Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

Kad smo vec kod pogorsanja.. :evil: Znaci sinoc sam dosla kasno kuci i bukvalno zaspala a da nisam skinula sminku. I ujutru se probudim i to shvatim. Ovo mi je prvi put u zivotu da mi se to desilo. (inace ne stavljam cak ni tecni, vec prah).
I kad sam videla gomilu novih bubuljica, crvenila i upaljenih mitesera slogirala sam se. :o
Mada treba da dobijem u ponedeljak, pa mislim da je mozda delom i zbog toga. Jao, sve me nervira. Taman kad pomislim da je dobro eto ga opet..I sto je najgore sve je to na mestima na kojim su fleke, i ovako se samo zamenjuju novim, a da nisu stare ni izbledele. Nadam se samo da ce se ovi miteseri povuci i da se nece upaliti.. :-?
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Post od mari13 »

ljubice nije valjda od jedne noći sa šminkom... šta da si neka noćna ptica da provodiš noći u kafićima sa šminkom?
izgleda da šminka baš nije zdrava!
ja sam često ceo dan sa puderom! evo naprimer od jutros, sad idem da ga skinem!!!
moram malo trpeti... eskivirati puder kad god je moguće!
inače večeras sam vam se zvanično pridružila!!!! svi reziltati su dobri i večeras sam uzela prve dve tabletice!!!
odlučila sam se za 20+20!!! pomozi Bože!!!!
držite mi palčeve!!!! puno vas pozdravljam! :D

ljubice piši odmah sutra kako ti je!!!
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Verovatno i nije od sminke, nego je jednostavno nastupilo pogorsanje.. :(
Javicu kroz par dana kako je.

Drago mi je da si pocela sa terapijom! Savet koji mogu sada da ti dam je da se ne gledas mnogo i da se ne slogiras na svako pogorsanje kao sto sam ja danas. :lol:
Prati ti svakako situaciju, ja sam za to, iako je meni dr odmah rekao da se prva dva meseca bukvalno ni ne gledam u ogledalo (sto je kod mene prosto nemoguce) jer ce tokom njih biti samo pogorsanja, tako da se ne bi utripovala kako ne ide dobro i ne valja jer ocekujem bolje stanje.
A najteze je u tim momentima ostati pozitivan.. Tako da srecno i pisi! :D
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ljubice,ne brini,mozda je malo od pudera,malo i pred menstruaciju,ali normalno je da se par puta u toku terapije smeni pogorsanje,ne brini se sve ce na kraju biti dobro.
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

ne znam kako ću izdržati da se ne gledam u ogledalo.. ja visim u kupatilu i ispred ogledala, ali imaću to u vidu kada budem očajna!!!
da vas pitam... da li vam je suva i koža tela? ima li nešto provereno kvalitetno što biste preporučili?
ljubice... da li te je prošao ekcem? čime si mazala na kraju?
a je l mažeš lice pantenolom? da li to treba odmah da počnem da mažem ili kada počne koža da mi se suši? :-?
nnevveennaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 12:47 am

Post od nnevveennaa »

@mari,ja mislim da ces izdrzati da se ne gledas u ogledalo,jer ces se u suprotnom samo nervirati :) mada svaka situacija je individualna tako da nemoj previse da razmisljas o tome :)
meni je pantenol dosta pomogao za suva usta,ali koza mi se nije isusivala na telu!
zelim samo da ti pozelim srecu i nikako ne odustaj!!!!!!!!!
@ljubice,kako je bilo kod dr-a!
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

@Shomy :**

@mari13
Meni je suva i koza tela. Mazem se kad se setim. :D Sto se tice ekcema poslednjih dana je sve bilo super i cim je zahladnelo eto ti ga opet. Za to mazem po malo elocom krem i to samo gde je ekcem. A crvenilo cekam da prodje, pa onda mazem redovno kremu za ruke. Sad trenutno je sve otislo u p**** materinu, cak su mi i ruke (od sake do lakta) dosta suve i sto je jos gore tu me koza bas bas svrbi (posledica nedovoljnog mazanja) i onda se cesem pa se jako zacrveni, onda kad se tusiram od tople vode bude 100 puta gore i takooooooo u krug...... :lol:
Lice ne mazem pantenolom, vec Eucerinom 5% uree za dan (za jako suvu kozu koju mi je dr preporucio) i zadovoljna sam.
Mazi po potrebi. Vrlo brzo ce krenuti da se susi, pogotovu sto kreces sa 40 mg. Ja uvece skinem sminku, operem lice sapunom dove, i onda namazem kremu. Kada ustanem, samo mlakom vodom isperem malo lice, namazem kremu i stavim puder u prahu. Dakle ne koristim sapun i ujutru jer nema potrebe da se koza dodatno isusuje, pogotovu kada se preruta.

@nnevveennaa
Ej, ma na kraju nisam stigla da odem zbog faxa :roll: tako da cu morati opet da zakazem.. Nadam se da cu uspeti da odem ove ili sledece nedelje.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ljudi, juce uvece sam namazala kremu (didermal) iznad usana, i sve je bilo ok. Ujutru kada sam ustala na tom mestu kao da mi je koza izbledela. Mnogo se plasim da mi tako ne ostane. :o Valjda nece.. Cak se i preko sminke vidi. Zaista ne znam zasto se to desilo i ranije sam je mazala i sve je bilo ok.
A jos plus sam danas crvenija u licu nego ikad. Dobro za to makar znam da je od leka, ali mnogo me brine ovo sto mi je izbledelo. Prosto ne znam sta da radim..
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

palo mi je na pamet da ti je mozda koza tu u stvari normalne boje, ali ti zbog jacheg crvenila izgleda kao da je izbledela. a ta krema je mozda ublazila iritaciju. ja ne znam kakva je to krema, al mozda probash da je na kraju stavish na celo lice? zbog crvenila...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

arwena napisao:palo mi je na pamet da ti je mozda koza tu u stvari normalne boje, ali ti zbog jacheg crvenila izgleda kao da je izbledela. a ta krema je mozda ublazila iritaciju. ja ne znam kakva je to krema, al mozda probash da je na kraju stavish na celo lice? zbog crvenila...
Istu stvar sam i ja pomislila! :lol: Jer sam toliko bila crvena da je to prosto bilo uzasno. I to svuda samo ne tu.. I reko hmm, mozda da ovo stavim svuda i resim se prokletih fleka..? :lol: Al naravno nisam. :)
Salu na stranu, danas je vec mnoogo bolje. I crvenilo je mnogo manje. Tada sam bas dugo bila spavala i verovatno se toliko zacrvenelo jer nisam namazala kremu ujutru nego tek popodne.. :roll:
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

sad jedno pitanje ja vama da postavim
naime kako se blizi kraj prvog semestra raste pritisak i nervoza pa izadje jedna ili dve sitne bubuljice a ja bi da uradim preventivu tome pa bi da pocnem da koristim nesto za redovno ciscenje lica umesto samo mlake vode........
na pamet mi pada sebamed pena ili garnier pure gel,sta vi mislite sta je dobro u tu svrhu koristiti....znaci nista agresivno.....
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

igor90 napisao:sad jedno pitanje ja vama da postavim
naime kako se blizi kraj prvog semestra raste pritisak i nervoza pa izadje jedna ili dve sitne bubuljice a ja bi da uradim preventivu tome pa bi da pocnem da koristim nesto za redovno ciscenje lica umesto samo mlake vode........
na pamet mi pada sebamed pena ili garnier pure gel,sta vi mislite sta je dobro u tu svrhu koristiti....znaci nista agresivno.....
Mislim da vecina nas nije jos stigla do te tacke :) pa ne znam da li smo kompetentni da za to damo savet. Iako bih najvise volela da sam sad u toj poziciji. :D Najbolje je da pitas dr-a da ti nesto da. Ja nikako npr. ne bih koristila ove komercijalne proizvode ali ni nesto jako poput differina i ostalog. Najbolje mozda skinoren, klindamicin ili tako nesto. U svakom slucaju se raspitaj, imas na dermatim sajtu email njihovih doktora i mozes opusteno da im postavis ovo isto pitanje.
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

evo da se javim... meni je 3. dan... počela je polako da mi se suši koža....
znači da očekujem da ću i ja biti crvena u licu? pretpostavljam da nema samo ljubica problema sa crvenilom kože lica nego i drugi?
kad se samo setim kako sam bila crvena od derkom clear-a.... ljubice je l ti sad slična boja?
ljubice ko ti je rekao da koristiš didermal?
je l sme pantenol i na telo malo ili je on samo za lice?

igore90... bolje i da koristiš samo mlaku vodu nego sve te gluposti koje reklamiraju! sapun i voda! :)

pozdrav svima! 8)
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

ipak ostajem na mlakoj vodi :wink:

pantenol je za sve..........
crvenilo u licu ce vam biti sve izrazenije jel vam je koza suva a napolju je sve hladnije.......samo hidrirajte kozu i sve ce doci na svoje,mozda neki shal preko lica da od hladnog vetra nebude jos gore.............i naravno mislite kako ce za koji mesec biti svemu kraj :wink:
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Pa mislim da bi trebalo da koristis gel za umivanje,npr novi eucerinov je odlican i neku hidratantnu kremu,npr normaderm isto odlicna,jer roaccutan ne drzi zauvek,tako da je potrebno imati dobru negu da se pore ciste itd..tako da ti je najbolje da odes kod svog dermatologa da vidis sta dalje da koristis,jer vremenom i masnoca pocne da se vraca
Odgovori