@Sophie, ti i ja imamo isti problem. Samo sto je meni prepisana cyklo-proginova, isto zbog neredovnog ciklusa policistiticnih jajnika, a i zbog akni (mada tu mi nisu pomogle pilule)i sad ce biti godinu dana kako ih pijem, i poslije necu vise, jer mi se pojavio holesterol od njih. Rekli su mi da Roaccutan i kontaceptivne pilule nisu kontraindikovane. Moze da se pojavi holesterol,a i ne mora. Uz neku terapiju protiv holesterola moze se redukovati, a i svakako sve to prestaje samim prestankom terapije. Moja preporuka ti je Cholipam tablete protiv holesterola, koje cak uzimaju ljudi sa normalnim holesterolom, cisto preventivno.Ja ih pijem, sasvim su bezazlene.
I mene je strah da prestanem da ih pijem ..(pilule)

Ja se kanim da uzmem Roaccutan, ali na kraju hocu sigurno!
Inace sam cula od apotekarke da jedna djevojka pije vec 4 godine Roaccutan, jer joj se pogorsa stanje i opet uzme dozu nakon 8 mjeseci pauze. Valjda i nju strah da prestane. Ali mi je to nezamislivo..
Raspisah se, ali imam jedno pitanje

posebno za djevojke

Procitala sam na nekom sajtu da retinoidi dovode do neplodnosti pa cak i nekoliko godina poslije nakon koriscenja...Je li Roaccutan retinoid? i da li ima neku takvu slicnu nus pojavu?
Dolaze mi glave raznorazne (vecinom negativne) informacije o njemu...zbog kojih samo i odugovlacim uzimanje Roaccutana...