Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
Evo i ja da se javim. Danas sam bila na kontroli. Pijem roac 3 nedelje, ustvari danas je 20. dan. Analize su mi dobre.
Doktor je rekao da je jos suvise rano bilo sta reci jer nije proslo dovoljno vremena i da za to treba mesec ipo do dva.
Povecao mi je dozu na 40mg i rekao da dodjem na kontrolu za 6 do 8 nedelja.
To je otprilike to, i pitala sam ga da li mogu da koristim nesto lokalno po potrebi npr skinoren ciljano na bubuljice ili fleke i rekao je da nema potrebe da roac pomaze ali da treba samo vremena i da ako bas hocu mogu nesto da koristim.
Doktor je rekao da je jos suvise rano bilo sta reci jer nije proslo dovoljno vremena i da za to treba mesec ipo do dva.
Povecao mi je dozu na 40mg i rekao da dodjem na kontrolu za 6 do 8 nedelja.
To je otprilike to, i pitala sam ga da li mogu da koristim nesto lokalno po potrebi npr skinoren ciljano na bubuljice ili fleke i rekao je da nema potrebe da roac pomaze ali da treba samo vremena i da ako bas hocu mogu nesto da koristim.
Samo da kazem, da posle 6 nedelja moje lice jeste dosta bolje, ali su mi ledja u APSOLUTNOM HAOSU, i to me sada prilicno brine. Na njima nisam skoro uospte imala akne a sada su u katastrofalnom stanju, prekrivena nikad vecim bubuljicama, i brinem se da mi ne ostanu oziljci ili da stanje na ledjima ne popravi do kraja terapije..
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 07, 2009 9:44 pm
Posto vidim da vecina vas ima iskustva sa retinoidima, da li bi neko mogao da mi kaze koliko prosecno traje i kad se javlja pocetno pogorsanje (ciscenje koze). Trenutno sam na kombinaciji diacneal i aknefug i upala na desnom obrazu koja mi se javila pre mesec i po dana se polako smiruje, s tim da mi u donjem delu desnog obraza (deo ka vilicnoj kosti i nosu) vec skoro mesec dana izlaze i povlace se potkozne napasti, koje su jako bolne i nekad upaljene..
Inace, prepisan mi je airol, ali posto trenutno ne mogu sebi da priustim da mesec dana budem crven i isperutan i ne izlazim napolje, resio sam da pokusam sa diacnealom.
Preko dana maze pantenol krem gel sa tinkturom zelenog caja i vit e. Koza mi je inace izuzetno masna, ali je sada posle 2 nedelje ove terapije suva i isperutana..neki savet?
p.s. Ostatak lica mi je relativno cist i osim na tom desnom obrazu, nemam potkoznih, vec su uglavnom komedoni i po koja pustula.
Inace, prepisan mi je airol, ali posto trenutno ne mogu sebi da priustim da mesec dana budem crven i isperutan i ne izlazim napolje, resio sam da pokusam sa diacnealom.
Preko dana maze pantenol krem gel sa tinkturom zelenog caja i vit e. Koza mi je inace izuzetno masna, ali je sada posle 2 nedelje ove terapije suva i isperutana..neki savet?
p.s. Ostatak lica mi je relativno cist i osim na tom desnom obrazu, nemam potkoznih, vec su uglavnom komedoni i po koja pustula.
Je li imao iko krvarenje iz nosa dok je bio na roaccutanu?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
ja sam imao dva ili 3 puta.......aggroboki napisao:Je li imao iko krvarenje iz nosa dok je bio na roaccutanu?
@pobesnelo pile,joj neznam sta da ti kazem za retinoide,ja sam koristio pre differin gel i imao sam pogorsanje KATASTROFALNO od nekoliko meseci,da bi mi lice posle oko 6-7 meseci redovne upotrebe bilo potpuno cisto,ali svega dva meseca posle prestanka mazanja sve se vratilo,a o isusivanju i perutanju da nepricam......
@igor90
Jesi imao ekceme po rukama ili telu tokom terapije?
Jesi imao ekceme po rukama ili telu tokom terapije?
-
- Novi član
Pa meni je manje vise veci deo lica vec skoro cist (posle 2,5 nedelje) izuzimajuci desni obraz koji mi je konstantno upaljen vec skoro 2 meseca, s tim da je otkad sam poceo terapiju diacnealom i aknefugom on prosao kroz nekoliko faza..prvo su izlazile ogromne potkozne, da bih sad imao 6-7 sitnijih...da li je to mozda ciscenje?
I koju hidratantnu kremu si koristio? Mislio sam da uzmem onu uriage solaire sa spf..mogu li to da koristi za svaki dan, nevezano za sunce ?
I koju hidratantnu kremu si koristio? Mislio sam da uzmem onu uriage solaire sa spf..mogu li to da koristi za svaki dan, nevezano za sunce ?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
imao sam crvene pecate po rukama koje je moj dermatolog ocenio kao sasusenu kozu i rekla mi da cu to resiti obicnim mlekom za telo i tako je i bilo........
sa retinoidima se nesecam koju kremu sam koristio za hidrataciju ali sad koristim eucerin hydro protect spf15 fluid
sa retinoidima se nesecam koju kremu sam koristio za hidrataciju ali sad koristim eucerin hydro protect spf15 fluid
-
- Novi član
Ok jos jedno pitanje i prestajem da vam spamujem topic
Posle tri nedelje koriscenja aknefuga i diacneala, meni je taj desni obraz u katastrofalnom stanju. Jedina promena koju sam primetio je da mi izlaze akne sa belim vrhom ispunjenim masnocom/gnojem koje kada iscedim (znam da to ne bi trebalo), posle tog belog izadje mitiser koji je bas duboko u kozi. Nikad ranije nisam imao ovakve akne. Inace prilicno lako se cede i nije potrebno primeniti veci pritisak. Da li se to lice cisti? Da li da prekinem sa diacnealom i zamenim ga airolom (koji mi je u stvari i prepisan)?
p.s.Hteo sam da izbegnem cvenilo i ljuscenje koze, ali izgleda da mi to ne gine
(((

Posle tri nedelje koriscenja aknefuga i diacneala, meni je taj desni obraz u katastrofalnom stanju. Jedina promena koju sam primetio je da mi izlaze akne sa belim vrhom ispunjenim masnocom/gnojem koje kada iscedim (znam da to ne bi trebalo), posle tog belog izadje mitiser koji je bas duboko u kozi. Nikad ranije nisam imao ovakve akne. Inace prilicno lako se cede i nije potrebno primeniti veci pritisak. Da li se to lice cisti? Da li da prekinem sa diacnealom i zamenim ga airolom (koji mi je u stvari i prepisan)?
p.s.Hteo sam da izbegnem cvenilo i ljuscenje koze, ali izgleda da mi to ne gine

^ meni je isto tako bilo sa diacnealom, upravo te gnojne akne i mitiseri, s tim sto nikada nije doshlo do poboljshanja ni smanjenja masnoce, dok sa airolom jeste, ali kratkotrajno. u obe kombinacije koristila sam jos i aknefug. mozda je to period pocetnog pogorsanja i ciscenja, to ces saznati samo ako nastavis jos par nedelja pa vidis da li ima poboljsanja. pocetno pogorsanje sa airolom se kod mene sastojalo od drugacijih akni, par potkoznih i nekoliko upaljenih mitisera ali bez belog vrha, to je trajalo oko mesec i po dana, koza je uz to bila jako suva, crvena i perutava, da bi onda doslo do prilicnog poboljsanja koje je trajalo jedno 3-4 meseca.
josh neshto, ako si bio na ciscenju lica skoro, ne bi trebalo da imas toliko mitisera sto znaci da se oni u medjuvremenu stvaraju od masnoce i hiperkeratinizacije celija, a sto opet znaci da ti ili treba neshto jache od diacneala ili diacnealu treba mnogo vise vremena da izmeni strukturu koze, tj. smanji masnocu i uspori deobu celija (u tom segmentu airol ima mnogo jace i brze dejstvo). naravno da ti je logicno da prvo krenes od slabijih lekova ka jachim, ali nekada ne treba sumnjati u procenu dermatologa, jer ti dugo nelechene akne mogu ostaviti oziljke. i posle airola imas jos opcija, tako da srecno!
josh neshto, ako si bio na ciscenju lica skoro, ne bi trebalo da imas toliko mitisera sto znaci da se oni u medjuvremenu stvaraju od masnoce i hiperkeratinizacije celija, a sto opet znaci da ti ili treba neshto jache od diacneala ili diacnealu treba mnogo vise vremena da izmeni strukturu koze, tj. smanji masnocu i uspori deobu celija (u tom segmentu airol ima mnogo jace i brze dejstvo). naravno da ti je logicno da prvo krenes od slabijih lekova ka jachim, ali nekada ne treba sumnjati u procenu dermatologa, jer ti dugo nelechene akne mogu ostaviti oziljke. i posle airola imas jos opcija, tako da srecno!
-
- Novi član
Hvala puno na savetima. Kad sam se pravio pametan i nisam slucao docu sad cu da cutim i izguram jos 2-3 nedelje sa diacnealom, pa onda juris na airol ako ovaj prvi ne bude davao rezultate
(((
Svejedno..hvala jos jednom

Svejedno..hvala jos jednom

Pitanje za dr Vojislavu ili nekog ko je kompetentan. Naime hteo bih da pitam,posle terapije Roakutanom naravno ostale su neke fleke pa bih zeleo da znam kako mogu da se eliminisu? Unapred hvala!
Na takva pitanja je vec odgovarala. One se uklanjaju hemijskim pilingom.Ogi14 napisao:Pitanje za dr Vojislavu ili nekog ko je kompetentan. Naime hteo bih da pitam,posle terapije Roakutanom naravno ostale su neke fleke pa bih zeleo da znam kako mogu da se eliminisu? Unapred hvala!
Inace ja sam danas na 27. danu, sesti dan kako sam na dozi od 40 mg i za sada primecujem malo jace susenje koze da licu, ali i na telu pogotovo na rukama. Mazem ih dove kremom za telo.
ja sam 23 dana na roacuthanu,doza mi je 50mg...moram vam reci da imam pogorsanje i pojacano perutanje koze...bubuljice prosto same otpadaju:))
usne su mi ispucale,ma koliko god ih mazao ono iste,ljudi misle da imam neku bolest....hahahaha
do otprilike kada traje ovo pogorsanje,tj kada bi mogu ocekivati prve rezultate(nabolje)
....
usne su mi ispucale,ma koliko god ih mazao ono iste,ljudi misle da imam neku bolest....hahahaha
do otprilike kada traje ovo pogorsanje,tj kada bi mogu ocekivati prve rezultate(nabolje)
....
Ja sam 49 dana na Roaccutan-u,lice mi je mnogo bolje,samo su ledja ista!