnevveennaa napisao:@ljubice,meni je sve ok za sada osim ovih crvenih fleka...i mnogo me nervira jer jos uvek ne mogu tako lako bez sminke napolje...ja pijem roac vec vise od 4 meseca i ne znam koliko cu jos morati,ali ja ne bih prestala dok mi se ne povuce crvenilo!!!
inace idem kod dr zecevica sa vma,ali sad idem kod njega privatno na kliniku derma tim....
primetila sam da mi je malo suvlje lice poslednjih dana,pa ne znam od cega!!! el imas neku ideju?
Pa isto je i meni to najveci problem.. Mada mislim da dr-i ne gledaju da je kraj terapije kada fleke nestanu. Jer je meni moj dr rekao da ne racunam na to da ce od roaca nestati.. :(

Logicno je da ti je lice suvlje. Sve dok si na terapiji bice suvo. Kad se poveca doza bude suvlje, i isto tako se dodatno susi od hladnoce i vetra.
Crvenilo i jeste od roaca, (tj zbog suvoce) tako da dok god se ne zavrsi terapija ono nece prestati. U to sam sigurna, tako sam gledala i po blogovina i bukvalno se vidi na snimku tokom terapije, a posle ne.

Isla sam ja i kod njega, ali kratko. Prestala sam jer je bio jako neljubazan i grub.. :roll:
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

@nevena

koje doze si pila na koliko kg?

kod mene, 3,5 meseca josh uvek izadje negde neka i sad ostaju jache fleke, kvalitet kozhe je mnogo bolji pore chiste, ali i dalje moram da koristim puder i te fleke stoje od skoro, ne od pochetka terapije, to je jedino shto me brine.
dragi_80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 7:46 pm

Post od dragi_80 »

Pošto je počela vakcinacija protiv novog gripa h1n1 dali neko zna smijemo li se vakcinisati? :roll:
Odgovori