Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Re: Roaccutan!

Post od mari13 »

hm... success... samo ti to pij i idi na kontrolu kod doktora... tvoja priča je poznata, još max mesec dana i biće ti bolje, ja sam sigurna!
ja počinjem za par dana pa se pribojavam da će i meni da bude kao success...
meni je doktor prepisao istu dozu za početak 20+20 na 53kg... a i isto nisam baš jako trenutno strašna, ali sam polako sve gora i gora.

success, kakve si ti bubuljice imala pre samog početka pijenja Roakutana?

mislim na tebe i nadam se da ćeš i ti pitati za mene kada se budeš izlečila, a ja budem bila na polovini! :lol:
nnevveennaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 12:47 am

Post od nnevveennaa »

e,ljudi,ja sam se sad prikljucila pa bih da vas pitam nesto :) uzimam roacutan vec 4 meseca i zadovoljna sam,ali me jako zanima da li sme i u kojim kolicinama da se pije alkohol (ipak ide nova godina) :D hvala unapred!!!!! kissesss...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Pa dobro, sto nisi pisala do sada?! :D Ja mislim da bih prosto poludela da ovde ne pisem.. :lol:
Tako da hvala zaista svim clanovima i starim i novim na podrsci koju ovde pruzaju! To ponekad zaboravim da pomenem. :)

Moj dr mi je rekao jos na pocetku da slobodno sme casa vina, ili piva ko voli dnevno bez ustrucavanja.

Inace stigli su mi rezultati i svi su u normali. Jedino je samo Ast malo visi, 31 dozvoljeno je do 36. Drugi rezultati su se cak i smanjili od odnosu na prosle..
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

mari...
bas lepo sto mislis na mene :), obecavam da cu svracati na forum i kada zavrsim terapiju. A do tada ce tebi vec sve da bude super! :)
Sto se tice koze...ja sam pre 2 godine pila dovicin neka 3 meseca uz airol i aknefug, prosla kroz pakao, kao i svi, ali je posle koza i bila ok. Cak sam bila i vrlo zadovoljna, osim toga sto mi se neverovatno mastila posle te terapije. Ubrzo su bubuljice pocele da se vracaju, a ja sam nekim lokalnim terapijama uspevala da sve to drzim pod kontrolom-koza je prestala da se masti, i bubuljice su prestale da izlaze u velikom broju. I to je tako trajalo neko vreme, i opet pocelo naglo da se pogorsava. Najvise sam imala onih malih potkoznih bubuljica kojih je bilo gomila, a ako nesto cackas napravi se velika potkozna. Ciste mi nikada nisu izlazile, ali nikada! Tu i tamo se neka upali, ali realno, sa tim brojem malih uzasa nije ni cudo. Najvise sam ih imala po obrazima, i u poslednjih par meseci pred roakutan na prelazu ka vratu. A kada sam krenula sa roakutanom, 5. dan mi se ispod oka (!!!) pojavilo neko cudoviste, nisam mogla da budem smorena koliko mi je bilo smesno. I onda su pocele da izlaze prvo po celu, gde ih nikada nisam imala...i polako je pocelo da se pogorsava, do danas, kada imam 2 velike ciste koje hm hm...ne znam ni da li prolaze.
Ja sam mislila da necu bas tako burno odreagovati na lek, ali sta sada....
E napisala sam referat, a mogla sam da ti kazem u jednoj recenici da je sve to izgledalo lose, ali ne katastrofalno. :)

Ovaj forum je odlicna stvar, jer niko ne moze da te razume kao ljudi koji koriste roakutan i oni koji su zavrsili terapiju...meni barem puno znaci!

pozz svima!!! :wink:
strale89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 24, 2009 12:51 am

Post od strale89 »

ja sam poceo sa roacutanon pre 2 meseca i 10 dana....za sada nema nekog vidnog poboljsanja, poceo sam sa 50mg, pa sam presao na 60 mg (tako pijem mesec i 10 dana) imam 84kg.....holesterol i trigleciridi su mi uvek ok, posto treniram svakodnevno(nemam bolova nikakvih)
od simtoma imam ispucale usne i polako se smiruje pocetno pogorsanje.....dal neko moze da mi kaze iz svog nekog iskustva, kada bi trebalo neko vidno poboljsanje, iako znam da je sve invidualno...pozz svim roacutancima
nnevveennaa
Novi član
Novi član

Post od nnevveennaa »

pa evo sad se javljam,nikada nije kasno :D
@strale, meni se poboljsanje javilo tek posle 3.meseca,mada i dalje imam crvenilo i flekice,ali je poboljsanje stvarno vidno! ja nemam nameru da odustajem,iako ne znam koliko cu jos morati da pijem!!! samo budi istrajan :wink:
@ljubice,hvala na informacijama,trebace mi...ja do sada nisam pila alkohol(zamisli kad apstiniram vec 4 meseca :D ),ali moram za novu godinu barem malo...kakvo je tvoje iskvustvo do sada sa roakutanom?
kissesss...
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Naravno da nikad nije kasno! :) Nego sam to rekla jer su imak ta tri meseca najteza, pogotovu zbog pogorsanja.. :-?
Ja roac pijem 11 nedelja, tj dva meseca i 17 dana. I mogu da kazem da po meni terapija ide u dobrom smeru, iako je naravno do sada bilo pogorsanja (sto sam i ocekivala). Ali nista strasno, cak je i od nekih drugih terapija bilo tako, a od nekih i gore. Samo najbitnije je da ovaj lek zaista deluje za razliku od drugih. Lice mi je iscistilo i sada je glatko i 95% mitesera vise nemam. Koza nije bila ovakva na dodir sigurno od osmog razreda..
Za sada mi i dalje izadje poneka bubuljica, ali nije strasno. Najveci problem su fleke tj neujednacenost tana i crvenilo.. Nadam se samo da ce to nekako proci. :(

Joj skroz te razumem, ja ne bih mogla da izdrzim toliko dugo! :lol: U poslednje vreme sam pijuckala cesce, ali su rezultati ok. Poenta je samo ne preterivati, kao i inace. :)

Koliki si ti problem imala kada si pocela?
Mene sada muce i brinu ove fleke, mada veci deo njih je od proslih terapija koje su me unistile.. :evil: :roll:
A sam roac na mene deluje fino, nije mi zadavao mnogo velike muke, i tu sam valjda imala srece.. :)
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

@strale89
E, pa mi smo na skoro istom danu! Meni je dr rekao da apsolutno prva dva meseca ne treba da ocekujem nista osim pogorsanja. I da tek negde u trecem, pocetkom cetvrtog moze da se vidi poboljsanje.. U principi u oni koji su zavrsili sa terapijom slicno kazu..
nnevveennaa
Novi član
Novi član

Post od nnevveennaa »

@ljubice,izgleda da odprilike imamo iste simptome i dijagnozu jer je i kod mene bas tako...ostale su mi samo fleke odnosno crvenilo koje me sada nervira,ali se nadam da ce se i to povuci...ja imam pregled za nekih mesec dana pa cu da pitam dr da li mogu da probam jos neku terapiju za fleke npr. lasere i sl.
Inace sam ja napocetku imala bas velike bubuljice,koje su mi trajale i po nekoliko nedelja,ali sad ih hvala bogu,ima samo ponegde...
sta ti mislis o lecenju tog crvenila?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ma kod nas i nemas te lasere dobre. A i ovi koji imaju su kradja, kao i sve ostalo za ovakve probleme..
Moj dr je rekao da ce mi najverovatnije kasnije trebati piling za fleke. Ali ja se iskreno nadam da ce se vecina njih sama povuci. Ne znam zasto, ali ne radi mi se nesto preterano to da budem iskrena, ali verujem da daje rezultate.
A to crvenilo bi trebalo da nestane na kraju terapije. Gledala sam na vise video blogova da su se ljudi na to zalili i bas se videlo jako izrazeno crvenilo na celom licu da bi na kraju prosto nestalo. Mislim da je koza crvena zato sto je isusena, i sve dok bude tako imacemo crvenilo verovatno. Kod mene je crvenilo najvise na obrazima.
Ja sutra idem na kontrolu, pa javljam sta je dr rekao!
strale89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 24, 2009 12:51 am

Post od strale89 »

@nevena mozes slobodno da pijes alkohol, ja sam se ustrucavao, i popustio sam i nije mi se nista desilo...sve normalno nikakvih nus pojava posle...cak sam sta vise i preterao:))
al moze covek ponkead sebi dati oduska, al ne stalno...
@ljubice, super taman mozemo zajedno pratiti stanje i uzajamno se pomagati;)
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

@strale89
Naravno, zato smo i ovde! :)
Kako je tvoje stanje sa crvenilom i flekama?
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

elenam
bila bih ti zahvlna ako bi mi dala broj te doktorke. Gde ona radi? Meni se sad malo kao smirilo, smao se umivam cajevima ali su ostale fleke od tih bubuljica koje su izlazile i ne znam da li je bas za roakutan. Da podsetim, ja sam vec imala dva tretmana istim u razmaku od 2 ili tri godine(jedan sa 14 a drugi sa 16, 17 godina) i super sam odreagovala na oba. prva miligarza je bila 30 miligrama a druga 12 ili 20mg i ovu drugu sam pila nesto krace od prve, koliko se ja secam, bilo je to pre 10 godina. :)
Pozdrav svima!!
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

Nev,
to su doktori sa kozne klinike na vma koji rade i privatno u klinici dermatim. imash sve informacije i brojeve telefona na *REKLAMA*

ja sam trenutno 3 meseca i nedelju dana. sve ide dobro, vidno poboljshanje mi je nastupilo negde pri kraju treceg meseca. poslednje nedelje sam dodushe imala jedno minimalno pogorshanje u vidu 4-5 manjih bubuljica koje mi najvishe smetaju zbog fleka koje znam da ce ostati izvesno vreme. ali sada je mnogo lakshe izboriti se i sa tih par kada je kozha konachno normalna, glatka i sa puderom izgleda perfektno. mitisera imam jedan promil u odnosu na ranije, sve je veoma glatko a shto je najbitnije nemam vishe onih suludih potkozhnih upala.

osecam se mnogo bolje, vishe izlazim, ne bedachim se i ne radim sve te destruktivne stvari povezane sa aknama. od propratnih efekata imam jedino josh bolove u petama i pomalo u ledjima, sve i vishe nego podnoshljivo. ne osecam umor ili nedostatak koncentracije, na primer, i kozha mi nije preterano suva, jedino se malo ponekad isperuta u uglovima nosa i usana pri kraju dana.

SuccessM, javi kako si i kako napredujesh i shta ti je preporuchio lekar. svi smo uz tebe :wink:
elenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 17, 2009 3:26 pm

Post od elenam »

Imam jedno pitanje za sve posto pijem roak vec 20 dana imala sam samo poboljsanje jedno 30 % i nemam pogorsanja sto mi je cudno jer ste ih uglavnom svi imali. Ja nisam imala puno onih velikih akni ali posto sam vec pricala o svom stanju koze necu da se ponavljam. Jedino me brine da mi se naglo ne pogorsa za novu god :) posto mi za 10 dana mozda poveca dozu sa 30mg.
@Nev
Ako mozda imas problema sa internetom evo tel. 011 26 22 289 ; 064 900 94 03 / Lidija Kandolf / Derma tim, Kralja Petra 71a
@SuCceSS M
Slazem se sa svima da ne treba da panicis zbog pogorsanja, ljudima je to znalo da traje i do 6. mes i tek po zavrsetku terapije da krene naglo da se cisti i na kraju bude odlicno.

Ja se ne ukljucujem bas cesto posto trenutno nemam nekih vecih promena ali redovno citam sta vi pisete. Pozz
Odgovori